Sjukbäddad… Jag och landet mår inte bra.

Bästa läsare!

Är tillfälligt ute ur leken. Har dock anteckningsblocket bredvid mig, så när jag känner mig bättre kommer jag tillbaka.

Som om det inte vore nog med att jag själv är sjuk så har jag hört på nyheterna att den svenska tillväxtprognosen eller något liknande skulle skrivas ner. Nån kvinna som påstods vara landets finansminister – jag fick panik när jag hörde henne! – var att det går sämre ute i Europa, och därför skulle vi förvänta oss detsamma här hemma i Sverige. Hallå, det är inte ett haltande Europa som är det stora problemet. Det stora problemet är att vi har en rödgrön regering som tänker bedriva rödgrön politik.

Vi hade kunnat slippa detta. Hade Fredrik Reinfeldt lagt sitt patologiska hat mot SD åt sidan skulle han sluppit den stora väljarflykt som den förra regeringen drabbades av. Och vi hade haft lite mindre rödgrön politik att våndas över.

Det har nu börjat spekuleras vilt om ifall det fanns en konspiration bakom det hela, som att Reinfeldt och några invigda medvetet ville låta migrationspolitiken få sabba den svenska välfärdspolitiken. Konspiration eller inte… resultatet är ändå givet vad som kommer att hända på lång sikt. Addera till detta en vikande arbetsmarknad även för de etniska svenskarna mitt i livet. Du får ett sjukt land. Kroniskt sjukt? Den som lever får se.

Jag tror att vi om en inte alltför avlägsen framtid kommer att få en ganska livlig debatt om det Sverige som Fredrik Reinfeldt lämnade efter sig. Man kommer att ställa sig frågan om vad som var orsaken till den bipolära politiken, där regeringen under sin första mandatperiod förde en nykter ekonomisk politik som syftade till att stimulera sysselsättning (och man lyckades), och under mandatperioden därpå började – med miljöpartiets stöd och stränga fordran – föra en socialistisk migrationspolitik.

Fredrik Reinfeldt flög över ett Sverige med stora skogslandskap och öppna ängar. Här finns plats för många miljoner människor. Allt som behövs är att svenska folket öppnar sina hjärtan…

Det paradoxala är att dessa stora skogslandskap, med en och annan skogsby som garnering, blir allt mer folktomt. Det finns inga jobb. Jodå, vissa kommuner har tillväxt. I några samhällen kan invånarantalet rent av fördubblas på bara några månader. Inte genom ökat barnafödande, utan genom att ett nästan övergivet vandrarhem eller en konkursfärdig kursgård förvandlas till flyktingförläggning. Den tillväxt dessa kommuner åtnjuter är positiv så länge som staten ger bidrag. Flyktingarna betalar inte ur egna fickor (utom till smugglarna förstås). Sedan handlar det bara om att ”lyckas med integrationen”. Oftast löses detta genom att flyktingarna flyttar till storstäder i södra Sverige…

Jag tror att många samhällsdebattörer kommer ganska ivrigt påpeka att Fredrik Reinfeldt gjort flera fel. Det spännande är dock att se hur dessa kritiker skall formulera sig så att de inte angriper den nuvarande regeringen, vilken så vitt jag förstår kommer föra samma politik som Reinfeldt ifråga om migration. Ja, med tillägget att den nya rödgröna regeringen kommer anse att högre skatter är lösningen.

Sorry, jag kan inte formulera mig bättre än så här från min sjukbädd. Men nu har ni i alla fall fått ett livstecken, och fått en indikation på vad jag grubblar över för närvarande. Jag hade hellre velat blogga om en vacker vinterpromenad och mina drömmar om våren och sommaren, men det får tas en annan gång.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Sjukbäddad… Jag och landet mår inte bra.

 1. Sofia skriver:

  Krya på dig!
  Fast inte är det någon tröst att veta att moder Svea är allvarligt sjuk…

 2. Anonym skriver:

  Faen!
  Du är bra PH!
  Åke

 3. Rune skriver:

  Reinfeldt insåg förstås att han hade målat in sig i ett hörn och att han inte var människa att reda ut det han ställt till med. Därför smet han genom att hoppa ut genom fönstret.

 4. Grreger skriver:

  Krya på dig P.H! Du ska veta att din blogg och dina texter är väldigt uppskattade i min familj.

 5. cfr skriver:

  Friska på dig!

 6. Peter Harold skriver:

  Tack, kära ni. Det värmer! 🙂

 7. Åke skriver:

  Reinfeldt har ju en gång sagt vad han anser om svenskarna i sitt mästerverk det sovande folket så vad är det att undra över.

  • Anna skriver:

   Ja, det är väl själva kärnan alla återkommer till- hur kan någon känna kärlek till självutplånande människor? Vem bör man mest avsky? De som kommer hit och tar ens jobb och bostad, eller de som ger detta till de? De som sitter och tigger eller de som gör det lukrativt att tigga?

   Hur fan kan någon vara tvättäkta nationalist när alla vet att det är svenskarna själva som utplånar svenskarna och våra rötter? Som utplånar alla spår från våra gamla ättlingar?

   Nog fan har Reinskallen bevisat att det går att lura svenskarna eftersom de sover hela tiden. Mätta på sin egen självgodhet. Reinfeldt har tryckt in selfdestroyerknappen. Bara att invänta ebolan…

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s