Malaysiska staten förvägras deltaga i utredningen om sitt eget nedskjutna MH017!

Bästa läsare!

Jag har skrivit tidigare om det i Ukraina under sommaren nedskjutna trafikplanet MH017 i vilken en mycket nära vän till mig hade anhöriga ombord på. Dessa och liknande inlägg av mig kan hittas via dessa länkar: [MH17] [MH017].

Om någon undrar varför jag under 2014 uttryckt så intensiv aversion mot Barack Obamas regering och NATO så beror det till stor del på hur man agerat i Ukrainakrisen. Det började egentligen redan under Barack Obamas försök till att intervenera i det syriska inbördeskriget (han misslyckades p.g.a. Vladimir Putin som hade en förnuftig approach, men nu har plan B kommit igång medelst Islamska staten som har USA:s vapen och Saudiarabiens pengar). Sedan dess har jag gått från klarhet till klarhet.

Jag förstår inte hur en journalist – som förmodligen arbetar med dessa utrikesnyheter varje dag – kan fortsätta att rapportera okritiskt om Vita husets insatser. Beror det på att man avgudar Barack Obama och är övertygade om hans ofelbarhet? När det gäller tragedin MH017 så har man i medierna i stort sett hållit sig till Washingtons utsago om att flygplanet sköts ner av rebellsidan som fått sina missiler från Ryssland. Detta utspel kom medan vraket fortfarande brann i Ukraina.

Jag har redan berört de märkligheter som följt efter detta, och gå gärna och kolla på mina gamla inlägg. I korthet vill jag nämna några omständigheter som fortfarande är ett faktum, bl.a. att medlemsländerna i den internationella haverikommissionen har vetorätt vad gäller publicering (vilket innebar att den preliminära rapporten sa att MH017 ”träffats av en mängd fragment i mycket hög hastighet” utan att precisera om det var splitter från en markbaserad missil eller flygplansburna kanonprojektiler). Därtill publicerades denna intetsägande rapport utan att kommissionen ens studerat vraket på plats.

Till vad jag redan skrivit vill jag nu tillägga att fastän MH017 tillhörde det statsägda Malaysian Airlines så ingår inte Malaysia i den internationella haverikommissionen!

Chandra Muzaffar har skrivit om saken för Global Research. Här är några urklipp ur artikeln:

We can understand the Netherlands’ membership of the JIT since the flight originated from Amsterdam. But why is Belgium in the JIT? Is it because Brussels is the administrative capital of the European Union and the EU may have some aviation responsibilities over commercial flights in the continent? If that is the case, then it is the EU, not Belgium, which should have a place in the team. What about Australia? Is it a member of the probe because a large number of Australians were killed in that tragedy? If that is the consideration, then Malaysia should also be in the JIT since 43 of our citizens were killed, the second largest number after the Dutch, 193 of whom perished in the calamity.
[…]
It is alleged that Malaysia has been excluded from the JIT because we have not pointed a finger at Russia as the cause of the MH 17 disaster as the four members of the JIT have done. Malaysia refuses to heap blame on Russia or pro-Russia rebels in Eastern Ukraine, or anyone else for that matter, without hard, incontrovertible evidence. Neither the Ukraine government nor the US Administration has been able to offer such evidence to the public. […]

MH017 sköts ner medvetet, det råder ingen tvekan om den saken. De frågor som måste besvaras är på vems order, hur och varför. De skyldiga skall straffas och de anhöriga måste kompenseras.

MH017 ett viktigt steg för ett nytt krig

Som jag ser det finns det krafter som försenar utredningen eftersom nedskjutningen av MH017 ingår som en viktig beståndsdel i propagandakriget mot Ryssland och Vladimir Putin (eftersom nästan inga medier i väst bryr sig om att syna Vita husets ”bevis” för att ”Ryssland vållat nedskjutningen”). Propagandakriget är en del i mer våldsamma aktioner. Härnäst kommer vi se en upptrappning av Ukrainas krig mot utbrytarrepublikerna Luhansk och Donetsk. Vi kan eventuellt se något som överträffar vad som redan åstadkommits ifråga om död och förödelse i det olycksdrabbade landet…

Scenariot som väntas följa är att Kiev genomför en offensiv mot Donetsk och Luhansk (och av en ren händelse kommer tungt pansar att ”råka” beskjuta och köra över de ännu inte undersökta vrakdelarna efter MH017…). Man (Kiev)kommer att flygbomba civila mål med ännu större intensitet än vad man gjort hittills för att bryta sönder moralen hos människorna i utbrytarrepublikerna.

Någonstans under skedet kommer Putin att skicka humanitärt stöd till de drabbade provinserna, och detta kommer Kiev att rapportera som en invasion, varpå NATO ”baserat på säkra underrättelser och starka bevis om en rysk aggression ämnar svara med lämpliga mått och steg”, d.v.s. öppet förse Kiev med amerikansktillverkade vapen. Därmed har NATO genom propagandaverktyget skaffat sig mandat att medverka i striderna mot de rebeller som hindrar de amerikanska och europeiska affärsmännen och de ukrainska oligarkerna från att nå sina oljefält i östra Ukraina.

Men det kommer inte stoppa med detta. Med största sannolikhet kommer Putin inte förhindra att Kiev återannekterar utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk. Men  Zbigniew Brzezinski och George Soros och deras kumpaner (Dick Cheney och Joe Biden bland många fler) vill ha en direkt konfrontation med Ryssland så att vi får en ny järnridå att bevaka. Denna järnridå kommer med stor sannolikhet att byggas av en kvinna vid namn Hillary Clinton. Man har krattat manegen och hon kommer inom kort att lanseras som den ”enda trovärdiga kandidaten” som Demokraternas presidentkandidat efter Barack Obama.

