Ständigt denne Brzezinski – det började redan med Afghanistan. Och fortsätter med Ryssland. Och sedan hela världen…

Bästa läsare!

Ibland blir jag lite osäker på om alla läsare uppskattar mina texter som kan tyckas vara en aning konspirationsteoretiska. Egentligen säger min artighet mig att jag borde be om ursäkt för detta. Men istället lämnar jag kommentarsfältet öppet för den som vill argumentera emot mina ståndpunkter som faktiskt i ytterst ringa fall handlar om teorier, utan istället är analyser baserade på fakta. Förmodligen är dock längden på denna postning mer avskräckande än själva innehållet… 😉

***

Ständigt denne Zbigniew Brzezinski

Någon vecka före nedskjutningen av Malaysian Airlines MH017 publicerade jag blogginlägget ”Sveriges roll i Ukrainakrisen – finns det en Brzezinskeformel?”. Blogginlägget handlade bl.a. om dåvarande utrikesminister Carl Bildts koppling till en person som sedan Sovjetunionens tid betraktat Ukraina som en viktig spelbricka i kampen mellan västmakterna och öst (en kamp som fortskrider).

Denne person är Zbigniew Brzezinski.

Om jag känt till kopplingen mellan Bildt och Brzezinski under min tid som politiskt aktiv i Moderata samlingspartiet hade jag nog sannolikt mobiliserat ett uppror. Eller gort sorti med dunder och brak. Det denne Brzezinski står för är graverande för Carl Bildt (och därmed också för hans parti).

När jag väl upptäckte Bildts och Brzezinskis gemensamma beröringspunkter tyckte jag mig ha hittat ett ideologiskt motiv till utrikesministerns agerande i Ukraina (som han annars lindat in i allmänt prat om ”demokrati och mänskliga rättigheter”), vilket jag i sig tidigare kritiserade i blogginlägget ”KU bör granska utrikesminister Carl Bildts agerande i samband med Ukrainakrisen” (ett blogginlägg som uppmärksammades i rysk media och gav mig en välbehövlig egoboost, för det är faktiskt jobbigt att gasta ut i det stormande havet utan att bli hörd).

När jag lanserade teorin om Brzezinske-formeln så angav jag att jag förmodligen bara skrapat på ytan. Jag kunde inte ha mer rätt i det påståendet, om det material jag funnit på senare tid är sanningsenlig.

Som medborgare måste man offra tid för att göra
det jobb som medierna struntar i.

Först av allt vill jag påminna min gode läsare att jag är en helt vanlig medborgare, likt alla andra (nåja) löneslavar [verb] under kontorstid, och är mer död än levande när jag sitter på tunnelbanan hem från jobbet. Jag är en enkel medborgare som nyttjar min rätt att studera och analysera en och annan händelse i världen, och jag insisterar på att göra min röst hörd när jag anser att makten gör orätt; detta är en aktivitet utan något hjälpande mentorskap mer än vad folk gett mig via kommentarsfältet (eller per e-post). Jag är inte placerad vid någon institution som med hjälp av statsbidrag eller stipendier möjliggör ett dagligt studium om tingens ordning i världen. Låt gå för att man kan säga att mitt engagemang dock är lite mer än vad folk gör i genomsnitt, men jag arbetar utifrån en ganska enkel plattform. Tack vare Internet går det ändå att vara effektiv.

Att som enkel medborgare upptäcka via sitt Internet att roten till mycket av det onda i världen kan kopplas till Zbigniew Brzezinski är som att vara en amatörversion av Dan Browns karaktär Robert Langdon (som upptäcker en otäck konspiration) är ganska omtumlande. Vägen dit var faktiskt inte via någon konspirationsteoretisk sajt, utan  Zbigniew Brzezinski dök helt enkelt upp i facklitteratur som jag studerade i syfte att höja standarden på mina bloggpostningar om Ukraina. Det som var omtumlande var att Zbigniew Brzezinskis inflytande i världspolitiken är enormt mycket större än hans avtryck i medierna. När jag googlar hans namn i kombination med olika svenska tidningar får jag sällan upp mer en en handfull träffar. Och rent generellt är det artiklar från 2014, och en enstaka från 2008.

Desto mer hittar jag om honom i utländska medier, men det är även här uppenbart att han hans senare utspel har fått större uppmärksamhet än hans tidigare. Han är dock väl medveten om att folk har ögonen på sig, och har med ett hånskratt avfärdat alla konspirationsteoretiker som menar att en eller ett fåtal personer kan styra en hel värld, och att han skulle vara en av dem. Tyvärr är detta falsk blygsamhet.

