Och så var det ryska tanks igen i Ukraina – riktiga eller samma sorts spöktåg som i somras?

Bästa läsare!

Jag checkar av nyhetsflödet i SvD och finner beskedet att ”Rysk kolonn över gränsen”.

En kolonn med 32 pansarvagnar och tunga vapen från Ryssland har tagit sig över den ukrainska gränsen till Luhansk-regionen under torsdagen, uppger talesmannen för den ukrainska armén, Andrej Lysenko, enligt Reuters.

Vi har hört ungefär samma sak i somras, då Sveriges utrikesminister Carl Bildt var mycket indignerad över ”Rysslands aggression” och fördömde invasionen. Fastän det ryska försvarsdepartemnetet förnekade att man gett sig in i Ukraina eller utbrytarrepublikerna så hänvisade Carl Bildt till bevis i form av satellitbilder som Vita huset presenterat. Gammelmedierna återpublicerade dessa satellitbilder med rubriken ”Beviset!”.

En hederlig domstol, eller till och med en hederlig utrikespolitisk analytiker, hade nog underkänt ”beviset”. Vita huset hade ingen dokumentation som visade varifrån ”den ryska truppen” kom ifrån. Kanske menade Vita huset att det var så självklart att alla stridsvagnarna måste komma från den ryska sidan av gränsen att man inte behövde visa upp några bevis på att de kört därifrån. För alla kan ju se att stridsvagnarna är rysktillverkade…

Oupps. Rysktillverkade, precis som alla andra stridsvagnar som den ukrainska armén förfogar över? Japp. Det mesta krigsmaterial som används av den Kiev- (och Washington-) kontrollerade armén och flygvapnet i kriget mot utbrytarrepublikerna i östra Ukraina är från Ryssland. Även om man på senare tid har kompletterat med tyg från NATO. Så satellitbilderna kan mycket väl visa ukrainsk trupp på egen mark.

Häromdagen fick jag veta att de publicerade satellitbilderna på den ”ryska” stridsvagnskolonnen inte var från den amerikanska underrättelsetjänsten, utan hade tagits av ett privat företag. Varför inte bilder från försvarets egna satelliter? Tja, en förklaring kan kanske vara att ansvariga inom USA:s armé inte vill medverka i en falsk hantering av dylik information. Det finns faktiskt ett ökat motstånd mot den säkerhetspolitik som bedrivs av Vita huset. Till och med inom NATO knakar samarbetet. Det är fler som tvivlar på påståndet om att Vladimir Putin är Josef Stalins reinkarnation. Och fler som börjar tvivla på att USA och EU tjänar den goda sidan.

Så det är väl närmast naturligt att jag blir lite skeptisk när jag läser att SvD i sin tur läst Reuters rapport om att det ukrainska försvarsdepartementet ännu en gång påstår att man utsatts för en invasion av ryska stridsvagnar. Även en kort tid efter den tragiska nedskjutningen av Flight MH017 och det politiska mordet på de 298 ombordvarande påstod det ukrainska försvarsdepartementet att ryska trupper tagit sig innanför nationsgränsen, men att den ukrainska armén pulveriserat inkräktarna…

Härom dagen uppmärksammade SVT att Ryssland har mobiliserat trupper längs den ukrainska gränsen (faktiskt samma kväll efter mitt blogginlägg om att inbördeskriget skulle återuppstå). Andemeningen är att Ryssland förbereder en invasion. Fast vad hände härom veckan när någon trodde sig sett en främmande (förmodat rysk!!!) miniundervattensbåt i Stockholms skärgård? Jo, svenska marinen for dit med sina fartyg och helikoptrar. Varför skall inte ryska armén få vakta sin gräns mot ett land som befinner sig mitt uppe i ett brinnande inbördeskrig? Vi hade gjort detsamma.

Jag har inget ideologiskt motiv till att försvara Ryssland, men det som är frustrerande är att medierna så lättvindigt återpublicerar krigspropganda.

