DN flaggar ivrigt för nästa europeiska storkrig – utlösande gnistan blir Baltikum?

Bästa läsare!

Det låter som upptakten inför en viktig ishockeymatch där coachen för ena laget lovar blod, svett och tårar. Men det handlar faktiskt om att ett par av våra grannländer ser framför sig att relationen med Ryssland kommer sluta i krig. Och man lovar att ”slåss utav bara helvete” [DN].

Erik de la Reguera (författare som skriver böcker om att medelklassen går på kokain och beskriver att nationalstatens avveckling är en förutsättning för att alla skall få samma mänskliga rättigheter [Kulturrådet]) har skrivit en artikel som levandegör den förväntansfullhet som Dagens Nyheter sprider inför det som man hoppas skall bli ett nytt storkrig i Europa.

Ja, jag anklagar det agendasatta DN för att faktiskt vara kåta på ett krig. Deras rapportering om Syrienkrisen 2013 och Ukrainakrisen 2014 som är identisk med utspelen med Vita huset i Washington – d.v.s. rejält anti-Ryssland.  Jag har skrivit om detta i flera tidigare blogginlägg förr, så jag ägnar mig nu enbart åt dagens artikel.

Ett i västmedier ofta återkommande tema är att Ryssland bedriver en aggressionspolitik gentemot omvärlden. Nyligen kunde vi läsa i SvD om en rysk invasion i Ukraina. Inom ett dygn kunde man konstatera att Kievs utsaga var falsk.

Och det var inte första gången Ryssland anklagats för ”aggressioner”. Till och med när Ryssland skickade förnödenheter till utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk (alla fordon kontrollerades av oberoende observatörer) anklagades Ryssland för att föra in trupper och vapen. Vita huset har pekat ut Ryssland som ansvarig för nedskjutningen av MH017 – utan att presentera några bevis eller bemöta de indikationer som visar att Kiev vållade flygkatastrofen som tog min väns familj.

Vi ser gång på gång att Vita huset – och alla prathuvuden i våra medier – ensidigt utmålar Ryssland som aggressor. Detta fortskrider i DN, och detta bevisar att redaktionen inte är någonting annat än ett lydigt redskap för Council of Foreign Relation (en grupp som ingår i det nätverk som felaktigt kallas för Illuminati av konspirationsteoretiker, men som inte har ett riktigt namn) i Washington och Ney York. Vid sidan av den ensidiga propagandan presenteras nyanserade och väl underbyggda analyser på alternativa nyhetssajter – texter och fakta som bara sprids genom social medier.

Erik de la Regueras artikel visar att de styrande uppfattar att vi styr mot ett storkrig som bara kan undvikas om Rysslands president Vladimir Putin rullar över på rygg:

– Ryssland är i krig med oss alla i väst – även om vi inte erkänner det. Vi måste förhindra Ryssland och andra aggressiva stater att lyckas, sade Lettlands ambassadör i Sverige, Gints Jegermanis, när han befann sig i Slite på Gotland nyligen

I samband med att jag läste DN-artikeln kollade jag upp Jegermanis twitterkonto. Jag fann här information om att Lettlands utrikesdepartement har besök av Victoria ”Fuck EU” Nuland [LFMA]. Ett uttalande från mötet med Vita husets utsände torped har bl.a. följande innehåll:

Edgars Rinkēvičs thanked the United States for its contribution to Latvia’s security and indicated that Latvia will continue the incremental increases of its defence budget. Analysing the situation in Ukraine, the Foreign Minister and the Assistant Secretary of State concurred that assistance to Ukraine goes along with reforms that Ukraine is making to strengthen democracy and the rule of law.

Det går att få en ganska bra bild av vad som verkligen sker tack vare Internet. Många skribenter uttrycker en djup oro för att nyhetsbevakningen är så ensidig. I värsta fall kan utvecklingen leda till ett storkrig i Europa, eller till och med Det Yttersta Kriget. Men det finns andra uppenbara konsekvenser; Europa har ingen anledning att stöta sig med Ryssland – ändå är vi delaktiga i de sanktioner som riktas mot Ryssland på Vita husets direktiv. Konsekvensen är att vi förlorar välbehövlig handel med ett grannland som inte har förmåga att bedriva krig mot Europa.

