Visst, fäll gärna regeringen. Men det måste finnas ett regeringsalternativ.

Bästa läsare!

Det talas ganska engagerat om att (S+MP)-regeringen Löfvin är på väg att falla i och med att regeringens budget inte kommer godkännas av riksdagen [DN]. Ordet ”nyval” har dykt upp i olika diskussionsforum – även arvoderade bland folket som utgör vår tyckarelit som sänder från Gärdet i Stockholm.

I detta fall tycks det handla om att ”vänstern måste be svenska folket om ett rejält mandat som stoppar Sverigedemokraterna från att skapa oreda hela tiden”. Citatet är inte ordagrant, och jag råkade bara ratta in radiokanalen där jag hörde detta för ett kort ögonblick, enkom av en ren olyckshändelse.

Nu kanske vän av ordning undrar hur en vänsterdebattör kan ha mage att skylla på (SD) för att en socialistisk minoritetsregering inte får genom sin politik (och halvsocialistiska Centerpartiets Annie Lööf tycks vara inne på att förhindra SD från att rösta emot den sittande regeringens budgetförslag, ack, ack). Men det handlar inte om att ge (SD):s väljare dåligt samvete så att de röstar ”rätt” nästa gång. Nej, att anklaga (SD) för att skapa oreda handlar bara om att engagera vänsterns sympatisörer. Men vilken illusion detta är! Vänstern vill lika lite som de borgerliga ha ett nyval just nu. Och inte heller det tillfälligt partiledarlösa (SD).

Fast ännu mer partiledarlöst än (SD) är (M). Den kandidat som alla hoppats på som skulle ta över efter Reinfeldt – förre finansminister Anders Borg – drar med sin kompetens och sitt värdefulla nätverk till näringslivet.

Medierna ser gärna gruppledaren Anna Kinberg-Batra som ny (M)-ledare och statsministerkandidat. Men sedan hon gjorde avbön för sitt uttalande om att stockholmare är smartare än lantisar har hon aldrig varit lika rolig som sin make David Batra. Och det förvånar mig faktiskt att den kreativa tanken att istället nominera honom till ny (M)-ledare inte framförts. David Batra är en god retoriker och han har dessutom jobbat på en kommunikationsbyrå (hustruns). Sedan kan Anna ha ett stadigt grepp om hans pungkulor så att han inte går utanför manus… eh, partiprogrammet… och börjar improvisera.

Ja, vem vet. Kanske är det David Batra som blir den första partiledaren som verkligen lyckas ”ta fajten med SD”…?!! Eller kanske inte…

I övrigt hoppas jag att någon kan ta fram fakta kring de omtalade besparingarna på äldrevården i Ragunda. Åldringarna skall visst serveras pannkaka utan sylt. Är detta verkligen sant? Har jordgubbssylt blivit den dyrbara guldkanten i tillvaron? Snälla, sluta säg att Sverige är ett rikt land. Det kan vi omöjligen vara längre.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Visst, fäll gärna regeringen. Men det måste finnas ett regeringsalternativ.

 1. Anna skriver:

  Ännu mer oreda blir det då man faktiskt inser att de flesta SD-väljare tillhör vänsterfalangen snarare än högern. ”ilka är mest verklighetsfrånvända?”, borde väl vara den viktigaste frågan här, för den som har ett uns självinsikt / eller intellektuell förmåga… Det som kallas för ”analytisk förmåga”, i sonens klass. Tänk att man redan i första klass i grundskolan börjar tala om detta. Medan man verkligen aldrig varit så urspårade som nu, vad gäller att analysera samtiden. Vi lever verkligen i en tid av ofrånkomlig konflikt.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att ”analytisk förmåga” i skolvärden handlar om att eleven skall känna sig extra övertygad om att ha funnit rätt svar när läraren lagt ledtrådarna i elevens knä.