Mönstret är ganska tydligt. Någon (försvarsdepartementet) i Ukraina säger att ryssen kommer. Fem minuter senare fördömer Vita huset den ryska provokationen. Femton minuter senare lägger västvärldens nyhetsmedier upp rubriken ”Ryssland invaderar! – Barack Obama fördömer!”. En halv dag senare svarar ryssarna ”Det är inte vi som är där”. Dagen efteråt sitter såna som jag och bloggar om hur svårt det är numera att tro på både politiker, journalister, vänner och fienden.

Ofta kritiserar vi bloggare just medierna efter händelser (eller icke-händelser) som dessa, men det som sker har faktiskt en logisk förklaring. Medierna tävlar om att minutoperativt förmedla vad som sker i världen. Och när man inte har egna ögon på plats (det kan faktiskt ta en halv eller hel dag att åka från hotellet i huvudstaden och ut till den provins där de ryska tanksen påstås ha pulveriserats) så återger man närmast trovärdigaste källa, och då blir det de som har engelsk text och skickats motsols över Atlanten som ger Ryssland skulden för allt ont.

Jag skulle inte bli förvånad om gårdagens ”ryska invasion” är närbesläktad med de tidigare likartade historierna. För stunden har jag inte fakta om var dessa 32 stridsvagnar skulle befinna sig och var de kommer ifrån, men det hela är en folkrättsligt intressant fråga. Har stridsvagnarna kommit in i Luhansk och Donetsk så är det inte helt säkert att man kan tala om en invasion; dessa provinser har förklarat sig självständiga och genomförde så sent som i helgen allmänna (och på ukrainskt manér lätt kaosartade) val.

Kiev förklarar givetvis dessa val som ogiltiga eftersom de strider mot konstitutionen (vilket är sant eftersom konstitutionen knappast tar hänsyn till att dessa provinser vill vara självständiga; hur tror ni Rosenbad skulle reagera om norrlänningarna röstade för att behålla all skog, all malm och alla älvar för sig själva?!!). Men med tanke på att medborgarna i dessa provinser bokjottade det ordinarie ukrainska valet i förra månaden (ett val som av logiska skäl vanns av den ”pro-europeiska” sidan) så tycks skilsmässan från det konstgjorda moderlandet ha ett brett stöd bland östukrainarna. Och då torde de styrande i utbrytarrepublikerna ha full frihet att söka de allianser de själva önskar. För guds skull, vi talar här inte om galna islamister, likt dem som Vita huset sponsrade med pengar och vapen så att de kunde bilda den arméliknande terrororganisationen Islamska Staten…! Vi talar om ryssar i Europa. Folk som super och sexar som vi, fast har sämre snittlön.

Jag borde kanske slå på TV:n och höra den alltid insatsberedde NATO-chefen Anders Fogh-Rasmussen skorra att Ryssland gått för långt och att detta är oacceptabelt och att hela världen måste klandra Vladimir Putin. Eller också låter jag bli att slå på TV:n och går ner i skyddsrummet direkt. Det kan ju till och med ett barn räkna ut vad som kommer att hända om våra beslutsfattare fortsätter på den inslagna vägen.

Sverige skulle här kunna vara ett förnuftets röst i världspolitiken. Kanske ta sig modet att kalla spade för spade och kratta för kratta så att folk runt om i världen kan begripa vem som gjort vad (Reinfeldt var faktiskt inne på detta ett tag i Ukrainakrisen i ett unikt ögonblick av intellektuell hederlighet, innan han näpstes av sin Bilderbergsagent Carl Bildt). Men just nu kopplar jag inte ihop ordet ”förnuft” med ”Sveriges regering”. Inte inom något ämne alls.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Och så var det ryska tanks igen i Ukraina – riktiga eller samma sorts spöktåg som i somras?

