”Svenska” ISIS-krigarna sprider västkultur i Mellersta östern! Vad gör dessa när de kommer hem?

Bästa läsare!

Det har skrivits en hel del – liksom förtigits, beroende på vilket organ som tar upp ämnet – om de beryktade ISIS-krigarna som rest från svenska förorter och lämnat det lokala fotbollslaget bakom sig för att resa till Syrien och Irak för att skära huvudet av alla som inte är tillräckligt trogna koranen som medlemmarna deras eget rövarband…

Ja, skall jag vara helt ärlig så skulle jag vilja försöka formulera mig så nyanserat jag kan, men jag lider av galghumor. Så jag hoppas att det går att skymta ett uns av allvar även om jag har en annan ton i texten. Det är knappast roligt att få sin hals sönderskuren av en svettig arab. Och låt mig därför spinna vidare på just detta perspektiv om stinkande terrorister…

Lycka är att få en bödel som luktar gott..!

Har du tur så får du din hals avskuren av en ”svensk” eller ”brittisk” ISIS-krigare. Chansen att han luktar lite bättre än de infödda kollegorna är potentiellt större. Det förhåller sig som så att vissa av dessa ”europeiska” krigarna tar med sig sina vanor från väst. Ja, under förutsättning att de praktiserat god hygien hemma i Tensta eller Rosengård så vill de nog gärna göra det vid det nya tjänstestället under Allahs beskydd. Försäljarna vid basarerna i de ISIS-kontrollerade områdena har noterat en dramatiskt ökad efterfrågan på västerländska produkter, som energidrycker, chokladgodiset Snickers och Pringles-chips. Detta enligt Financial Times i New York [länk].

Tydligen är det de västerländska vanorna som gör sig gällande. Och de infödda tar till sig den västerländska snaskkulturen. Och förhoppningsvis också hygienvanor. Det här är ju en intressant och kuriös information. Fascinerande att man inte ”gör slut” med sin gamla kultur som man mer eller mindre har rest till Mellersta östern för att bekämpa.

Fast det är klart, vi är ju alla vanemänniskor. Och vi skaffar oss ganska snabbt nya vanor. Jag blir därför lite nyfiken på vilka vanor man kan ta med sig från Mellersta östern när man reser hem efter avslutad tjänstgöring i Allahs utsedda armé?

Borta bra men hemma bäst…

Ja, det talas ju ganska mycket om de s.k. ”hemvändarna”, och i medierna utmålas de ofta som potentiella terrorister. Fast låt oss leka med en tanke som kan vara svår att skilja från humor eller allvar: är inte dessa hemvändande ISIS-soldater ordentligt misslyckade? Är inte det den rättrogne krigarens mål att dö som en martyr i strid för att få vandra upp i himlen till det väntande haremet av jungfrur?

Säkerhetstjänsterna runt om i Europa har på senare tid uppmärksammat problematiken med hemvändande jihadister. Man ser ett problem med att dessa radikaliserade muslimer kommer tillbaka till Sverige med erfarenhet av krig.

Men vissa politiker – jag nämner inte några namn av hänsyn till kvällsmaten som jag vill skall ligga still i min mage – har föreslagit att man måste ge dessa ”hemvändare” omsorg. Duttedutt-mottagande, typ. Andra politiker talar om att dra in medborgarskapet. Ungefär hit går den svenska diskussionen. Detta lämnar många obesvarade frågor om själva hotet med deras hemkomst.

Vem vill ha en svensk f.d. ISIS-krigare?

Om det fanns någon logik borde USA begära av Sverige att de hemvändande jihadisterna arresteras, utlämnas och flygs från Bromma till Kuba. Men logik har inte med ISIS att göra, för i så fall borde inte Vita huset jämte Saudiarabien sponsrat gruppen… Vi torde därför kunna betrakta ”hemvändarna” som ett svenskt problem. Eller åtminstone ett problem för Sverige.

Vad jag ovan sagt om de hemvändande som missat att dö martyrdöden är inte enbart ett skämt. Det finns många muslimer som gärna dör i strid – men gärna någon annan gång. Och under tiden finns det mycket man kan göra. I bästa fall kan vi hoppas att den hemvändande jihadisten kommit på andra tankar och lämnat den religiösa fanatismen bakom sig. Detta är dock inte ett antagande som vi skall räkna med till 100%.

