Nye statsministern – en socialistisk posör? (Plus tankar om frihetens framtid i Sverige)

Bästa läsare!

När jag hörde att Socialdemokraterna vill göra både dagis och gymnasieskola till obligatorium kände jag att detta var exakt det kvitto jag behövde på att jag inte gjort fel som nobbat detta parti sedan den dag jag blev röstberättigad. Det är häpnadsväckande att man inte ens hunnit besätta några statsrådsposter förrän man börjar attackera den individuella friheten. Man hade väl åtminstone kunnat försöka få ihop en regering innan man ger sig på att domptera över folket.

Stefan Lövin (eller vad han heter; det börjar bli hög tid för mig att lära mig hans namn) gör ingen reflektion om det här med frihet. Istället är det ”politikernas ansvar att agera mot ungdomsarbetslöshet”. Här kommer ett tips i den sanna fascistoida anda som din politik kan leda till, Steve: Kriminalisera frihet. Lås in alla människor i fängelse så har du noll procent arbetslöshet. Nej, jag borde inte skämta om sånt där. Det kan bli verklighet.

(S) är enligt min mening fel ute. Historien bär exempel på många self-made men som såg att skolan inte var deras grej. Och för tjugo år sedan kunde man möta ganska många mor- och farfädrar som berättade att de jobbat ända sedan de var 12-15 år gamla. Några av dem lever fortfarande, inspärrade på ålderdomshem och äter micrad smaklös kartongmat därför att kommunerna har andra prioriteringar än att ge de som byggt upp dagens samhälle en bronskant på tillvaron.

Nu visar det sig att (S) inte räknar med att deras förslag om dagis- och gymnasietvång skall vinna bifall i riksdagen. Wow, imponerande. Så statsmannamässigt, Stefan Lövman! Nå, jag skall inte klaga. Hellre ser jag att han står och poserar som en socialist än leder landet som en dito. Nå, helt smärtfritt skall det inte bli. Miljöpartiet skall få både höjd bensinskatt och ”asylmottagande” med höga volymer. Och det senare skall hanteras genom att kommunerna skall ”ta sitt ansvar”. Ju mer jag tänker på svensk politik, desto mer angelägen börjar jag bli att jobba för ett libertarianskt riktigt partipolitiskt alternativ. Något som folk kan rösta på.

Jag är redan engagerad i några nätverk, men jag ser till min sorg att de infiltrerats av vänstertomtar som kommer från både miljöpartiet och vänstern. Det är dock min övertygelse att det finns en större vinst i att söka partnerskap med konservativa sympatisörer hellre, åtminstone de som en gång i tiden såg den gamla tidens moderater som ett ideal. Ni vet, det där partiet som under 1980-talet gick till val med slogan ”Frihet under ansvar”. Det gäller att rycka tillbaka frihetsbegreppet från de som påstår att frihet är att staten och det offentliga skall styra.

Detta kan faktiskt kräva att det bildas ännu en organisation. Och det måste vara en organisation som vågar utmana både etablissemanget och missnöjespartiet Sverigedemokraterna; i det sista fallet får inte utmaningen handla om att göra tvärt emot vad SD säger såsom strategin är för de andra partierna, utan att istället utgå från en frihetlig princip som främjar individen istället för kollektivet och tacka ifall SD:s sympatisörer och folkvalda ansluter sig till oss med ett bifall.

Jag är fullständigt övertygad om att denna organisation ändå kan göra sig till fiende med landets hela politiska spektra – vi kommer att bli attackerade av både röda, bruna, gröna och blå – ända tills folket lärt sig att tänka självständigt. Då kommer de att börja ifrågasätta de etablerade partierna och undra varför dessa så benäget bekämpar individuell frihet. Ty det handlar inte om att skapa ett libertarianskt parti som vinner 51% av rösterna, utan om att skapa en vilja till frihet som påverkar de andra partierna i deras avväganden.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Nye statsministern – en socialistisk posör? (Plus tankar om frihetens framtid i Sverige)

 1. Herr Flick skriver:

  Tror att det kommer att stavas Lögnén inom kort.

