Löven faller sent i år; vänstervinden inte tillräckligt stark…

Bästa läsare!

Ok, det var en krystad rubrik. Löven… Löfvén. Ha ha!

Nå, nu kan vi konstatera att det blev värre än man kunnat ana. Miljöpartiet visade upp sig redan från dag 2 som de muppar de är och fick till och med en och annan ledarskribent att börja undra vad i helvete man har propagerat för under alla år medan vänstern suttit i opposition. Och nu är det säkert en och annan journalist på golvet som ”upplever att det hela tagit en olycklig utveckling”. Ha! In your face!

Nu tycks det som att det muttras i samtliga partikanslier ”Gör om, gör rätt” och uppmaningen verkar vara riktad mot väljarkåren. När statsministern efter två månaders regerande börjar tala om nyval så börjar jag fundera på hur det är med hans påstådda förmåga att förhandla. Den verkar inte vara mer omfattande än att han sträcker ut en tom hand. Inte ens käbbel-kompisen Annie vill ta emot den handen.

Igår hände någonting så ovanligt som att jag hörde den forne FP-ledaren Lars Leijonborg brölmumla några kloka ord som jag för ovanligheten instämmer i. Han fick frågan om sitt eget utspel som partiledare om språktest för medborgarskap. Leijonborg sade att han tyckte att det var ett klokt initiativ och att andra partier delade hans syn. Trots det så fick han som den minnesgodeläsaren kanske kommer ihåg motstå kritik från medierna. ”Rasist”-ordet användes. Begreppet ”fiska i grumligt vatten” var också flitigt nyttjat av pösmunkarna i Greiderskolan.

Sedan sade Leijonborg det som faktiskt större delen av svenska folket redan anser, men som är otänkbart för en aktiv politiker eller opinionsbildare att erkänna anno 2014: ” – Det har blivit helt pervereterat att allt från SD avfärdas bara för att det kommer från det partiet. Man gör allt för att vara tvärtemot SD” (Ej ordagrannt citat).

Nu blev detta ingen sensation i TV4-studion, men sanningen är den att det var dessa ord som faktiskt ger en förklaring till varför vi har en regeringskris idag. Regeringen Reinfeldt har under 4 års tid (eller snarare 8 år) kategoriskt sökt att göra motsatsen till SD:s politik (i samarbete med MP). Reinfeldts egen maniska iver att både tänka och agera omvänt gentemot SD har inte bara skadat hans eget parti utan även Sverige som nation. Löfvéns regeringskris är en konsekvens av Reinfeldts agerande.

Både S och M har haft chansen att göra SD till mindre relevant inom svensk politik under flera års tid. Istället har man varit Jimmie Åkessons bästa valarbetare.

Det fanns två sätt att göra det på; antingen skulle man närmat sig SD:s invandringspolitik (man hade kunnat kalla det för ”en mänskligare och mer nyanserad flyktingpolitik” och attraherat SD:s väljare – det hade fungerat lika bra för både S och M); eller också skulle man ha fört en politik som tydligt visar poängen med massinvandring. Att påstå sig verka för en generös asylpolitik för att mota bort en annalkande arbetskraftsbrist samtidigt som arbetslösheten ökar är svårbegripligt för folket, i synnerhet som de nya svenskarna inte ger den avkastning som politikerna utlovar, vare sig det är Reinfeldt eller Löfvén som vädjar till folket att öppna sina hjärtan.

Jag beklagar. Jag hade gärna avstått från att diskutera migrationsfrågan. Jag tycker varken att socialisterna, de borgerliga eller SD har rätt i denna fråga alls, även om vi talar om grader i helvet. Men när det kommer till skadereducering väljer jag att stödja de krafter som inte vill använda mina skattepengar till att håna mig för att jag är svensk och föredrar att leva i ett sekulärt samhälle som drivs av vett, förnuft och bildning.

Jodå, det föreligger ett starkt behov av att ”göra om och göra rätt”. Men ett nyval i vinter erbjuder egentligen inte den möjligheten. Inte med dagens opinionsläge. Det enda jag vågar hoppas på är att våra politiker kör sig ännu längre ner i det politiska tre-blocks-träsket. Det är rätt åt dem.

