Lyssna nu, Barack Obama! Ukrainarna vill inte ha ditt krig mot Ryssland!

Bästa läsare!

Under året som gått sedan Euromaidan i Kiev har vi hört att den elaka ryska björnen vaknat till liv och angripit Ukraina. Vi har hört att Ryssland invaderat och ockuperat Krim. Vi har hört att ryska soldater gått in med vapen för att hjälpa rebellerna (kallade ”terrorister” av Kievregimen) i kampen mot de tappra ukrainska soldaterna som steg för steg återställer ordningen i landet.

Den som följt denna blogg under året har märkt att jag kanske inte till 100% delat den ovan angivna världsbilden. Och den som följt bloggen under flera år noterar till och med att jag har svängt helt ifråga om var jag lägger mina sympatier när Ryssland är inblandat. Vad har hänt?

I korthet kan sägas att jag mer eller mindre skippat kvällstidningarna, dagstidningarna, radio och TV när jag studerar världsläget. Till en början gick de nya insikterna stick i stäv med vad jag alltid lärt mig innan vilket kändes smått obehagligt. Men det är den fas som alla narkomaner genomgår under sin avgiftning. Efter ett tag började jag känna vrede över att ha stillatigande låtit mig luras till en ensidig bild av vilka som är goda och vilka som är onda. Vrede, men också skam. Detta betyder inte att jag överser Rysslands brister, men det är viktigt att vara objektiv.

Så, med detta sagt skall jag komma till skott i frågan om Ukrainakrisen. Ok, ordet ”skott” var kanske inte så väl valt… Hm.

Det ukrainska försvarsdepartementet har nu i dagarna lyft fram överstelöjtnant Stepan Poltorak som ansvarig för mobilisering av soldater för regimens armé i ett pressmeddelande (även om det mest känns som att de börjar förbereda sig på att kunna peka ut honom som syndabock om ett tag). I ett officiellt uttalande säger försvarsministern: ” – Vi förstår att det finns olika omständigheter som komplicerar inkallelsen, men jag är säker på att framgången är avhängigt militärledningens förhållande till de inkallade, och hur man utvecklar metoderna för att få dem att infinna sig för tjänstgöring.” I själva verket har 80% av de inkallade ukrainarna valt att inte hämta ut uniform och vapen.  Och regeringen i Kiev kommer därför att införa utreseförbud för män mellan 18-60 år! [källa] Över en miljon ukrainska vapenvägrare har redan gått i landsflykt – till Ryssland!!!

Detta om något är ett tecken på att ukrainarna inte vill ha krig i sitt eget land. I så fall måste det vara andra krafter som driver på dem. ‘

Jag har redan bloggat om de notiser som publicerats i svenska nyhetsmedier om att ”Ryssland invaderar Ukraina”, bl.a. att ryska tanks rullat in i landet. Det har varje gång visat sig vara falska nyheter (men som inte korrigeras av pressen). Likadant om hjälpkonvojen som sades innehålla vapen och ammunition, men som inspekterades av Röda korset som kunde bekräfta att det låg mat och sängkläder i lasten. Likaså har företrädare för Barack Obamas regering hävdat att ryska trupper stridit för utbrytarrepublikerna, som en förklaring till varför den Kievstyrda armén inte bara misslyckats med att slå ner separatisterna, utan även tvingats retirera. Men nu har till och med en stabschef för den Ukrainska armén förklarat att de inte alls slåss mot ryska trupper. Detta är ett besked som borde tvinga Vita huset att ändra sin politik.

Men så sker inte. USA:s regering förbereder sig på (att verkställa) beslut om att skicka både militär personal (utbildare) och tung krigsmateriel till Ukraina. Detta är precis det man anklagar Vladimir Putin för att ha gjort. Jag är inte blåögd, och jag är övertygad om att utbrytarrepublikerna i någon form fått militärt bistånd från Ryssland, även om de själva beklagar sig över Putins passivitet. I mina ögon har utbrytarrepublikerna rätt att ta emot vapen eftersom de har rätt at försvara sig. 

