Varför blir det inte Twitter-storm när Täppas hånar tiggarna?

Bästa läsare!

Om man googlar på ordet ”tiggarstav” så får man upp artiklar om en växt. Det är lite underligt att det inte finns ett Wikipedia-uppslag om redskapet ”tiggarstav”. Kanske beror det på att vår bild av dagens tiggare inte inkluderar denna. Däremot kan vi se att till utrustningen hör ett par stora plastpåsar med diverse illa förvarad mat och klädombyten samt den klassiska ”tiggarskålen” från Waynes Coffee. Emellanåt kan man dock skymta en Iphone – sannolikt i kombination med en öronsnäcka instoppad under hucklet.

Tiggarstaven och tiggarskålen har långa anor. Såvitt jag förstår var dessa redskap nödvändiga för de fromma pilgrimer som vandrade genom Europa för att finna salighet i sina slitna själar. Fordom var det knappast möjligt att packa med sig så mycket förnödenheter att man skulle kunna klara en så pass lång resa, och inte heller var det säkert att bära med sig en massa pengar för att köpa mat och betala för husrum. Därför tiggde man sig fram under vandringen. Än idag kan man se buddistmunkar i Thailand tigga ihop sitt dagliga bröd och ris.

I Sverige är tiggeriet någonting annat. Man tigger för att få ihop en slant till öl eller till härbärget. Man tigger för att få pengar till en operation av sin ”paralysed syster” hemma i Rumänien eller sina tre moderslösa barn i Bulgarien. Eller för att betala den maffia som fört hit en att besvära svenskarna på pengar.

Jag har i år åkt hundratals mil runt om i Sverige och sett att det finns tiggare i varje stad eller större tätort – med några undantag. Jag var i Leksand och såg inte en enda! I övrigt noterade jag att i samhällen där man lokaliserat flyktingförläggningar (första indikationen är att man tror sig ha kommit till Sudan av klädstilen att döma…) var det inte lika frekvent med tiggare på trottoarerna och butiksingångarna.

Till min lycka… nåja… behöver jag inte resa långt för att hitta en tiggare om jag önskar se någon. En är placerad vid tunnelbanestationen och den andra sitter (oftast) utanför ICA-butiken där hemma. Ju närmare city man nalkas, desto tätare sitter de. Nu sitter dessa så nära varandra att till och med den blinde Täppas Fågelberg inte kommer fram utan att snava över dem.  Fast det är SD:s fel att de hitresta tiggarna sitter där. Åtminstone i Täppas drömmar på natten:

Drömmer. Kan denna inre film ha inspirerats av att det på 70-talet sas att Samer i Kautokeino, Nordnorge, fick en slant för att bara hänga runt och vara pittoreska i sina Samedräkter. De behövde inte göra annat än att stå, gå och ställa sig i fotogeniska poser. Turisterna fick gåshud.

Alltså, drömmen: En lång blank limousine med SD:s allra hårdkoktaste Järnrörsgäng åkte runt på gatorna och betalade tiggare för att de skulle sitta och vara ett störande Tiggarislag i gatubilden.

Järnrörsgänget skrattade sedan hela vägen hem till klubblokalen där det på en svart griffeltavla ritade in hur mycket deras siffror på detta sätt skulle öka.

Vad säger man om detta? ”Sök hjälp, Täppas!” kanske? Om man drömmer om Sverigedemokrater, då har man nog besvär med sin tillvaro. Jag avskyr socialism och kommunism (ideologier som Täppas hyllar och glatt supporterar som om det vore ett fotbollslag, bl.a. genom att bära en keps med kommuniststjärna på fotot på sin blogg), fast jag har aldrig drömt mardrömmar om det. Däremot drömmer jag ibland om cancer, tandlossning, håravfall och att jag glömt var jag parkerat min bil. Men aldrig att jag drömmer om att det sitter kommunister och socialister i Sveriges radio och sprider sin ideologi på licensbetalarnas bekostnad. Jag behöver inte drömma om det – det är verklighet.