De mäktigaste opinionsbildarna kan få dig
att vilja bära Prada och Gucci

Visserligen är Zbigniew Brzezinski inte ensam om att ha stor makt att påverka världspolitiken. Jag nämner gärna namnet George Soros. Och Henry Kissinger. Fast det finns fler personer med stort inflytande men som håller sig under radarn, och som inte alltid dyker upp överst på tidningen Times lista över de 100 mest inflytelserika människorna i världen. Där finner vi istället namn som Beyonce (artist), Pharrel Williams (artist), Serena Williams (idrottsstjärna), Hillary Clinton (politiker) och John Kerry (politiker).

Några namn med politiskt inflytande dyker upp hos Times, som t.ex. bröderna Koch, vilka framställs som bidragsgivare till libertarianska tankesmedjor, och ”som retar gallfeber på alla liberaler”. En av bröderna har även ställt upp som vicepresidentkandidat för Libertarian Party 1980. Men med tanke på att de hyllas av Karl Rove i nämnda Times Magazine (därav citatet) kan det vara befogat att höja ena ögonbrynet. Och mycket riktigt finner vi här att bröderna Koch inte är vad de beskrivs vara. De är att betrakta som ”kontrollerad opposition” och köper in sig i tankesmedjor och organisationer för att tysta de röster (libertarianer) som utgör ett hot för den dolda eliten (som t.ex. Carl Bildts vän Karl Rove representerar). Man kan jämföra detta med hur konservativa republikaner hoppade på Tea Party-rörelsen (och dödande den).

Times må möjligtvis ha rätt i att kändisarna i deras 100-lista påverkar ”vanligt folk”. Beyonce kan säkert fått miljoner unga flickor att drömma om att bli artist. Serena Williams kan säkert vara en idrottslig förebild. Kändisarnas val av skönlitteratur, kläder eller vilket parfymmärke de gillar i annonserna kan påverka publikens konsumentvanor. Eller vem man skall rösta på i valet.

Fast de med verklig makt kan få
din regering att gå ut i krig

Men när det kommer till att provocera fram krig och ödelägga nationer, då är det få som matchar den gamle onde Zbigniew Brzezinski…!

Sannolikt är rubriken på dagens bloggpost missvisande. Det är nog inte sant att ”det började i Afghanistan”. Med all sannolikhet började det långt tidigare än så. Men för min del vill jag blott hänvisa till Afghanistan i denna postning.

Sajten Counterpunch.org har den 15 januari 1998 återpublicerat en fransk intervju (i Le Nouvel Observateur) med Zbigniew Brzezinski där han erkänner att han medverkade till att få Sovjetunionen att invadera Afghanistan. [Ref.]
Till oss som har en bild av att USA:s numera ondskefulla interventionsbeteende i omvärlden börjat med George W Bush och hans ”War on terror” efter 11 september 2001 (och som följs upp i samma anda av Barack Obama) så får vi ompröva denna syn (fast det har jag redan gjort och jag backar ända tillbaka till Wodrow Wilson för att påvisa hur länge jävelskapet pågått).

Mannen på gatan är alltid lättlurad när fakta döljs

Mina kunskaper om kriget mellan Sovjetunionen och Afghanistan är färgade av den allmänna synen att det förstnämnda landet invaderade det sistnämnda för att skapa sig en väg till Indiska oceanen (och logiskt sett skulle Pakistan bli nästa offer, sade man på TV). Den dåvarande presidenten Jimmy Carter (Dem) sade att Sovjetunionens ambition var att erövra hela Persiska viken. Och jag själv skrev till och med på en namninsamling till stöd för mujaheddin under andra halvan av 1980-talet. Mitt engagemang var inte mer omfattande än ”Heja friskt humör, det är det som susen gör” i deras kamp mot ryssen, men förklarade att jag inte var intresserad av att ge dem några pengar. För kriga, det får folk göra med egna pengar. Vilket mannen med namninsamlingen blev bitter över. Ah! Det var nog den dagen jag blev cyniskt inställd till alla dessa organisationer som säger sig företräda en världsförbättrande idé…!

Var det istället USA som fick Sovjet
att anfalla Afghanistan? Ja.

Verkligheten till Afghanistankrigets uppkomst fick jag faktiskt reda på först nyligen, även om informationen som sagt varit tillgänglig i flera år. Men notera att de etablerade medierna inte gör mycket väsen av sig för att rätta till missförståndet om att Sovjetunionen bar ensam skuld till kriget. Eftersom jag ändå är säker på min politiska läggning kan jag kosta på mig att ”sätta rekordet rakt” och erkänna att min tidigare bild var felaktig och onyanserad. Och ja, jag gör det både av hänsyn till att min läsare liksom jag är kunskapstörstande, samt att jag mår bra av att vara ärlig. Andra mår bra av att vara okunniga.

Åter till intervjun med Zbigniew Brzezinski:

Q: The former director of the CIA, Robert Gates, stated in his memoirs [”From the Shadows”], that American intelligence services began to aid the Mujahadeen in Afghanistan 6 months before the Soviet intervention. In this period you were the national security adviser to President Carter. You therefore played a role in this affair. Is that correct?

