Idén att strypa pengaflödet till terroristerna är skrattretande

Bästa läsare!

Jag hade en intressant konversation med min far för några år sedan efter nine-eleven. Han sade något som jag tyckte var väldigt klokt, åtminstone just då: ” – Se till att stoppa terroristernas finansiärer så dör deras våld”. Ja, det måste ha varit nästan direkt efter 11 september 2001. Allting var så svart och vitt och uppenbart. Åtminstone på den tiden.

Efter detta följde en rad åtgärder från myndigheternas sida, dock utan att vi kan påstå att det var min far eller ens min förtjänst. Den svenska regeringen köpte anvisningarna från Washington rakt av att alla som sattes upp på en lista över ”misstänkta finansiärer av terroristorganisationer” skulle bli av med sina tillgångar utan föregående rättslig prövning och mer eller mindre ställas utanför samhällets annars generösa trygghetssystem. Oj, vad synd om de globala terroristerna det skulle bli nu…

Om vi nu var så noga med att afrikaner inte skickade en massa pengar till sina hembyar i negerland så att svenska vita kronor inte skulle omvandlas till dynamit och smutsiga radiac-bomber, borde vi då inte – så här minst ett årtionde senare – ha en väldigt fredlig planet?

Det är möjligt att jag rationaliserar mitt resonemang lite väl strängt, men år 2001 hade vi en saudiarabier i en afghansk grotta bevakad av några tiotusen ondskefulla talibaner som stängde ut flickorna från skolorna och tvingade bönderna att odla spannmål istället för vallmo. Ok, gubben i grottan hade några egyptiska polare i Sudan som var ganska osnälla och förstörde ambassader och liknande anläggningar. Efter nine-eleven verkställdes dock ett War on terror som skulle utplåna både gubben i grottan, hans talibanvänner och egyptiska branschkollegor i Sudan.

Nu hoppar vi fram till vårt årtionde. Vi har talibaner i både Afghanistan och Pakistan, och predikande utanför svenska vallokaler. Vi har sedan senaste (eller näst senaste) Irakkriget varje vecka ett nytt bombdåd som utförs av al-Qaida i det landet. Vi har haft bombdåd i Madrid, London och Bali som uppmärksammats i medierna (och en massa bombdåd i andra länder som vi inte bryr oss om eftersom dessa länder inte producerat filmstjärnor som märks i våra TV-kanaler). Vi har haft revolutioner i större delen av Nordafrika samt öster om Medelhavet och Röda havet där de elaka diktatorerna (som säkrade livet för kristna, judar och icketroende) ersatts av teokratiskt styrda regeringar (som halalcertifierar förföljelse av just nyss nämnda grupper). På vissa håll har det dock varit svårt att introducera dessa teokratier, som t.ex. i Syrien. På andra ställen har det gått betydligt enklare, som t.ex. i Mali som i stort sett bara består av sand, sand och torkad lera. Det intressanta är att teokratierna står för exakt det som terroristerna i nine-eleven uppgetts ha varit motiverade av, nämligen islamic hard-core version.

Och som löken på laxen har vi nu alltså Islamska staten on tour, en nation utan land, men som ändå vandrar från stad till stad och annekterar den ena provinsen efter den andra.

Hur kan det ha blivit så här när vi stoppat ”svenskar” från att skicka pengar som skulle gått till al-Qaida och andra terrorlistade organisationer?

Tja, svaret är ganska enkelt. Islamska staten är inte beroende av att en kioskägare i Rinkeby skickar 12’000 kronor i månaden till en islamist i Somalia. Efter att ha både fått pengar, träning och utrustning från Washington valde ”moderata rebeller och liknande oppositionella grupper” i Syrien att resa till Irak för att med likasinnade plundra den irakiska staden Mosul där jänkarna lämnat en massa pengar och krigsmateriel efter senaste (eller näst senaste) Gulfkriget. Ungefär 420 miljoner dollar [länk] hamnade i IS händer. Då skall man dessutom vara medveten att de syriska rebellernas huvudsponsorer var rikt folk samt regimen i Saudiarabien (som även sponsrade bin Ladin på den tiden det begav sig). Saudiarabien är f.ö. USA:s allierade i Mellersta östern.