 2. Cello Jr skriver:

  Som inbiten SD-väljare (modell mattuggande fanatiker) instämmer jag helt i din liberala analys.
  Vi måste vänta på Jimmie. Men när han är tillbaka i sadeln, och piskan viner som aldrig förr, ja, då vill jag ha nyval. Men inte förr.

  • Peter Harold skriver:

   Jag har svårt att riktigt förstå vart herr Åkesson är på väg. Att han har skitjobbigt med omgivningen utanför partiet betvivlar jag inte en sekund på. Jag har träffat honom och han ser väldigt utstött ut. Men jag har en känsla av att det finns saker i hans eget parti som han inte trivs med eller rår sig på.

 3. Jern skriver:

  Inte konstigt att Åkessons nerver har tagit stryk. Att ställa upp i en studio där samtliga förlöjligar honom, avbryter honom, förvanskar det han säger och allt som SD står för.
  Fy fan för den politiskt korrekta totalitära diktaturen! Hur orkade Åkesson stå ut så länge som han ändå gjorde.

  • Peter Harold skriver:

   Jag håller med, det är en gåta. Frågan är om han kommer bli mer auktoritär med åren och våga ge svar på tal. Idag (eller tills nu) brukar han låta sig bli avbruten och förlöjligad som oftast. Möjligt att den strategin fungerar i långa loppet offentligt. Men hur blir det personligen för hans del?

 4. Ron (GB) skriver:

  Ragunda är en fattig kommun. Ragunda har tillika en av Sveriges allra högsta kommunalskatter – 2011 hade den kommunen den allra högsta kommunalskatten av alla.
  Sådant driver företag(are) och därmed jobb på flykten. Sen när företag (och jobb) finns på andra platser så blir det inga skatteintäkter alls och Ragunda har inga pengar till jordgubbssylt.

 5. Majsan skriver:

  Det är med en viss förtjusning jag läser allt oftare att missnöjet med MP sprider sig och offentliggörs. Företagsledare, representanter inom S, MP är ett sänke för S. Ska det vara en vänsterregering så är det bättre att S regerar självt, i all sin svaghet.

  Måste vara frustrerande för många som föredrar ett ensamt S, att det är just SDs fällning av S+MP-budgeten som ens kan leda i önskad riktning. Jag hoppas verkligen inte SD fegar ur, men kan se en viss nytta med att S+MP fortsätter…. Vi lär slå i botten mycket fortare och det behöver inte vara av ondo, om vi ändå måste den vägen vandra.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, kanske behöver Sverige 6 månader med S och MP vid rodret för att få folk att nyktra till. Tyvärr känner jag mina södermalmsbor, och de kommer bara skylla på att MP aldrig fick chansen på riktigt att föra sin politik…

   • Läsare skriver:

    Det finns en stor zigenaretråd på Flashback, 7ooo inlägg, tre nollor. Läste igenom det senaste halvåret för att se om det har blivit attitydförändring över tiden.

    En berättade att han och frun gick till kyrkogården på alla helgons dagen för att lägga blommor på föräldrarnas grav. Tror du inte fan att det satt en tiggarjävel där!

    Tiggarpacket är SD bästa valmaskin. Folk flest börjar bli jävligt fed up över att gå och snubbla på zigenare. Och inte bara snubbla över, hoppas att Täppas Fågelskrämma har snubblat riktigt mycket. Äkta skadeglädje.

    Folk skriver hur de sitter och äter på restaurang och helt plötsligt står det en tiggare där och trycker upp den skitiga pappersmuggen i ansiktet.

    Särskilt på bÖgholmen, sööööödermalm är det fullsmockat med tiggare. Ligger och sover på gatorna gör de också. Det finns tiggarzigenare på Gotland!!!