Brzezinski: Yes. According to the official version of history, CIA aid to the Mujahadeen began during 1980, that is to say, after the Soviet army invaded Afghanistan, 24 Dec 1979. But the reality, secretly guarded until now, is completely otherwise: Indeed, it was July 3, 1979 that President Carter signed the first directive for secret aid to the opponents of the pro-Soviet regime in Kabul. And that very day, I wrote a note to the president in which I explained to him that in my opinion this aid was going to induce a Soviet military intervention.

Q: Despite this risk, you were an advocate of this covert action. But perhaps you yourself desired this Soviet entry into war and looked to provoke it?

Brzezinski: It isn’t quite that. We didn’t push the Russians to intervene, but we knowingly increased the probability that they would.

Q: When the Soviets justified their intervention by asserting that they intended to fight against a secret involvement of the United States in Afghanistan, people didn’t believe them. However, there was a basis of truth. You don’t regret anything today?

Brzezinski: Regret what? That secret operation was an excellent idea. It had the effect of drawing the Russians into the Afghan trap and you want me to regret it? The day that the Soviets officially crossed the border, I wrote to President Carter: We now have the opportunity of giving to the USSR its Vietnam war. Indeed, for almost 10 years, Moscow had to carry on a war unsupportable by the government, a conflict that brought about the demoralization and finally the breakup of the Soviet empire.

Q: And neither do you regret having supported the Islamic [integrisme], having given arms and advice to future terrorists?

Brzezinski: What is most important to the history of the world? The Taliban or the collapse of the Soviet empire? Some stirred-up Moslems or the liberation of Central Europe and the end of the cold war?

Här ser vi mentaliteten hos Zbigniew Brzezinski och hans likar. Som jag skrev i ett annat blogginlägg: ”Ni vet, herrarna som använder nationer som spelbrickor och betraktar folken som schackspelets bönder vilka kan offras utan tårar”. Vad är en miljon döda i förhållande till att Sovjetunionen får sitt eget Vietnam…? En miljon bönder dödade i ett över åtta år långt krig; Zbigniew Brzezinski fäller inte en enda tår för dessa.

En åldrad krigshetsare manar
till kamp mot USA:s konkurrent.

Detsamma  gäller Ukraina där han skriver debattartiklar och insisterar på att Barack Obama måste ”besvara den ryska invasionen” genom att förse regeringen i Kiev med utrustning för strid i bebyggelse. I bebyggelse? Men det är ju där den mesta civilbefolkningen finns! Den saken bekymrar inte gamle gode Zbig som presenteras som en mångårig rådgivare hos Vita huset, bl.a. till Lyndon B. Johnson (samme LBJ som eskalerade USA:s insats i Vietnamkriget). Zbigs önskemål verkar ha hörsammats. Och sedan förra året har utbrytarrepublikerna attackerats av Kievregimens armé samt de nationalistiska brigaderna som finansieras av olika oligarker.

Hittills har inte lika många dött i det ukrainska inbördeskriget som under Brzezinski proxykrig mot Sovjetunionen (dödstalet sägs vara omkring 5’000 för stunden). Men för att försöka väcka läsarens empati för dessa döda skulle jag vilja be er att föreställa er att tusentals personer dött sedan förra sommaren medan svenska armén beskjutit Karlstad och Säffle på Brzezinskis uppmaning som straff för att Värmland och Dalsland vill bli självständiga länder eller ansluta sig till Norge. Och mitt i allt detta blir ett Iceland Air-plan nedskjutet med glada semesterfirare på väg till Bangkok… föreställ er detta scenario, och ni skulle nog knyta näven hårt i byxfickan och undra vad i hela helvete det är som händer.

För den som tror att jag bara här plockat upp en konspirationsteori ber jag att i all ödmjukhet hänvisa till  ”Zbig” Brzezinskis egen presentation om framtidens Ryssland; ett land som är delat i tre republiker – en europeisk, en annan för Sibirien och en tredje för bortre Asien. Detta skall för all framtid förhindra att Ryssland åter blir en stormakt, enligt hans egna ord.

Var det nödvändigt att göra
Östeuropa till en NATO-zon? Nej.

Den åldrande Zbigniew Brzezinski och hans inte mycket yngre men lika maktberusade vapenbroder George Soros har under 2014 och även i år varit mycket offentliga i sin agitation för ekonomiska sanktioner mot Ryssland för att ”pressa Putin ut ur Ukraina”. De vet dock att Vladimir Putin inte kommer göra några eftergifter; Putin har varit mycket tydlig med att han betraktar NATO-utvidgningen österut som en fientlig handling mot hans land (och medan lokalparlamentet i Krim beslutade om att ordna en folkomröstning om utträde ur Ukraina så styrde USA ett av sina förmodat kärnvapenbärande hangarfartyg till regionen, trots att Krim knappast skulle kunna utgöra ett hot mot Amerika).