 2. Peter skriver:

  Tyvärr är Sverige nedlusat med ungdomar som inte förstår ens de mest grundläggande ekonomiska spelreglerna; som att resurser först måste skapas (via privata företag) innan de kan fördelas. Och som inte förstått sambandet mellan sämre välfärd och enorm invandring av outbildade människor (samt analfabeter i en hel del fall) utan i stället skyller försämrad välfärd på Alliansen. (Att Reinfeldt genom åtta års massinvandring med stor sannolikhet för alltid diskvalificerat Alliansen från att kunna återta makten är en annan intressant reflektion.)

  Men det blir väl så när 90 procent av eleverna inte känner till Gulag och följaktligen inte heller förstår att planhushållning aldrig fungerat i praktiken. Som av en ren händelse visar det sig att av de lärare som ställde upp i valet så var närmare 30 procent engagerade i V, Mp och F!, medan M drog cirka 4 procent och SD cirka 1 procent.

  Det ser riktigt med andra ord mörkt ut när det gäller dagens ungdom, som dessutom kommer att bli bombarderade med diverse ”normkritiska” läror, bland annat genuskunskap, från att de börjar dagis.

  • Peter Harold skriver:

   Statsförvaltningen, medierna, rättsväsendet, utbildningen… ja, instutitionerna är genomlusade med vänsterfolk. Det vore en sak om de bara röstade rött, men de ser ju som sin roll att sprida sina ”värdegrunder”.

   Jag träffade en ung släkting som läser ekonomi på gymnasiet. Han berätade att de läst nationalekonomi. Jag frågade honom om vad han tyckte om den österrikiska skolan. Jag fick till svar att han aldrig varit i Österrike, men att han gärna skulle vilja åka på skidsemester där… Han kände inte till namn som von Mises, Rothbart eller ens Friedman. Och då gick han ändå i andra ring.

   • Peter skriver:

    Ja, jag tänkte nämna det du skrev, ”Statsförvaltningen, medierna, rättsväsendet, utbildningen… ja, instutitionerna är genomlusade med vänsterfolk”, vilket naturligtvis är ytterst allvarligt. Gramsci ler säkert i sin grav …

    Frågan är bara om denna ”statskupp” har planerats noga under många års tid, eller bara beror på att för få svenskar engagerar sig politiskt i dag, och att det därför har varit lätt för kommunister, radikalfeminister och tokliberaler att infiltrera och ta över partierna. Jag får uppfattningen att man bara behöver gå 10-15 år tillbaka i tiden för att hitta någorlunda nyktra politiker (när Moderaterna fortfarande var ett socialkonservativt parti och Miljöpartiet fortfarande var ett miljöparti).

    • Peter Harold skriver:

     Kollektivister, socialister, kommunister, nazister och Bamse-liberaler har alla det gemensamma att deras attraktionskraft ökas av det faktum att de alltid kan låta andra betala för vad de vill erbjuda. Så deras idéer attraherar folk lättare än de ideologier som kräver lite eftertanke. Jag kanske förenklar, men i huvudsak är det nog så. Det är ju därför som vi valrörelse efter valrörelse konstaterar att det är plånbokspolitik som gäller.

     • Jern skriver:

      Den allmänna rösträtten leder till att populasen plundrar valven med lagens hjälp och med tiden till att de minst lämpade styr samhället.
      När djinnen sluppit ur flaskan går det inte att snällt be den krypa tillbaka igen. Den måste antingen luras eller tvingas tvingas tillbaka i flaskan.
      Stamsamhället med en byäldste är den bästa styrelseformen. Med den som modell bör samhället utformas.

      • Peter Harold skriver:

       Ja, vi kan nå någonting liknande, men då måste enheterna vara så pass små att de är hanterbara för en ”byäldste”. Hans-Hermann Hoppe höll ett intressant föredrag om detta.

     • Jern skriver:

      Ron Paul skriver om något som kan vara lösningen på amerikanarnas problem och som även skulle rädda svenskarna från det pågående folkmordet. Det finns i USA en rörelse som förespråkar separatism. En stat ska kunna bryta sig ur unionen. Det gick inte så bra för Södern när de försökte på 1800-talet, men med 1/4 som är positiva till det på nationell nivå skulle det kunna bli verklighet. Varför ska inte Blekinge kunna bli en administrativ enhet vars band till Sverige i huvudsak är utrikespolitik och nationellt försvar?
      http://www.campaignforliberty.org/national-blog/scottish-referendum-gives-reasons-hopeful/

      • Peter Harold skriver:

       Ja, jag såg den där artikeln, och det känns positivt att separation finns på dagordningen.

