Gunnar Hökmark (M) bespottar önskan om fred i Europa

Bästa läsare!

Låt mig först av allt säga att min rubrik är klen och futil; den är formulerad i sämsta kvällstidningsanda. Men samma brott begår även personen jag talar om.

Idag såg jag Moderata samlingspartiets EU-parlamentariker Gunnar Hökmark sitta i SVT som expertkommentator tillsammans med hans miljöpartistiske kollega Peter Eriksson. I en av Hökmarks avslutande kommentarer menade han att Ryssland inte lämnat Sovjettänket bakom sig och att Vladimir Putin är en imperiebyggare. Programledararen satt underdånigt och lyssnade till Hökmarks visdomsord… Hökmark passade också på att ge Sverigedemokraterna en guilt by association-känga, och drog paralleller mellan ”den ryska nationalismen” och de ”nationalistiska partierna i Europa” (ungefärliga citat). Orsaken är att SD:s EU-parlamentariker är skeptiska till ekonomiska sanktioner som USA försöker driva genom i EU.

Gunnar Hökmark hade lika gärna kunnat ha lagt ut sin text på Aftonbladet.se.

Bara för att försöka vara rättvis och se ifall Hökmark någonsin varit nyanserad i Ukrainafrågan tittade jag in i hans blogg, men inga av mina stickprov gav önskat resultat. Det var som förväntat; det är exakt samma tongångar som från de krigshetsande herrarna och tanterna som associeras med tankesmedjan Council on Foreign Relations i USA. Idag skrev han så här i sin blogg:

I dag fortsätter Putins krig, och det är Putin som startat det, gjort det möjligt och som fortsätter att driva det samtidigt som han förnekar rysk inblandning. Det är osanningarna och förnekanden som gör den ryska aggressionen allvarlig. Samtidigt som man uppmanar andra till fred bryter man mot internationell rätt och andra länders suveränitet, hotar ytterligare andra länder och bryter mot varje fredsöverenskommelse så långt.

Gunnar Hökmark väljer att bespotta tanken på ett fredligt samförstånd mellan Ryssland och Europa i det att han kommenterade ett enligt honom ej bekräftat officiellt uttalande från det ryska parlamentet. Den ryska duman skriver enligt honom:

Ledamöter i Ryska Federationens Federala Församlings Statsduma uppmanar alla sina kollegor – ledamöter i OSSE:s Parlamentariska församling, Europarådets Parlamentariska församling, Europaparlamentet, parlament i europeiska länder – att förena sina ansträngningar för att stävja krisen som redan inneburit elände och förstörelse Sydöstra Ukraina och nu äventyrar själva möjligheten till ett fredligt liv för över åttahundramiljoner européer.

Men tydligen gillar inte Gunnar Hökmark att påminnas om att det kommunistiska Sovjetunionen stod jämte de allierade Storbritannien, Frankrike och Förenta Staterna i kampen mot Hitler-Tyskland under Andra Världskriget, vilket den ryska duman beskriver i sitt upprop:

Minnet av antihitlerkoalitionens soldaters gemensamma bedrift får inte mörklägga vårt stridsbroderskap och en för oss gemensam historia av kampen mot nazismen. Vi skall inte tillåta för arvtagarna till denna brottsliga ideologi och dem som numera står bakom deras rygg, att så split och alienation i de europeiska folkens familj. En sådan splittring har redan inte en gång i vår gemensamma historia resulterat i död och nöd, lidande och förstörda öden, hunger och förödelser.

Detta kallar Gunnar Hökmark för ”ett uttryck för den ryska arrogans som vi nu ser i konkret handling i krigföringen i Ukraina”. [Hökmark]

För min egen del skulle jag inte formulera mig som den ryska duman gjort. Men om man i retoriskt syfte vill hitta en gemensam nämnare mellan öst och väst så passar faktiskt referensen till Andra Världskriget in.

Min personliga slutsats är dock att USA och Storbritannien är medskyldiga till att halva Europa – östblocket – blev en kommunistisk diktatur genom detta samarbete. Vilket är lika illa som att Gunnar Hökmark är en av dem som bullrar mycket om personlig frihet i blogg och debattartiklar (det finns faktiskt en Hökmark-bok på min bokhylla), men levererar tunt i EU-parlamentet, och städse vandrar Washingtons ärenden med samma iver som vännen Carl Bildt. Detta inte sagt för att någon skall tro att det socialistiska persongalleriet i Sverige skulle vara ett dugg bättre. De är det definitivt inte.

