”Det var ju riktigt ansvarsfullt av Löfvén att göra upp med alliansen för att hålla SD utanför riksdagen”

sb sexklöverkartellen
Stämningsbild från den svenska politiska scenen.

Bästa läsare!

Bara för att jag skall påminnas om att solen har fläckar har jag bestämt mig för att umgås med kretiner så mycket som möjligt. Ett av dessa uttryckte följande på sin Facebook-status:

”Det var ju riktigt ansvarsfullt av Löfvén att göra upp med alliansen för att hålla SD utanför riksdagen”

Jag är ganska övertygad om att vederbörande bekant är socialdemokrat. Visst, han skulle också kunna vara en av de s.k. nymoderaterna som i ett ögonblick av ödmjukhet smeker sin motståndare i tron att ett ögonblicks artighet inte kostar honom eller henne någonting. Men jag tvivlar av vederbörandes tidigare postningar att han är moderat.

Det allra mest ansvarsfulla Löfvén skulle kunna göra är att avgå. Något nyval behövs inte eftersom det redan är fullt hus i Helgeandsholmen. Däremot skulle det behövas en ny regering.

Nå, vad har jag emot Löfvén? Tja, det faktum att han visat sig inte vara kompetent nog att leda sitt parti och sin regering tycker jag slår hårt mot bilden av att han skulle vara lämplig att leda landet.

Om vi börjar med partiordförande Löfvén så kan vi notera att han är ett jäkla mummeltroll som försöker spela viktig. Med betoning på spela. Och han är viktig såtillvida att han har si och så många riksdagsmandat bakom sig. Men i själva verket är Löfvén en solblekt plastkasse som fastnat i en taggig buske; han är sårad och han fladdrar omkring utan att komma någonstans. Och färglös.

Löfvén är ett kvitto på att (S) är så splittrat att man måste ha Mr. Nobody till ordförande för att inte falangerna skall slita itu organisationen. Någon med kompetens och visioner skulle förarga den motsatta sidan i partiet.

Om vi ser till regeringschefen Löfvén – notera hur många gånger jag stavat hans namn rätt idag; är jag inte duktig?!? – så kan vi konstatera att han är urusel på rekrytering.  Det känns ibland som att ministerposterna tillsatts efter hur lotten utfallit. Ok, det hade inte varit kul med folk som redan suttit med sina nävar djupt nerkörda i syltburkarna och tagit sina ministerposter bara för att bevaka sina egna intressen (även om Löfvén tillfredsställer Margot Wallströms behov på denna punkt). Men det är tydligen svårt att hitta sossar som är både hederliga och kompetenta. Och Löfvén valde dessutom flera som är varken eller.

Vi har numera en fackbas som leder landet. Till sina medlemmar säger han att det här skall han greja. Och när han stöter på patrull hotar han med strejk (nyval). Och sedan efter ett tag inser han att det här är inte en verkstad där man kan skrämma arbetsgivaren att göra som han vill; ganska snart visade det sig att fler av arbetsgivarna (väljarna) insåg att det finns andra som kan göra hans jobb istället. Löfvéns hot om nyval ledde till att SD hoppade uppåt i barometrarna. Blott han själv trodde på motsatsen.

Nu har ”handslaget” mellan (S) och Alliansen gett väljarna besked: ” – Vad ni valboskap tycker vill inte vi veta. Ni har ställt till det illa nog för oss och flera av våra kollegor hamnade utanför riksdagen så nu vill vi inte ha med er att göra förrän år 2022!

Alla tycks inte ha vett och förstå hur detta kommer spä på det berättigade politikerföraktet.

Det har i sociala medier (från personer som förmodligen sitter på Sveavägen 68 och skriver på uppdrag av partikansliet) sagts att ”Regeringen har gjort vad tyskarna borde ha gjort på 30-talet för att blockera Hitler från att gripa makten och förstöra världen” och att alla medel för att hindra ”nyfascisterna” från inflytande är av godo. Jag anser att denna retorik bara kan gynna SD.

Men vi väljare – åtminstone vi som inte sväljer nyhetskommentatorernas utsagor med hull och hår – ser istället att det bildats en politisk kartell som med illa förtäckta ord kommit överens om att ” – Klia lössen på min rygg så kliar jag lössen på din” och lagt grunden för ett minoritetsvälde som Adolf Hitler säkert varit tacksam över. Löfvén är i alla fall tacksam.

Och vad är då skälet till att hålla SD utanför politiskt inflytande? Ja, det tycks finnas en särskiljande fråga mellan SD och Kartellen: invandringspolitiken. Kring denna fråga tycks sju av riksdagens partier vara enliga om att inte föra den politik som SD förespråkar. Detta är en rejäl dundertabbe. Och den som gjort bort sig allra mest är Moderata samlingspartiet.

