Åt helvete med toleransen!

Bästa läsare!

Den 11 januari hölls en demonstration i Paris för ”enighet och tolerans” varvid en rad regeringschefer – omkring 40 stycken men inte Barack Obama egendomligt nog – reste dit för att inför pressfotograferna och TV-kamerorna gå armkrok och visa sympati med de mördade Charlie Hebdo-medarbetarna och polismännen samt de fyra judar som dödades i en kosherbutik.

Budskapet var dock lite tvetydigt; människor måste visa tolerans, och ingen skall kunna skrämma en satirtidskrift till tystnad. ”Yttrandefrihet är grunden i ett demokratiskt samhälle”, dundrade man och kvinna från talarstolen.

I många tidningar har temat för manifestationen beskrivits som ”stöd för yttrandefrihet och journalistiskt oberoende”. Jag har googlat runt lite och försökt att finna en enhetlig rubrik för demonstrationen, men hittar de mest olika tolkningarna av denna. Alla tycks ha haft sitt eget syfte med att deltaga. Ungefär som i Kärrtorp där vanligt folk trodde att det var manifestation mot livsfarliga nazister, men möttes av arrangörer och aktivister som prisade socialism och spred hat mot alla andra oliktänkande än socialister…

Ett par dagar efter manifestationen för yttrandefrihet visade Frankrike sitt sanna ansikte vad gäller tolerans; över 50 personer har tagits in till förhör eller arresterats för att ha ”förhärligat brott”. I svensk press heter det att personerna gripits för ”stöd till terror”, men vi talar nu om saker som folk skrivit på sociala medier.

Frankrike är ett u-land i västvärlden vad gäller yttrandefrihet. Förmodligen skruvade den franska revolutionen till det i huvudet på fransmän (även om revolutionärerna faktiskt inte var vanligt folk som protesterade, vilket revolutionsromantiska historiebeskrivare påstår, utan faktiskt betalda huliganer), för de tycks anse att det är statens uppgift att styra hur fritt en fransman får yttra sig.

När man beskriver diktaturer som t.ex. det kommunistiska Sovjetunionen eller någon banannegerrepublik i mörkaste Afrika ledd av en general som har både guldmedaljer på bröstet och fiendens benknotor som halsband, då brukar man gärna berätta vad som händer om en vanlig person kritiserar härskaren; i regel brukar det gå riktigt, riktigt, riktigt, illa. Men vad händer om man kallar Frankrikes president för ”en idiot” under en demonstration? Svar: Intill 2013 fick man automatiskt böter för detta brott (lag från 1880-talet!). Numera tarvas dock en rättsprocess där åklagaren skall bevisa att den åtalade kränkt presidentens ära. Om rätten finner den tilltalade skyldig kan denne dömas till EUR 45’000 i böter. Detsamma om man kallat en parlamentsledamot eller en domare för samma sak.

Inte blott böter, utan kanske också ”Till fängelset utan att passera gå”, blir det om man förnekar folkmordet i Armenien eller Förintelsen och är fransman. Det förstnämnda för att reta turkarna så pass mycket att de inte skall vilja gå med i EU, och det andra fallet därför att… nope, jag går inte in på det idag, kära läsare. Vänta, jag måste rätta mig själv. Brottet behöver inte vara att du förnekar; det räcker väl med att du inte ens samtycker till påståendet att turkarna folkmördade armenierna. Så säger du ”Ehhh, jag vet inte…” så bryter du mot fransk lag om någon frågar om din syn på det turkiska folkmordet på sitt grannfolkenligt en artikel jag läste för en tid sedan. Jag hoppas fan i mig att de inte frågar vid gränskontrollen vad jag tror om Förintelsen…!

Utöver detta har den franska staten försökt att införa ett obligatoriskt register över bloggskribenter så att de rättsvårdande instanserna skall kunna komma åt alla anonyma skribenter på nätet. Likaså vill man kunna stänga av dessa från Internet ifall de bryter mot någon av Femte republikens lagar som skall skydda makthavarna.