För min egen del är jag ganska bedrövad. Jag vet att Gunnar Hökmark i det stora hela har fel. Jag anser att hans ordval är olyckligt valda. Hans bloggtext från igår (med anledning av Minsk II-avtalet) är en paraduppvisning i CFR-propaganda, anpassad för nordiska journalister så att vi skall känna oss hotade av Vladimir Putin. Hökmark pratar precis som hökarna i Washington. Bristen på en nyanserad framställning diskvalificerar därmed honom som ”expert” i TV.

Gunnar Hökmark är inte en obetydlig person. Jag har kontakter i hans vänkrets och jag vet att dessa politiskt erfarna vänner lyssnar intresserat på ”den alternativa bilden” av Ukrainakrisen. Men när det gäller ett offentligt ställningstagande, då vågar man inte gå emot Hökmark. Det är lättare att hålla liv i ”Ryssen kommer”-retoriken från Kalla krigets dagar. Så Hökmark har makt och inflytande tack vare att ingen i kretsen utmanar honom.

Det är ganska fascinerande att läsa Hökmarks mycket frekventa utfall mot Ryssland om ”Putins krig” och om ”regimens kontroll över medierna och näringslivet”. Ty varje beskrivning han kommer med passar faktiskt in väldigt bra på hur maktutövningen fungerar även här i de västliga demokratierna, men med skillnaden att storbanker, storföretag (som t.ex. krigsmaterialindustrin) och medieföretagen (som har samma/gemensamma ägare/intressenter som storbankerna och industriföretagen) styr regimen, oavsett vad folk än tycker. Jag saknar Hökmark som den fritänkare han var på 1980-talet. Nu verkar han mest vara en arrogant skit som suttit för länge vid makten och glömt vad frihet är.

Jag försvarar inte Vladimir Putins politik per se, men då jag vet att Ukrainakrisen i stort är vållad av ”oss” i väst, då tvingar mitt samvete mig att tala. Hökmark och hans vänner i EU-parlamentet har det ukrainska folkets blod på sina händer.

Jag har gjort vad jag kunnat för att slippa det.

Hälsar eder Peter Harold

ANDRA VERSIONEN OM UKRAINAKRISEN:

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

42 kommentarer till Gunnar Hökmark (M) bespottar önskan om fred i Europa

 1. Läsare skriver:

  Sen. Joe Biden I’m a Zionist

  http://m.youtube.com/watch?v=mZvypFPscP8

  Joe Biden är vicepresident i det judestyrda Amerika.

  När jag vaknade upp till judarna för sju år sedan diskuterade vi zionismen. Alla forum har minst en hasbara-jude. En hasbara är en jude som får betalt av ”israel” för att förstöra alla diskussioner om judar och ”israel”. Sök på Hasbara och läs själv på Wikipedia.

  Det var en hasbara-jude som lite klämkäckt skrev att zionismen var historia och att det inte var något som judar sysslade med längre.

  Jag skall täppa till truten på hasbarajuden, sa jag till mig själv. Gick in på Judisk Krönika, Pravda för aktiva judar, och vad hittade jag där? En helt nypublicerad artikel med rubriken: Zionismen fyller 100 år, eller liknade och sedan följde ett långt hyllningstal till Zionismen. Behöver jag säga att vi inte såg röken av hasbara-juden efter det?

  Judisk Krönika skrivs av judar, om judar och för judar. Vi gojer, icke-judar är inte menade att läsa Judisk Krönika, kosherfettskvättande hyllningstal till judarnas egen ära.

  Men jag hittade faktiskt en artikel skriven av en goj, underskriven av en viss Gunnar Hökmark.

  Jag sätter alla shekel jag ha på att om du läser igenom alla nr av Judisk Krönika, så kan du inte få ihop fem artiklar skrivna av gojer. Det är bara de allra mest shabbath goyim, dvs judarnas mest Nyttiga Idioter, av Nyttiga Idioter som får publicera egenskrivna texter.

  Så vad skrev shabbath gojen Gunnar Hökmark? Han skrev om, och detta är ordagrant citat: Den Judiska Rasen”.

