Vita huset kräver att EU bojkottar ryska varor – men köper raketteknik från Ryssland!

Bästa läsare!

Vilken jävla hycklare Barack Obama är. Ok, det är kanske inte en nyhet för någon som läser denna blogg, vars redaktör trots allt i själ och hjärta ändå gillar USA tack vare de ideal som präglar många amerikaners livsåskådning. Men när det kommer till politik är det landet skrämmande numera.

Administrationen i Vita huset har gjort sitt yttersta för att krisen i Ukraina skall eskalera. Ja, jag vågar gå så långt att man hetsar till en kris som kan utvecklas till ett Europeiskt storkrig. Som vanligt kommer detta storkrig utspela sig tusentals mil från CFR:s kontor, fastän är i den byggnaden planerna på det blodiga kriget lagts upp. Nåja, planerna har i alla fall presenterats för de närmast sörjande i CFR:s stab. Uppenbart felaktiga utspel från Kiev presenteras som ”bevis för Rysslands aggressivitet”, och medierna repeterar villigt i sina nyhetssändingar. Några enskilda journalister har uttryckt ilska över detta, men redaktionerna vill slippa bekymmer. Och nu umgås man med planer på att stifta lagar som förbjuder utländska journalister som inte ”rapporterar objektivt”. Ja, där fick ni för det fredspriset…!

Som vanligt när en så upphöjd statsman som Barack Obama kritiserar sin valutas fiende så behöver man sällan leta länge efter exempel på att utspelen inte är konsistenta. Obama vill hindra EU från att köpa det man behöver (gas), samtidigt som hans administration ”av praktiska skäl” inte avstår från att t.ex. köpa rysktillverkade komponenter till sina rymdraketer!

Ja, det är sant! President Barack Obama och hans CFR-agent till utrikesminister John Kerry utmålar Rysslands president Putin som en hänsynslös despot som inte bryr sig om Europas säkerhet, och NATO betonar nödvändigheten att uppgradera sitt skydd mot ”ett Ryssland som satt sig i rörelse”. Och ändå – trots att man påstår att Ryssland blivit ett hot mot världsfreden – så tar man emot leveranser av raketdelar.

Det rör sig inte om en kartong skruvar eller några plastbrickor som man fått levererat via FedEx. Nej, det handlar om raketmotorer som tillverkats i Khimki av företaget NPO Energomash [länk]. Ungefär åtta leveranser om året fram till och med 2017 förväntas skicas från Ryssland till USA – sanktioner och bojkotter till trots!

Det anses att NPO Energomash raketmotorer är de mest tillförlitliga i hela världen, och den aktuella modellen som köps in till den amerianska Atlas V-raketen (icke att förväxla med Saturn V) är av modell RD-180 eftersom jänkarna inte har någon inhemsk leverantör. Raketflamman har då den kommer ut från dysan en hastighet av 3,3 km i sekunden. Imponerande.

Däremot är det inte imponerande att Vita huset så kraftfullt insisterar på att Europa skall försätta sig i en så utsatt situation som man hamnat i bara för att Joe Biden och en bunt andra neokonservativa politiker och affärsmän skall kunna komma åt Östukrainas oljereserver och tvinga ukrainska folket att betala ränta till samma statsunderstödda bankelit i USA.

Det värsta är att allt detta är så genomskinligt och att det inte krävs många timmars surfande förrän man förstår orsak och verkan. Det är sorgligt att medierna inte står på medborgarnas sida. Bojkott? Ja. Det är absolut nödvändigt. Det handlar om den fria världens överlevnad. Ja, det kanske till och med handlar om hela världens fysiska överlevnad.

Det här är på allvar. Vakna!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Vita huset kräver att EU bojkottar ryska varor – men köper raketteknik från Ryssland!

 1. Mikael skriver:

  Det är riktigt som du skriver att det finns amerikaner och amerikaner med dubbla lojaliteter. En delgrupp i denna senare grupp bestämmer över det mesta i amerika och Obama är köpt. Nedan utdrag är från http://www.nationell.nu/argumentation/judefragan/. Tyvärr var det inte en tabell så ni fåra para raderna själva.

