Vad i h-e? Ska vi svenskar finansiera politisk korruption i utlandet???!!!

Bästa läsare!

Jag vet. Man kan inte sitta vid lunchbordet på jobbet och berätta att man besökt sajten Exponerat. I vart fall inte för dem som är PK-aktivister och vet allt om ”de hemska rasisternas kanaler som de torgför sitt hat genom”.

Men till er, kära läsare, som vet att jag varken är nazist eller hyser rasistiska åsikter om kvinnliga utlänningar (det enda jag har gemensamt med svenska feminister är att jag inte tänder på män), kan jag ju lika gärna berätta att även denna sajt ingår i den avscanning jag under stundom utför medan jag sitter på muggen och inväntar resultatet av det senaste halvdygnets matsmältning. För det är ju så vi källkritiska nyhetskonsumenter fungerar idag; vi läser förutsättningslöst och dömer när vi hört de olika sidorna som står för nyheten. För trots allt – det är VI som gillar olika. Inte kvällspressen. De gillar sig själva.

Ok, till skott…

Exponerat – som tydligen hyser en stark vurm för vissa vissa nationalistiska partier och är lite smått grova i munnen, så man får ta dem för vad de är – har noterat att Sverigedemokraterna ”bara får fördela åtta miljoner kronor i s.k. demokratibistånd från SIDA”. Pengarna skall gå till politisk verksamhet i andra länder.

Denna rubrik borde ju uppröra alla. Varenda jävla kotte. Dels de som hatar SD borde vara förbannade på att det partiet får hela åtta mille att bjuda sina likasinnade partier någonstans ute i världen på. De som älskar SD borde ju bli arga för att det bara är åtta miljoner. Och jag är skogstokig därför att svenska staten ger SIDA över 80 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar för att försörja skumma politiker i u-länderna! Ja, jag tycker inte att det är skattebetalarnas sak att försörja några politiker alls via biståndet. Inte på något sätt egentligen, inte mer än det enkla arvodet som de må få genom tjänst i plenum.

Från samma källa som Exponerat använt, men i en annan artikel, kunde man häromdagen läsa att pengarna i ett av Folkpartiets demokratiprojekt (ha, ha, ”demokratiprojekt”) ramlade rakt ner i fickan på en enligt min mening typisk biståndsmottagare av det format som kravlösa SIDA älskar att försörja på svenska folkets bekostnad.

Folkpartiets biståndsorgan, Silc, har polisanmält chefen för ett av organisationens egna demokratiprojekt. Mannen misstänks ha förskingrat runt tvåhundratusen kronor. Ärendet ligger nu hos Ekobrottsmyndigheten. Sida är mycket förteget om projektet som tidigare finansierats via det omdiskuterade stödet till partinära organisationer.

Den misstänkta förskingringen gäller en exilkubansk tidning och uppdagades i slutet av förra året. Medarbetare i både Sverige och Kuba undrade varför de inte fick någon lön samtidigt som de kunde se på Facebook hur chefredaktören reste runt i världen och lade upp den ena semesterbilden efter den andra.

– Jag förstod inte var han fick alla pengar ifrån, han levde inte ett utsvävande liv annars, säger en person som känner mannen.

Källa: Omvärlden.

Söker man på Google efter information om PAO-stödet finner man omedelbart en uppsjö av socialistiska, kommunistiska och allmänt vänsterorienterade sajter som tagit emot mångmiljonbelopp som svenska folket sett för sista gången. Detta är givetvis inget annat än en skandal att PAO-stödet över huvud taget existerar, och med libertarianska politiker i riksdagen kan ni lita på att dessa skulle göra allt som stod i deras makt att avveckla detta mygelalstrande verktyg.

Jag förstår inte varför inte den borgerliga Alliansen satte stopp för detta under de åtta år man haft chansen? Denna typ av utgift borde verkligen strykas från statsbudgeten. Låt partiernas medlemmar betala sina systerpartier i u-länderna ifall de har lust. Jag har det definitivt inte!

Fan ta staten!

Hälsar eder Peter Harold
Mer att läsa:
Omvärlden: Stora brister i partiernas bistånd.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vad i h-e? Ska vi svenskar finansiera politisk korruption i utlandet???!!!

 1. Sofia skriver:

  Instämmer till fullo!

 2. Anonym skriver:

  Här har du ett annat exempel från bloggen Pettersson som skrev om riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani (C) när hon delgavs misstanke om bedrägeri. Vet inte riktigt hur det hela sedan förlöpte
  ”Centerpartiet satsade 3,2 miljoner av skattebetalarnas pengar, som försvann, på ett demokratiprojekt som bistånd till Irak. Ansvarig för demokratisatsningen i Irak var nuvarande riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani (C) född i Irak 1976 men det är säkert en tillfällighet. Lika tillfälligt är det säkert att hennes far – Abid Faisal Alsahlani – tillhör det ”demokratiska” parti i Irak som tagit emot pengarna och nu är pengarna borta.”
  http://petterssonsblogg.se/2013/11/12/riksdagsledamoten-abir-al-sahlani-c-har-delgivits-misstanke-om-bedrageri/

  För övrigt så anser även jag att det är helt förkastligt att våra skattemedel ska gå till att styra eller propagera för olika former av politik i andra länder. Påminner faktiskt om George Soros’ Open Society som ju uppenbarligen ställer till mycket elände runt om i världen.
  /KZ

  • Peter Harold skriver:

   Jag hörde någon vecka före valet att man lade ner förundersökningen mot riksdagskvinnan. Annat var väl inte att vänta sig. Rättsväsendet har blivit politiserat, och man undviker nog att peta i getingboet.

 3. Benny H skriver:

  Peter, dessvärre finansierar vi enorm korruption i Bryssel med våra skattepengar! Om bara korruptionspengarna kommit Europa till nytta så hade det väl varit lättare att sväja! De avlönade idioterna i Bryssel är köpta med nytryckta dollarsedlar direkt från FED:s sedeltryckeri.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s