Undertecknad har talat om risken för ett storkrig i Europa. Ja, det finns en potentiell risk i och med att vi står inför ett helt nytt läge där makthavarna faktiskt inte vet vad de skall göra. Det faktum att det nu skriks så mycket på Folk och Försvars årskonferens om att vi måste rusta oss för att skydda oss mot ryssen, och att vi bör lämna in en expressansökan om medlemskap i NATO visar hur dåligt ledarskap vi har både i Sverige men också ute i Europa. Den största faran är dessutom om våra politiker använder kvällstidningarna och Stockholmsdrakarnas artiklar som beslutsunderlag (vilket jag befarar är det faktiska förhållandet idag). Men faktum är att det finns andra vägar till en lösning på problemet.

Den ena är att acceptera att de ukrainska utbrytarrepublikerna vill tillhöra Ryssland och att NATO slutar växa i Europa. Denna lösning förespråkar jag eftersom jag känner mig ganska förvissad om att Ryssland inte alls är intresserade av ett kallt krig och hysterisk upprustning. Detta är den oblodiga lösningen som kan göra alla till vänner.

Receptet för att störta Vladimir
Putin från presidentposten

Den andra lösningen är den som Zbigniew Brzezinski sannolikt arbetar intensivt för, och som leder till blodspillan och risk för utplånandet av hela samhällen och ett amerikanskt maktmonopol:

För ett par veckor sedan hölls en föreläsningen hos tankesmedjan Center for Strategic and International Studies (CSIS) i Washington. En av organisationens styrelsemedlemmar och aktiva kuratorer är… Zbigniew Brzezinski! [Ref.] Tänk vad liten världen ändå är…?!!

Föreläsaren var den ryske parlamentsledamoten (och styrelseproffset) Ilya Ponomarev. Han är lite av en politisk kameleont som både är kommunist (socialdemokrat enligt CSIS) och vill ha en gränslös union mellan alla kristna länder i Amerika, Europa och det forna Sovjetunionen. Ilya Ponomarev är ofta kritisk till Vladimir Putin och var dessutom ledare för den demonstration som ägde rum under presidentvalet i Ryssland 2012.

Vid CSIS i Washington var Ilya Ponomarevs ämne ”Russia’s Opposition in a Time of War and Crisis” [Ref.]. Vid detta föredrag tog han upp förutsättningarna för ett störta Vladimir Putin från makten! Bara det att en parlamentsledamot åker runt utomlands och marknadsför statskupper är uppseendeväckande. Han redovisade åtgärderna under sex stycken punkter: [Ref.]

1. Organiserade demonstrationer/gatuprotester/upplopp.
2. Presentera en ny framtidsvision som tilltalar majoriteten av det ryska folket.
3. Utse en ny ledare som accepteras av både de demonstrerande och den ryska eliten.
4. Operationen måste ha ett ekonomiskt stöd.
5. Företrädare för eliten måste stödja protesterna offentligt.
6. En utlösande händelse.

Receptet har redan prövats i Ukraina
och fler länder är på gång

Det är inte Ponomarevs genialiska hjärna som sammanställt denna lista. Faktum är att den korresponderar mot tidigare regimskiften på olika håll i världen (och där Zbigniew Brzezinski har haft ett finger med i spelet), som t.ex. ”Euromaidan” i Ukraina där en folkvald regim avsattes i närvaro av ”eliten från väst” med namn som John McCain, Victoria Nuland och Sveriges egen Carl Bildt. Det har måhända inte dykt upp i någon självbiografi ännu (likt den forne CIA-chefen Robert Gates bok som nämndes här ovan), men sannolikt kommer USA:s dåvarande ambassadör i Kiev, den språkkunnige John F Tefft, att beskrivas som koordinatorn mellan ”demokratirörelserna” i Ukraina och Vita huset. Tefft är numera ambassadör i Moskva. [Ref.]

Där har ni förklaringen till varför Rysslands regering ”gör det svårt” för utländska organisationer. Som en parentes kan nämnas att USA sände agenter via Röda korset för att värva revolutionärer till kommuniströrelsen bland de ryssar som japanerna tagit tillfånga under 1904-1905!

Ilya Ponomarevs föreläsning om ”den rysk oppositionen” har inte gjort något större avtryck i nyhetsflödet vad jag kan se (trots närvarande journalister), men i somras beskrevs han av Washington Post som ”den ende som står upp mot Vladimir Putin”. Men Ponomarevs bor tydligen numera i Kalifornien (enligt nyhetstidningen Foreign Policies). Dyker han upp vid nästa Bilderbergermöte så kan vi nog ana att han uppfyller kravet för att utgöra punkt 3 i sin redovisade lista. Vladimir Putin är den ende ledaren som kraftfullt står upp mot den världsordning som Vita husets marionettspelare arbetar för.

När inser folk att de som talar gott mycket
väl kan tala med kluven tunga?