  Lista över judar på viktiga positioner i Obama-administrationen

  Namn

  Position/Titel

  David Axelrod
  Jared Bernstein
  Rahm Emanuel
  Lee Feinstein
  Gary Gensler
  Elena Kagan
  Ronald Klain
  Jack Lew
  Eric Lynn
  Peter Orszag
  Dennis Ross
  Mara Rudman
  Mary Schapiro
  Dan Shapiro
  James B. Steinberg
  Lawrence Summers
  Mona Sutphen

  1. Senior Advisor to the President
  2. Chief Economist and Economic Policy Advisor to the Vice President
  3. Chief of Staff
  4. Foreign Policy Advisor
  5. Chair of the Commodity Futures Trading Commission
  6. Solicitor General of the United States
  7. Chief of Staff to the Vice President
  8. Deputy Secretary of State
  9. Middle East Policy Advisor
  10. Director of the Office of Management and Budget
  12. Special Advisor for the Gulf and Southwest Asia to the Secretary of State
  13. Foreign Policy Advisor
  14. Chair of the Securities and Exchange Commission
  15. Head of Middle East desk at the National Security Council
  16. Deputy Secretary of State
  17. Director National Economic Council
  18. Deputy White House Chief of Staff

 2. Herr Flick skriver:

  Efter vad jag läst på nätet har judar genomsnittligt något högre IQ än vi övriga västerlänningar. De kommer sannolikt att vara framstående personer vare sig det är med eller utan konspirationer eller kabaler.

 3. Benny H skriver:

  Föregångaren till RD-180, RD-170 utvecklades i Sovjet på 60-talet. Man använder en speciell by-passteknik som gör att motorn blir ca 20-25% effektivare än motsvarande motor i väst. Denna teknik verkar vara dyr och svår att kopiera därför är det enklare för USA att bara köpa befintliga motorer från den ryska tillverkaren. Och det är inte den enda undantagen. Det verkar som det är EU som till huvudelen drabbas av de ryska sanktionerna medan business direkt mellan USA och Ryssland knappt påverkas. Nu verkar de korkade EU-politikerna i Bryssel inte fatta detta trots att det påtalas från t ex Finland, Slovakien, Tjeckien och några andra länder. Även i Frankrike växer missnöjet med eftergivenheten mot USA…de Gaulle ligger väl och roterar i sin grav av missnöje. Le Pen har gjort stora framsteg i opinionen och Hollande har knappt något stöd för sin politik, trots detta framhärdar denna ryggradslösa mask med sin eftergiftspolitik mot USA, för det är precis det som pågår i Bryssel bland EU-politikerna. I USA så finns det debattörer som är övertygade om att USA mutet de viktigaste europeiska ledarna med miljontals dollar.

  • Sofia skriver:

   Hollande har judisk identitet och är lojal med judiska intressen –
   inte med franska folket.

  • Peter Harold skriver:

   Tackar för den informationen. Jänkarna har satt igång ett program för att bygga en egen raketmotor. Vi får se hur det går. Inget lär väl börja brinna förrän till 2018 tidigast.

   • Benny H skriver:

    Ja det är märkligt vad svårt USA har att kopiera tekniken trots att man har tillgång till raketmotorerna. Nu är det väl inte så enkelt som att bara kopiera delarna och tillverka en likadan då det finns många hemliga legeringar i komponenterna. Man har nog provat detta redan med största säkerhet. Ryska materialteknik är ju världsledande inom många områden och Boeing t ex är väldigt beroende av att köpa titankomponenter och annan metallurgi från Ryssland. USA har nogsamt sett till att Boeing inte drabbas av sanktioner från rysk sida.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, legeringarna är ju extremt viktiga. Håller inte den svagaste länken blir det direkt en katastrof.

     Så det är tack vare att Boing samäger gruvan i Sverdlovsk som är anledningen till att Ryssland inte kan stoppa exporten?

 4. kallepelle skriver:

  Man har lyckats få ordning på fransmännen! Nu levererar de inte de utlovade Mistralskeppen till Ryssland. Kan väl sägas utan att man stämplas som Russofobisk eller Russofagisk. Var det Sigrid Schauman (syster till Eugen som sköt generalguvenör en Bobrikov) som sa ”En Russe är en Russe även om stekt i smör”?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s