Det är svagt av idealister som Täppas Fågelberg att inte vilja ”öppna sina hjärtan” och acceptera att trashankarna hindrar vanligt hederligt folk från att komma fram, och istället cyniskt hånar de stackars hitresta tiggarna och utmålar dem som ”rasisternas” vanprydande agenter. Det borde bli Twitter-drev för mindre…! 😉

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Varför blir det inte Twitter-storm när Täppas hånar tiggarna?

 1. Rune skriver:

  För en månad sedan var jag i Paris och kunde konstatera att de rumänska tiggarna var ett vanligt inslag i den centrala staden. Däremot fanns det knappast några i vårt hotells omgivning i östra delen av Paris, Port Montreuil som har en stor arabisk befolkning.

 2. cfr skriver:

  Tiggeri är faktiskt inte tillåtet i Stockholm, paragraf 14 i lokala ordningsstadgan:

  ”Polismyndighetens tillstånd krävs för insamling av pengar i bössor eller liknande, om insamlingen inte utgör led i en tillståndspliktig allmän sammankomst eller offentlig tillställning.
  När insamlingen sker i samband med framförande av gatumusik krävs tillstånd endast om gatumusikanten eller medhjälpare har för avsikt att gå runt bland publiken och samla in pengar.”

  Eller är ordningsstadgan i någon mening tolkningsbar? Skulle jag ta mig en vinare i Björns Trädgård är jag övertygad om att ordningsmakten skulle hänvisa till den lokala ordningsstadgan när de häller ut min vinare.

  Varför är det skillnad på olika?

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att man undviker att försöka skapa prejudikat. Man skulle snart fråga sig vad är skillnaden mellan att jag vänder mig till en vän och frågar honom eller en krona för att slippa på nio kronor i växelmynt vid kassan, kontra att gå med en pappersmugg och rassla. Och sen är det ju så syyyyynd om de hitresta tiggarna. Se bara på fallet där den snälle polismannen språkade med den svartmuskige moderatriksdagsmannen och genast blev antastad av en medborgare med skinande värdegrund och anklagde polisen för att ägna sig åt REVA-fasoner.

   Sverige har blivit ett sorgligt land att se på. Och leva i.

 3. Jern skriver:

  På 1790-talet fanns det riktiga tiggare. Denna visa handlar om irländaren Johnny som tog värvning för engelsmännen och for till Ceylon. En vers som beskriver honom när han kom hem lyder:
  Ye haven’t an arm, ye haven’t a leg
  Ye’re an armless, boneless, chickenless egg
  You’ll have to be left with a bowl out to beg
  Oh Johnny I hardly knew ye.
  Jag gillar den här skrapiga inspelningen: http://www.youtube.com/watch?v=4VoOovy0ZNs
  Den här versionen bjuder på texten: http://www.youtube.com/watch?v=wFUTHcjiZGo

  • Peter Harold skriver:

   Aye, vad det började klia i halsen när jag hörde den där raspiga inspelningen. Fast jag har hört andra med dem, och de är väldigt duktiga sångare. Johnny var nog av det slags tiggare vi inte har sett skymten av på länge.

 4. Läsare skriver:

  Jag hatar kommunism. Har studerat kommunism hela mitt liv. Några gånger trodde jag att jag hade fått ihop det men då hade jag en stor hög med pusselbitar som inte passade in i pusslet.

  Sedan vaknade jag upp till judarna och insåg snart att kommunism är ett judiskt bedrägeri. Judiskt manifest är det riktiga namnet på juden Karl Marx stencil Kommunistisk manifest. Juden Karl Marx ljög redan i rubriken, jämför med det judiska reklamblad DN, som konsekvent ljuger i redan i rubriken. Samma gäller givetvis NYT.

  Kommunistiskt manifest är inget annat än en uppdaterad snabbversion av judarnas Talmud. Näst intill alla judar blev inte kommunister år 1848 eller äran idag kommunister, nästan alla judar är födda kommunister. Byt ut kommunist med jude/judisk och du har sanningen om det judiska bedrägeriet kommunism.