       Var det inte Skånepartiet som bedrev en kampanj för att separera landskapet från övriga Sverige? Det var i o f s innan Malmö blev en nordlig utpost till Afrika, men ändå… 😉

       Fast just nu tror jag att det står högre upp på agendan att separarera Sverige från EU. Och gärna FN på samma gång.

 3. Jern skriver:

  Det var en rörande och vacker text Peter. När någon på heroiskt vis ställer sig upp mot en demonisk övermakt för att hävda rättvisan är det människans eviga kamp för frihet vi bevittnar. Det är stort och vi blir alla berörda av skönheten i skådespelet.
  Det påminner mig om en episod min vän bonden berättade. Han var på åkern med skördetröskan och såg plötsligt att han höll på att köra över bo som fasanen hade i åkern. Fasanmamman gjorde ett heroiskt utfall mot skördetröskan för att försvara sina ungar. Min vän bondens lakoniska och korthuggna kommentar var: – Tappert men dumt.

 4. annacarlbro skriver:

  Jag längtar efter ett parti som verkligen utgår från att ge alla maximal frihet, men som luttrad liberal har jag övergett drömmen om det gränslösa samhället. Nej, jag har insett att det gränslösa samhället förutsätter en jämställd värld.
  Hur ställer du dig till nationalstaten?

  • Peter Harold skriver:

   I väntan på den dag människan åtnjuter fullständigt fri rörlighet över hela planeten och att äganderätten respekteras är jag rädd för att nationalstaten är den enda försäkring vi har mot total tyranni. Jag tror att vi behöver den nationella samhörigheten för att förenas mot ett hot, t.ex. ett maktövertagande. Nu går ju detta att kringå i ganska hög grad, t.ex. genom manipulation av massmedierna och politiskt nyspråk. Vi ser ju det ske i ganska stor skala idag.

   Men teoretiskt sett skulle svenska folket kunna göra uppror och t.ex. säga att ”nu får det fan vara nog, nu vill vi inte ha mer med EU att göra”. Har vi avskaffat nationalstaten blir det mycket svårare för medborgarna att genomföra drastiska åtgärder gentemot makthavarna (vilket ju är avsikten med att militarisera EU). Jag upprepar att detta är en reflektion över det förhållande som råder idag. Jag ser dessutom nationalstaten mer som en identitet än en institution, och det är viktigt att påpeka detta eftersom vi är en nationalstat idag som leds under socialistiska förtecken. Så i mångt och mycket är nationalstaten också en fiende till friheten.

   Någonstans bland mina 200 utkast till blogginlägg har jag en bättre beskrivning till hur jag resonerar. Får se om jag någon gång kan knyta ihop den tråden… 😉

 5. Majsan skriver:

  Före man gör gymnasiet obligatoriskt, kanske man skulle göra grundskolan obligatorisk. Som i att de som ligger för illa till i något viktigt ämne, som svenska, matematik, får gå om årskurser så ofta som krävs. inför återigen allmän respektive särskild kurs i högstadiet. Personligen tror jag att de flesta misslyckanden, kommer av låg studiemotivation, låg egen studietakt, låg initiativförmåga. En piska borde då vara att behöva gå om ett eller flera år. Men tänk så bra betygen kommer att bli i ämnen som varit intressanta nog för egen prestation …

