Dokumentärtips: ”Malaysia Airlines MH17 – the untold story” (som dock kunnat läsas på Skrivarens blogg)

Bästa läsare!

Jag fick tips om ett reportage på Russia Today med titeln ”MH17 – The untold story”. Det är bland de första störra mainstreamkanalerna jag känner till som berättar det jag själv presenterat via Skrivarens blogg, bl.a. här och här. Fortfarande ligger vraket efter Malaysian Airlines ödesdigra flight över Ukraina kvar i Donetsk utan att ha omhändertagits på ett adekvat sett av en kompetent haverikommission. Det enda man gjort är att ta hand om de döda (nästan 300 människor) och deras tillhörigheter.

Tragedin MH017 blev omedelbart en del av Washingtons och Kievs propagandakrig mot Ryssland. Man presenterade s.k. ”fotobevis” på rysktillverkade robotavskjutningsramper som ”skyndsamt  kördes över gränsen tillbaka till Ryssland”, bevis som motsades av människor i Ukraina som identifierade bakgrunden på bilderna och fann att fordonen befann sig på den regeringskontrollerade sidan. Sedan följdes MH017 upp med uppgifter om ”en rysk invasion av Ukraina” och ”försörjning av vapen och ammunition till terroristligorna i Donetsk och Lugansk”.

En ivrig deltagare i detta propagandakrig var Sveriges dåvarande utrikesminister Carl Bildt som kategoriskt uttalade sig i samma linje som Washington. Carl Bildts engagemang i Ukrainakrisen (eller snarare för skapandet av denna kris) har fått många kunniga specialister att le snett och förklara att Bildt faktiskt betraktas med löje numera. Helt klart är att han inte på något vis representerade Sveriges intressen i krisen. Själv hade jag kommit till en liknande slutsats då jag redan den 4 maj i något provokativa men högst allvarliga ordalag föreslog att Carl Bildt skulle KU-anmälas för att få riksdagen att granska hans engagemang och intressen i Ukraina. Min bloggpostning uppmärksammades i ryskt medium (ego-boost!) och spreds även på Facebook (mer ego-boost, men mest tacksam är jag för att ordet i sig själv sprids!), vilket gett mig både ros och ris i bekantskapskretsen (vilket gjord emig ganska ringa eftersom prognosen sa att jag skulle vara döende i oktober månad, och ur det perspektivet är det ingenting idag som spelar någon roll om hundra år).

Jag har inte hört någonting om att någon riksdagsledamot ämnar följa min uppmaning om en KU-anmälan. Det är synd. Det är också synd att svenska medier valt att inte plocka upp sina glasögon och göra det som den tredje statsmakten är avsedd för. Redaktionerna – typ Aftonbladet – vågar nog inte ta den inriktningen p.g.a. sin ägare Schibstedt som har den amerikanska storbanken och presidentvalssponsorn JP Morgan som delägare. Och journalisterna… ja, de skall ju numera vara tacksamma över att ha något jobb kvar.

Kvar återstår den åt andra hållet vinklade nyhetsjournalistiken, som t.ex. den som Russia Today står för. Jag lägger dock upp denna länk med lugnt samvete eftersom det mesta som presenteras är saker som jag själv lyckats forska mig fram till och delvis presentera på denna blogg (jag har en ovana att försöka ägna mig åt journalistisk verksamhet trots att det verkligen inte är min profession, och jag är tacksam för all input jag fått samt all hjälp för att försöka få fram sanningen om vad som skedde med flygplanet).

Alltjämt kvarstår uppgiften att fastställa vad som hände MH017 och ställa de skyldiga till svars för mordet på de ombordvarande, däribland syskonen till min särskilt kära vän.

Jag ber att få önska er, kära läsare, en angenäm helg. 