Och då är ändå Frankrike måttligt sämre än många andra europeiska länder. Svenska myndigheter och opinionsbildare böjer och tänjer på Lagen om Hets mot Folkgrupp för att kunna angripa allt fler vanliga människor på nätet. Och icke att förglömma det jag tog upp i en annan bloggpost om att brittisk polis jobbar häcken av sig för att fånga alla som skriver aggressivt på Facebook och Twitter. Ju mer jag ser vad lagstiftarna har ställt till med, desto mer olycka önskar jag dem. Fast inte öppet, för då kanske jag blir åtalad…

En kuriös detalj som jag iakttagit nu i dagarna: Den svenska vänstern och den islamska rörelsen är som ler och halm. Men i Frankrike tycks de ha problem med varandra. Charlie Hebdo är en vänstertidning, och attentatsmännen ÄR muslimer (även om våra politiker och intellektuella än försöker lura i oss någonting annat) även om attentatet är en extrem händelse. Fast det märks att det finns en distans på flera andra sätt mellan den franska vänstern och de muslimska samfunden. Tonfallet är annorlunda.

Jag tycker att detta är intressant. Frankrike ligger lite grann före oss i Sverige (OBS! Detta är ingen komplimang!). Tag t.ex. det här med förortsupplopp och massbränder av bilar. Det är egentligen först på senare år som invandrargrupperna i Sverige (påhejade av revolutionsromantikerna inom Ung Vänster) lyckats förvandla sina hemkvarter(?) till krigszoner efter modell från Aulnay och andra franska stadsdelar i kris. Den franska vänstern har faktiskt ställt sig bakom Charlie Hedbos kränkande språk mot islam; här i Sverige hittar de vänsterintellektuella på alla andra orsaker än just islam som motiv för gärningsmännen. Jag tänkte säga ”Heder åt den franska vänstern”, men så långt vill jag verkligen inte gå! Det är en sak att njuta av att åka i fransmännens bekväma bilar, men jag tänker tusan heller hylla någon av deras politiker.

Så vad är min lärdom efter att 40 regeringschefer visat sitt sammansvetsade stöd för yttrandefrihet och tolerans? Tja, jag står fast vid att vi skall sträva efter total yttrandefrihet. Gott, det har jag gjort i många år redan. Men åt helvete med toleransen!

Det är faktiskt den som utgör ett av de största hoten mot yttrandefriheten när politikerna i sin roll av lagstiftare perverterar begreppet tolerans. Att kräva tolerans är att kräva självcensur. Och det är lika illa som när staten reglererar. Och staten reglerar gärna yttrandefriheten i toleransens namn. Att slippa behöva tolerera är enligt min mening en mänsklig rättighet.

Hälsar eder Peter Harold

P.S.
The Times har dock sluppit hamna i schavotten trots att de kallat president Hollande för ”l’idiot du village” (Jag behöver väl knappast översätta, eller hur?!!) [länk]. Konstigt nog är det inga fransmän som åkt över kanalen för att ha ihjäl någon engelsman som hämnd för att man hädat mot Frankrikes ledare. Inte ens en utlämning av redaktionen är begärd. Fast massmedierna har ju frisedel mot det mesta. Tur för dem att de slipper leva efter samma regler som gäller för oss vanliga dödliga.
D.S.

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff, Demokrati och frihet, Politik. Bokmärk permalänken.

45 kommentarer till Åt helvete med toleransen!

 1. Sofia skriver:

  Det är inte gott för själen att lyssna/läsa MSM. De hackar och hackar samma propagandafraser avsedda att hindra oss från att se och tänka klart. Betydelseförskjutningen av orden går enligt den sedan länge fastlagda agendan.