  Jag har funderat mycket på det här med ungdomar som kommer till Sverige först i sena mellan- eller högstadiet och tidigare skolgång kan det ha varit si och så med. Åtminstone för högstadiet lär det vara rätt kört för de flesta, och med tanke på det naturliga motståndet mot att placera nyankomna i klasser som motsvarar tidigare utbildningsnivå … hursomhelst, aldrig har man så lätt för att lära som då man är ung och vår bekanting som jobbar inom SFI, har ett och ett annat exempel på verkligt ambitiösa familjer. Utan särskilt mycket skolgång sedan tidigare, föräldrarna pluggar med sina barn och får sig till livs grundskolekunskaper de inte fick själva. Då svenska skolan inte går särskilt fort fram, går det att i princip läsa in tre år per år, om man kör hårt schema hemma. Man försöker strikt hålla sig till svenska språket, hur knaggligt det än är några dagar i veckan. Parabol är bannlyst, enbart svenska program får ses. Sådana kan jag inte annat än att önska allt väl, att de lyckas bättre i livet, än … de andra man läst om, som har det så svårt så svårt.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, en höst hade vi en vikarie på mitt jobb som kom från Irland och talade lite knagglig svenska, men med en förtjusande accént. Alla vardagssamtal fungerade utan större problem, och det var väl bara en och annan glosa över vissa föremål som saknades eller blev uttalade på engelska av bara farten. Vi frågade henne hur länge hon varit i Sverige: ” – Jag flyttade hit i våras till min kille”, blev svaret. Visserligen kanske våren kommer till Irland redan i mars, men ändå. Det finns folk som varit här tiotals år och fortfarande inte kan göra sig förstådda, än mindre förstå. Folk är olika begåvade, men motivationsfaktorn är det som avgör.

   Jag är egentligen inte vän av skolplikt. Någon påpekade i en föreläsning att krigföringen i Europa förändrades radikalt när staten började ta hand om skolväsendet. Visserligen har skolplikten och skolan sina förtjänster, men det borde ligga i föräldrarnas intresse att deras ungar lär sig något och får en bra framtid. Och här kan vi ju börja diskutera föräldrarnas motivation. Man får en känsla av att ”samhället” tagit över den fostrande rollen. Det är bara att betala kommunalskatt, luta sig bakåt och låta kommunens lärare vakta ungarna fram tills de gått ut skolan, sen är det socialförvaltningens jobb att trygga ungarnas tillvaro…

   Hm, jag tror att jag skall utveckla dessa tankar i ett annat blogginlägg. Så många idéer, så lite tid! 😉

  • Anna skriver:

   Hur väl klarar elever sig, undrar jag här- som har fått skolskjuts till muslimsk skola och bara pratar på hemspråket sig- i ”Sverige”? Sedan de kom till det nya ”landet”?

   Varför pratas det inget om de här transporterna? Är de som halalslaktat kött? Ingen som ens nämner hur de slaktats eller hur de vuxit upp?

   Sverige har blivit jävligt illa behandlat- alla medborgare finner sig i att bli kollektivt bestraffade pga en liten klick värstingar. Går en pundare och silar på toan stängs hela arsenalen av toaletter ner och öppnas sedermera igen, med ilsket blått ljus installerat.

   ”Man” benämner svenskar såsom innefattandes alla idioter från länder som aldrig borde ha benämnts och ens kallats för ”svenska”. Jag skäms när jag läser ”svenskarna som terrorstämplats i USA”

   Ser folk varje dag som påstår sig vara svenskar, medans de inte ens pratar svenska vare sig på bussar, tåg eller tunnelbana – eller hemma. Var någonstans tycker de att svenska samhället har brustit? Var tror de att de är egentligen?

   De har ingen jävla aning. Hur fan ska då barnen kunna veta det?

 6. Majsan skriver:

  Är ingen vän av skolplikten, längre, då det inte kan hållas lugn i skolorna, det finns alltför sällan någon uppförandeplikt ihop med att lärarens plikt att utdela konsekvenser som också sker. Övergång till läroplikt, som Finland ska ha, gör ju egentligen inte skolan bättre här, annat än för de som kan få kunskapen utanför. Ta sina böcker och dyka upp på prov, grupparbeten och labbar, lite som på universitetet. Funkar garanterat med rätt föräldrar. Som alltid.