Galningarna avlöser varandra.

Brzezinski, Soros och Cheney är förvisso till åren komna, men de har sina efterföljare. Nästa generation är redan i viktiga positioner. Anhängarna är många och det råder en febril kamp om att befästa sina positioner. Därför avstår man från att kritiskt ifrågasätta den av Washington inslagna vägen, även om allt tyder på att utvecklingen blir vådlig för miljoner människor runt om i världen.

MH017 är bara en liten bricka i detta spel. Jag blundar för ett ögonblick och undviker att se min väns tårar om natten. Trots det kommer jag hela tiden tillbaka till att sanningen om MH017 är en viktig symbolfråga. Sanningen om MH017 har minst lika stor betydelse som när Vita huset anklagde Syriens president al-Assad för att ha gasat ihjäl kvinnor och barn i en förort utanför hans egen huvudstad under förra året. Idag vet vi med största säkerhet att detta var en false flag-operation utförd av de islamistiska rebellerna därför att FN hade precis sänt inspektörer på plats. Världen rör sig allt eftersom Washington drar i trådarna. Och det amerikanska folket är i stort sett lyckligt ovetande, liksom européerna.

Om våra svenska politiker också är ovetande eller spelar med i Washingtons spel kan jag inte avgöra. I båda fallen är det hemskt illa och måste åtgärdas. Första steget måste vara en KU-anmälan mot Carl Bildt för att granska ifall han agerade korrekt och i enlighet med sina befogenheter i Ukraina i samband med statskuppen. Dags att tvätta byken.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Malaysiska staten förvägras deltaga i utredningen om sitt eget nedskjutna MH017!

 1. Per skriver:

  Betänk att Ukrainas guldreserv är mystiskt borta och samtidigt får Nederländerna hem sitt guld från Federal Reserve USA. Kan det vara för att Nederländerna skall hålla tyst om nedskjutningen?

  • Peter Harold skriver:

   Jag är förvånad över att man inte ”övertalat” Holland att låta guldet vara kvar. Vore jag bankminister i det landet skulle jag kolla guldtackorna mycket noga när de kommer…

 2. Risto Matinen skriver:

  Rävspelet blir allt mer skrämmande om Ukraina och USA:s destabiliserande manövrer. En intressant artikel om det (ej om flygplanet) finns här: http://www.mises.se/2014/11/22/putin-startade-inte-kriget-i-ukraina-eu-och-usa-gjorde-detta/

  Själv är jag dock inte lika Rysslandsvänlig, utan lutar mer åt de kommentarer gjorda av signatur ”Nordbo”.

  Tackar Peter H för dina texter! Är glad att jag hittade hit för ca en månad sedan och har nog läst ca hundra av dina artiklar. Fick en ny favorit! Du skriver om intressanta ämnen på ett underhållande sätt.

  • Peter Harold skriver:

   Jag är inte heller särskilt ryssvänlig, även om jag faktiskt har lagt vissa av mina fördomar åt sidan. För stunden åtminstone…! 😉

   Nikodemus Ungh’s artikel är suverän, och jag önskar att den får stor spridning (jag såg den efter min egen postning och kan blott lyfta på hatten). Tyvärr ser jag att många är enormt kritiska till hans budskap.

 3. Gubben skriver:

  Calle Bildt ringde nyss och var lite irriterad över dina insinuationer. Men han lovar att läxa upp KU efter noter om de tar dig på orden! Framgick dock att han tycker du har rätt ”vilket inte är relevant i sammanhanget”, som han själv uttryckte det!

 4. norrland skriver:

  Detta ville jag skriva på carl bildts blogg men förstod inte hur man gjorde riktigt, tänk tänk vad han har ställt till med för elände!

  Du för ett informations krig, hur kan du jämnföra is och Ryssland? du borde vara mer världsvan än att springa us ärenden, alla med lite ögon och förståelse för hur både us och eu betet sig i diverse konflikter, irak, syrien, afganistan, tjetjenien, jugoslavien finns många ex på vad eu och us har gjort för att få en mer tillmötesgående politik så även i ukraina!
  ni har splittrat ett till land med eran vinkling av media och mot ett folk och föder ett hat inte skådat i europa sedan 40talet.
  Att däremot is är onda är ingen tvekan om men man kan fundera på hur dom kan ha fått dollars till att dra igång denna hemskhet, jag beskyller us för det.

  • Peter Harold skriver:

   När det gäller Carl Bildt och hans springande för USA:s räkning måste man vara medveten om två saker; det första är att de flesta amerikanska medborgare och sannolikt en hel del politiker inte förstår vilka element i samhället som ligger bakom de händelser som sker. Några säger kanske att det är Illuminati som styr, och någon expert säger därpå att det är orimligt att en sådan organisation skulle kunna få ett inflytande, och att det är en löjlig konspirationsteori (och illustrerar löjligheten med att dra upp teorier om utomjordingar och offerritualer med barnmord). Genom att avfärda dessa ”löjliga konspirationsteorier” har man gett organisationer som Council of Foreign Relations och extremt inflytelserika personer som George Soros och Zbigniew Brzeziński ett alibi. Jag skrev ett blogginlägg om Carl Bildts koppling till den senare, även om Bildt försökte ge sken av fullständig anspråkslöshet när han skrev om saken på sin blogg.

 5. Ping: DN oväntat tyst om Zbigniew Brzezinskis död | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s