Stereotyper i Europa? Det är nog det minsta bekymret för vår del.

Bästa läsare!

Jag såg att Derek W Dick varit i Sverige och gett en konsert. Han passade på att fotografera sig framför följande tankeväckande vägg/port som resonerar om skillnaden mellan helvete och himmel:

sb fish göteborg

Hur många har invändningar mot denna uppställning? Jag tror väldigt få. Jag har haft lite med EU-folk att göra, och… fan, de är inte kloka. Men vad beror det på?

Till en viss del skulle jag förklara att dessa människors position beror på att politiken medför att människor med olämplig komptens eller ingen alls sätts på uppdrag som de inte behärskar. Tack vare EU har dessa överbetalda individer fått förlängd räckvidd. Detta är inget nytt.

Det problematiska är att EU varken är ett helvete eller en himmel. EU är ideologiskt sett en blandning av medlemsnationernas egenintressen. Och EU är politiskt en röra av politiker med personliga egenintressen som styr och ställer. Eftersom EU är en imperfektion genom sitt eget väsen kommer det alltid finnas uppgifter för de politiker som tagit på sig rollen som samhällsförbättrare. Det kommer för dessa att hela tiden finnas en väg framåt. För politikerna. För tjänstemännen. Någon backväxel existerar inte.

EU är konstruerat för att gynna den inre rötan. Hemlighetsmakeriet inför alla beredningar är totalt. Även där det stipuleras transparens finns det vägar förbi. Det största problemet är att beslutsgången är uppifrån och ner. EU är inte en förening av de europeiska folken. EU är ett maktorgan som styr européerna. Det är med denna ordning väldigt svårt för ideal som personlig frihet att få genomslag i lagstiftningsarbetet, på annat sätt än som vackra ord i ett intet förpliktigande högtidstal.

Lägg därtill ett närmast totalt ointresse för EU-frågor i svenska medier. När jag går in på DN.se under utrikessektionen idag finner jag ingen framstående EU-nyhet. Det är massor av flimrande annonser, men få redaktionella artiklar som talar om vad som komma skall inom EU, med undantag för ”Löfvén tvingas slåss för alliansens klimatpolitik”. Vilket i sig inte skall ses som något hoppfullt, även om det hade kunnat vara värre om SD valt att stödja de rödgrönas politik för klimatsmart grottboende. Medierna har stor skuld till att EU utvecklas till en superstat med en maktkontroll som vi inte sett sedan Sovjetunionens fall.

Detta känns dystert. Den tredje statsmaktens utrikesredaktioner är livlösa eller har fullt upp att sätta svenska ord på CNN:s sändningar. Medierna ger de totalitära krafterna inom politiken ett alibi. Dessa slipper granskning. Det enda de svenska medierna mäktar med är att lyfta fram och glorifiera dönickarna (som t.ex. miljöpartisterna). Obehagligt!

Jag skulle vilja ha ett Europa som bygger på olikhet. Ett Europa som låter varje land vara bra på det de är bäst på, och som isolerar deras tillkortakommanden. Låt varorna och tjänsterna färdas fritt, men tvinga politikerna att stanna kvar i sina hemländer där de får stå till svars för sina väljare!

Det faktum att NATO börjar träna sig på krishantering (med militära insatser) i Europa  baserad på scenarios där européerna har revolutionära tendenser säger något om vart vi kanske kommer gå en dag, i en inte alltför avlägsen framtid.

Sorry, jag vet att det här inte var upplyftande. Men ingenting tyder på att det blir bättre. Så det är lika bra att vara ärlig. Fast för en gångs skull känns dock mitt privatliv bättre för stunden. Nope, några detaljer om den saken kommer jag inte släppa här. Sorry!

Derek W Dick är mer känd som Fish, f.d. sångare i brittiska Marillion ifall någon undrade.

Hälsar eder Peter Harold

Uppdaterat länktips: Henrik Alexanderson – Vi styrs av inkompetenta lallare (HAX 25/10

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Stereotyper i Europa? Det är nog det minsta bekymret för vår del.

 1. Anna skriver:

  Hahahaha – stereotyper kunde inte sammanfattas bättre i praktiken, med så få ord som han gjorde. Störtskön snubbe!

 2. Anna skriver:

  Var är snubben ifrån förresten? Jänkare var min första tanke.

 3. Anna skriver:

  Jaha, England står det ju. Sorry.

 4. Anna skriver:

  Orkar inte leta efter rätt forum. Vet inte vad jag gör egentligen. Apatiskt beteende… ska sova nu. Vad faan är det här för liv? Upp 6, i skolan 8, på jobbet 9, jobbar till 14.30, i skolan 16, sonen har psykbryt efter bråk, går till närmaste bussen som tar 57 minuter hem, hemma 17.30, sonen äter 13 glassar, jag dricker vin och sitter vid datorn, tjänat 300 spänn efter omkostnader i dag, vad är det man sliter för??? Vad är det jag tror kommer att hända den närmaste tiden? Meteor smäller ner i skallen på oss??? Troligare scenario än att någon människa skulle prata med oss.

  http://www.fastighetstidningen.se/dags-for-social-housing-i-sverige/

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s