Min logik: Skottland folkomröstade om att lämna Storbritannien. Krim och Öst-Ukraina (Donetsk och Lughansk) folkomröstade om at lämna den ukrainska federationen. Vi måste acceptera utfallet. Med benäget valfusk blev det en majoritet som håller Skottland kvar, och en överväldigande majoritet i både Krim och Öst-Ukraina valde att inte bli en lydstat till EU-kolossen och Vita huset i Washington. Öst-Ukraina anföll inte Väst-Ukraina, utan det är tvärtom – och man gjorde det på USA:s och Internationella valutafondens order. Tvi vale.

Att Barack Obama fick Nobels fredspris är ett hån mot mänskligheten. Att EU fått samma pris är ett hån mot det europeiska folket.

Den dag våra ledare begär av oss att gripa till vapen, då skall vi vända dem mot våra egna ledare. Det är en deal jag vill göra med varje europé och ryss.

Vi vill inte ha ditt krig, Obama!

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

51 kommentarer till Lyssna nu, Barack Obama! Ukrainarna vill inte ha ditt krig mot Ryssland!

 1. Benny skriver:

  Bra sammanfattning av läget och jag delar den fullt ut! En observation, Obama är märkligt obekväm med situationen det syns och hans mumlande om att USA kan bidragit till regimskiftet i Ukraina visar på att allt inte kommer fram i ljuset. Troligtvis pågår en fruktansvärd maktkamp bakom kulisserna i Vita Huset mellan hökar och mer sansade politiker. Obama som den ryggradslösa ynkrygg han är vågar inte sätta ner foten utan låter McCain o company sätta agendan. Kanske slutar hela spektaklet med att Obama får söka politisk asyl i Ryssland, flyende hals över huvud och bli granne med Janukovitj hehe….Poroshenko har väl redan köpt en tomt någonstans i närheten.

  • Peter Harold skriver:

   Barack Obama vet att han kan bli skjuten eller sprängd om han går utanför manuset. Ingen av de neo-konservativa har någonting emot att Joe Biden går upp som president eftersom det kommer förenkla nomineringsförfarandet för Demokraterna. Vad gäller ryggradslöshet… Barack Obama visste från början vad han gav sig in på. Han kan omöjligt ha varit okunnig om sakernas förhållanden när han ställde upp som presidentkandidat. Och han är makthungrig. Och han gillar socialism. Hans enda problem är at han börjat tjäna ut sitt syfte, och nu vill forma den bild som eftervärlden skall ha av honom. Problemet är att sanningen sipprar ut, och han vet att han kommer dömas hårt i folkets ögon.

 2. Sofia skriver:

  Dessutom vill inte Europas länder skicka dödliga vapen till Ukraina, enligt färsk uppgift.

  ”Men det är den fas som alla narkomaner genomgår under sin avgiftning”, fyndig liknelse!

 3. Grreger skriver:

  Håller med i allt du skriver herr Harold. Fattar inte hur Nato, EU och Kiev regimen tänker när dom bombar dom civila, för det är dom civila dom träffar 99/100 med sina inte bara konventionella bomber men också kluster bomber och fosforgranater! Tror dom att den svältande befolkningen efter detta och en lång vinter utan vatten eller värme vill tillhöra Ukraina? Man tar sig för pannan.. Nä istället så kan det tyvärr vara så att detta är en förklädd utrensning av ukrainare som till större delen röstade på Yanukovich som president. Och som inte bara anser sig vara bröder med ryssarna utan också har familjer på båda sidan. Så i mina ögon är detta inget annat än vad jänkarna kallar för en ”ethnic cleansing”. Precis vad dom använde som ursäkt för att bomba serberna tillbaka till stenålder för.. Någonting som en FN utredning som blev klar tidigare i veckan visade sig inte ha hittat några bevis för. Så NATOs bombningar av Serbien var en högst kriminell handling. Precis som porkys terror och utrensning av öst ukrainare är nu.

  • Peter Harold skriver:

   Förklädd utrensning…? Japp, och detta är väl den mest oanständiga omständighet som medierna mörkar; jag syftar här på de extremnationalister (som bl.a finaniseras av oligarker och som står på EU:s sida) som fungerar som legosoldater. Historiskt stod de på nazisternas sida och bekämpade sovjetkommunismen.

 4. Vauen skriver:

  Finns det några fakta om hur många ryssar som tagit värvning för att slåss mot Kiev?