 1. Benny skriver:

  En sak är att Ryssland borde skicka stridsvagnar till området för att avskräcka Kiev från den offensiv man laddar upp inför. Sen är det inte troligt att det är ryska stridsvagnar, utan bara den vanliga propagandan som Kiev spyr ut och som västmedia lydigt återger utan källkritik. Att den journalistiska ådran har ersatts av en propagandistisk dito är knappast förvånande då ju tidningarna befinner sig i ekonomiska dödsryckningar. Alla s.k journalister vill vara ägarna till lags och den som är bäst och lydigast får jobba kvar! Skulle tro att Wolfgang Hansson får sig en klapp på huvudet av ägarna för sin påhittighet är det gäller att fabulera fram ”nyheter”. Att AB och andra svenska blaskor sedan länge tappat all trovärdighet bekymrar inte ägarna utan tydligen så räknar man med att få presstöd för att kunna fortsätta vara megafoner för ”sanningsministeriet”. Alltså är det vi skattebetalare i slutändan som ska betala för att översköljas med lämplig propaganda.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, den s.k. ”vapenvilan” var nog i stort sett inte mer än en paus för att fylla på förråden och reorganisera.

   • Benny skriver:

    Ja, nu är det bekräftat även från USA att inga ryska stridsvagnar rapporterats enligt Jen Psaki. Alltså står Kiev återigen där med kalsongerna nere. Det mest tragiska är att t o m SVT hängde med på den här ”nyheten” i gårdagens Rapport. Det är en sak att AB och andra skittidningar håller på med uppenbar desinformation men SVT ska nog börja passa sig, trovärdigheten är mycket låg hos den källkritiska delen av allmänheten. Även i USA börjar man inse att Kiev lurades på Minskmötet, man håller på med en militär uppladdning. Lavrov och Kerry har dryftat detta på ett möte och uppmanar Kiev att följa fredsplanen.

 2. Sofia skriver:

  Håller med Benny och jag har en hel del tankar kring relationen Sverige – Ryssland men det skulle bli ett lååååångt inlägg och det vet jag inte om blogginnehavaren vill få.

 3. Sofia skriver:

  Tack Peter för ditt trevliga yttrandefrihetens forum!
  Jag upptäckte att Jan Milld redan skrivit det jag tänkte säga och dessutom har han bilder som jag inte kan tillhandahålla, så jag länkar till hans blogg i stället:
  http://janmilld.wordpress.com/2014/04/15/mer-historia/

 4. Läsare skriver:

  Den så kallade ”media”, MSM, main stream media är enkel. All ”media” I hela västvärlden ägs av några få judar och dessa judar ljuger ALLTID.

  Vem pratar jude”media” konstant skit om? Putins Ryssland. Sanningen är ALLTID tvärtom mot det jude”media” ljuger om.

  Sovjetiska stridsvagnar I Ukraina. Det är ju väldigt konstigt eftersom all militär material kommer i området kommer från Sovjettiden.

  Som jag skrev i ett annat inlägg, Ryssland idag är judebluffen Kalla kriget recycled. Judarna använder Sovjeskräcken för att skrämma skiten ur icke-judarna och krigshetsa för evig tid.

  Det kommer aldrig en main street show down i vår tid mellan väst och Ryssland. Hela krigshetsen mot Putin är inget annat än judiskt skitprat.

  Solshenitzyn’s sista bok innan han dog var 200 years together. Han är en av världens mest kända författare, men hans sista bok finns inte översatt till engelska. Ca halva boken finns översatt till engelska, på ett privat initiativ. Läs detta kapitlet:

  The Age of Exodus, as Jews themselves would soon name it, began rather silently: its start can be traced to a December 1966 article in Izvestiya, where the Soviet authorities magnanimously approved “family reunification,” and under this “banner the Jews were given the right to leave the USSR”[1]. And then, half a year later, the historic Six-Day War broke out. “Like any epic, this Exodus began with a miracle.

  http://jewise.wordpress.com/chapter-26-the-exodus-begins-2/

  Det här bekräftar det jag påstår, att judarna gav upp Sovjet på 60-talet. Det var två pragmatiska skäl till att storjudarna gav upp Sovjet som deras proxy war machine för judiskt ärldsherravälde.