  Gunnar Hökmark är en jävla sopa. Han skulle utan att ens fundera på det upprepa som en hjärndöd papegoja exakt samma som Joe ”I’m a zionist-whore” Biden gör i videon. Om inte Gunnar Hökmark var en hardcore zionist-whore skulle Judisk Krönika inte ens nämna Hökmark, än mindre låta honom publicera en hel artikel i eget namn.

  Gunnar Hökmark rabblar samma hjärndöda zionistpropaganda som fommen Carl Bildt och lyder deras judiska handledare? Oj, nu blev jag förvånad (ironi).

  • Peter Harold skriver:

   Skulle vara intressant att läsa den artikel. Själv hittade jag bara en postning på hans egen blogg om Auschwitz och där ser jag ytterligare en punkt där han skiljer sig åt från min uppfattning. Han skriver:

   Kan man förstå förintelsen? Mitt svar är att man inte bör försöka därför att det är som att försöka finna en logik i en brutal och irrationell ondska. Det obegripliga är och ska nog förbli för oss obegripligt.

   Det är poetiskt skrivet av honom, men jag undrar om detta gäller allt som är till synes obegripligt. Bankväsendet och dess system med fiat-pengar; skall vi låta bli att försöka förstå hur vi blir lurade? Läkemedelsindustrin spenderar miljardbelopp på att lösa cancerns gåta, säger man, men man är långt från målet. Det är obegripligt att det tar så lång tid, och mycket riktigt så frågar vi oss inte varför.

   Jag kan inte med politiker som anser att okunskap är någonting eftersträvansvärt. När det kommer till Förintelsen gjorde jag ett försök att resonera mig fram till en förståelse av vad som skedde. Det var lättare än vad jag trodde. Jag behövde bara lösa några böcker. Sen blev allt ganska klart för mig.

   • Läsare skriver:

    Har inte hittat artikeln än. Kolla judisk krönika o4, o5, det går snabbt, det är väl 12 nr per år? Bara att kolla igenom innehållsförteckningen.

    Har ingen laptop att jobba med, och jag vägrar att ens försöka leta i PDF filer. Den jäveln som kom på pdf skulle piskas på torget. Hatar pdf!!! Kan det räknas som nätet?

    David Ben-Gurion, israelisk premiärminister och framträdande judisk ledarfigur sade inför Världssionistiska Organisationens 23:e kongress om plikten för en jude som lever ”utomlands”, i diasporan:

    ”…det är de olika ländernas sionistiska organisationers kollektiva plikt att under alla omständigheter, villkorslöst, bistå den judiska staten, även om ett sådant ställningstagande skulle komma i konflikt med myndigheterna i de respektive nationerna.” 

    ________

    Gunnar Hökmark, moderat partisekretare och sedan 2003 riksordförande för Samfundet Sverige-Israel. Gunnar Hökmark sitter sedan 1991 som ledamot i både Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Radio AB (SR), Förvaltningsstiftelsen för Sveriges Television AB (SVT) och Förvaltningsstiftelsen för Utbildningsradion (UR).

    Finns mängder med judar som ljuger och kallar sig för ”svenskar” :

    https://www.flashback.org/t518286

 2. Läsare skriver:

  http://www.exponerat.net/kulturmarxismen-kommer-aldrig-sluta-forstora/

  Mycket bra kommentar: Risto Matinenför 2 timmar sedan

  Bra skrivet, men förenklat. Målet för kulturmarxisterna/västmarxisterna/Frankfurtskolan/PK-maffian är att förstöra den västerländska civilisationen och till sist utplåna den vita befolkningen.

  Det har väl tidigare länkats till denna informativa video:

  The History of Political Correctness; The History of Political Correctness (Complete) — youtube.com

  Kulturmarxismen är så sjuk och ologisk att man inte alltid förnimmer om det är parodi eller inte. Hör ihop med postmodernism och nihilism.
  _____________

  Nu, byt ut marxism med jude/judarna och du har sanningen. Judarnas plan är att utrota den vita rasen. Allt äckelpäckel och all samhällsomstörtande verksamhet styrs av judar.

  Barbara Lerner Spectre and jewish implementation of multiracial multiculturalism in the Europe —-1:20 video

  http://m.youtube.com/watch?v=k2Vq_e2Z1ug

 3. Usaama Svensson skriver:

  Vad sägs om En Tidning, en Radiokanal och en Tv kanal där ofriserad info är huvudsyftet, som drivs av sanningsknarkare utan lön och bidrag utan för att det är kul att vara en böld i häcken på sinnessvaga ursäkter till människor med begränsad förmåga att uppskatta ett jordeliv.

