Kievs nya finansminister med färskt medborgarskap och hämtad från USA:s regering!

Bästa läsare!

Ok, låt oss lustiga vara: I Ukraina vet man hur man ger invandrare i jobb. Natalie Ann Jaresko föddes 1965 i Chicago och arbetat som riskkapitalist. Hon grundade investmentbolaget Horizon och har under 20 års tid bl.a. arbetat i Ukraina. Hon har även varit avdelningschef på USA:s ambassad i Kiev. [länk] Där har hon ansvarat för US Aid (som i flera andra fall avslöjats som CIA:s förlängda arm och sannolikt varit det i Ukraina också).

Härom veckan fick hon ukrainskt medborgarskap. Och nu utses hon till landets finansminister…! Men tro inte att det är Washington som ligger bakom utnämningen, inte då…! [länk]

Under tiden gläfser EU-ländernas ledare om att Ryssland måste sluta intervenera i Östeuropa. Europaportalen skriver att det är ”Allt frostigare mellen Berlin och Moskva” [länk] och citerar en Die Welt am Sonntag-artikel där förbundskansler Merkel uppger att Ryssland måste sluta blanda sig i flera östeuropeiska länders angelägenheter. Konstigt nog är det bara Rysslands inblandning som är av ondo och som nämns i Europaportalens artikel. Att EU medverkade till en statskupp i Ukraina för att få en president som var villig att underteckna associationsavtalet med EU är redan… förnekat och nedtystat!

Att Washington utser en finansminister åt Ukraina (för att suga ut landets pengar till IMF och de amerikanska storbankerna) nämns inte. Och det är faktiskt detta saken handlar om när Ryssland ”blandar sig i”. Vladimir Putin försöker bryta den amerikanska hegemonin. Fast i västmedierna heter det: ” – Vi ser […] att Ryssland försöker skapa ekonomiska och politiska beroenden i några länder på västra Balkan.”

Att bryta IMF:s grepp över världsekonomin är något som vi smånationer ska vara tacksamma över. Men Washington utövar starka påtryckningar även på oss, och svenska politiker är fortfarande fast i tanken om att Ryssland är samma sak som det gamla Sovjetunionen. Detta sagt utan beaktande av att EU själv utvecklas i en riktning som har beröringspunkter med kommunistdikaturen i Sovjet. Bara en sådan sak som hur medierna rapporterar (ensidigt) om västvärldens kris med Ryssland förskräcker!

Vi får fortsätta att kämpa för en mångfald och kompetent nyansering i nyhetsrapporteringen helt enkelt. Tyvärr tycker jag att det borde vara journalistkårens ansvar att berätta nyanserat om vad som sker inom världspolitiken, men så ser verkligheten inte ut. Känner du en journalist, berätta gärna om detta.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Krig & fred, Medierna, Politik. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Kievs nya finansminister med färskt medborgarskap och hämtad från USA:s regering!

 1. Marcin skriver:

  Är dessa personer av judisk börd?

 2. Peter Harold skriver:

  Natalie Ann Jaresko är inte vad jag känner till av judisk börd.

 3. Läsare skriver:

  Läste upp mig på stora tiggartråden på Flashback. Nu nöjer de sig inte med att rycka i bildörrar, nu gör de hembesök. Ringer på och om ingen öppnar rycker de i dörrhandtaget. Är det öppet går de in.

  • Peter Harold skriver:

   Fast det låter ganska bra. Det hela rubriceras som hemfridsbrott, och det är straffbart. Och därmed kan de… eh, sorry, jag glömde. Bostadsinnehavaren är ju moraliskt skyldig att släppa in sin gäst. Öppna sitt hjärta och hem. Annars är man rasist…

  • Cello Jr skriver:

   Nå, SD skenar mot 20 procent inte utan anledning. Kanske landar på 25 procent. Enligt
   Anna-Lena Lodenius?