Lite ironi finns det i det faktum att Zbigniew Brzezinski vill splittra Ryssland för att västvärldens storbanker skall kunna få fritt tillträde till landet (igen), och för att kunna göra Ryssland till en underlägsen handelspartner (underlägsen i den meningen att handeln skall baseras på dollar som betalmedel). Det som skett nu när Washington tvingat EU:s medlemsländer att avstå från handel med Ryssland är att det landet nu vänder sig till Kina och övriga Asien och satsar på långtgående samarbete med dem som på sikt kan försvaga USA.

Och när dessa rader nedtecknas nås jag av beskedet om att ännu en granat slagit ner inne i centrala Donetsk i Ukraina och dödat och skadat ett antal civila. Varför kan inte våra politiker se nyktert och sansat på vad som sker så att fler slipper sätta livet till på grund av att människor som Zbigniew Brzezinski vill förverkliga sitt One World Order som ingen skall kunna undfly från?

Jag beklagar att detta blogginlägg bara belyser problemen, men inte visar lösningarna. Tyvärr är jag i sjuksängen, så min arbetsförmåga vid datorn är inte den bästa, och ni har redan här uthärdat över 3000 ord!

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

43 kommentarer till Ständigt denne Brzezinski – det började redan med Afghanistan. Och fortsätter med Ryssland. Och sedan hela världen…

 1. Sofia skriver:

  Gratulerar till det snabba tillfrisknandet!

 2. Rim Rutsdotter skriver:

  Mycket intressant, namnet är ju faktiskt bekant, men att han fanns på så många hot-spots hade jag ingen aning om.

 3. Sofia skriver:

  Jag är också en vanlig maktlös medborgare i Sverige som önskar att jag sluppit använda all fritid till att försöka utröna vad 17 är det som pågår egentligen?
  Instämmer i din beskrivning av Schackspelaren.
  Vad jag upptäckt är att jesuiterna/Vatikanen spelat en stor roll, kanske t.o.m. huvudrollen i det verkliga spelet.
  Fortsättning följer…

 4. Jern skriver:

  http://www.defensenews.com/story/defense-news/2015/01/21/us-deploy-troops-baltics/22123409/
  Sent och jag orkar bara säga att Zib i onsdags föreslog USA-trupper i Baltikum för att ryssarna kan ta Baltikum på en dag. Det är ju sant men hur ska USA kunna hindra det? Putin leker med elden säger den fräcka människan.
  En bra grej är om alla åker till sina hemländer. Zebbe åker då till Polen och världen blir lugnare.

  • Peter Harold skriver:

   Man kan fråga sig vad NATO-trupperna har där att göra. Är de tillräckligt stora för att verkligen hindra en rysk invasion? Eller finns de bara där för att vifta med fjädrarna till hemmapublikens glädje? Eller bara för att provocera? Jag gissar på det senare.

   • Jern skriver:

    Skräcken för USA är att Europa enas genom ländernas gemensamma intressen och lämnar amerikanarna att förtvina i sin ensamhet på andra sidan Atlanten. All krigshets är till för att separera Ryssland från Väst. Drömmen är att Ryssland införlivar Donbass och att myten om det aggressiva Ryssland besannas. Det skulle knyta Ukraina till Väst och isolera Ryssland.
    I maj har NATO en flygmanöver i norra Sverige med 100 plan och i april är det en flygövning i Estland som Finland är inbjuden till.
    Det är Zib som leker med elden, inte Putin. Han tror säkert att han kan släcka elden när det börjar brännas men det är inte alltid så lätt. Saker och ting kan gå ur händer och det är då händer.

 5. Herr Flick skriver:

  Ser på nyheterna nu på morgonen att FRA ska utöka sin signalspaning över Östersjön på grund av ökad rysk aktivitet.
  Det är till att vara snabba i vändningarna, det är ju inte mer än två år sedan ryska påsken… Men man har väl haft fullt upp med övervakningen av medborgarnas e-mail förstås.
  Vad gäller Brzezinski och Soros (det nationalekonomiska skadedjuret som någon uttryckte det) och övriga i Bilderbergsammanslutningen så har väl konspirationsteoristadiet passerats för länge sedan. Som du säger, det här går långt tillbaka i tiden och bilden blir bara tydligare för var dag.

 6. Jared Forsgårdh skriver:

  Nyligen hittat din utmärkta blogg. Mycket intressant detta, och man kan inte undgå att bli orolig för framtiden. Klart är att massmedia är fullkomligt korrupt och dagens politiker likaså, alternativt seriöst aningslösa. Man får göra det man kan för att få folk att öppna ögonen och leta fakta och sanningsenlig information i alternativa medier och bloggar som din.

  • Peter Harold skriver:

   Tack. Vi får helt enkelt jobba hårt med att sprida det kritiska tänkandet till våra medmänniskor. Och kanske en dag blir vi förföljda av etablissemanget i sådan omfattning att även andra vaknar upp.