  • Benny skriver:

   Inga fakta, men man uppskattar till ca 3000 frivilliga ryssar, tjetjener och serber. På ukrainsk sida ska finnas några tusen legoknektar med vapen från Natoländer som Polen, Litauen. Ryssarna skjuter av allt att döma ner ukrainska Toschkamissiler som skjuts mot Donetsk. Man använder sina utplacerade S300 från ryska sidan. Toschkamissiler kan träffa bostadsområden och andra civila mål så det är väl bra att ryssarna skjuter ner dem. Fast det tycker man förstås inte i Kiev så man är lite upprörda.

 5. Cello Jr skriver:

  Härom kvällen svensk korrespondent i teve som påstod att Ryssland skjuter in i Ukraina. Finns några bevis för det? Å andra sidan, även om så vore fallet, utgör det inget skäl till ett amerikanskt agerande som mycket väl kan få Uncle Sam och oss andra att snubbla in i ett kärnvapenkrig. Jag blir upprörd över allt tal om mänskliga rättigheter och demokrati, som sägs motivera det amerikanska agerandet. Även om så vore fallet (vilket jag inte för en sekund tror), så vore det inget skäl för att sätta världen i brand. Låt mig citera ur Jerusalem Post om ett inspelat samtal mellan juden Henry Kissinger och hans chef, Richard Nixon:

  Kissinger’s remarks come after a meeting between the two men and former prime minister Golda Meir on March 1, 1973, in which Meir pleads for US pressure on the Soviet Union to release its Jews.

  The men dismiss her plea after Meir leaves.

  “The emigration of Jews from the Soviet Union is not an objective of American foreign policy,” The New York Times on Saturday quoted Kissinger, then secretary of state, as saying on the tapes. “And if they put Jews into gas chambers in the Soviet Union, it is not an American concern. Maybe a humanitarian concern.”

  Nixon replies: “I know. We can’t blow up the world because of it.”

  http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Kissinger-Gassing-Jews-would-not-be-a-US-problem

  Amen!

  Relaterat:
  http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-features/1.608032

 6. Cello Jr skriver:

  Big Issue | Financial Standard | Maddo | Pulse | Style | Society

  Sunday, June 27, 2004

  Kenyan-born Obama all set for US Senate
  Kenyan-born US Senate hopeful, Barrack Obama, appeared set to take over the Illinois Senate seat after his main rival, Jack Ryan, dropped out of the race on Friday night amid a furor over lurid sex club allegations.

  The allegations that horrified fellow Republicans and caused his once-promising candidacy to implode in four short days have given Obama a clear lead as Republicans struggled to fetch an alternative.

  Ryan’s campaign began to crumble on Monday following the release of embarrassing records from his divorce. In the records, his ex-wife, Boston Public actress Jeri Ryan, said her former husband took her to kinky sex clubs in Paris, New York and New Orleans.

  nh-obama.jpg (12114 bytes)
  Barrack Obama
  ”It’s clear to me that a vigorous debate on the issues most likely could not take place if I remain in the race,” Ryan, 44, said in a statement. ”What would take place, rather, is a brutal, scorched-earth campaign – the kind of campaign that has turned off so many voters, the kind of politics I refuse to play.”

  Although Ryan disputed the allegations, saying he and his wife went to one ‘avant-garde’ club in Paris and left because they felt uncomfortable, lashed out at the media and said it was ”truly outrageous” that the Chicago Tribune got a judge to unseal the records.

  The Republican choice will become an instant underdog in the campaign for the seat of retiring Republican Senator Peter Fitzgerald, since Obama held a wide lead even before the scandal broke.

  ”I feel for him actually,” Obama told a Chicago TV station. ”What he’s gone through over the last three days I think is something you wouldn’t wish on anybody.”

  The Republican state committee must now choose a replacement for Ryan, who had won in the primaries against seven contenders. Its task is complicated by the fact that Obama holds a comfortable lead in the polls and is widely regarded as a rising Democratic star.

  The chairwoman of the Illinois Republican Party, Judy Topinka, said at a news conference, after Ryan withdrew, that Republicans would probably take several weeks to settle on a new candidate.

  ”Obviously, this is a bad week for our party and our state,” she said.