Samtidigt är det inte hållbart i längden att leva med en regering som inte sköter sitt politiska värv utifrån en ideologi, utan istället bara trippar fram från den ena kompromissen efter den andra i hopp om att få regera vidare. Och för Sveriges del är det olyckligt att MP skall finnas med när dessa kompromisser upprättas.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Löven faller sent i år; vänstervinden inte tillräckligt stark…

 1. norrland skriver:

  Bra skrivet som vanligt! men det jag kan säga är min åsikt och visst mellan 40-50% av folkets att vi måste minska denna invandring som skett så länge, ta hand om det som är, har man 5 potatisar räcker inte det till 20 personer…..

 2. Rune skriver:

  ” När statsministern efter två månaders regerande börjar tala om nyval så börjar jag fundera på hur det är med hans påstådda förmåga att förhandla.”
  ———————————————
  Tja, det var väl mest skryt?

 3. Sofia skriver:

  ”… inte sköter sitt politiska värv utifrån en ideologi, utan…”

  Utifrån var ordet. Inte inifrån landet i svenska folkets intresse –
  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2014/11/lofven-snackade-ihop-sig-med-hillaty.html#comment-form

 4. Jern skriver:

  Den allmänna rösträtten har dödat ideologierna. Den mest framgångsrika röstköparen vinner regeringsmakten. Tekniken är att ta så mycket som möjligt från så få som möjligt och sedan dela ut bytet till så många som möjligt.
  Vård, skola och omsorgs-politiken är framgångsrik för att horder av offentliganställda röstar för egna höjda löner och fler arbetstillfällen. Anställda i exportindustrin är få och blir allt färre, ty den näringen är utsatt för hård konkurrens. The point of no return är nådd. De tärande är fler än de närande. Rädde sig den som kan!
  Lövet som föll var ett fikonlöv och det som blottades var inte en stolt erektion utan en feministpenis. Feminist punkt slut, som Rövén beskrev sig själv.

 5. Anna skriver:

  Tänk om du hade stått för rubrikerna i dagstidningarna! Vilken underbar värld man hade levt i då. Feministpenis och lövet som föll, bara alldeles för tidigt. Nu vet du ju att jag tvivlar på de som tvivlar på den moderna människans inverkan på miljön och därför också påverkar miljön så att vi får snö först i februari med mera. Men jag hade hellre utsatts för miljöpåverkan under tiden jag fick garva åt dina träffsäkra anekdoter, än att tråkas ihjäl i Järna i sällskap med walldorffpedagoger…

  Peter Harold for president 2015! (Och ändra statsskicket medan ni ändå håller på)

 6. Anna skriver:

  Jag har ett hett tips om valkampanjer som MP BORDE ägnat sig åt: U S E C O N D O M S!

  Eftersom det är överbefolkningen som står för det största hotet mot en hållbar miljöpåverkan. Jag hade gärna skänkt en slant för att indien och afrika med flera, hade kunnat informera folket om sexualkunskapen och erbjudit sterilisering till 12-barnsmammor och delat ut kondomer samt kastrering till våldtäktsmän (även gifta män som våldtar sina fruar, särskilt då han kanske har 8 fruar)

 7. Sofia skriver:

  Tänk om det är så att det svenska folket aldrig förstått hur det egna landet styrs?
  http://meritwager.wordpress.com/2014/12/04/hon-drabbades-av-sverige/

 8. Benny skriver:

  En lösning för att öka demokratin är att minska kontrollen av de enskilda riksdagsledamöterna med hemliga voteringar i riksdagen! Då kan inte partipiskan vina på samma sätt som idag och då kommer heller inte politiken att bli så centralstyrd från ett Stockholmsperspektiv. Detta är ju givetvis en fasa för partiledarna och de som vill centralisera makten till en liten klick inom partierna men det skulle vara en befrielse från den förhärskande blockpolitiken. Riksdagsledamöter med fri vilja skulle bryta upp blockpolitiken då man kunde rösta efter egen övertygelse i stället för partiledningens och PK-maffians. Som det är idag är det ju helt meningslöst att göda 349 med låtsasuppdraget att rösta som någon annan sagt åt dig att göra.

  • Peter Harold skriver:

   Det där är faktiskt en intressant tanke. Men kruxet kommer väl när vi fått tillräckligt korrumperade folkvalda som röstar efter uppdragsgivarens anmodan. Men tanken är intressant.

   • Benny skriver:

    Ja, det stupar väl som vanligt på korruption och mygel antar jag på samma sätt som det gjorde i det antika Rom. Människor med makt saknar tyvärr all heder i kroppen och på det området är ju politiker de främsta.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s