PJ Anders Linder (googla om du inte vet vem det är) skrev i Axcess en förträfflig artikel som beskriver hur snett Nya Moderaterna trampat i sitt numera självspelande klaver. Herr Linder har nämligen studerat vad (M) sagt i invandringsdebatten under den tid partiet satt med regeringsmakten. Och det man sagt diffar ganska rejält från den politik man fört under Miljöpartiets ”beskydd”.

Linder lyfter fram vad de moderata politikerna kom fram till år 2008 (jag har försökt att rätta Linders flesta felstavningar):

Ett halvår senare kom gruppens slutrapport: Fler vägar in – nycklar till Sverige och det svenska samhället. Även den presenterades genom en DN-artikel av Billström/Kristersson/Svantesson. I god DN Debatt-tradition skruvade redaktionen budskapet några snäpp hårdare än vad texten gav täckning för. Rubriken blev ”Ta medborgarskapet från kriminella invandrare”, vilket säkert satte skräck i somliga som annars kunnat ha gillat vad som sades. Rubriken var sammansatt av två olika ståndpunkter som gruppen förde fram: dels att medborgarskap som erhållits genom lögn, hot eller mutor skulle kunna tas tillbaka, dels att det borde bli vanligare med utvisning av utländska medborgare som begår grova brott. Man föreslog inte, som DN trumpetade ut, att annan grov brottslighet än den som hade med själva medborgarskapsansökan att göra skulle kunna leda till förlorat medborgarskap.

Vad föreslog man då? I artikeln finns åtta punkter:

1. Ja till arbetskraftsinvandring.

2. Ett europeiskt asylsystem. ”Det är inte rimligt att några svenska kommuner under perioder tagit emot fler irakier än hela USA.”

3. En rättssäker asylprocess där en viktig del är att ”den som får avslag ska lämna landet”.

4. Obligatorisk introduktion för nyanlända och en individuell etableringsersättning som siktar till egen försörjning.

5. Ett avskaffande av ebo-principen om eget boende. Att själv välja bostadsort ska leda till lägre ersättning. Flyttar man till en överetablerad kommun får man ingen ersättning alls.

6. Medborgarskapets värde ska hållas högt, vilket bland annat betyder att den som fått det på oriktig grund ska kunna bli av med det.

7. Det ska bli vanligare med utvisning för utländska medborgare som döms för grova brott.

8. Man ska ha grundläggande kunskaper i svenska för att kunna bli medborgare.

Sedan kommer Linder fram till några giftiga rader om den politik som partiet förde istället för sin egen:

Men efter valet 2010 valde alliansregeringen som bekant en annan väg. Migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet har givit en politik och ett förhållningssätt där balansen förskjutits rejält i idealistisk riktning med försörjningskrav i anhöriginvandringen uttunnade till intighet, förbättrade villkor för dem som inte finner sig i avslag på asylansökan, en Ullenhagsk sajt med glättad information och en retorik som går ut på att det bara finns två möjliga attityder till migrationspolitikens: MP-överenskommelsens och Sverigedemokraternas.

Om man söker efter gruppens rapport på Moderaternas hemsida möts av budskapet ”Hoppsan, sidan du försökte nå finns inte”. En läsare som vill ha mer detaljerad information om en tredje väg mellan MP och SD får ge sig iväg till Kungliga bibliotekets katakomber.

I rest my case. Anna Kinberg-Batra har gett besked. En röst på hennes parti är en röst på socialdemokratisk ekonomisk politik om vänsterblocket blir större än mittenblocket som hon nu skall leda. Det finns inga skäl att förvänta sig att ex-moderater skall rusa tillbaka till sitt gamla parti från SD med denna konsumentupplysning. Och jag tänker inte klandra dem. Det tråkiga är att svensk politik inte erbjuder något alternativ att rösta för någonting, utan nu gäller det att rösta emot. Sorgligt. Sådana länder brukar det gå utför ganska så fort.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till ”Det var ju riktigt ansvarsfullt av Löfvén att göra upp med alliansen för att hålla SD utanför riksdagen”

 1. Cello Jr skriver:

  Hela dagen har tankarna malt kring det inträffade. Tar vi nu steget över till diktatur på riktigt? Sverige? Demokratins vaggan? Den humanitära stormakten? Nej, nej, nej, det kan inte hända här . . . eller kan det? Ironiernas ironi? Fråga: har vi inte varit på god väg ett längre tag? Och flåbusen Reinfeldt, som ryade och hotade sin riksdagsgrupp om den inte röstade som han (och hans uppdragsgivare?) ville i fråga om FRA-lagen (som drevs igenom misstänkt hastigt, som på beställning). Kommer valet 2018 också att ställas in? Hysterisk fråga eller något som skulle kunna inträffa, om förorterna började brinna varje dag och det politiska våldet öka, ja, varför inte? Undantagstillstånd brukar sådant leda till och under ett sådant inget parlamentsval.