  • Ron (GB) skriver:

   Alla ledande politiker har lång och gedigen erfarenhet av politiskt arbete. De vet mycket väl vad de gör.

 7. soo65 skriver:

  Det är skrämmande att världen styrs av reptiler som Brzezinski och hans anhang. Jag har själv nyligen vaknat upp ur villfarelsen om vilka som är dom onda och goda i världen. Det är alltid makt och naturresurser krigen handlar om, oavsett om massmedia försöker skrämma oss om diverse terrorister som är dom farliga och onda. Att dollarn är reservvalutan och dess petrodollar gör att USA kommer fortsätta med sina krig mot terroristerna, som inte finner sig i att använda dollarn till all sin handel. Jag har länge sagt att dom absolut farligaste människorna är amerikaner som börjar få ont om dollar och det börjar se ut som om jag får rätt. Då menar jag inte gemene man av amerikaner som troligtvis är helt ovetande om vad som pågår, utan det är centralbanksfolket och annat folk i makten som är dom farliga. Det här kan sluta hur illa som helst…

  Samtidigt blir jag glad. Glad därför att jag ser att alltfler människor börjar vakna upp till vad som egentligen pågår (som den här sidan). Dina tankar verkar inte alls vara konspirationsteorier som du skriver i början av inlägget. Den här informationen kan vem som helst få tag i och man kan även läsa Brzezinskis ruggiga bok ”The grand chessboard” där han beskriver hur USA ska behålla världsherraväldet. Vi är alla lurade av massmedia och jag får utstå spott och spe när jag försöker förklara det här för arbetskamrater och vänner. Jag kallas konspirationsteoretiker, men inom max. 5 år kommer massan att vakna upp till något som vänder deras tillvaro upp och ner. Det kommer förstås inte vara USA:s fel, utan garanterat är dom skyldiga Ryssland, Iran och Kina.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det är det som är så fascinerande; dokumenten finns tillgängliga. Men man blir bara så förbluffad över att när någon tar sig tid att gå genom materialet och presentera det tillsammans med en politisk analys så kommer genast det lätta avfärdandet med att ”det är bara en konspirationsteori”. Jag tror att man måste jobba ganska intensivt med att fp genom ett nytt vokabulär som får folk att inse att det inte handlar om teorier, utan om filosofier som makthavarna praktiserar.

 8. TonyMalmqvist skriver:

  Verkligheten är inte rå. Den är mycket värre än så.

 9. Sveno skriver:

  Jag vet var helvetet är och djäveln, på jorden.

 10. Maja Dacke skriver:

  Tack, Peter, också jag ‘fann’ din sajt idag efter att ha skymtat ditt namn här och där då och då!

  Konspirationsteorier … att bli anklagad för sådana är detsamma som att någon kallar mig rasist, hehe. Den som påstår att jorden är rund och inte platt … Så har det alltid varit. Från Makten utgår påbud och då måste alla hantlangare hålla med och lyda.

  Tackochlov är vi många som tänker själva och söker vidare. Jacob Schiff var häromdagen en för mig ny bekantskap trots att han varit död länge. Randiga, rutiga och blommiga himlar är det inte sedan några år, men de som stirrar på marken efter pengar ser inte sådant.

 11. Läsare skriver:

  Börja med att se alla konflikter mellan judar som judiskt gängkrig, jew gang war och du skall se att det blir klarare.

  För att förstå vad de judiska gängkrigen handlar om måste du förstå den judiska världsstrategin det senaste seklet och vad judarnas strategi går ut på – judiskt världsherravälde.

  I judarnas värld är de ett herrefolk som en dag skall styra hela världen, det vill säga Gud på jorden. I föjjintelse”religionen” är judarna Gud på jorden.

  I judarnas värld tillhör hela jordklotet judarna. Om du äger någonting, då gör du det för att du stulit det från judarna. När judarna lurar av gojerna deras rikedomar är det alltså inte stöld i judarnas ögon, de tar bara tillbaka det du har stulit från judarna.

  Naturligtvis är All gojer, icke-judar judarnas slavar. Tänk som en jude och se världen genom deras ögon. De flesta gojer kan bara inte ens tänka dessa tankar, det är ett skäl till de flesta gojer bara inte kan fatta den judiska konspirationen för judiskt världsherravälde.

  Zionistjudarna tog över Amerika I December 1911. Det var då juden Jacob Schiff fick US-congress att rösta 300-1 att Amerika skulle förklara Ryssland krig. Amerika sa upp handelsavtalet med Ryssland, dvs bojkotta Ryssland. Det är hur storjudarna startar alla större krig, bojkott/sanktioner.

  År 1917 tog kommunistjudarna, stödda av zionistjudarna över Ryssland.

  Initialt hjälper alla judar att komma till makten. Sedan när ett judegäng tagit kontroll över staten, då finns det alltid ett annat judegäng som vill ta över.