  Världen är 70 procent vatten och skall du härska över hela jorden måste du ha världens största flotta. Men inte ens det räcker, du måste ha luftherravälde. Skall du gå i krig då är luftherravälde allting. Har du inte luftherravälde kan du inte skydda din marktrupp. Kan du inte skydda din marktrupp, då förlorar du.

  För att kunna ta luftherravälde var som helst på jorden måste du ha en armada med hangarfartyg. Ett hangarfartyg har bara en enda uppgift, att ta luftherravälde. Amerika har tolv, 12 full size carriers. De är 333 meter, 1.ooo fot långa. Det finns 90 flygfarkoster på en carrier, hälften är F-18, det är ett jaktplan och dess enda uppgift är att ta luftherravälde. Det judestyrda Sovjet kunde inte bygga och underhålla en armada av carriers.

  Det andra skälet att storjudarna gav upp Sovjet var att de behövde sex miljoner judar i Palestina (israel). Enligt judarna själva finns det arton, 18 miljoner judar i hela världen.

  Sex miljoner judar i Amerika, sex miljoner judar i Sovjet och sex miljoner judar i övriga världen.

  Det finns två slags zionism, religiös och politisk zionism. Den religiösa zionismen säger att alla judar skall återvända till Palestina (israel) är Gud säger så.

  Den politiska zionismen säger: -Vi kan inte vänta på Gud, vi får fixa det själv.

  Från dag ett när den politiska zionismen kom i slutet på 1800-talet tog de religiösa judarna avstånd från den politiska zionismen och gör så än idag. Skälet är att politisk zionism är en hädelse, alltså emot Guds vilja. Den judiska massan var inte Heller intresserad av politisk zionism. Zionistjudarna var alltså en minoritet och de hade stora problem att få judar att flytta till Palestina. Men helt centralt i Zionistjudarna värld är att få sex miljoner judar till Palestina.

  De sex miljoner judarna i Amerika behövs för att kontrollera Amerika. Det storjudarna gjorde på 60-talet när de gav upp Sovjet var att de satsade allt de hade på Amerika som deras proxy war machine, alltså kunde de inte ta sex miljoner judar från Amerika. De behöver sex miljoner judar för att kontrollera övriga världen. Då finns det sex miljoner judar i Sovjet, som de ändå skulle ge upp, alltså tvingades judarna i Sovjet att flytta till Palestina. Idag är Nutanyahooooo bolshevik/Likud det största partiet i Palestina, en tredjedel av väljarna i Palestina är judar från Sovjet.

  Sverige idag är ett självspelande piano om massinvasionen, alla vet att det inte går att ta emot 100.000 asylansökande plus lika många anhöriginvandrare om året. Alla vet, men ingen säger det högt. Samma sak var det i Sovjet på 60-talet, alla visste att det inte går i längden, men det var ett självspelande piano.

  Poängen är att muren kunde fallit redan på 70-talet. Men judebluffen Kalla kriget tjänade storjudarnas syfte, ändlöst krigshetsande för att motivera krigsindustrien och den militära kapprustningen. Ryssland under Putin har inte attackerat något land militärt, alltså är krigshetsandet mot Ryssland inget annat än judiskt skitprat.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag lärde mig detta om konflikten mellan zionismen och den religiösa judendomen så sent som bara för ett par veckor sedan. Jag blev varse detta i samband med att man under mellankrigstiden konkretiserade behovet av att bilda staten Israel, och den judiska världsorganisationen stötte på patrull från flera rabbiner. Jag lyckades inte få reda på vart de tog vägen, men onekligen har deras motstånd inte gett något större avtryck i historien.

   • Läsare skriver:

    The antizionist jews are alive and kicking zionist ass.

    Anti Zionist Rabbi Weiss

    http://m.youtube.com/watch?v=uUpmWCQRui0

    Här är zionistjudarnas lögn att Irans president hatar judar avslöjad. Jag får säga att jag är väldigt förvånad att zionist kanalen Fox News visar detta. Men storjudarna bryr sig inte så mycket, det räknar med att goyim, icke-judarna är för korkade för att förstå ändå. Och det värsta är att de har rätt. Goyim betyder boskap. Och det är hur judar flest ser på oss icke-judar, som korkade boskap.