  Inget förvånar längre. Men vad gör vi om de tar ifrån oss demokratin på riktigt? Börjar arrestera dissidenter och förbjuder SD åberopande ett FN-förbud mot rasism? Förlåt klyschan, men nu är vi verkligen på ett sluttande plan.

  Lite optimism i mörkret:

  ”Som om detta inte vore nog har den avgående statsministern valt att fortsätta agera lokomotiv för SD genom att komma med ännu fler obalanserade obegripliga uttalanden som sårar nationella känslor hos väljarna. När man lyssnar till Fredrik Reinfeldts senaste utspel måste man tyvärr fråga sig om karln är riktigt frisk. Att dessa utspel glädjer SD-ledningen torde det under alla omständigheter inte råda någon som helst tveksamhet om.

  Mitt stalltips när jag ser hur de övriga partierna nu valt att agera är att SD fortsätter sin frammarsch och nog blir större än både M och S i valet år 2018. ”

  http://antropocene.se/2014/december/sverigedemokraternas-perfekta-storm.html

  • Peter Harold skriver:

   Jag har en stark känsla av att den dagen SD är större än S och M har de själva blivit förespråkare av massinvandring, klimatskatter och dylikt. Det ödet drabbade M. Räcker med att en messias skickas in i partistyrelsen med fräscha reklampengar i bagaget.

   • Anna skriver:

    Fan. Ursäkta mitt kompakta språk. Men det behövs inte så många ord. Egentligen. Politiken går ju ut på att spela på de bettings som spelas på bordet. SD är liksom andra också bettare. Vilket gör mig fåordig. Eftersom jag tillhör ideologierna. Ideologierna har ju inget språkrör. Så jag har inget språk. Jag är som snubben som kom in i rullstol på fredagarna till systembolaget i ringen jag jobbade på, just på fredagarna. Som pratade genom strupen genom en microfon. SD har ju redan visat att de satsar på rösterna. Många av de rösterna är de som invandrat redan. I rest my case. Ideologierna finns bara i troende muslimer eller kristna. De kristna har ju visat redan att de hellre visar sin sympati för muslimerna än för oss antikristna….

    Må knarket befria oss. Ja, jag har fått en hög dos av Flashback.

    May we rest in Peace. Amen.

 2. Sofia skriver:

  Hur hemskt är det? Omöjligt för oss vanliga att veta vad som händer efter detta.
  Vi är flera som har svårt att sova på nätterna…

 3. Cello Jr skriver:

  Om vi håller på och ”piskar upp” förakt och hat mot landets styrande (Kartellen), hur länge kommer Kartellen att tillåta det? Situationen allt otäckare. Ett kallt inbördeskrig råder, och precis som under det varma i USA mellan 1861-65, så kommer kanske vår statschef Stefan Löfven Lincoln (:-)) att stänga tidningar/bloggar och sätta chefredaktörer i fängelse. Får man skriva sån’t här? Finns det någon lag som jag omedvetet bryter mot när jag gör det?

 4. Cello Jr skriver:

  Ja, skulle jag rådbråka minnet, skulle jag förmodligen finna exempel på retroaktiv lagstiftning.

  • Peter Harold skriver:

   Mårten Schultz prisar möjligheten till retroaktiv lagstiftning, och tar ett exempel där staten begått övergrepp och menar att man inte kan se det svartvitt. Men när man låter staten stifta lagar som tillåter en att begå övergrepp blir det så här. Vad vi fått är en lagstiftning som ifråga om statens brott är reaktiv. Vi saknar fortfarande en lagstiftning som skyddar medborgarna från andra övergrepp. Vad som är ett gravt övergrepp bestäms av medierna…

   • Läsare skriver:

    Vad som är ett gravt övergrepp bestäms av medierna… PH

    Och all ”media” i hela västvärlden ägs av vilken folkgrupp?