  TOLERANS mot vad? Allt meningslöst och destruktivt? Politikers och andras lögner som underminerar samhället mer och mer för varje dag?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, ibland är det faktiskt svårt att hålla sig för skratt när man hör en ”korre” i TV lägger ut orden med ”Vita huset är tydliga med” följt senare av ”ingen vet vad Putin har för avsikter” när man rapporterar om t.ex. Ukraina. Och så är det inom en rad andra ämnesområden. Jag står faktiskt inte ut med TV-nyheterna längre. Det känns som att de hånar medvetna människors intelligens.

   • Läsare skriver:

    Jag står faktiskt inte ut med TV-nyheterna längre. Det känns som att de hånar medvetna människors intelligens.

    ________

    Jag har ingen TV sedan sex år. Här i jul hälsade jag på min mor. Hon ser mycket TV. Jag klarade av tio sekunder TV4 ”nyheter”. En ovanligt ful och motbjudande invandrarkvinna? var det som läste upp ”nyheterna”.

    Jag läser mycket och jag har alltid läst. En av de mest förvånande meningar jag läst i hela mitt liv är följande:

    The deliberate dumbing down of america.

    Jag kunde bara inte få in den meningen i huvudet. Det amerikanska folket blir medvet fördummade.

    Vem skulle göra det och varför? Och svaret är enkelt när du väl fattar JUDEN.

    All ”media” I hela västvärlden ägs och kontrolleras av några få judar. Dessa judars plan är att alla icke-judar skall vara judarnas slavar.

    Vill du som slavägare ha välutbildade slavar som kan lägga ihop 1+1 eller vill du ha så fördummade slavmassor som möjligt?

    Dessa judars fördummande av det amerikanska folket gäller naturligtvis inte bara Amerika, det samma gäller naturligtvis även Sverige och svenska folket.

    Att lyssna på judestyrd ”nyheter” är en intellektuell förolämpning. Dumhet och hjärndött pladder staplas på varandra och sedan avslutar vi fördummningen med en blatteunge som stukat foten/en kattunge som blivit räddad/eller nåt annat hjärtskärande pladder …

    Och nu över till vädret …

    Alla ”nyheter” är helt förutsägbara. En skiva med hack i. Och javisst, vi måste rädda alla sex judar från att bli utrotade i en gasugn.

 2. Jern skriver:

  Detta är OT om MH17 som du är intresserad av:http://rt.com/shows/documentary/223071-mh17-plane-crash-investigation/
  Detta handlar om yttrandefrihet och om Västs dubbelmoral. Kan vi här finna en orsak till varför flygplan från Malaysia ofta drabbas av olyckor: https://www.youtube.com/watch?v=e10gVhZCKos

  • Jern skriver:

   Det är alltså två klipp. I denna är början om Förintelsen med:

   • Läsare skriver:

    Inte konstigt att judar hatar Malaysia. Kan det ha ett samband att en mängd malaysiska flygplan störtar hela tiden?

    Napoleon försökte ta Jerusalem och ge till judarna, zionism för 200 år sedan. Han misslyckades och efter det bjöd han in judarnas ledare, elder of zion, och sa att han ville att alla judar i hela världen skulle invandra till Frankrike och att han skulle göra Paris till det Nya Jerusalem.

    Idag finns det en halv miljon judar i Frankrike, det tredje landet efter Usrael och Palestina med flest judar.

    Judisk ”yttrandefrihet” i Frankrike jew style. Om muslimer, om vita och i synnerhet tyska, amerikanska och svenska vita kan du häva ur dig vilken förnedrande skit som helst, men fan ta dig om du säger emot en jude.

    Vi er alle sammen Charlie Hebdo – Chefredaktør fyrede tegner for jødekritisk karikatur — Jöde = Jude på danska och norska.

    http://blog.balder.org/?p=1667

    Very soon after he became Emperor (or possibly even before) he found that one of the most difficult problems which would confront him was not a French affair at all but an alien one: “the Jewish question”! It had racked the lives of the people for centuries; no sooner was the Pope persuaded, and the imperial crown on Napoleon’s head, than it popped up from behind Napoleon’s throne, to harass him.

    http://www.controversyofzion.info/Controversybook/Controversybook_eng_18.htm

    ”It’s a Trick, We Always Use It.” (calling people ”anti-Semitic”) —– Kort video, English

    http://m.youtube.com/watch?v=jUGVPBO9_cA

    • Läsare skriver:

     Det som hände i Frankrike för 200 år sedan var varken en ”revolution” eller ”fransk”. Det som hände var exakt samma som i Ryssland 1917, det var en judisk statskupp och det första judarna gör när de genomför deras statskupper är att döda alla icke-judar som inte vill lyda och gå i judarnas koppel.