Idén att stoppa penningaflödet till terroristerna runt om i världen är skrattretande när dessa de facto stöds av stater. Att de ”moderata rebellerna” i Syrien skulle ge sig hän åt att introducera islam som styrande ideologi var uppenbart för varje analytiskt sinnad människa, utom de som styr i USA och EU (vilket är ett dåligt betyg för vår demokrati, för visst borde vi väl kunna välja bättre politiker än de som fött elände till denna värld?!!). Och fastän man redan i somras konstaterat att IS går med krigsmaterial som kommer från USA så fortsätter Barack Obama med sitt snack om att ”…inga amerikanska soldatstövlar skall sättas på marken i dessa länder, utan vi löser problematiken genom allians med moderata muslimer”. Ha!

Om jag får säga det själv så är detta så pinsamt det bara kan bli. Det värsta är att just västvärldens gemensamma krig mot den globala terrorismen efter nine-eleven har fört oss hit till den situation där det ena landet efter det andra förvandlats till en blodiga oroshärd. Läget i de drabbade länderna är katastrofalt, och inte ens vi i trygga Norden går skadefria eftersom dessa härjade länder genererar horder av människor som skall få sin tillvaro tryggad genom direkt åtnjutande av det svenska sociala skyddsnätet.

Som om inte vi har fullt upp med att ta hand om flyktingar från dessa knepiga länder så förväntas vi även ställa upp som stödben till den krigsmakt som gjort slut på mest krut i strid sedan Andra världskriget. Nyhetssajten Fria Tider [FT] har avslöjat att den avgående svenska regeringen erbjuder vårt land som stöd åt NATO i både krig och fred. Att det inte blivit en upphetsad debatt om detta i alla kanaler är en skandal.

Just nu begår våra makthavare så många fel att jag inte längre kan tro att det beror på okunnighet. Jag är definitivt inte medlem i MENSA, men bara genom intresse och vaksamhet kan jag som enskild medborgare se det som makthavarna hoppas att vi inte skall märka. Det börjar bli läge att agera. Förslag? Någon skandinavisk vår skall vi nog inte ge oss på, för NATO lär visst träna för att bekämpa revolutioner på svensk mark. [FT]

Klump i magen är bara förordet, kära läsare!

Hälsar eder Peter HaroldP.S.
Som synes har jag dragit ner på bloggtakten. Det beror på flera orsaker, och jag beklagar väntan mellan varje post. Någon brist på ämnen att blogga har inte uppstått. Snarare är det så att varje postning tar mycket tid, och tid är bristvara för mig. Jag skall försöka gå en kvällskurs i att korta ner mitt språk, så då kanske jag kan blogga effektivare… Dessutom jobbar jag med att försöka bygga upp en politisk plattform, och det tar sin tid att kommunicera med de intressenter jag har kontakt med.
D.S.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Idén att strypa pengaflödet till terroristerna är skrattretande

 1. Martin skriver:

  Väl talat! Så mycket kan vi nog inte göra. Förutom att försöka påpeka det här för vår omgivning. Och förberada oss för de hårda tider som kommer. Och försöka träffa varandra rl så att vi kanske kan hjälpa varandra i framtiden. Det går inte att hjälpa de som inte vill hjälpa sig själva. Det går inte att trolla fram ansvarstagande hos människor som ej vet vad ansvar vill säga.

  • Peter Harold skriver:

   Det är så sant. Men ett stort problem med politik är att de flesta är i den branschen för egen vinnings skull. Frågan är om de lockats dit pga lukten av pengar, eller om de förlorat sina ideal med tiden – i så fall kan ju vilken ärlig själ som helst bli korrupt, och det är det sista jag vill skall hända mig.