 7. Anonym skriver:

  Frågan är vad ni ” liberala” ger ordet ” liberal” för innebörd? Och ger ordet frihet för innebörd? Är det att alla ska klä sig i samma uniform, se likadana ut, och alla måste prata svenska? Är det frihet för er?! Nej, det handlar inte annat om tvång, när man måste tex rätta sig efter en viss klädkod, prata ett speciellt språk, förneka, radera ut sin personliga historia, ursprung, tillintegöra sig själv, och iklä sig något annat, enbart för att behaga alla inskränkta individer som inte klarar annat än sin egna spegelbild. Finns det ingen gränser för er som kallar er liberala? @ Peter Harold, hur ser innebörden av ordet ” liberal” ut för just dig? hur har du skräddarsytt innebörden av detta tomma ord, för att passa dig? Eller handlar det om djungelag, kan du inte jobba, skall du ätas eller lämnas att dö!- Är det liberalism för dig? Är det sann frihet, tycker du, eller? Och var har just du dragit eventuella gränser för denna frihet? Det är så luddigt och tomt ord/ begrepp ”liberalism”

  • Peter Harold skriver:

   För mig betyder ”liberal” inte detsamma som för många andra. Jag identifierar mig inte ens som liberal. Liberaler tillhör fortfarande den kollektivistiska sidan. Skillnaden mellan socialism och liberalism är att man anser att det är tillåtet för staten/det offentliga att ta pengar från folket, men man tvistar om hur mycket. Jag är libertarian; jag tror alltså på det frivilliga bytet av varor och tjänster samt frivillig solidaritet. Precis som jag går in i ett brinnande hus för att plocka ut en skadad människa som blivit kvar (har gjort det en gång hittills och hoppas slippa göra det fler gånger) så kan jag visa omtanke med andra människor utan att det ställs ett formellt juridiskt krav på att jag måste det. Det hela handlar om en princip.

 8. Anna skriver:

  Frihet är att otvunget få vara- utan att någon ifrågasätter vad det är att vara fri. Den som är ofri vet detta i och med att du behöver fråga efter vad det betyder att vara fri. Fri är något som växlar efter miljön du befinner dig i. Om du är fågel är du fri när du har fungerande vingar som bär. När du är fisk behöver du fungerande gälar. Osv. Sorry att jag lägger mig i här ; peter. Jag förstår att frågan är rätt solkigt utformad.

  Själv funderar jag ut bästa sättet att ta livet av mig och sonen. Efter att svenska bostäder har lagt ut beskedet att ombildningsprocesserna i Stockholm har lagts ner och därmed är vår biljett till friheten borta med vinden. Vi är belagda med dödsstraff som begått misttaget att byta till denna lgh i en förort. Jag orkar inte resa 4 timmar per dag till jobb och skola. Skola i detta område innebär att sonen mobbas, vilket inte är ett alternativ.

  Vad är frihet? Lberal? Ja, inte faan har jag valt detta. Vem har då det? Kan inte DE som valt detta, byta plats med oss?

  Någon? Sonen som är 7 har redan gett upp hoppet om en framtid. Jag som är 47 år sitter i en förortshåla där man inte har frihet att tycka och tänka som jag vill, Än mindre att välja. Vem ställer upp för oss? Inte nationalisten, inte grannen, inte de invandrade och inte heller socialtjänsten, bostadsförmedlingen eller den medelsnittlige röstaren i valet.

  Ensamstående mammor och våra barn är och kommer alltid att vara- stockholms negrer.

  Vi är dömda till misslyckanden och ett öde till att bo i någon landsortshåla. Stockholm är öronmärkt åt asylsökanden, nya svenskar och åt medelsnittsvensken samt åt missbrukare. Och åt de som SD anser vara fint och rumsrent nog att gå deras ärenden. Vi däremot är patrask. Vi har ingen chans i Stockholm där jag vuxit upp och generationerna dessförinnan.

  Hepp! Hip hurra för politiken! Ropen skalla- gruppbostad åt alla!

  • Peter Harold skriver:

   Låter jättetråkigt att ombildningen gått åt pipan. Har det med maktskiftet att göra?

   Nä, försök stanna i livet ett tag till. Ditt hörn av världen kommer blekna utan dig (även om det rent praktiskt snarare är så att världen blir ännu mer mörk där).