Vi kan helt kallt räkna med att om vissa politiker får etablera ett duttedutt-mottagande så kommer jihadisterna att återvända till Sverige och presentera sig som offer med hög ”tycka-synd-om”-faktor. I synnerhet om de kan få försörjningsstöd eller bli sjukpensionerade p.g.a. sitt självförvållade krigstrauma.

Om denna möjlighet erbjuds av samhället (givetvis på de hederliga skattebetalarnas bekostnad) kommer vi att se hundratals, kanske tusentals ”hemvändare” som blivit ”omvända från extremismen” i Mellersta östern. De har blivit så goda och fina människor igen, precis lika goda och fina som de var innan de sade adjö till fotbollslaget hemma i förorten och for till Syrien för att kämpa mot de otrogna hundarna…

Ha, ha, ha, ha…! Törs någon sätta emot mig här…?

Livet efter jihad?

Låt oss ta fasta på ordet ”hemvändare”. Vad är det ex-jihadisterna kommer hem till? Ja, sannolikt till samma bygd de kom ifrån, samma moské som värvade dem att fara till Syrien och Irak. De kommer möta eller uppvaktas av samma personer som lockade dem att vända sig emot den västerländska kulturen. De hemvändande kommer även att mötas av fjuniga tonårsgrabbar som här träffar en snubbe som inte gjort smågrejer som att råna den lokala 7Eleven eller finansierat sin BMW med knarkpengar. Nej, här kommer de träffa en riktigt cool kille som har högre ideal, yvigt skägg och erfarenhet av både skjutvapen och sprängmedel samt skärvapen.

Jihad Next Generation?

Vad detta möte mellan de fjuniga gossarna och den hemvändande islamisten kommer resultera i kan vi bara spekulera kring. Kanske planteras här ett tvivel i hjärnan på Erik,14 år (ja, jag vet, jag kan inte låta bli att skoja till det…) som tänker att det skulle vara fett coolt att spränga sönder ett pansarfordon istället för att riskera livet som hantlangare åt en dealare i fjädringssänkt BMW med kebab-kit fram och bak.

Nu är det inte alla som passar för att åka till Syrien eller Irak för att spränga fiendens pansarvagnar. Det är liksom… farligt. Att vara 14 bast i förorten och drömma om 72 jungfrur i himlen när man själv är en kan fördröja denna själsliga vandring in i Koranens andliga villovägar. Men det finns en fiende på betydligt närmare håll. Det där jävla menlösa landet Sverige som inte bjuder på exakt allt som man pekar på, men som man vill ha.

Svisch, en sten på lokalbussens vindruta. Sprak, en smällare mot väktarbilen som patrullerar. Fjuss, en tändsticka som sätter eld på en container. Pang, ett skott mot en brandbil eller ambulans. Vid 14 är man kung i kvarteret. Och förorterna har många kungar numera.

Allians för landets nedmontering

För att uppnå de stora målen måste man samverka. Tyvärr är detta ett faktum som de ondaste i samhället både vet och praktiserar.

I mina ögon finns det två krafter som måste föras upp på kontot över ideologisk ondska; fast västmarxismen och islamismen kan segra i sin kamp först när samhället är försvagat. Att försvaga ett samhälle är faktiskt inte särskilt svårt, i synnerhet inte när detsamma så glatt duddeduttar med de som idealiserar både västmarxism och islamism.

Båda ideologierna har en gemensam fiende. Och denne fiende blöder när postmannen inte kan gå säker genom ett bostadsområde; när väktarbilarna inte kan patrullera utan poliseskort; när skolkontoret måste leta efter temporära lokaler som ersättning för de nedbrunna; när ordningsmakten hålls bakbunden för att förhindra upplopp. Västmarxismen och islamismen behöver båda våldsam anarki för att kunna träda in och gripa den totala makten. Jag talar här inte om den statslösa anarki som utgår från individuell frihet, ty vare sig västmarxismen eller islamismen vill utplåna statsapparaten – den är deras bästa verktyg för att utplåna det sista motståndet (och de lär nog möta varandra som fienden när den dagen är inne). Därför är de också angelägna om att ta kontroll över statsapparaten.

Det blir en bok om jag skall utveckla denna domedagstanke, men läsaren är sannolikt tillräckligt begåvad att räkna ut själv egna giltiga teorier för hur alltsammans snabbt kan ta ände med förskräckelse. Här är ett av flera förslag.

Jihad i Europa?