  As recently as Thursday, spokesmen for the Ryan campaign still insisted that Ryan would remain in the race. Ryan had defended himself saying, ”There’s no breaking of any laws. There’s no breaking of any marriage laws. There’s no breaking of the Ten Commandments anywhere.”

  —AP

  • Läsare skriver:

   His 2004 campaign for the Senate, against future-presidentBarack Obama, received widespread media attention for the disclosure of sealed custody documents stemming from his divorce from actress Jeri Ryan. The unsealing of those documents ultimately led to Ryan’s withdrawal from the campaign. —Jack Ryan, wikipedia—

   Judemaffian i Chicago, Illinois hade bestämt att negern Obama skulle bli ”president” i Amerika, men först behövde de träna upp Obama.

   Alltså måste Jack Ryan bort. Det är så här det fungerar när judar äger och kontrollera all ”media”. De som judarna vill ha får all ”media”tid, alltid på alla frontpage, alltid på TV”nyheter” och alltid i det bästa ljuset.

   De som judarna inte vill ha är i bästa fall på sidan 38 och alltid i sämsta möjliga sammanhang. Om han mot förmodan är på TV är det alltid i ett dåligt sammanhang.

   Om pollarna ändå visar att den som judarna inte vill ha kommer att vinna valet, då kommer nästa steg. Total förföljelse av den som judarna inte vill ha. Smutskastningen startar typiskt 3-4 veckor innan valdagen. Toppkandidaten är körd två veckor innan valdagen, alltså hinner partiet inte få fram en ny kandidat. Summa summarum, judarnas nyttiga idiot vinner valet.

   Första gången du hör att Amerika styrs av judar vägrar du bara att tro det. -Hur fasen kan dom göra det?

   Sedan när du förstår hur judarna gör det, då är det häpnadsväckande hur enkelt det är att styra Amerika.

   Lyssnar på P4 ”nyheter” just nu, snyftare om zigenare toppar ”nyheterna”. Nästa inslag är snyftare om flyyyyyyktinar.

   Nu har zigenarna börjat sitta inne i systembolaget och tigga.

   Märks tydligt att romerna flyttar fram sina positioner och blir fler och fler nu. Var inne i Stockholm och skulle ta en kvällspromenad för några kvällar sedan. Hade tänkt promenera från T-centralen till Gärdet runt niosnåret på kvällskvisten. Döm om min förvåning när jag ser att området vid plattan som är omgärdat av tak tycks ha förvandlats till någon form av välbelagt vandrarhem.

   Utan att flashback-räkna så kan jag meddela att det sannolikt rörde sig om närmare 100 romer som slagit sig till ro under taket. Tillsammans med de som redan bor på Sveavägen, Vasagatan, observatorielunden och andra centralt belägna adresser måste det röra sig om minst 150-200 personer som härbärgerar bara i centralaste centrala delarna av Stockholm. 

   Flashback stora tiggartråden.

  • Peter Harold skriver:

   Ha ha, jag som betraktar porrklubbsbesök som en merit… 😉

 7. Cello Jr skriver:

  Hm, hur kan nyhetsbyrån AP få något så om bakfoten? Den ”kenyafödde” Barack Obama.
  Så då har Donald Trump rätt i alla fall då? Hur som helst, skulle vi behöva Janne Josefsson på jobbet. För att reda ut det hela, vilket även inkluderar den broschyr som ett bokförlag spred mellan 1991 och 2007 i vilken Kenya angavs som Obamas födelseplats. Broschyren tillkom för att marknadsföra en bok av Obama, som aldrig gavs ut, Om Kenya-uppgiften var felaktig, varför tog inte Obama kontakt med sitt förlag och bad dem rätta uppgiften?

  http://www.thenewamerican.com/usnews/constitution/item/11438-bob-adelmann

 8. Sveno skriver:

  Fundera då på hur tyskland återförenades. Kan det funnits ngn tvekan till detta? Kan det funnits skäl att frågat folket? Har alla blivit bedragna om att alla kanske inte ville återförenas? Nä så kan man ju inte tänka . Det som media (fabricerar) är det som är rätt så vi kan sova lungt. Media ska nu än en gång se till att det blir ett lyckligt slut på Ryssland. Och Ukraina är bara olycklig förstörelse. Precis som i Hollywood.