   • Anna skriver:

    Tack för de orden. Du är nog rätt ensam om att uppskatta min närvaro och jag är inte direkt den som egentligen strävar efter allas sympatier. Förutom när jag jobbar förstås, där jag får betalt för att hjälpa andra. Men det handlar snarare om att vara professionell än om min personlighet. Hellre en enda klok människas uppskattning, än hundratals ”likes” på facebook. Så jag tackar för visad sympati. Verkligen.

    Ja, meddelandet som vi hade fått i brevlådan lydde ungefär så här; (knölade ihop det och kastade så jag kan inte kopiera det) ”Politiska beslut gör att ombildningarna i Stockholm stoppas av S och MP, i syfte att behålla och stärka hyresrätten i staden. Undantaget de hus som haft köpestämma innan regeringsskiftet den 2014-09-14. Detta hus innefattas alltså ej av undantagsregeln och därmed fortsätter svenska bostäder som vanligt igen, bla bla bajs prutt…”

    Eftersom vi bor under den ilsknaste hyresgästen hos grupbostaden ovanför, har han med personalen festat runt efter glädjebeskedet att de får bo kvar- med följd att vi inte får sova längre på natten. Jag vet inte vad personalen gjort för att lugna honom undre perioden de ”hotades” av flytt eller ombildning (slut på det trygga curlandet) men vad de än gjorde DÅ har de slutat med NU och de verkar samarbeta flitigt med svenska bostäder då de ignorerar alla mina försök till kontakt oavsett tidpunkt på dygnet. Störningsjouren slänger bara på luren när jag ringer och meddelar att de är barnmisshandlare som lägger på luren bara för att svebo bestämt sig för att mobba oss.

    Det är uppenbart att svebo tycker det är skitkul att en sån kaxig morsa som inte vet sitt bästa och som envisas med att vilja få ihop tillvaron genom att jobba och gå upp 6 på morgonen FASTÄN hon är ensammorsa – mobbas så till den milda grad att även byfånen börjat mobba oss när vi går förbi på väg till tunnelbanan.

    SÅ går det när man vågar stå för något ideal i den här förortshålan. Så går det om man vågar ifrågasätta svenska bostäders agerande. Jag har redan fått en varning från svenska bostäders rättssäkerhetsansvarige- det du! Om jag fortsätter anklaga svenska bostäder för påståendet att de låter hyra ut lägenheter som inte är brukbara då de utgör en fara för såväl människors psykiska hälsa (man får panik här då det tjuter i gipsväggarna speciellt när hissen går) samt pga att hyresgästen ovanför får psykbryt när som helst under dygnet och ibland slängs det grejer ut genom fönstret inte bara av honom) och den mesta delen av nervpåfrestan ligger i det faktum att det inte GÅR ATT KLAGA eftersom gruppbostaden vägrar öppna och hänvisar till störningsjouren och stadsdelen som ansvarar för uthyrningen till gruppbostäder (som ju bara lägger på luren då jag presenterar mig, fastän jag står precis bakom glasväggen i trapphuset när jag har med mig den fasta luren och pratar med de genom den…) så kommer vi att bli vräkta!

    Svenska bostäder toppar listan på antal vräkta hyresgäster. Varav en hel del av dessa INTE har blivit vräkta pga utebliven hyresinbetalning, utan JUST pga att de försökt få rätt på precis samma sätt som jag försökt tidigare. Jag fick en rejäl backlash när jag läste meddelandet häromkvällen att vår biljett till friheten hade upplösts pga politiska beslut.

    De höll på som vanligt och lät som ett zoo av efterblivna kor och han ovanpå hade stampat i golvet sedan han öööööhade in sig själv tillsammans med personalen och jag tog min telefon och gick en trappa upp och knackade. DE var VÄL förberedda. NU är det nämligen en LAPP uppsatt på deras låsta dörr. ”ÖPPNA EJ DENNA DÖRR OM NÅGON KNACKAR- MEDDELA ALLTID PERSONALEN”.

    Den lappen satt inte där förut. Med andra ord: Svebo och gruppbostaden vill att jag och sonen på 7 år blir bostadslösa, fastän vi betalat vår hutlösa hyra särskilt då vi slutat använda hans rum då det tjuter och är så magnetiskt att det känns obehagligt vistas där.