Hälsar eder Peter Harold

Post scriptum:
Det är ganska intressant hur vanligt folk i Donetsk upplever och beskriver dem som attackerar deras hembygder. Medan svenska medier skriver om att ”Ukrainska regeringstrupper återtar kontrollen” så talar ortsbefolkningen om nazister, vilket kommer sig av att resterna av 2:a Världskrigets nationalsocialistiska rörelser förblev i livet i Ukraina (och var en av anledningarna till att Josef Stalin behandlade detta land så styvmoderligt). Carl Bildt har varit fullt medveten om sakförhållandena, men medvetet tonat ner deras existens och kallat dessa grupper (som hatar ryssar) för en marginell grupp av högernationalister. ”En marginell grupp av högernationalister” som har vapen och stridsfordon och finansieras av ukrainska oligarker kan man inte rycka på axlarna åt, samtidigt som man kan ägna sida upp och sida ner för att skriva om att Sverigedemokrater känner någon som klätt ut sig till SS-soldat på maskerad. Jag kräks över svensk press. Och då är jag inte ens en Sverigedemokrat.
Deinde scriptum.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff, Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Dokumentärtips: ”Malaysia Airlines MH17 – the untold story” (som dock kunnat läsas på Skrivarens blogg)

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det där är en väldigt bra artikel. Man förstår vilka resurser som står till förfogande att driva nationer i krig, och att ett fåtal har kapacitet att koordinera det hela till önskat resultat.

 1. KZ skriver:

  Sverige har numera blivit ett så förljuget och lögnaktigt land att lögnen tillhör den allmänna vokabulären och retoriken hos vår politiska adel och eliten. Är man något så när insatt i händelser runt om i vår värld blir man minst sagt bedrövad. Hur den svenska pressen och PK-eliten misshandlar det svenska språket kan få vem helst att gråta som håller sakligheten och sanningen som ett rättesnöre i den offentliga debatten. Vad sägs t.ex. att epitetet ”extrem” används exakt lika flitigt av våra riksmedia, inklusive public service, om både IS/ISIS/Al-Qaid och sverigedemokraterna. Mig veterligt har inte någon inom SD gjort en enda fluga förnär emedan framfarten hos IS/ISIS torde framstå i blixtbelysning och få envar med minsta gnutta moral att baxna. Men icke så den svenska ”eliten” som ägnar sig mer åt ord än dess reella innebörd. Vilken innebörd har ordet ”extrem” egentligen? I det ena fallet (SD) önskar man en migrationspolitik i nivå med våra grannländer medan i det ana fallet (IS/ISIS) önskar man inte bara ett världsomspännande kalifat utan halshugger människor och tar andra som slavar för att uppnå sitt mål. Vilka i Sverige är egentligen extrema?
  /KZ

  • Peter Harold skriver:

   Är man något så när insatt i händelser runt om i vår värld blir man minst sagt bedrövad.

   Ibland brukar jag gå ut ur kontoret på jobbet och blicka dystert ner på personalparkeringen genom fönstret och fundera på hur i helvete man skall lyckas ändra på detta.

 2. Emma Best skriver:

  Sverige har i decennier styrts ömsom av halvidioter och ömsom av helidioter. Det blir så här tokigt då med det obefintliga försvaret, skolan som inte går att beskriva, sjukvård, åldringsvård, polisen som tycks ha förvandlats till en kennel av pudlar, allt i fritt fall medan en viss verksamhet som tar alla resurser inte ens får diskuteras.
  Makten borde återtas av människor över 50 och med begåvning åtminstone på eller över genomsnittet. Tro mig, förändringen skulle bli total och omvälvande.

 3. Sofia skriver:

  ”Malaysias forne premiärminister Mahathir Muhammed talade klarspråk om judarnas makt i världen vilket retat gallfeber på världssamfundet. Han upprättade en internationell domstol som dömde Tony Blair och George Bush för krigsbrott. Den Sydostasiatiska ekonomin utsattes för ett finansiellt krig med George Soros som anförare…”
  Citat från artikel av Henrik Pihlstrom 2015-01-07 i Nordfront.

  Kan det vara ORSAKEN bakom Malaysias FLYGOLYCKOR?

  • Peter Harold skriver:

   Jag är inte 100%-igt förtjust i Mr. M men det är helt klart att de har ett annat sätt att tala om sådant här än vad man gör i västmedierna. Visst är det en underlig slump att två malaysiska passagerarplan störtar under ett och samma år, men jag har inte sett någonting som tyder på att man uppnått något resultat om just dessa plan tagits ner avsiktligt av USA. Barack Obama har under 2014 varit i Malaysia för att bygga upp en allians mot Kina, men jag har inte tagit reda på vad utfallet blivit. Ständigt denne George Soros…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s