  • Peter Harold skriver:

   Såvitt jag vet var nog det tyska folket överens om att gränsen skulle öpnnas och järnridån rivas. Däremot var visst Margret Thatcher och George H Bush inte lyckliga över att järnridån föll. Jag läste någonstans att analytikerna inte förutspått händelseutvecklingen alls.

 9. per skriver:

  Bästa.jag läst på länge! Skönt att se att fler har samma åsikter som en själv.
  Svensk media=krigsk propaganda.

  • Peter Harold skriver:

   Måste kännas hemskt att vara journalist eller sitta i en redaktion och behöva skriva som de gör. De kan ju inte vara helt okunniga om vad som sker i verkligheten.

   • Benny skriver:

    Nu låtsas man på TV4 som BÅDA sidor skjuter in granater i krigsområdet och bombar civila på nyheterna. Alla rapporter från oberoende källor säger att det är ukrainsk militär som bär nästan all skuld. Snacka om att förvränga verkligheten…inte förvånande dock!

    • Peter Harold skriver:

     Det är detta som kallas för ”neutral nyhetsbevakning”… Nä, det är uppenbart att man ger båda sidorna skulden för att åtminstone kunna skuldbelägga utbrytarrepublikerna på något sätt.

 10. Läsare skriver:

  Byt ut Amerika med Judarna och du har sanningen om Ukraina.

 11. Smånykter foliehatt skriver:

  Lek med tanken att sk. kärnvapen är en i raden av ”rejäla” saftiga ekonomiska svindlar med hygglig potential för kontroll och ytterligare utsugning av jordens Duracellkaniner.
  När fler på egen hand grundligt och sakligt skärskådar detta påstående och inser att det är högst sannolikt, då blir ju en hel del officiella doktriner ställda i ljuset och framförallt alla de som glatt och villigt bidragit till det enorma slöseriet av mänsklig potential.
  Tro är varken fakta eller bevis så besök gärna HEIWACO och Anders Björkman och se vad som sägs i ämnet, den kunnige kan tjäna 1 miljon €, se även vad foliehattarna på Nuke Lies spånar om och framförallt, gläd er alla åt att snart kunna kasta av ytterligare ett betungande ok som vi i vår ignorans blivit belagda med. A-lice i underlandet var inte heller så som det först såg ut.
  Den gosiga komfortzonen är ett absolut hinder till att ha kul i denna spännande jordevandring.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, John Birch Society menade på sin tid att kärnvapenpolitiken var en bluff som användes för att suga ut skattebetalarnas pengar.

   • Läsare skriver:

    Det visste jag inte om J Birch S. Vet väl inte speciellt mycket om JBS.

    ”Lek med tanken att sk. kärnvapen är en i raden av ”rejäla” saftiga ekonomiska svindlar med hygglig potential för kontroll och ytterligare utsugning av jordens Duracellkaniner.
    När fler på egen hand grundligt och sakligt skärskådar detta påstående och inser att det är högst sannolikt, då blir ju en hel del officiella doktriner ställda i ljuset och framförallt alla de som glatt och villigt bidragit till det enorma slöseriet av mänsklig potential.”

    Tanken har slagit mig förr, men har inte tänkt färdigt.

    Är det 500 zigenare som sover på plattan?

    https://www.flashback.org/t1781679p729

    SVT video på länken ovan.

 12. Läsare skriver:

  Nu går DN-judarn in i Putin är den Nya Hitler kick-down, som du gör med en bil med automatlåda.

  http://nationell.nu/2015/02/05/dn-och-svt-putin-ar-stord-i-huvudet/

  • Benny skriver:

   Hade varit bättre de gjort en analys av Obama som av mig får diagnosen megalomania blandat med en ordentlig dos schizofreni och svåra ambivalensproblem. Denna analys skulle säkert många riktiga psykologer också skriva under på.

  • Läsare skriver:

   Förtydligande: i Amerika är det väldigt få som kört en bil med manuell växellåda, de vet inte vad en koppling är. I EU är det väldigt få som kört en bil med automatlåda.