Den som vinner är bankeliten i USA som producerar USD!

I lag (1996:95) om vissa internationella sanktioner anges följande:

Regeringen får förordna att sanktioner enligt denna lag ska genomföras med anledning av ett beslut eller en rekommendation […] som syftar till att upprätthålla eller återställa internationell fred och säkerhet.

Ryssland hotar inte Europa. Däremot har Vita huset under flera år arbetat aktivt för ett regimskifte i Ukraina (vilket förverkligades tidigare i år) och som belöning begärt av ”vår man i Kiev” att den nya regimen skall be Ryssland att avlägsna sig från Sevastopol i Krim där den ryska federationen har en flottbas enligt långvarigt kontrakt. Med andra ord, USA vill få bort den ryska Svartahavsflottan. Vad som skett efter det IMF-stödda maktskiftet är att tre provinser lämnat Ukraina; Krim, Donetsk och Luhansk i enlighet med utfall i lokala folkomröstningar.

Hittills har enbart Krim accepterats av den ryska regeringen, och helt logiskt eftersom Ryssland har sin flotta där. När det gäller de andra Öst-Ukrainska provinserna har Putin avstått från att låta sin armé gå in och öppet bistå utbrytarrepublikerna. Istället har han låtit använda de diplomatiska kanalerna arbeta; ett initiativ som gör att diplomater i EU väljer att beskriva Putin som ”galen och verklighetsfrånvänd”. I själva verket VILL de att han skall låta sina stridsvagnar rulla in i Ukraina.

Just av denna anledning ser jag inte att en sanktion mot Ryssland är motiverad. I så fall skulle den lika gärna kunna riktas mot Vita huset som de facto agerat i Kiev och även sponsrat regimskiftet.

Inbördeskriget i Ukraina är inte ett hot mot internationell fred och säkerhet så länge man låter bli att provocera Ryssland till en eskalering. Det finns en alldeles enkel och förträfflig lösning: låt utbrytarrepublikerna med sin ryskspråkiga befolkning få lämna Ukraina i fred. Och låt de centraleuropeiska EU-länderna få bedriva handel med Ryssland i fred.

Även i Sveriges riksdag uppträder svenska politiker i NATO:s och Vita husets tjänst. Den f.d. FP-ministern gjorde följande påstående vid en utfrågning av utrikesminister Margot Wahlström (12/11-14):

Rysslands aggression gentemot Ukraina inger fortsatt oro. Under senare tid har rapporter inkommit om stora trupprörelser med bland annat stridsvagnar i östra Ukraina, ett scenario som påminner om det som föregick den ryska invasionen av Krimhalvön i mars i år. Samtidigt vägrar Putin att ta avstånd från de val som genomfördes av separatister i delar av Luhansk och Donetsk. Valen betraktas av EU som illegala medan Putin ser dessa som ett uttryck för ”folkviljan”.

Utrikesministern tar oppositionens Birgitta Ohlson i hand:

Rysslands fortsatta aggression gentemot Ukraina är djupt oroande. De regionala så kallade ”val” som anordnades av separatister i delar av Donetsk- och Luhansk-regionerna den 2 november hölls i strid med Ukrainas nationella lagstiftning och Minskprotokollet. De kommer inte att erkännas av EU. Rysslands beslut att ”respektera” dessa ”val” är en tydlig indikation på Moskvas mål: att skapa en eller flera utbrytarrepubliker i östra Ukraina, utanför ukrainsk kontroll och avsedda att destabilisera situationen i hela landet samt hindra reformarbetet. Rapporter, bland annat från OSSE-observatörer, om förflyttning av tung militär utrustning i separatistkontrollerade områden är mycket oroväckande.

Jag skulle väldigt gärna vilja att antingen Birgitta Ohlson eller Margot Wallström visar upp vad den ryska aggressionen består i? Är det de ryska tanks som enligt Carl Bildt bevisligen rullade in i Ukraina i somras (men som besköts av Kievs armé så att de ryska fordonen löstes upp i molekyler)? Eller är det de ryska tanks som rullade in i Ukraina för ett par veckor sedan enligt Kievs talesman, en underrättelse som faktiskt bemöttes med berättigad skepsis i amerikanska nyhetstidningar (men togs som absolut sanning i svenska medier)?