En hemvändande jihadist är guld värd för den som behöver soldater som är villiga att slåss mot den västerländska kulturen och det europeiska folket. Efter att ha medverkat i inbördeskriget i Syrien har vederbörande betydligt mer stridsvana än den genomsnittlige svenske 25-åringen. Jihadistens stridsmoral – och krigsetik – avviker från den som svenska värnpliktiga lärt sig (fram tills värnplikten avskaffades). Jihadisten är dessutom farligare för sin fiende eftersom han är villig att gå i döden för sin kamp.

Men 50 ”hemvändare” gör knappast en statskupp i något europeiskt land? Visserligen skulle de kunna ställa till med stor skada genom att i tur och ordning gå runt och spränga upp sig själva under t.ex. en julrush i Sverige, från Ystad i söder till Haparanda i norr, men de blir bara färre och färre under tidens gång, av naturliga skäl.

Vi vet att deras agerande skulle leda till att svenskar skulle bli skeptiska till utlänningar, att pressen och politikerna skulle mena att reaktionen är rasistisk, och att polisen skulle få befogenheter i stil med de amerikanska patriotlagarna efter nine eleven. Kruxet är att just detta scenario ÄR den statskupp vi skulle kunna befara inträffa.

Just därför är det nödvändigt att undvika ett duddedutt-mottagande av de ”hemkommande”. Så ge akt för hur politikerna tänker agera med denna problematik. Och se till att ord och handling är likalydande.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till ”Svenska” ISIS-krigarna sprider västkultur i Mellersta östern! Vad gör dessa när de kommer hem?

 1. Majsan skriver:

  Så länge vi utvisar dem som haft för många arbetsgivare, helt enkelt är för ambitiös och verkligen verkligen jobbar på att få stanna, men behåller de som begår brott, drägget, så kommer duddenuttandet att fortsätta. Det är fel på hur folk på bestämmande instanser tänker, rena lotteriet till förmån för de som ljuger och bedrar.

  Det sägs att vi ligger efter kontinenten, i synnerhet Danmark. ca 15 år, i erfarenhet av att hantera volymer av starkt avvikande kulturer i förhållande till välfärdsstat, bostäder och jobb. Vi har alltså hoper av politiker och journalister som tror att lilla Sverige ska klara vad ingen annan klarat och det finns empiriska bevis för detta. Sverige har alltså en drös opinionssättare och beslutsfattare som icket lär av andra för fem öre. Nåja, de kommer att lära sig, tyvärr den hårda vägen samt folket är de som tar smällen.

  Det de andra länderna lär behöva bekymra sig mindre över, då de redan stramat upp, är den nya förutsägelsen om vad som kommer att hända med jobben. Hälften lär försvinna, robotisering. Vi har ju inte hunnit längre än att man fortfarande tror att mängder av jobb kommer att behöva tillsättas i och med generationsskiften. Till råga på allt så betyder kärnkraftsmotståndet att man dessutom inte ens kan göra Sverige energioberoende, allt kan drivas med el. Skapat och sålt här.

  • Cello Jr skriver:

   Bra inlägg, Majsan. Speciellt om robotiseringens effekter på lediga jobb. Gustaf Fridolin skulle emellertid lägga pannan i bekymrade veck om han läste ditt inlägg, eftersom du talar om ”volymer”. Får man inte göra. Man skall fråga, sa han i Agenda (hans eget lilla speaker’s corner), vem skall få stanna? Frågan naturligtvis retorisk, ty MP anser att alla skall få det, även då ”hemvändarna”. Vilket fint begrepp förresten. Uppföljaren till Mobergs ”Utvandrarna”? 😉

  • Peter Harold skriver:

   Vi går med raska steg mot vår undergång. Känns nästan som att någon är sur på oss för att vi inte haft krig här på hundratals år och nu skall få igen för det.

 2. Cello Jr skriver:

  Osökt kommer jag att tänka på Chris Reas ”Driving home for Christmas”. 🙂

 3. Rune skriver:

  Vad gör Isis-krigarna när de kommer hem? Var ju frågan.
  Kanske var det de som ordnade en smäll i Malmö nu på morgonen?
  Det kanske var det de som rånade en barnfamilj i hemmet i Skåne för ett par dar sedan?
  Kanske var det de som beväpnade med yxor rånade en person på en Volvo S80 också för ett par dar sedan? Vem vet?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s