 4. Jern skriver:

  Jag känner inte men jag känner till en journalist som berättade saker som andra journalister inte berättade. Detta förde henne vidare i karriären från det trasiga proletariat som producerar bokstäver till en elit utan citattecken, vars ledstjärna är att berätta sanningen med siffror. KTH.
  Denna flickan Ruda kan emellertid inte sluta berätta att kejsaren är naken och har återkommande återfall i det gamla beteendet. Jag vet inte hur Ping fungerar men ibland pingar en bloggare till en annan bloggare att den förstnämnde har hänvisat till en text av den sistnämnde, i en text som den förstnämnde skriver. Om så sker kanske Marika kan bidra med mångfald och kompetens.
  http://www.marikaformgren.se/#home

  • Peter Harold skriver:

   Tack för påminnelsen om Marika Formgren. Glädjande att hon är aktiv och att hon nu kan ta ut svängarna i sina texter. Jag skall bevaka hennes alster och försöka pingilera via webben. 🙂

 5. Benny skriver:

  Ja, det är väl så att Ukraina ska plundras totalt innan man lämnar över till Ryssland att ta hand om alla ekonomiska och politiska bekymmer som man skapar. På detta sätt hoppas man försvaga Rysslands ekonomiska utveckling då man i Ryssland ser ukrainarna som ett broderfolk till största delen, och som måste hjälpas. Givetvis vet man detta i USA även om man hade räknat med att Putin skulle intervenerat för länge sedan. Ännu en plan som slog slint för USA men man tar nya tag. Det strömmar in folk från Ukraina till Ryssland som söker en bättre framtid och givetvis till de västra delarna av EU där många exilukrainier etablerat en icke föraktligt kriminell verksamhet. Hur denna soppa ska sluta är svårt att sia om men jag tror fortfarande på att Ukraina splittras upp i minst två stater där den västra kommer att bli en vasallstat till USA liknande Baltstaterna som ju själv fortfarande inte fattat att de är totalt utplundrade av EU och USA.

  • Peter Harold skriver:

   Tänk vad många människoliv och stora ekonomiska värden man hade sparat ifall Kiev accepterat Donetsk och Luhansk utträde. Men Washington gav direktiv om att Ukraina skulle hållas samman till varje pris. Och med tanke på Angela Markels utspel härom dagen finns det inget som tyder på att västvärlden kommer acceptera en delning. Man kör rakt in i kaklet i full fart.

   • Benny skriver:

    Mycket tyder på att Washington bytt taktik och att det är därför man fört en massa militär material till Baltstaterna och Polen på sista tiden. Skulle inte förvåna mig mycket om vi snart får läsa om en ny false flag-operation där någon av ovan nämnda länder framställs som offer för rysk aggression. Jag tror dessvärre att man i Washington inte drar sig för att via sina kollaboratörer i, troligtvis Lettland, kommer att försöka provocera fram en konflikt med den rysktalande befolkningen vilket skulle dra in ett Nato-land i direkt konfrontation med Ryssland. Med tanke på hur skrupelfritt USA tidigare utnyttjat sina ”bundsförvanter” så håller jag detta som fullt möjligt. Hoppas jag har fullständigt fel men vis av erfarenheten….det stundar bistra tider om hökarna på alla sidor får fortsätta att leda agendan.

    • Peter Harold skriver:

     Det finns ett problem med Ryssland för Washington; Ryssland kan faktiskt bita tillbaka militärt. Det finns också en potential att en konflikt eskalerar. Washington kan inte heller utesluta att Kina ställer upp för Ryssland. Och för första gången kan ett krig äga rum på amerikanskt terrororium . Det tror jag amerikanska folket inte ställer upp på (även om en sådan konflikt kan leda till att det demokratiska statsskicket sätts på undantag). Därför tror jag på att man komme rnöja sig med ett kallt och utdraget krig (tills den dag man fått en ersättare till Putin som villigt gör Ryssland till en vassalstat).

     Detta sagt betyder ju inte att materialöverflyttningarna till Baltstaterna och Polen är ”överflödiga”. Tvärtom, de ingår ju i den säkerhetspolitiska dramaturgin.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s