  Det zionistjudarna och kommunistjudarna bråkade om var viket gäng som skulle bli herre på täppan.

  Det först kommunistjudarna gjorde var att de mördade hela den ryska eliten. Sedan gjorde kommunistjudarna om Ryssland till judarna privata arme, ombudskrigsmaskin, the jews proxy war machine.

  Det judestyrda Sovjet attackerade alla länder i hela världen. Men det judestyrda Sovjet kunde inte erövra hela världen militärt. Jorden är 70 procent vatten och om du skall härska över hela jorden måste du ha världshistoriens Störst flotta. Men inte nog med det, du måste ha en armada med hangarfartyg.

  Ett hangarfartygs enda uppgift är att bära jaktplan som kan ta luftherravälde.

  Det var huvudskälet till att Japan attackerade Pearl Harbour, att sänka Amerikas hangarfartyg. Japanerna kunde bara göra en sväng, sedan måste de landa på hangarfartyget eller störta i havet.

  När de ändå var där var de tvungna att göra sig av med bomberna. Det mesta som sänktes i Pearl Harbor var gammalt flytande skrot som ändå skulle skrotas.

  På 40-talet dog hangarfartygspiloter som flugor. Titta på ett hangarfartyg från ww2. Antingen är planen i aktern, alltså är de startklara. Står de i fören, då har jaktpiloterna lyckats landa – utan att krascha.

  Starten är inget problem, det är landningen. Tänk dig att det finns 40 jaktplan på ditt hangarfartyg. 39 har landat och du är sist – och du missar landningskablen.

  Du dör och minst hälften av jaktplanen är skrot. Piloterna dog som flugor och hangarfartygen var på väg att skrotas. Då kom någon på det vinklade landningsdäcket på 5o-talet. Och det vinklade landningsdäcket förändrade hela världshistorien.

  Med det vinklade landningsdäcket gör det ingenting om du missar landningskablen.

  Om du skall landa en Cessna, då gör du som du i en bil, du släpper gasen. Om du skall landa ett vanligt passagerplan med jetmotorer gör du tvärtom. Du lägger i backen, reverserar motorerna och ger full gas. Du vänder på motorkraften och bromsar planet.

  Judarnas hangarfartyg har F14 eller F18. När F14 byggdes fanns det en exakt specifikation, att det skulle vara världens bästa jaktplan. Skälet är enkelt, hangarfartyget har bara en uppgift, att bära jaktplan. Carrier på engelska betyder bärare.

  När du skall landa din F14 då gör du allting på tvärs du vet om att landa ett plan.

  En F14 väger som en lastbil. För att kunna lyfta igen om du missar landningskablen, då måste du ha ca 200 km/h för att kunna lyfta och göra ett nytt landningsförsök.

  När du skall landa då går du ner till ca 200 km/h och sedan ger du full gas.

  Om du missar kabeln och har för låg fast för att lyfta igen, om du har tur hinner du katapulta dig innan ditt jaktplan åker i havet. Och om du har ännu mera tur hinner räddningshelikoptern rädda dig. Om inte, okay det var tragiskt att du dog. Men du tog bara med dig ett plan och en pilot. Alla andra jaktplan är stridbara.

  Det har hänt många gånger i världshistorien att en militär uppfinning har förändrat all krigföring. Det vinklade landingsdäcket förändrade judarna strategi för judiskt världsherravälde fullständigt.

  Därför att med det vinklade landingsdäcket blev hangarfartyget fullt operativ. Innan det vinklade däcket kunde en pilot som missade kabeln slå ut ett helt hangarfartyg. Med det vinklade däcket förlorar du ett plan och en pilot. Tråkigt för de berörda, men resten av hangarfartyget fungerar som vanligt.

  Amerika har isfria hamnar i Stilla Havet,i Atlanten och Mexicanska Bugten. Sovjet var inte ens nära att ha såna hamnar som Amerika har.

  Om du läser Pravda ser du att kommunistjudarna och zionistjudarna bråkade som bara den inbördes. Det slutade när Stalin dog. Det är nu 1953, hangarfartyget är inte ännu fullt operationell, det vinklade däcket hade just uppfunnits och det tar några år av trial and error innan du kan få en så oerhört komplicerad sak som att landa ett jetjaktplan på en liten båt.

  På 60-talet insåg kommunistjudarna att de inte kunde ta över världen militärt från Moskva. Att kommunistjudarna gav upp Sovjet i början av 60-talet var alltså en ett militärstrategiskt beslut och sedan gick det kommunistjudiska gänget över till det zionistjudiska gänget i Jew York/Washington DC.

  Idag har judarna satsat allt de har på Amerika som deras proxy war machine. Och det går bra för zionistjudarna. De har världshistoriens största flotta, världshistoriens största flygvapen och världshistoriens största armé som deras proxy war machine för judiskt världsherravälde.