     Frankrike är 100 procent judestyrt sedan 200 år.

    • Läsare skriver:

     Amerika är hundra procent judestyrt sedan 100 år.

     Massmördaren, krigsförbrytaren och en av världens mest kriminella judar får 30 stående ovationer av kongressen i Usrael.

     Netanyahu speaks to US Congress Pt 1 of 4

     http://m.youtube.com/watch?v=PNnHArM2P9s

     Ett rep med löpsnara och en stadig lyktstolpe, a noose job.

     • cfr skriver:

      Är det verkligen så illa att 14 miljoner judar håller världen i ett järngrepp?

      Rent aritmetiskt låter det tämligen osannolikt, man måste närapå vara religiös för att tro att 14 miljoner individer lyckas hålla 7 miljarder gisslan. Men det är klart, de säger ju att de är Guds utvalda folk och det förefaller ju vara sant enligt Läsare.

      • Peter Harold skriver:

       OM jag har förstått saken rätt är nog huvuddelen av de 14 miljonerna judarna (om det är så många som finns i världen; jag håller inte räkningen…) är lyckligt eller olyckligt ovetande om att ”de” har världen i ett järngrepp. 😉 Däremot skulle man mycket väl kunna tro att det finns en idé eller en gemensam nämnare för den grupp av människor som ”håller världen i ett järngrepp”. Det är lite förvirrande att försöka få ihop en röd tråd, men att allt inte är som det ser ut att vara är ganska uppenbart.

       Några omständigheter måste uppmärksammas.

       Om vi tittar ur ett etniskt perspektiv är judarna som folkgrupp starkt representerade inom vissa branschen, som t.ex. finans, medier och politik (jag kallar politik för en bransch). Detta är så uppenbart att till och med mina mest ”judekramande” vänner jag har erkänner det. Kvittot kom väl med visepresidenten Joe Bidens siffra om att mediebranchen befolkas till 75% av judar.

       Detta är vad vi ser med egna ögon. Men drar vi alltid rätt slutsats? Jag tror att den judiska identiteten är viktig för judar; en jude hjälper andra judar före andra personer vid t.ex. karriärsklättring. Det finns en logik i detta om man studerar den judiska kulturen. Men detta betyder inte att 14 miljoner håller världen i ett järngrepp. Ty i själva verket är de flesta av dessa 14 miljoner judar tjänare åt andra än sina egna intressen. Och det är nog här man bör fokusera sig på det som kallas sionism.

       Jag personligen tycker att det är rimligt att tro – även om man vill avfärda min tes som en konspirationsteori – att 5’000 personer kan hålla världen i ett järngrepp (fast jag har tagit siffran ur luften). Låt oss tro att dessa är judar. Ja, det är möjligt att de genom sitt nätverk etablerar en sådan stark kontroll att man kan styra världen.

       Men målet för dessa 5’000 personer som genom sina nätverk har kontroll över händelserna på jorden handlar nog inte primärt om att gynna judar rent generellt, utan snarare de intressen man har inom den sionistiska sfären. Och här blir det problematiskt. Den sionistiska sfären har flera gånger visat sig villig att låta judar lida för sina egna intressen. Vi ser exempel på detta under första halvan av 1900-talet där enskilda element som kan kopplas till den sionistiska rörelsen agerade rakt emot judiska folkets intressen i Europa. Att så skedde kanske kan förklaras genom att sionisterna hade bäst kontroll över den judiska gruppen än över andra grupper. Notera fenomenet där sionisterna försökte få judar i början av 1900-talet att flytta till Palestina från USA och Europa, men fick kalla handen. Utifrån detta är det som skedde ganska logiskt, som att man lät judiska bankirer finansiera Hitler och hans parti så att de europeiska antisemitismen fick luft under vingarna. Och jag tror att många höjer på ögonbrynen nu när Israels regering bjuder Frankrikes judar att ”flytta hem” till Israel.