    Läs detta skrivet av en frivillig som hjälpt hemlösa i åratal och vad som hände i Brunnsparken i Göteborg. Ligger mitt i stan, 200 meter från centralstationen. Alla går förbi där förr eller senare.

    http://avpixlat.info/2014/11/30/zigenartiggarna-och-sanningen/

    Så kallade ”journalister” i Sverige är med några få undantag ett jävla slödderpack. Lögnare hela högen, med några få undantag. Hittade en länk i en kommentar till P4 Jönköping, sök: Pernilla Arvidsson p4 jönköping eftermiddag, 1 Nov, 37 minuter.

    Hon var flygvärdinna innan hon blev journalist, hon har alltså haft ett riktigt jobb. Väldigt trevlig röst och ett behagligt sätt att prata, OCH kan ställa frågor.

    Lyssna på inslaget, en hjälpare måste krypa till korset och erkänna att han blivit lurad av zigenare.

    När tom de godaste av de goda börjar bli fed up, då har det gått långt över gränsen. Stanna en kvart, en halvtimme utanför ett bolag eller Ica och titta på folk som går in och ut. Minst 99 procent tittar inte ens på tiggaren.

    Och de sju tokpartierna vill ha hit ännu fler tiggare.

    • Peter Harold skriver:

     Jag har en f.d. släkting med absolut fläckfri värdegrund, och hon var på kyrkogården för att lägga blomster på faders grav och fann när hon vände sig om en tiggare som stod och ryckte i hennes bildörrar. Hon blev så upprörd att hon lade upp det på Facebook. Och innan dagen var slut hade fler gjort samma sak från fler kyrkogårdar.

 6. Cello Jr skriver:

  På morgonpromenad med hunden i naturväna omgivningar lyssnade jag en minut på Löfven på mobilen, och stängde snabbt av. Befarade hälsovådliga konsekvenser. Filosoferade sedan om den mänskliga naturen, hur förmodligen Löfven intalar sig och övertygar sig om att han är på ett högre moraliskt plan än SD. Men då blundar han för det faktum att 92 procent av alla asylsökande kommer med flyktingsmugglare, dvs. tar sig in illegalt i landet, utan att han själv eller några andra partier bortsett från SD kräver krafttag mot det. När saken förs på tal, anförs – förutom tveksamma humanitära skäl – framtida behov av arbetskraft, vilket i sammanhanget är fullkomligt uppåt väggarna. Skall laglöshet ursäktas med ett arbetsmarknadsargument? Men värst av allt: att så sker,och att Löfven och övriga Sjuklövern accepterar det, fråntar dem rätten att moralisera över att SD frångår ”praxis”. Tack för ordet.

  • Peter Harold skriver:

   Lugn, Lövén kan inte påverka något sinne, mer än aptiten för sömn. Jag har aldrig förr hört ett värre sömnpiller i radion än honom. Hur gammal är karln? Och ändå låter han lillvuxen när han pratar.

   Arbetskraft kommer att behövas, men det måste täckas med folk som är villiga att jobba.

  • Läsare skriver:

   På morgonpromenad med hunden i naturväna omgivningar lyssnade jag en minut på Löfven på mobilen, och stängde snabbt av. Befarade hälsovådliga konsekvenser.

   Hehe ….. 🙂

 7. Jern skriver:

  I elfte timmen:
  Alliansens budget lägger lika mycket pengar på invandrarna som sossarnas. SD säger att de har väljarnas mandat att minska invandringen med 90%. I det läget bör SD rösta endast på sin egen budget. Regeringen sitter då kvar och SD kan sedan rösta med Alliansen i fråga efter fråga och på det viset skapa en för regeringen omöjlig situation. Under den processen ser folket att det bara är SD som vill minska invandringen och om det blir ett nyval kommer SD att få 18% av rösterna. Om 7-klövern kör på som vanligt fram till 2018 kommer SD att få över 20%. Om det händer att 7-klövern tar sig samman och minskar invandringen kraftig kommer SD att implodera och bli ett 5%-parti, kompis med KD.

 8. Jern skriver:

  IN YOUR FACE, PK-SVERIGE!
  Bra SD! Mattias talar bra och invandringsfrågan står ensamt i focus.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s