Nikodemus Ungh beskriver konsekvenserna av de ”neokonservativas hybris” i utmärkt debattartikel – dags att tala ut om västmarxismen.

Bästa läsare!

Jag ser till min stora glädje att Nikodemus Ungh’s debattartikel ”Putin startade inte kriget i Ukraina” har fått berättigat stor spridning i sociala medier (och till och med i denna bloggs kommentarsfält; det glädjer mig varmt). Och jag drar gärna mitt strå till stacken. Hela debattartikeln med kommentarer kan läsas här [länk].

Jag tycker också att det är väldigt bra att Nikodemus också lyfter fram ett begrepp som vi måste bli mer effektiva att använda – ”västmarxism”. Ni som har bråttom kan studera ämnet hos Mises.org, och ni som har tid att vänta kan förhoppningsvis läsa något som jags ignerat i framtiden.

Ett klipp ur Nikodemus text:

När har Ryssland sedan 1989 någonsin hotat EU eller Förenta staterna?

Varför reagerar då Västvärlden så starkt mot Ryssland och Putin? Svaret är givetvis att Ryssland utmanar den amerikanska unipolära hegemonin. Medvedev har vid ett flertal tillfällen sagt att världen inte mår bra av en enda stormakt som styr och blandar sig i hela världens konflikter. Världen mår bra av större decentralism, av multipolaritet. Detta ligger även till grund för det nya samarbetet mellan Ryssland och Kina. Personligen välkomnar jag detta som frihetsvän. Efter 1989 är inte längre kommunismen hotbilden, utan den nykonservativa hybrisen vi ser i Afghanistan, Irak, Syrien och Israel/ Palestina. Det är denna hybris som banat vägen för IS och samarbetet mellan USA och det wahabitiska Saudiarabien i ett läge där Ryssland manat till fred och reson.

Ryssland är inte heller ett kulturellt hot mot Sverige och svensk identitet. Den amerikanska västmarxismen är däremot detta.

Jag delar Nikodemus analys. Sprid gärna dessa budskap till journalister och politiker.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Nikodemus Ungh beskriver konsekvenserna av de ”neokonservativas hybris” i utmärkt debattartikel – dags att tala ut om västmarxismen.

 1. cfr skriver:

  Ryssland är ett korrupt och djupt dysfunktionellt land, inget vi traktar efter i Sverige. De som ”äger” landet är en politikerklass tillsammans med en grupp politiskt beskyddade oligarker, ett högst oanständigt samhälle. Inget att trakta efter.

  Detta innebär att jag vill ha samma begränsning av ryskt inflytande och kultur som jag vill ha av muslimsk dito. Detta är dock inte samma sak som att jag på något vis vill anfalla Ryssland och omvända ryssarna, precis som jag inte vill se svenskar (eller amerikaner för den delen) i Afghanistan för att uppfostra muslimer.

  Både ryssar och muslimer behöver själva styra om sina samhällen till anständiga samhällen, det är inget den vite mannen skall försöka styra upp genom att ”sprida demokrati” men det vi skall göra är att se till att både ryssar och muslimer håller sig hemma tills de kan uppföra sig.

  • Peter Harold skriver:

   Håller med till fullo. Samtidigt tycker jag att det är jättesvårt att förstå det ryska samhället och se vad som är värt att bli influerad av därifrån respektive vad man vill ogilla. Vi får veta mer om islam och muslimsk kultur än vad vi får veta om den ryska via våra oberoende fria kunskapsförmedlande statsmedier…

 2. Sofia skriver:

  Det ryska folket är våra kära släktingar – ge dem en varm kram!
  Vilka förstörde samhällena i öst?
  http://gregaria.wordpress.com/sa-judisk-var-bolsjevismen/

 3. Läsare skriver:

  Det är bra med tiggarpacket nu!!! Var igår på ett av de större sjukhusen i Sverige. Finns inga affärer, bolag eller annat som drar trafik. Tror du inte fan att det satt en tiggarjävel som man var tvungen att snubbla över innan man går in genom huvudentrén.

  Läste en bok om Dag Hammarskjöld, en bok som bara kom med då jag gjorde en raid på biblioteket i våras. Redan på 60-talet pratade Hammarskjöld och det gänget om att Sverige skulle bli en ”humanitär stormakt”. Idiotsvenskar med hybris, storhetsvansinne.

  Det är samma Idiotsvenskar som först skulle rädda nerverna i Afrika, missionärer. När det visade sig inte fungera bestämde sig Idiotsvenskar att alla negrer skulle invandra till Sverige. När det inte fungerar satsar samma Idiotsvenskar allt de har på tiggarzigenare. Men det kommer ju att bli bra.

  Hur var det han sa, Reinfeldts ställföreträdare idioten Ullenhagen, zigenare byggde Sverige.

 4. norrland skriver:

  Ryssland är idag inte så styrt av oligarker eller de som menas av västlig media som ett mycket korrupt lan, Sverige är korrupt man kan göra vad man vill om man är släkt med polis eller är kändis kan köpa det mesta så -sverige är bättre men vi ska inte peka finger speciellt inte om man ser vad Ryssland lyckats med sedan 89 först försupna politiker som springer usa väg sen hände något som byggt upp Ryssland till vad det är idag Putin!
  Han har stiftat lagar mot oligarker och penningtvätt, mot bögpropaganda på skolor (det är med andra ord inte förbjudet med bögeri, däremot klokt, tänk våra barn hur knepig uppväxt dom får) Han ordnar till balansen i världen så inte usa tar över och styr allt, Ryssland är det som räddade europa mot hitler men Putin är inte Stallin, verkar som svensk media glömmer det och Putin startade inte något av det vi idag ser i Ukraina och vi i väst ger ryssland skit för, Ryssar är våran härkomst och våran närmaste ursprungliga släkt.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s