       Så det torde vara ganska rimligt att säga att 14 miljoner judar inte styr världen. Snarare är det så att de själva är brickor i maktspelet som offras vid behov för högre vinning.

       • cfr skriver:

        Så istället för 14 miljoner judar som har världen i ett järngrepp så är vi nere på 5 000 individer som bemannar kontrollrummet?

        • Peter Harold skriver:

         Som bemannar kontrollrummet med varierande framgång, ja…! 😉 Nej, jag upprepar, jag tog siffran 5’000 ur luften, och om vi talar om de institutioner som har påverkan på världsutvecklingen från USA så är siffran förmodligen relevant. Jag vill referera bl.a. Edward Griffin och hans Quigley-formel. Han talar om en småstad i storlek på de inblandade. Om nu judar är ”överrepresenterade” i såna här sammanhang så torde 5’000 av 10’000-15’000 individer som jobbar för regering, partierna, tankesmedjorna, medierna, storföretag, storbanker, etc.

         Sedan kanske man kan avgränsa listan över dessa 5’000 till en handfull namn, Soros, Rotschildt, Brzezinski et cie. Och även i all ödmjukhet också ha klart för sig att de 5’000 sinsemellan kan ha olika intressen som gör at de går i otakt. Ta bara en sådan sak som Ukraina där Henry Kissinger är kritisk mot hur Vita huset agerat i krisen.

         Lägg därtill alla dessa människor som är utanför USA och medverkar i det globala spelet, visserligen med få som har fullständig kontroll över sina nationer (ju mindre demokratiska man är, desto oftare är det en eller en handfull centralfigurer, som t.ex.Saddam Hussein, Khadaffi, saudiska kungahuset, Putin, etc.) och dessa är ju inte judar.

         Det är nog klokt att ha detta i åtanke om nu någon frestas att tro att lösningen på de globala politiska problemen skulle vara att eliminera den judiska folkgruppen. Det var ovärdigt förra gången, och lär inte bli värdigare om man försöker en gång till.

       • Läsare skriver:

        Notera fenomenet där sionisterna försökte få judar i början av 1900-talet att flytta till Palestina från …

        ——-

        Enligt Encyklopedia Judaica, publicerad 1971 började Rothschild-juden Edmund finansiera judisk invasion av Palestina på 1880-talet.

        Encyklopedia Judaica är nästan en hyllmeter. Du Peter Harold bor i Stockholm, alltså kan du själv bekräfta att mina uppgifter är korrekta. Sveriges huvudbibliotek har ett exemplar av Encyklopedia Judaica, samma gäller i hela världen Alla universitetbibliotek i hela världen har ett exemplar av Encyklopedia Judaica. Jag har en kopia av varje sida av entry: Edmund, Rothschild från Encyklopedia Judaica.

        Och Peter Harold, när du ändå är där, slå upp Holocaust i Encyklopedia Judaica och berätta var du kan läsa ett ord om sex judar och en gasugn.

        Jag har kopior av varje sida. Innehållsförteckning är en halv A4-sida. Inte ett ord om sex zilljooner judar och en gasugn.

      • Läsare skriver:

       Enligt judarnas egen räkning fanns det 13 miljoner judar i hela världen före andra judiska världskriget, ww2. Enligt samma judar fanns det 14 miljoner judar i hela världen efter ww2.

       Enligt samma judar fanns det 18 miljoner judar i hela världen 1990.

    • Peter Harold skriver:

     Intressant. Kopplingen till Napoleon har jag inte känt till. Jag trodde att många judar kom till Paris som ockrare under Pariskommunen då folk var i behov av pengar.