    Och vad händer när folket väljer ”fel” politiker som tänker ”fel”? AIPAC/neoconservative-juden Richard Perle förklarar i en enda kort mening hur judisk makt fungerar – du blir inte återvald om du inte lyder juden Richard Perle. Börja vid 31 min:

    The Israel Lobby (Marije Meerman, VPRO Backlight 2007)

    http://m.youtube.com/watch?v=N294FMDok98

 5. Anonym skriver:

  Ursäkta så mycket men han heter faktiskt Löfven utan accent som i löven på träd.Lönn-löven.

 6. Jern skriver:

  Steffe hette Löfvén men tog bort accenten för att han tyckte att den komplicerade livet för honom. Är inte det symptomatiskt för den karln? Han byter färg regelmässigt när det förefaller honom opportunt. En politisk kameleont. När han gick från Metall-ordförande till partiledare ändrade han åsikt om kärnkraften och gav denna förklaring – ”Jag har en ny position nu.” Strax blev han också feminist – ”Jag är feminist. Punkt slut.”Till skillnad från metallarbetarna ville partipolitrukerna att han skulle vara feminist och då blir han det. Sa någon Vindflöjel? Eller hörde jag Opportunist eller Kappvändare?

  • Cello Jr skriver:

   Ack, denna norrländska fåordighet! Man ville ha en betonghäck, i tro att det gick hem i
   stugorna, men man har trasat sönder gammal samhällsväv så mycket, att Löfvens
   förmenta folklighet inte ger någon resonans (förlåt det haltande bildspråket). Karln är bara jobbig.

   • Peter Harold skriver:

    Ja, du tar ordet ur min mun: Löfvén är jobbig. Man blir trött av att höra honom. Ja, det är så att man får ångest och känner hur livet rinner iväg och att man borde göra någonting annat. Min otålighet närmar sig en bokstavskombination när han framträder i TV-nyheterna. En krukväxt som tappar blad är fan i mig roligare att titta på.

  • Peter Harold skriver:

   En lunsigare version av Groucho Marx. ”Jag har mina principer. Duger de inte så har jag flera andra”…

  • Anna skriver:

   Han heter Stephanie Lovenius. Han har ju bytt kön också. Visste ni inte det? Han fick ju reda på att han skulle få fler röster på så vis.

 7. Arthur skriver:

  Tack Peter! Det är fantastiskt att det som så rabiat fördöms i alla lydiga media idag utan att någon vågar säga emot är det vi alla höll för självklart för så få år sedan – och flera av de mest blodisande ylarna idag ylade i en helt annan tonart då.

 8. Gus skriver:

  Hej Peter! Har följt din blogg ett tag och gillar den väldigt mycket. Tycker dock att du är för hård mot svetsaren Löfvun då det är Carin Jämtin som står bakom draperiet och styr marionetten/svetsaren. Liknande charader finner man i alla partier.
  Och tack för allt du har skrivit om Ukraina. Jag var helt inne på att EU var the good guys och Putin var en neo-Hitler. Men så enkelt var det ju inte. Så tack för att du bringade lite klarhet. Hoppas att du fortsätter skriva. /Gus

  • Peter Harold skriver:

   Jag kan förstå att Carin Jämtin är med och styr, främsta beviset för det är att sossarna har en sån jävla oordning nu för tiden.

   Om Ukraina kan jag säga att hela den historien fått mig att se på världen på ett annat sätt. Nej, jag är definitivt inte lyckligare, snarare tvärtom. Men det är så jävla illa att jag inte kan hålla käft.

   Apropå Putin som neo-Hitler så såg jag att Angela Merkel (eller om det var någon annan i EU) sade att Vladimir Putin är 10% tokig/vansinnig. Det slog mig att det uttalandet kanske är viktigt ur en ej så uppmärksammad betydelse. Visserligen är 10% galenskap en matematisk definition, men vad Merkel säger är att vi skall förvänta oss en tokig handling av Putin. Detta skall utläsas som att ifall det händer något ”tokigt”, som t.ex. att ännu ett trafikplan skjuts ner eller att en Finlandsfärja torpederas i Östersjön så är det 10%-tokige Putin som varit framme. Med andra ord, Markels uttalande kan vara ett förspel till en ny false flag-operation.

 9. norrland skriver:

  Bra skrivet peter, har delat ut din blogg adress till lite folk och brukar länka på olika sidor då du skriver lite mindre ja elakt kan man säga många uppskattar nog det och framförallt ärlighet!
  Har du skrivit något om Tino sandanji?

  Johan

  • Peter Harold skriver:

   Eftersom jag skriver mest för att klaga så har det inte blivit mycket om Tino. Och så har jag folk i min bekantskapskrets som är vän med honom, så jag vill inte genera dem, ha ha!

   Skämt åsido, jag kommer att ta in lite Tino så snart jag hittat något som inte alla andra skrivit om.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s