   • Läsare skriver:

    Rabbinen i Stockholm under ww2 var en zionistjude, Marcus Ehrenpreis – Wikipedia

    sv.m.wikipedia.org/…/Marcus_Ehrenprei…

    Marcus Ehrenpreis, född 27 juni 1869 i Lemberg, död 27 februari 1951 iStockholm, var överrabbin i den judiska …

    Han sa i syndagogan att Sverige inte skulle släppa in judar som sökte asyl i Sverige under ww2. Faktum är att de flesta judar i Sverige inte ville ha hit östjudar.

    Enligt judarna själva fanns det 3 till 3,5 miljoner judar i Polen och sju miljoner i Sovjetunionen. De är östjudar och de är väldigt annorlunda mot västjudar.

    År 1905 gick polischefen i New York ut och sa att NY är fyra miljoner invånare, en miljon är judar och de begår 50 procent av brotten i NY.

    Zionistjudarna samarbetade med nazisterna i Tyskland. Faktum är att Zionistjudarna var den enda organisation som var tillåten i HitlerTyskland. Läs på om The Transfer Agreement by Edwin Black, he is a jewelry.

    Zionistjudarna ville att judarna skulle flytta till Palestina, därför jobbade de för fullt bakom kulisserna för att inget västland skulle släppa in judar som flyktingar.

    Om du läser på om Zionistjudarna i Sovjet så stod de inte högt i kurs. Samma sak gällde och gäller än idag för de religiösa judarna i Sovjet och Israel. De judar som styrde Sovjet och som idag styr israel är ateister och de föraktar de religiösa judarna.

    Alla kyrkor i det judestyrda Sovjet gjordes om till svinstall, men inte en enda syndagogan rördes. Det finns glasklart bevis på det – från judarna själva.

    Golda Meir åkte till Moskva 49, som ambassadör för israel. Hon? osäker om kön, har en egen sedel, 10.000 shekalim. På baksidan finns en bild som kommer från när hon/han/transa Meir besökte syndagogan i Moskva. Enligt hennes dagbok blev hon möt av 50.000 judar utanför syndagogan. Att syndagogorna I det judestyrda Sovjet var i full funktion och orörda har vi alltså judarnas egna ord på.

    Det var dödsstraff på att vara ”antisemit” i det judestyrda Sovjet.

   • Läsare skriver:

    Rabbi Against Israel (Zionism)

    http://m.youtube.com/watch?v=6RjnvQHWyLE

   • Läsare skriver:

    Jag skall nu informera om något som är ytterst pinsamt för de svenska sionisterna och som de nogsamt söker förtiga, nämligen att den högsta svenska sionistledningen utövade starka påtryckningar på svenska regeringen 1939, kort före andra världskrigets utbrott i Europa, för att Sverige skulle stoppa judisk invandring till Sverige från det nazistiska Tyskland med dess judeförföljelser.

    Just det – ni läste rätt – den högsta sionistledningen i Sverige ville inte att tyska, tjeckiska och österrikiska judar – eller överhuvudtaget judar från främmande länder – skulle komma till Sverige.

    http://www.radioislam.org/historia/ims/13israel.htm

 5. Läsare skriver:

  Det här är bra. Fler zigenare till bÖgholmen, ståckhålms innerstad.

  http://avpixlat.info/2014/11/07/fordubblat-antal-boendeplatser-for-tiggare-i-stockholm/

 6. Läsare skriver:

  Kommentar på Avpixlat:

  Anunakisför 4 timmar sedan

  Kom tillbaka från Bulgarien (sofia) för en vecka sedan.
  Såg inte en enda tiggare.
  Varför?
  Bulgarer ger inga pengar till tiggare.
  Frågade en ”äkta” bulgar om hur många som bor i Bulgarien. 
  Svar: ca: 7 miljoner. 2 miljoner äkta bulgarer 5 miljoner zigenare, som av bulgarer inte anses vara bulgarer.
  Sug på den alla tiggarälskare…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s