För femton år sedan hade jag varit positiv till ett svenskt medlemskap i NATO. Idag skäms jag över att jag ens haft den tanken. Vi skall inte bli en vasallstat till USA och de regeringar som styrs av de neokonservativa maktnarkomanerna. Nej, vi kan gott fortsätta vara fria och neutrala. Vi har ingen anledning att använda svenskt territorium för att härbärgera NATO:s krigsmaterial. Vill Fogh-Rasmussen gå i krig mot Ryssland kan ha dra med sitt eget land. Vi svenskar har inget med George Soros och Zbigniew Brzeziński vendetta mot Vladimir Putin att göra. Tvärtom – världsekonomin behöver flera alternativ än den som drivs av uppblåst FIAT-dollar.

Vakna svensk! Vakna europé!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet, Krig & fred. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till DN flaggar ivrigt för nästa europeiska storkrig – utlösande gnistan blir Baltikum?

 1. Martin skriver:

  Bravo! Väl talat!

 2. Pingback: Sanktioner? | Jan Millds blogg

 3. Sofia skriver:

  Jag har förstått det här i flera år, jag behöver inte vakna – tvärtom – jag önskar att jag sov och denna situation bara vore en mardröm!

 4. Benny skriver:

  Ett välskrivet inlägg Peter, som i stort beskriver den verkliga händelseutvecklingen i Ukraina. Lettland som avfolkats på sin utbildade befolkning och är som Ukraina på väg mot bankrutt ser här givetvis chansen att få mer bidrag och vapen. Politikerna i Lettland gör allt för att dölja att de är inkompetenta och korrumperade. De största inkomstkällan är EU-bidrag och tjuvar som är på stöldturner runt om i EU där Sverige blivit särskilt hårt drabbat. Att propagandan just nu är så uppskruvad från USA:s sida har att göra med den akuta kris som dollarn och landet befinner sig i och där oroligheterna i Ferguson snabbt kan urarta. Kerrys krypskytte på Obama den senaste tiden visar att han vill distansera sig från den allt mer impopulära och uppgivna presidenten medan Biden far omkring och bara väntar på att få ta över. Hagels hastiga avgång är nog också en del av detta spel. Svensk media och svenska politiker har som vanligt missat att Obama är på gränsen till åtal och att hela USA är på väg mot kaos där ingen vet vem som egentligen styr då de styrande klanerna och oligarkerna är i luven på varandra.

  • Peter Harold skriver:

   Om Lettland avbefolkas på sin utbildade befolkning behöver de bara göra som i Sverige, d.v.s. öppna sina hjärtan och ge PUT till alla som kommer från mellersta östern och nordafrika… 😉

   Tänker lite på det där med att baltländernas inkomster kommer från stöld turnéer i Sverige… Jag kan föreställa mig hur det bildas föreningar som samlar in värdeföremål och delas ut till tjuvarna så att de skall slippa omaket med att åka omkring och stjäla ur stugorna. Sverige är nämligen ett ganska märkligt land…

 5. norrland skriver:

  Tänk om vår ”media” kunde vara saningsenliga beträffande något! är en hemsk linje av väst att driva hat mot en folkgrupp, historien verkar upprepa sig! tror inte på ubåten heller eller iallafall att den var rysk sveriges öb m.fl vill driva oss i natos armar, tyvärr…

  • Peter Harold skriver:

   Ja, apropå u-båtar så påpekade någon röst i bekantskapskretsen att en av de som identifierats under 1980-talet faktiskt kom från NATO. Jag vet inte vilken incident det handlade om, men i skolan sa man att USA behövde inte skicka u-båtar för att spionera eftersom man hade satelliter. Jag frågade ifall inte Sovjetunionen hade det också, och därmed borde slippa behöva använda u-båtar. Det var många saker som inte fått sin förklaring när jag lämnade skolan. Jag tror att på den punkten har nog ingenting förändrats.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s