  • Läsare skriver:

   Det här är den mest komplicerade militära manövern i hela världshistorien och det som förändrade judarnas strategiska militära världsherraväldestrategi. Operationell carrier. Operativt hangarfartyg.

   En minut video.

   Carrier Landing

   http://m.youtube.com/watch?v=l7IaMc6dHPw

   Lyssna noga på vad piloten gör en tiondels sekund innan han börjar stanna. Han drar fullgas, full throttle, därför om han missar landningskablen, då måste han ha minst 200 km/h för att komma upp igen. Om inte så sitter piloten i en flygande tegelsten.

   • Läsare skriver:

    Jag har sett många videos om hangarfartyg, men denna en minut korta video är den pedagogiskt bästa videon.

    Om denna videon var före 1960 så skulle du se hangarfartygt från aktern. Men här ser du glasklart att piloten flyger vid sidan om ha hangarfartygt snett bakom.

    Ett operativt hangarfartygt är alltid i rörelse. Se vågorna efter hangarfartygt.

    Det piloten gör är att han känner av hur fort hangarfartygt rör sig och lägger sig i fas med hangarfartygt, han gasar upp och ner.

    Ett hangarfartygt är 333 meter. De största containerfartygen är också 333 meter. Det är världens största fartyg vi pratar om nu.

    När du ser ett hangarfartygt från ovan ser du att de första hundra meterna är startbanan. Två hundra meter är landningsbana.

    Två hundra meter i 200 km/h gör du på två sekunder.

    O:30 Han missade landningskablen. Det finns tre eller fyra landningskablar egentligen, men det är landningskablen i vilket fall, och piloter var tvungen att be airborne again, dvs fullgas, dvs minst 200 km/h eller så hade åkt i havet som en tegelsten.

    O:30

    Landings and Missed Traps F14, F18, A6a

    http://m.youtube.com/watch?v=Jr9FtDi7GWU

    Att landa ett jaktplan på ett rörligt hangarfartyg är den mest komplicerade militära manövern i hela världshistorien. Och detta är i bra väder.

    • Läsare skriver:

     1944 US Carrier – Problematic Landings (HD)

     http://m.youtube.com/watch?v=MM9FkjD7CDc

     1:28 ser du tydligt att planet landar rakt över aktern.

     • Läsare skriver:

      Det vinklade landningsdäcket på hangarfartyg ändrar hela världshistorien.

      Den vinklade landningsbanan på hangarfartyg är ett av två skäl till att judarna ger upp Sovjet som deras proxy war machine för judiskt världsherravälde och satsade allt de har på Amerika som deras proxy war machine.

      Inga hangarfartyg, ingen judestyrd ”amerikansk” imperialism. Det judestyrda Amerika har tolv hangarfartyg.

      Det finns inget annat land som ens är i närheten av att ha tolv hangarfartyg. Att bygga ett hangarfartyg kostar enorma pengar, men det är inte ens fickskrammel i förhållande till vad det kostar att hålla hangarfartygen operativa.

      • Läsare skriver:

       http://en.wikipedia.org/wiki/Bolter_(aeronautics)

       Skillnaden mellan ett start och landningdäck och det vinklade landningsdäcket.

       Denna lilla skillnaden förändrade hela världshistorien. Titta på det brittiska emperiet. Vad byggde det på? Världens största flotta.

       Världen är 70 procent vatten och om du skall härska över jorden måste du alltså ha världens största flotta.

       År 1903 gjorde bröderna Wright den första kontrollerade flygningen.

       Det tog inte länge innan någon kom på att de kan slänga ut handgranater från ett flygplan.

       Innan flygvapnet fanns det två vapenslag, armé och flotta. Flygvapnet är det tredje vapenslaget och flygplanet förändrade hela världshistorien.

       Hangarfartyg med vinklat landingsdäck var en lika epokgörande händelse som flygplanet.

     • Läsare skriver:

      1:15, två sekunder, missad landningskabel och under 200 km/h.

      Top 10: Carrier Deck Mishaps

      http://m.youtube.com/watch?v=H-cvv8SVhHA

  • Läsare skriver:

   Sök på: Judea declares Germany war

   Storjudarna förklarade judiskt krig mot Tyskland 1933. Boykott. Samma som juden Jacob Schiff gjorde mot Ryssland.

 12. Bo Adolfsson skriver:

  Läs gärna Naomi Klein. The shock doctrine.
  Med över tusen referenser beskriver den kanadensiska författaren hur USA blandar sig i andra länder för sina egna intressens skull.
  De gör det när en katastrof har inträffat eller försöker själva orsaka katastrofen. Landet är i chock när USA griper in för att säkra sina, d v s USA-elitens intressen. Klein drar intressanta paralleller till hur elchockbehandling används för att bryta ner en människa och sedan försöka bygga upp henne igen från ”ett rent bord”.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

 13. Pingback: DN oväntat tyst om Zbigniew Brzezinskis död | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s