  • Peter Harold skriver:

   Tack för länktipsen. MH017 är ständigt aktuellt för mig. Men det är ett sorgligt kapitel. Och det mest sorgliga är att inbördeskriget aldrig tog slut i och med den tragiska nedskjutningen. Just då var ögonblicket då man borde ha besinnat sig och proklamerat vapenvila.

 3. Eva skriver:

  Off topic igen men mycket bra läsning.
  ulmerkotten.blogspot.se Är jorden platt?
  Till crf: det är bara ett handfull men desto onda. Och äger dollarsedelpressen.
  Vilka förnödenheter kan du köpa i Sverige som inte är inköpt med dollar?

 4. judaspainkiller skriver:

  Har just kollat på senator fruarnas reaktion på judaspriest, lika roande varje gång.
  Synd bara att det är på riktigt nu med kameläktarna.

 5. Jern skriver:

  Märkliga Merkel kommer ut som den mest intoleranta av alla. Till riksdagens ledamöter säger hon att antisemitism är deras medborgerliga plikt. Otroligt men sant. Hör själva:

  • Peter Harold skriver:

   Det där lät lite märkligt. Jag förstod inte hela kontexten. Men vid första åhörandet lät det underligt, och inte bara därför att min skoltyska är ringrosig. 😉

   • Sofia skriver:

    Kommentatorn sa att det var en oturlig felsägning och att det skulle vara ”gegen antisemitismus”.

    • jern skriver:

     Stackars Merkel, negationen föll bort. Men det gjorde inte stor skada. Ledamöterna är så vana vid hur flosklerna flödar att få lägger märke till felsägningen. Någon ler lite snett men de flesta applåderar bara med likgiltig min. I sanning en representativ bild av den politiskt korrekta representativa demokratin representerad av dess valda representanter.

     Vad hade hänt om Stalin hade gjort samma felsägning i Högsta sovjet?

    • Peter Harold skriver:

     Oturlig eller freudiansk…? 😉 Jag misstänker att den här felsägningen kommer få ett långt liv…!

 6. Pingback: Tolerans? | Jan Millds blogg

 7. Cello Jr skriver:

  1) Intressant den där franska lagen om förolämpning av presidenten. Har länge fruktat en motsvarighet i vårt land. I år träder en förolämpningslag i kraft, tyvärr med SD:s stöd. Frågan är hur den kommer att användas.

  http://www.friatider.se/nya-lagen-nu-lattare-atala-svenskar2-for-att-forolampa-invandrare-och-myndighetesrepresentanter

  2) Vad blir nästa steg? Frankrike är ett av stilbildande länder inom unionen, jämte Tyskland.
  Kan yttrandefrihet rörande förolämpning av EU och dess funktionärer inskränkas?

  http://www.nejtillemu.com/blasphemy.htm

  3) I Frankrike måste alla som har en krypteringsnyckel överlämna den till staten.

  Googlade om det hela, men hittade detta istället. Bara så ni vet vad som är i görningen.

  http://historik.piratpartiet.se/?p=587

  4) Med utgångspunkt från fallet Bruno Gollnisch, så är ditt ex. med någon som tvekar i svaret på den armeniska folkmordet ägde rum helt befogat. Fantastiskt nog!

  5) Jan Myrdal skrev för några år sedan att övervakning har pågått i alla tider, och att ett av syftena är att medborgarna skall veta det, så att de blir fogliga små lamm.

 8. Anna skriver:

  Jag håller med om att toleransen kan dra åt helvete. I övrigt får jag bara ont i huvet. Det är det man gör som spelar roll. Egentligen. Teorier och praktik. Varför läggs teorierna ut på sidan av nyttobladet och det som värderas högst, medan det man GÖR dvs nyttan direkt i praktiken, till sidan av onyttigt. Det kan man undra. Vem som gör vad skiter jag fullkomligt i. Skiten finns och jag uppskattar den som tar bort skiten, inte den som babblar om vem som bajsat.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s