 2. Benny H skriver:

  Peter, allt det du skriver är ju sant men att försöka förmedla detta till folk verkar helt omöjligt. Försökte i fredags med en högskoleutbildad kompis (lärare som ju borde ha koll och källkritisk) att förklara vad som händer i Ukraina och Mellanöstern, men icke! Han vägrade tro att ”demokratiskt” valda politiker kunde bära sig åt så illa, och dessutom om det nu var sant, så var det nog för vårt eget bästa. Jag tänkte…herregud är det så här illa? Han trodde inte ens på mig när jag utan pardon med klipp från tuben visade hur det gick till i Ukraina och statskuppen där, att det inte alls gick till som det beskrevs i våra media. Saudiarabien och några andra rika gulfstater ligger bakom finansieringen av terrorism (därför är det nästan aldrig terrordåd i dessa länder) med USA:s politiska och ekonomiska/militära hjälp. Det ryktas t o m att Saudi låg bakom finansieringen av 9/11 och att det var därför som just den delen av utredningen hemligstämplades. Terrorismen uppmuntras av OWO/NWO för egna syften och kampen i världen står mellan den globala kapitalismen ledd av EU/USA och nationalkapitalismen ledd av Ryssland och Kina. Att vinna propagandakriget är viktgare än sanningen visar väl MH17 mer än väl. Sanningen om vilka som sköt ner planet är ointressant efter att propagandakriget vunnits, det märks allt fär väl i väst-media. Ryssland och Malaysia är väl de enda som fortfarande är intresserade av sanningen bakom det terrordådet.

 3. Jern skriver:

  Att stryka ner en text så att endast det mest väsentliga står kvar är en konst. Även om i och för sig väsentlig information går bort, tjänar det hela framställningen i det att budskapet blir tydligare. Du lyckas med detta och väver samtidigt in lustifikationer som gör läsningen till en angenäm upplevelse.

  Det är inte bara oljemiljardärer på Halvön, kioskägare i Rinkeby och Tel Avivs filial i Nordamerika som skickar pengar till rebellerna i Syrien. Samtliga 8 partier i Sveriges riksdag syns också bland sponsorerna. Till för ett år sedan hade 580 miljoner kronor skickats – http://www.regeringen.se/sb/d/16960/a/225227 och till 31/12 2013 uppnåddes summan 700 miljoner. Det kunde en stolt Carl Bildt berätta på en givarkonferens i Kuwait i februari 2014. – http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-okar-sverige-stodet-till-syrien_8895220.svd, samtidigt som han utlovade ytterligare 230 miljoner.
  Men svenska pengar går inte till vapen, utan endast till humanitära ändamål. Det säger Bildt i alla fall, men han säger inte hur han följer upp vad rebellerna gör med slantarna när de väl fått dem i händerna. Att döma av att staten har föga kontroll på vart biståndspengarna tar vägen i länder med fred, har de troligen Noll Koll på om islamisterna handlar godis, eller krut och kulor. En patron kostar för övrigt en dollar. Jo en sak vet Bildt. Pengarna går till kvinnorna, för kvinnor ska inkluderas. Det är det enda långsiktiga alternativet nämligen.
  FN får en särskild pott om 145 miljoner för Mänskliga Rättigheter, Demokrati och Återuppbyggnad, så FN fick inte röra våra 700 humanitära miljoner.

  • Peter Harold skriver:

   Ju förr vi får bort det här systemet, desto bättre. På den tiden jag var aktiv i (M) och försökte bli folkvald var vi väldigt kritiska till biståndet (som på den tiden ofta gick till kommunistiska/sociaistiska projekt). Det faktum att mottagarna av dagens bistånd är minst lika skadliga som socialisterna var under Kalla krigets dagar får mig att bara skaka på huvudet när jag hör min forne partikollega fryntligt tala om Sveriges ”investering i fred och demokrati”, eller hur han brukar formulera det.

   • Anna skriver:

    Men kan någon inse någon gång VAD exakt som är skillnaden mellan DÅ och NU? DÅ hade skallen hos ALLA i stadsdelarna inte blivit bombarderade av lågfrekvent magnetisk strålning dagarna långa (och om du bor i nybyggt flerfamiljshus speciellt) får skallarna ingen vila alls ens nattetid.

    Har ingen ens reagerat på varför vårt korttidsminne är som hos guldfiskarna? Det finns ingen hjärnaktivitet kvar under de här omständigheterna. Detta är mycket värre än knark. Knarket på DEN tiden bidrog till extrem hjärnaktivitet en kort period följt av vila.

    Nu är det knark, knark , knark dygnet runt. Har ingen funderat över varför stora ledare är de som bor långtifrån alla andra? För att vila SKALLEN!?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s