  Allting i kommunism handlar om att kontrollera staten. Allting tillhör Staten och staten skall styras av en ”utvald elit”. Vem tror du juden Karl Marx tänkte som den härskande elite?

  När du väl förstår hur judar tänker och vad de vill ha, då faller allt som på ytan är ologiskt och irrationellt på plats. Alla pusselbitarna bara ramlar på plats.

  http://www.come-and-hear.com/dilling/dcontents.html

   • Peter Harold skriver:

    Intressant om dessa egenupplevelser i Sovjetunionen.

    • Läsare skriver:

     Yep! Detta är förstahandinfo från någon som kom bakom kulisserna i Sovjet. Och när jag läste det första gången bekräftade det min teori om vad Ryssland handlade om för judarna.

     Judarnas plan är att styra över hela världen, frågan är bara: Hur gör vi?

     Det som egentligen hände i Ryssland 1917 var en judisk statskupp. Judarna stal helt enkelt världens största land och gjorde om Ryssland till judarnas privata armé för judisk världserörving.

     Titta på Sovjet, allting som gjordes handlade endast om det var bra för det militära.

     Har du sett en missbildad eller efterbliven sovjetmedborgare? Nä, helt enkelt därför att det fanns inga. Kan du använda missbildade eller efterblivna som soldater? Alltså döda judarna dom.

     Allt du har hört judar påstå att Hitler gjorde, det har judar gjort själva i det judestyrda Sovjet.

  • Peter Harold skriver:

   Jag skulle gärna vilja uppmärksamma kopplingen mellan FDR och Stalin. Onekligen rann det en massa till österut.

   • Läsare skriver:

    It was a hot morning and we sitting on Rosenman’s veranda without jackets and ties when we suddenly heard the signal that the President’s car always gave. We suddenly realized that Roosevelt was coming to see Rosenman. We began putting on our coats and ties, but Rosenman said this was not necessary since Roosevelt attached no importance to formalities.

    Very soon the President’s car stopped in front of the veranda, and before we could greet him, Roosevelt humorously remarked: ”Well now, this is interesting—Sam Rosenman, Stephen Wise and Nahum Goldmann sitting here discussing what orders they want to give the President of the United States!

    Just imagine what the Nazis would give for a picture of this little scene.” We began stuttering that we were discussing an urgent message from Europe that Rosenman wanted to show him on Monday.

    But Roosevelt just winked and said: “That’s fine. Sam can come to see me on Monday and tell me what I’m supposed to do.” Then he drove off.

    ”In another place Goldmann expresses the pleasures of exercising power even more intimately: ‘Seduction can turn into passion… The sensation of seducing a woman might be more intense momentarily, but winning a statesman is something very similar . . . .

    During the time I lived in America nearly all presidents—Roosevelt, Truman, Kennedy, Johnson and Nixon—had their ”Court Jews,” wealthy people who helped finance their election campaigns and influential leaders of the Jewish community.’

    http://en.metapedia.org/wiki/The_holocaust-lie

    FDR blev vald till”president” fyra gånger. Ingen, jag repeterar – INGEN – blir vald fyra gånger i Amerika om inte judemaffian har godkänt det. Glöm Stalin, han är samma som FDR och Obongo, judarnas skyltdocka som du kan se i fönstret. Bakom kulissen är det judar som drar i trådarna.

    Goldman brukade åka till Moskva och träffa toppjudarna som styrde Sovjet. Goldman var centraljuden när han levde.

    Visste du att Sovjet hade Atombomben 42? Jodå, inte en fungerande men alla delarna. Allt stulit från Amerika under Lend Lease. Se Major Jordans Diary, finns I full text på nätet.

    • Peter Harold skriver:

     Jodå, innehållet i den dagboken har jag tagit del av. Sovjet fick en massa material som inte ens jänkarnas egen industri fick tillgång till, bl.a. kablage och wirar till stridsflygplan.

 5. Läsare skriver:

  Täppas Fågelskrämma. Har du hört han nångång på Ring På? Antiintellektuell komuninistslödder. Roligt att höra att han går och snubblar på tiggarzigenare. Skadeglädje !-)

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s