    Det positiva med detta är att socialtjänsten som jag kontaktat för att få förtur, äntligen KAN få redskap att hjälpa oss till annat boende. Men då lär det bli hallonbergen som är ett skitområde (det känner du säkert till redan då du själv bor söder om stan) och då är det inte ett förstahandskontrakt utan en ”försökslägenhet” eller träningslägenhet, vilka egentligen är öronmärkta åt drogmissbrukare eller f.d interner.

    Jag har ju insett sedan länge hur svenska samhället fungerar. Socialtjänsten väntar in på att ”kunden” ska få rätt förutsättningar för att den som anmäler sitt ”intresse” för deras hjälp- ska infinna sig i rätt ”nödläge”. Jobbar personen fortfarande och visar att den kan ta hand om sitt eller sina barn- ”kan” inte socialtjänsten göra något. Dessa tjänster är öronmärkta åt de som ”verkligen behöver de”.

    Med andra ord: Ringer du soc för att be om hjälp för att UNDVIKA katastrof- kan de inget göra. Nej, de INVÄNTAR katastrofen. FÖRST DÅ handlar de med kraft! Tar hand om barnet eller barnen. Och ger dig sedan en skitlägenhet vilken kostar mer än den dubbla summan det hade kostat för en vanlig hyresgäst att bo där.

    Jag har undvikit kastastrof alltför länge. Det kanske är en TJÄNST svenska bostäder egentligen GÖR oss genom att vräka oss?

    Vem vet. DE kanske vet BÄST? Det är nog jag som inbillar mig allting. Inbillning att vi känner av elektromagnetismen, att dammet lindar sig runt allting på bara en dag, att vi känner oss som flugor som blivit instängda i en glödlampa. Det är nog VI som inbillar oss allting. Jag har ju innan bott i flera lägenheter innan men aldrig känt mig så här risig av att vistas här, att det pirrar i händer och fötter.

    Men det måste ju ha sin förklaring i klimakteribesvär! Eller PIKS-besvär? Politiskt inkorrekta syndromet? Ja, DET säger vi. Hi 5!

    Sonens nya skola ställer i alla fall upp eftersom de sett hur jag gärna gör mitt jobb som förälder och föräldrarepresentant. Socialtjänsten meddelar att de inte alls ser ett omhändertagande som lösning. Politiker samt bostadsförmedlingen (som självklart skyller på varandra) meddelar att DÄR är samarbetet avslutat.

    Jag för min del vet att jag hade slutat att anlita ett kostsamt system fö rlänge sedan- OM jag bara hade haft råd att stämma svebo från början- och därmed fått rätt i mitt första ärende i den här skitpissbanala härvan av ickemål- att om jag inte kunde återkalla bytet redan dagen efter bytet- hade kunnat återfå mitt rättmätiga krav på att återfå min internkötid. Internkötiden är värd det dubbla gentemot den vanliga kötiden i bostadsförmedlingen. Vilket självklart den antisvensknazisten rättsjuristen på svenska bostäder, fick utlösning av att kunna avfärda under mitt besök där på vällingbykontoret.

    Hoppas den jäveln dör av ALS. Något värre öde finns inte. Förutom vårt förstås.

    • Peter Harold skriver:

     Synd bara att ni inte lyckades påskynda och ha en ombildningsstämma. Det var ju inte direkt en hemlighet att vänstern skulle ta över Stockholm.

     Ändå känns det märkligt att gruppboendet kan få störa er. Jag tittade lite snabbt på Notisum. Det är olagligt att störa sina grannar enligt kapitel 12, paragraf 25 i jordabalken:

     När hyresgästen använder lägenheten skall han se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar som i sådan grad kan vara skadliga för hälsan eller annars försämra deras bostadsmiljö att de inte skäligen bör tålas (störningar i boendet). Hyresgästen skall vid sin användning av lägenheten också i övrigt iaktta allt som fordras för att bevara sundhet, ordning och gott skick inom fastigheten. Hyresgästen skall hålla noggrann tillsyn över att detta också iakttas av dem för vilka han svarar enligt 24 § första stycket.
     Om det förekommer störningar i boendet, skall hyresvärden ge hyresgästen tillsägelse att se till att störningarna omedelbart upphör samt, om denne är en bostadshyresgäst, underrätta social- nämnden i den kommun där lägenheten är belägen om störningarna.