   Som huvudregel har en automatlåda tre växlar och vid normal körning växlar den upp till trean även vid ganska låg fart. När du gör en kick-down med en automatlåda trycker du gasen i botten och lådan växlar ner till tvåan och motorn rusar för att du skall få upp farten vid en omkörning exempelvis.

   Trycker du gasen i botten fortsätter motorn bara att rusa upp på högsta varvtal innan den växlar till trean. Trycker de gaspedalen till botten så fortsätter motorn att rusa.

   Min poäng är att judarna kommer att rusa upp krigspropagandan mot Rysslands Putin. Vi har bara sett början på krigshetsen mot Putin.

   DN-judarna har gjort kick-down och kommer att hålla gasen i botten.

 13. Bitter... skriver:

  Svensk media är ett skämt. Man skäms när man ser hur dom väljer att inte publicera sånt som inte passar och hur vinklad deras rapportering blivit från olika krisområden.

  Det som är mest synd är att de flesta nog inte riktigt inser hur dålig svensk media är idag. Hur ofta de missar viktiga saker och hur ofta dom helt enkelt förvanskar information bara för att den ska passa deras agenda.

  Det är sorgligt att se och jag undrar ofta över vad man skulle kunna göra för att komma tillrätta med problemet.

  Jag har precis som du Peter tvingats att ta till alternativa informationskällor just bara för att jag inte längre litar på vår egen media.

  • Läsare skriver:

   Det finns ingen svensk media, det enda som finns är judeägd ”media”.

   Och jude”media” ljuger ALLTID!

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag känner mig kallsvettig när jag ser och lyssnar på våra medier. Och det är denna tillrättavisande och uppfostrande ton. Nyhetsuppläsarnas auktoritativa lugn: ”Lita på oss; lita på Partiet; vi ljuger aldrig”.

 14. baravarat skriver:

  Mycket bra skrivet!

  Jag håller med till fullo!

  Blir så djävla arg på alla experter på tv och i tidningar som skyller allt på Putin, hoppas folket i EU vaknar upp och ser mer på alternativa medier som inte vinkla utan gör det journalisterna gjorde förr visar sanningen!

  • Smånykter foliehatt skriver:

   Önskar jag hade er alla till grannar, känns som att fler å fler försöker på olika sätt att finna en bättre väg, vi får oss tillkastade än den ena än den andra distraktionen via kräkmedia, egodrivna sk. alternativmedia mm, och det är j****** svårt att inte tänka på en rosa elefant, utmaningen är just att sudda bort den elefanten och tänka från skratch, varför är vi i denna situation, rädsla, misstänksamhet, existensvånda osv.
   Önskar man allmänt kunde överväga att tänka i följande banor , att som experiment lägga bort ”labels” som jude, muslim, sosse, minoritet, feminist och mycket mer som egentligen är envars privatsak och istället bemöta varann efter hur vi praktiserar våra vardagsliv.

   Är så less på alla ömma tår man ofta ovetandes trampar på, och 99,9853245 % av alla dessa stackars offer säger inte ett pip till en direkt utan det kommer bakvägen på en myriad olika sätt med svartmålning, utfrysning osv.
   Offerrollen är väl den mest destruktiva roll man kan välja och kan vi hjälpa dessa stackare att ta sig ur den på nåt mirakulöst sätt så känns det som en god investering för framtiden.

