Margot Wallström – utrikespolitikens attention-whore…

Bästa läsare!

Har ni hört att Sverige skall bekämpa Islamska Staten? Utrikesminister Margot Wallström, socialdemokrat och f.d. EU-kommissionär, meddelar att man vill hjälpa Irak att rusta sig mot ”ISIL”. Från SR:

Vi skulle kunna bidra och framförallt hjälpa Peshmergan att utbilda sig för att kunna bekämpa Isil. Vi menar att det är viktigt att vända på varje sten utan att avvika från våra huvudspår som faktiskt är att söka politiska lösningar och faktiskt också bidra humanitärt, säger Margot Wallström.

Regeringens förslag att hjälpa den kurdiska milisen Peshmergan med att rusta sig militärt har arbetats fram tillsammans med Finland som planerar att göra detsamma, enligt utrikesminister Margot Wallström.

Det finns flera saker med detta.

Det första är att vi behöver inte lära vare sig kurder eller irakier hur man krigar. Det kan de så bra själva. Det finns f.ö. CIA-personal som är aktiva i Kurdistan nu för att busa lite med den turkiska regeringen som blivit alltmer ”radikal” som det heter när muslimer blir konservativa. EU-aspiranten Turkiet håller nämligen på att fjärma sig Europa och har tecknat överenskommelser med Ryssland av ekonomisk karaktär, och det kan västvärlden förstås inte acceptera. Allra minst George Soros.

Det andra är att om vi vill att Islamska Staten skall förlora sin förmåga att sprida terror i Mellersta Östern så är det just IS som borde ta emot våra militära rådgivare. Låt oss skicka våra mest genusmedvetna militärpedagoger vi kan uppbringa. Nej, låt oss skicka allihopa och ställa dem till Islamska Statens förfogande. Det bästa som kan hända är att islamisterna köper det allsmäktiga hen-vetande som de svenska militärrådgivarna delar med sig av; och det värsta som kan ske är att den svenska försvarsmakten förlorade denna kompetens genom att deras personal blivit halshuggna. Vi kan nog leva med den förlusten…

Det tredje är att vi inte alls skall skicka något manskap eller material till regionen. Av två skäl. Margot Wallström är en utrikespolitisk attention-whore som vill låtsas vara en av de stora grabbarna som kan skryta för sina partimedlemmar att hon minsann inte är rädd för att utmana ISIL (Vita husets benämning på Islamska staten – använd aldrig klarspråk när du är politiker…). Och den uppmärksamhet som hon tigger till sig är inte till gagn i dessa tider där krigare från Islamska Staten återvänder till Europa och Sverige för att fortsätta jihad där operativt små insatser av denna terrorverksamhet skapar mest uppståndelse (Charlie Hebdo, t.ex.).

Så vad skall vi göra? Sitta stilla och se Islamska Staten breda ut sig? Ja och nej. Vi skall sitta stilla, men resultatet är att Islamska Staten kommer att krympa. Redan idag har de börjat se att de saknar folkligt stöd i många områden i Irak. De lyckas inte ens med sina pengar rekrytera soldater i lika stor mängd som förut. Och många av dem som rekryterats har lämnat eftersom man inte fick vare sig guld och gröna skogar eller 72 jungfrur genom martyrdöden.

Det som håller Islamska Staten vid liv är dessvärre vi i väst. Genom att vi försörjer dem med materiell (antingen via ”rebellerna” i Syrien eller via det dubbelspelande Turkiet) och köper deras olja (amerikanska oljebolag köper raffinerad olja av Islamska Staten som kommer via lastbilskonvojer som NATO medvetet inte attackerar eftersom man hellre spränger det som Syriens president al-Assad kan ha nytta av). Och när NATO väl är på plats med stövlar på marken kan vi räkna med nya bakslag i det att dessa trupper ruinerar vanligt folks liv (som man gjorde i Irak) och motiverar nya rekryteringar till Islamska Staten. Fattar inte utrikesministern någonting av detta?

En annan som inte fattat någonting är den nytillträdda moderatledaren Anna Nånting-Batra. Hon vill föra Sverige in i NATO (vilket hennes parti redan gjort i praktiken genom att upplåta svenskt territorium för NATO:s operationer). Det minsta man kan begära är att svenska folket skall få rösta om frågan, men jag har en känsla av att Anna Nånting-Batra anser att hon är tillräckligt smart att bestämma den saken själv. Hon kommer ju från storstan, gubevars.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Margot Wallström – utrikespolitikens attention-whore…

 1. Benny skriver:

  Den här George Soros han påminner om en ond James Bond-skurk som normalt ska bekämpas då han finansierar terror och statskupper, av organisationer som MI6. Det händer bara i filmens värld, i den verkliga världen så får skurkar som Soros hjälp i stället. Angående Wallström så diskvalificerade hon sig själv i höstas med att uppföra sig som en babblande fån när hon besökte Ukraina och lovade mördaren Poroshenko mer stöd av våra skattepengar att fortsätta med sin plundring av Ukraina och mördandet i östra delarna av landet. Wallström borde ju kunnat göra som Ruslana, att i alla fall åka till krigszonen och informera sig om verkligheten först och sedan ta ställning. Fast som vanligt var väl sanningen för obekväm för denna måttligt begåvade charlatan plus att sanningen inte alls passar att visa upp för kollegorna inom EU.

  • Peter Harold skriver:

   Bilderberg har redan gett henne sitt manus. Babblande fån är rätt term för att beskriva henne. Jag tror att hon egentligen inte alls är så begåvad som hon framställs som. Hon har haft tur och sett lagom snäll ut. Det är såna som George Soros kontrollerar med ett sliskigt leende istället för genom mutpengar. Resultatet blir exakt detsamma.

   Usch, jag känner mig inte alls snäll idag…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s