     Med andra ord så är ju också hyresvärden bov här om denne inte agerar. Frågan är om du har några sunda grannar som du skulle kunna liera dig med. Verkligen osis att ni inte fick bilda förening, för sådana styrs ju av de boende.

     • Anna skriver:

      Alltså det ÄR ju en aktiv BRF här i huset. Konsult är anlitad sedan ett år tillbaks och bRF har även tagit lån för att få ner boendekostnadskalkylen. De som ingår i styrelsen är (enligt min gissning) inbitna moderater och anställda av privata företag som därmed har rätt höga löner och som därmed (igen) tror på den fria marknaden.

      De flesta andra grannarna i huset är medelsnittsinkomsttagare i form av socionomer och 3 av de är anställda av Waldorffskolor som lärare och även en skolsköterska där.

      De flesta har alltså varit ja-röstare men det som fattats är just den röstning (köpestämma) som behövdes för att verkligen få köpa loss lgh.

      Det som är så jävla märkligt i denna process är att den liksom gått baklänges. Egter allt som går att läsa (också enligt svebos info) är att fas 1 i processen är att samla röster för att bilda BRF vilket gjordes för mer än ett år sedan. Sedan skulle en besiktning av huset och lgh göras som sedan skulle följas av prissättning. Priset inkom dock INNAN besiktningen. Ingen förklaring gavs till detta på BRFmötet.

      Sedan fick vi inget besked om själva utfallet av besiktningen, utan fick meddelandet att köpestämman skulle ske i oktober. Och nu detta….

      I fallet med störningarna kan jag bara säga; Grannarna bara suckar. Vi har sedan länge slutat att vela prata med de. Vi känner oss som i den där filmen där någons liv blir filmat. Det spelar liksom ingen roll hur vi gör- det uppfattas ändå enligt manuset. Gör vi något annat blir vi ignorerade och så ändrar de manus.

      • Peter Harold skriver:

       Men det låter bra att det är fler som ogillar omständigheterna i huset. Och om det är så att ni upplever störningen på det sätt du beskriver så sker faktiskt här ett lagbrott. Någon skulle kunna råka illa ut om anmälan blev behandlad på rätt sätt, och jag tror att det är hyresvärden i detta fall.

 9. Anna skriver:

  SEdan får du fråga dig varför så många av hyresgästerna tar dyra lån om de kan- för att fly fältet!? De lgh som hyrs ut till hyresgäster i andra hand är nog inte särskilt genomsökta med lupp. Det är ”tough shit” om du råkar bo bredvid eller under någon sådan. Eftersom värden får så mycket mer i hyresintäkter av de hyresgästerna (kommunen) skiter värdarna i hur de stör andra. Om vi flyttar ut pga vräkning, får de ju ytterligare en lgh att hyra ut till kommunen och därmed får de ju dubbla inkomsten jämfört med att gå mig till viljes!

  Varför skulle en sån jätte till hyresvärd som svenska bostäder vilja gå mig till mötes? DE vet mycket väl att jag har rätt. Men deras advokater är så skickliga att de med lätthet skulle tillintetgöra mina anspråk. Särskilt med tanke på att jag är ensamstående mamma med en gammal skuld som ännu inte försvunnit ur loggen. Och som saknar fast anställning.

  Det är så de gör. Har du inte förstått detta? Hade INTE svebo tjänat så mycket mer pengar på att hyra ut till mina grannar än till mig- hade det förstås låtit annorlunda.

  Men nu är det inte så. Såna som vi utgör lätta byten. Eftersom inte ens media vill ta upp vår situation.

  • Peter Harold skriver:

   Folk tar dyra lån därför att de är ”billiga” – just nu. Men sen när bubblan spricker… Jag önskar jag hade modet att skaffa mig guldtackor istället.

   • Sofia skriver:

    Avråder från det.
    Alla mina guldsmycken blev stulna (inbrott i min bostad).
    Ersättningen från Länsförsäkringar var under en tredjedel av nyanskaffningsvärdet.
    Smycken är inte samma sak som guldtackor men…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s