Den USA-vänliga regimen i Kiev vill mobilisera kvinnor för krigstjänstgöring!

Bästa läsare!

Den positiva nyheten är att Ukraina kan få världens sexigaste armé. Den negativa nyheten är att de nya soldater som rekryteras för att göra denna armé sexigare riskerar att dö i strid. Och nej, jag skäms inte över att uttrycka mig sexistiskt. Har aldrig skämts över det.

Den ukrainska generalstaben överväger att kalla in kvinnor i åldrarna mellan 20-50 år för krigstjänstgöring, enligt talesmannen Vladislav Seleznev. I första hand är det tänkt att de kvinnliga soldaterna skall tjänstgöra på kontor och transportförband, och täcka upp för de manliga soldater som kommer att placeras i direkt stridande förband mot separatisterna i utbrytarrepublikerna. [Unian]

Regeringen i Kiev – som enligt en freudiansk felsägning i CNN är USA-vänlig – har blivit alltmer aggressiv i sin jakt på soldater. Endast 6% av de inkallade har hörsammat arméns anmodan, och tusentals män i västra Ukraina har lämnat landet och begärt asyl i… Ryssland! Militären åker omkring och inspekterar motell och vandrarhem längs gränsen, och konstaterar att de är fullbelagda med vapenvägrare. Och när militären åker ut i byarna för att hämta in rekryterna möts de av ilskna invånare. Straffet för vapenvägran eller att förhindra mobilisering är 23 års fängelse, men regimen i Kiev vill införa dödsstraff som skall kunna verkställas på plats!

Kriget mot utbrytarrepublikerna i Luhansk och Donetsk kostar enligt landets finansminister omkring 10 miljoner USD. För att finansiera landets kostnader har EU beslutat sig för att ge lånegarantier på 1,5 miljarder Euro. Den ukrainska armén vill mobilisera omkring 60’000 soldater för att bekämpa utbrytarrepublikerna. [Newsweek]

Just nu pågår strider kring staden Debaltseve som ligger mitt i en landtunga som fortfarande behärskas av den Kievkontrollerade armén, men rebellerna uppger att de tagit en viktig försörjningsväg för armén. Barack Obama uppgav för några timmar sedan att han fortfarande överväger att ge Ukraina krigsmateriel ”ifall de diplomatiska förhandlingarna inte ger något resultat”. Folk i de krigsdrabbade zonerna uppger att bostadsområden och infrastruktur beskjutits av armén för att ge största möjliga skada för de boende. I västmedier uppges att det är rebellerna som stått för beskjutningen.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Den USA-vänliga regimen i Kiev vill mobilisera kvinnor för krigstjänstgöring!

 1. Benny skriver:

  Har inte Porky redan räknat ut att det inte fungerar med värnpliktiga i ett inbördeskrig? Antingen är han helt torsk i kolan, eller det mest troliga, han har inget val. Obama och de andra oligarkerna hotar med sina privatarmer om han inte lyder. Min gissning är att ”stackars” Porky kommer att sluta sina dagar på ett brutalt sätt om han inte innan dess smitit iväg. Vägrar han lyda USA är han knappast välkommen dit så var ska han ta vägen? En pragmatiker som Putin tar säkert emot honom om han tar ett par miljarder med sig till Ryssland. Janukovitj var ju inte speciellt väl sedd i Ryssland men han fick ändå en fristad där och all kosing han fick med sig. Allt, precis allt håller på att gå åt skogen i Ukraina bara för att man lät sig luras av USA:s söndra och härska-politik. Visst var Janukovtj en skurk men Ukrainas ekonomi var ju faktiskt på rätt väg och hade han fått både handelsavtalet med Ryssland och det med EU (ja han kunde få båda enligt överenskommelsen dagarna innan kuppen) så hade situationen sett ljusare ut. Och det var väl därför det var så bråttom för USA att få bort Janukovtj…ett stabilt Ukraina som bro mellan öst och EU passade inte alls för USA:s agenda.

 2. Erik skriver:

  De nya Bolsjevikerna?

 3. Anonym skriver:

  Tackar för den eminenta rapporten! Twitter-Kalle, Carl Bildt verkar få rätt om att ett stor krig väntar oss 2015. 😦

  • Benny skriver:

   Ja, men Kalle Bildt är ju med och lobbar för att kriget ska komma igång på allvar. Man försöker med alla medel få ryssarna att nappa på betet utan att lyckas än så länge. Wolodarski och ledningen i länder som Polen och Litauen kan knappt bärga sig. Detta har man väntat på i årtionden. Polen (dvs polska eliten) använder USA och Nato som ett redskap för den egna agendan att återskapa det Storpolen som fanns fram till 1600-talet! Denna agenda är inbyggd i den polska elitens ryggmärg och den förklarar även Wolodarskis oresonliga hat mot Putin som är ett hinder för denna plan. En del snackade om historiens ”slut” på 90-talet när i stort sett alla stater blev kapitalistiska men man glömde bort att krig fanns innan kommunism och nazism.

 4. Gregory skriver:

  Tackar för den eminenta rapporten! Twitter-Kalle, Carl Bildt verkar få rätt om att ett stor krig väntar oss 2015. 😦

 5. För dagen kallad "whatever" skriver:

  Det blir inte bättre än så här så länge ”väljare” och andra auktoritetsknarkare gång på gång undviker sitt eget ansvar genom att aktivt med sin totala ignorans understödja denna eskalerande dödsdans och samtidigt förvänta sig ett annat utfall.
  Ja, sönderskjutna kvinnor är just precis vad vi behöver mest av allt, ett är då säkert och det är att enfald är i högsta grad ett dödligt vapen.

 6. Ja, krigsmolnen hopar sig över de ukrainska sädesfälten och över hela Europa och planeten. Vad jag dock har svårt att begripa är hur någon, med tanke kärnvapenanvändandets oundviklighet, kan önska ett krig? Vad finns kvar att stjäla när allt är förstört? En prognos: det blir inget fredspris i år.

 7. För dagen kallad "whatever" skriver:

  Glöm ”tjärnfvapen” bäste bror, dessa äro luftslott liksom ekonomin, rymdresor och det mesta arbetsskygga låtsasmänniskor roat sig med på andras bekostnad sen typ Hedenhös.

  Har man inte förmågan att leva ett intressant eget liv så kan man ju alltid leva det via andra, som den enda institutionen som lyssnar på oss skulle ha sagt, FRA. Moahahaaa

 8. Anna skriver:

  Ja, herregud. Jag ångrar faktiskt att jag uppmärksammat din blogg… Börjar likna FB. Förlåt, Peter. Det är inte lönt att sjunga inför tondöva. Orkar inte mer nu. Känns mer och mer som att hatet hittat hit också. Dit hjärnan inte får näring, dit hittar alltid någon dåre sin näring. En gång punk alltid punk. Jag önskar dig all välgång och ett långt och lyckligt liv!

  Kramar från mig!

  /Anna

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s