   Tillbaks lite till ämnet, Putin ??? Ja just det, hur stor är chansen att det inte är skådebröd och en ”feel good ” variant så att envar kan luta sig tillbaka i fredagsmyschipssoffan och ytterligare en gång slippa ta itu med saker som i högsta grad angår en själv och efterkommande generationer.
   Vad beror det på att så många accepterar dagens situation, kvinnor, barn och män utsätts dagligen för övergrepp, skymfning och mord i stora delar av denna värld och de flesta tankar sin bil åker till”jobbet” shoppar på nätet, snackar om skit dom inte begriper (oftast) och fortsätter att göra samma insats dagligen och hävdar att dom förväntar sig annat utfall.
   Här lobbar man för medlemskap i NATO (North Atlantic Terrorist Organisation) men få ifrågarsätter dessa dårars existensberättingande, va fan har dom att göra i andra människors liv utan samtycke, främmande makt skjuter skarpt i Norrbotten och vi finner oss i det, jobbigt för en naiv fd. militär som ”trodde” på att ställa upp på sina medmänniskor, fy för den lede, men skam den som ger sig.
   Tukta egot och skrota 3:e parts indiktrineringen är ett hett tips, testa att lägga bort din person, avsluta alla bankkonton, sluta rösta, sluta deklarera, använd inte pass, körkort, licenser, tillstånd, vägra värnplikt ( som den ser ut att återkomma )sluta sök bidrag och andra förmåner från hydran , bränn postlådan ( så länge ) och jobba på att ta fullständigt ansvar för alla tankar, ord och framförallt handlingar, för allt vi gör har följdverkningar och vi kan välja att förtränga dom eller finna en tillvaro som är spännande och intressant utan att lämna kaos efter oss.
   Jo, jag gillar mina barn och barnbarn men jag måste åka bil, flyga på semester och shoppa värdelösa, onödiga prylar och deala med aktier, investera i det ena än det andra men jag värnar miljön och mina barnbarn det är min ” värdegrund”

   Ha överseende med detta inlägg, undrar mest om det finns nån i denna del av världen som är beredd att testa miljön utanför den egna komfortzonen och göra nåt handlingskraftigt för skeptiker att bevittna och i bästa fall vara en stigfinnare som öppnar dörran för andra att våga ta steget.

   Jo, har gjort ovanstående sen 5 år tillbaka och det är efter att skaffat 4 fantastiska barn det bästa jag gjort hittills, besvärligt, jajamen, omöjligt, inte alls, befriande absolut.
   Lev väl och ge aldrig upp

   • baravarat skriver:

    Förså inte en sak riktigt du ha slut å rösta deklarera söka bidrag mm men du använder internet och har pengar för att aktieplacera, lättare då kanske min tanke att hoppa en massa olika saker i livet sedmera så är väl rösta den enda vägen att få kanske någon skillnad om man inte äger en massa mark kan jaga där å fiska mm…

   • Peter Harold skriver:

    Jag håller med, men många av oss är inlåsta i ekorrhjulet. Vissa har det inte ens bekvämt i sina komfortzoner redan nu, och är livrädda för att hamna ännu längre ut i okänd mark. Men första steget är ändå att bli medveten om vad som sker i samhället och i världen. Vi skall reagera mot t.ex. svenskt NATO-medlemskap; inte för att det är en ”judisk konspiration”, utan därför att vi skall följa andra principer som bygger på att välja de alternativ som stödjer frihetliga principer.

    • baravarat skriver:

     Helt riktigt NATO är en dålig ide för oss, ja brukar säga åt folk som är rädda för ryssen huvva, du tror inte dom har nog med resurser inom sitt eget teritorium har inte ett dugg orsak att vara oroliga. med nato däremot stampandes det är ett hot fattar väl vem som helst ungefär som att få grönlunds som granne(zigenar familj i norbbotten som skjuter mot sina grannar, säkert hört om dom) tror nato är till för att usa’s ekonomi som är urusel inte ska då i kk så länge dom kan säga det finns hot kan dom styra ekonomin i viss mån bara att se efter sanktioner mot Ryssland EU tar ju minst lika mycket stryk men däremot går det bra för usa….
     Lämna eu INGE nato

 15. Smånykter foliehatt skriver:

  baravarat: He He nej du bäste bror, har aldrig befattat mig med aktier, har dessutom vägrat ta emot de som via olika ”jobb” tidigare inkluderats.
  Såg igenom det sjuka med aktiebolag långt innan jag fattade resten, tänk själv om du och dina fina grannar och vänner ständigt får avsked pga, börsen, marknaden bla bla, och ni bestämmer er för att starta ett bageri, ni jobbar hårt för er egen försörjning och tillhandahåller jättegott färskt naturligt bröd som fler och fler upptäcker, det skapas utrymme för fler på orten att kunna försörja sig på hemmaplan utan att påverkas av yttre ”marknadskrafter” Ni utökar bageriverksamheten på ett hållbart och naturligt sätt via samarbete och ärliga intentioner, nu kommer AB fällan, gör ett AB och få loss ”pengar” så kan ni utöka ännu mer och ”tjäna” ännu mer, eftersom de flesta anammat ekonomisk status som den enda värdemätaren så är det stabila lokalt förankrade bageriet kört eftersom ”majoriteten” vill tjäna mer, sen kommer investerarna och efterhand dribblar till sig mer än 50%, firman blir uppköpt av riskkapitalbolag, läggs ner eller flyttas och vips så blev det flesta av med sin försörjning IGEN. Känns det igen.

  Internet, varför skulle jag inte kunna använda Internet, detta Internet har kostat oss innebyggare hundratals miljarder som vi finansierat med vår tid, sen har femtekollonnarna i riksdag och regering gett bort detta till sina kumpaner och vi får idag dessutom saltade räkningar för att benytta oss av detta kommunikationssätt, att funktionen sällan överensstämmer med reklamen och att FRA tar del i denna kommunikationen får vi liksom på köpet HaHa.

  Likaså med SJ, Vattenfall, JAS mm, vi pyntar, andra håvar in, bra affärside för vissa .

  Å till sist handen på hjärtat, vilket ”trackrecord” har alla goda ”intentioner” som via riggade val och totalt funktionsodugliga parasiter på förtroendeposter fört oss så här långt, fundera en stund och nämn 1 enda sak eller område som blivit ”bättre” sen säg 50 talet, En enda, och hur många områden som berör oss alla har liksom gått åt andra hållet.

  Läs det kommunistiska manifestet och kolla vilka ”partier” jobbat hårdast för att implementera dessa punkter, du kan bli förvånad över resultatet.

  Man kanske bör ställa sig frågan om man nöjer sig med att existera på andras brödsmulor eller om man har lust att på eget bevåg leva på riktigt innan man ”dör”

  Det går bevisligen att ha ett intressant liv genom framförallt lokalt samarbete utan överbetalda representanter och andra självutnämnda auktoriteter som lägger sig i.

  Kolla in samhället Max Nebraska, ETT bra exempel på alternativ till bolagiserade kommuner, som bränner stora gemensamma resurser utan nåt som helst beständigt värde och dessutom orsakar stor skada och lidande via den kommunala människohandeln som drabbar sjukt många varje år, kolla in LVU ; bla. Ove Sviden på Filosofens blogg.

  Inte ett pip i media, för publicerar dom En artikel om LVU då ryker ”presstödet” direkt för att aldrig återkomma, ändå har detta hållit på i decennier.
  Hur som helst, allt går bara man vill och tar reda på hur man gör, klantar sig några gånger och är glad ändå, sen blir det finemangs till slut.

  Ha det gott

  Indoktrineringen är nästan total, fråga 1000 svenskar på gatan vad man behöver för att bygga en vedbod, så svarar alla BYGGLOV, va fan man behöver reglar plank, lite spik och nån form av tak, inte en papperslapp i utbyte av en ”smärre” avgift. Visst för nybörjarbyggare så kan ju en frivillig instans rekommendera byggmaterial, dimensioner och annat för att få en bra och hållbar vedbod som kan glädja generationer och det utan kostnader för den det berör.

  • baravarat skriver:

   Jag hinner inte riktigt med men det som fastnade lät ju intressant, så du mfl lever som av ert eget arbete, mat och så och får inte in några pengar?
   Jag är en sån person att jag skulle gärna flytta till sibirien ja du förstår, äter inget gjort på industri jo mamma scans köttbullar men det är väl en av få saker har alltid trivits i naturen. har alltid varit egen f men inte för pengarna för att de var vad jag ville göra mest iallafall. men detta är väl inte rätt plats för denna typ av prat men skriv gärna ett mail om du vill, norrsve@cyber-rights.net

   Ha de

  • baravarat skriver:

   Just har jag tänkt på ofta ett bolag kan ha en vinst på flertalet miljarder men ändå måsta sparka folk för att det går för dåligt, konstig ekvation?

   • Peter Harold skriver:

    De brukar oftast sparka för att kunna tjäna nya miljarder i framtiden, och för att för att aktieägarna skall få för sig att det blir ännu större utdelning i framtiden. Aktieinnehav och ett företags produkter/tjänster brukar kunna betraktas som två skilda världar numera.

 16. Ping: Gäller det Sverige eller Ryssland, SD? Eller handlar det om att nå köttgrytorna? | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s