 4. Cello Jr skriver:

  Hökmark är en betydligt ondare människa än Putin. Men å andra sidan, är han bara en marionett i händerna på Carl Bildt, vår egen James Bond-skurk.

  Tills för några år sen var Ukraina en självständig stat. Sedan fick EU – kleptokratin – ögonen på dess armé av billig arbetskraft, dess kol och dess vete.

  Sedan spenderade man ca 3 miljarder på anti-ryska grupper i Ukraina.

  Därefter bröt Nato och EU med all diplomatisk etikett och tog sig till Kiev för att stödja dessa grupper.

  Peter Hitchens jämför det med att ryska politiker anlänt till Edinburgh för att stödja de grupper som ville bryta loss Skottland från Storbritannien.

  Lägg därtill att Ryssland stått i vägen för Saudiarabien och andra gulfstaters försök att störta Assad. Stödda av USA och Storbritannien (och Sverige!).

  Detta bidrar naturligtvis till att EU plus USA vill försvaga Ryssland. Till priset av ett möjligt världskrig.

  http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2882208/PETER-HITCHENS-Forget-evil-Putin-bloodthirsty-warmongers.html

 5. Cello Jr skriver:

  USA:s högsta tv-höns, mediamogulen Andrew Lack (nudge), jämför nu Russia Today med ISIS.-
  http://www.lewrockwell.com/2015/01/paul-craig-roberts/from-the-absurd-to-the-insane/

  • Peter Harold skriver:

   Märkligt att al-Assad får komma till tals i de där artiklarna som citeras. Här i Sverige beskrivs hans mer som en galning inne i en madrasserad bunker som skriker ut mordorder till höger och vänster.

   När det gäller Israels hjälp till Islamska Staten anar jag att det finns mer. Jag läste en intervju med deras premiärminister som sade att han inte var oroad över IS. Det konstiga är att Israel annars brukar påstå att man är hotade av hela världen. Vad beror tryggheten om IS i?

  • Peter Harold skriver:

   Kan du förstå, inte ens mina hardcore-libertarianvänner vill lyssna på det här örat. Man säger att USA inte är perfekt, men att ”man måste agera mot Putin och hans vansinne”. Jag stångar min panna blodig mot väggen av frustration.

   • Benny skriver:

    Peter, kanske du skulle få dem att fundera på vad som egentligen hände vid valet 2000 där neocons av allt att döma gjorde en statskupp mot valets vinnare Al Gore. Gore skulle med största säkerhet aldrig godkänt de planer man redan hade färdiga för attackerna mot Afghanistan och Irak. Sen kan man ju undra vad det är som Putin gör som gör honom så hatad. Han kan som sagt knappast välja att INTE stödja ryssar eller rysktalande i Ukraina eller andra forna Sovjetrepubliker. Eller det faktum att Krimborna inte alls vill vara en del av Ukraina. Det är ganska fantastiskt att politiker i väst inte tycks begripa detta. Putin är givetvis allt annat än vansinnig, utan en politiker som har att agera efter realiteter. Han försöker förhindra att hela Östeuropa hamnar i ett enda stort kaos vilket skulle bli resultatet om Ukraina-konflikten inte stoppas. USA, Polen och Litauen är de som eldar på denna konflikt av egna intressen.

 6. Cello Jr skriver:

  Jag vet. Min bäste vän har också sådana där blockeringar. Vilket är jämförbart med om en gammal svensk tyskvän på 20-talet fortsatte att vara det under hela kriget, trots Hitler. My country right or wrong, fast det gäller ett annat land. I förhållande till USA, känner jag mig som en konservativ svensk tyskvän inför Nazityskland.

  Hur kunde en nation som gett världen Beethoven och Goethe sjunkna ned i barbari? Jo, man kunde det, och således kan även en nation som gett världen så mycket gott, som Amerika, sjunkna ned i barbari, men framför allt i en utrikespolitik som drar skam över en en gång stolt nation. Ja, man kan även dra en parallell till den japanska militärjunta som förnedrade Japan på 30-talet.

  Med andra ord: precis som man som svensk kan gilla Tyskland och Japan, men ta avstånd från ländernas aggressionskrig och krigsförbrytelser på 30- och 40-talen, kan man som svensk gilla Amerika, men ta avstånd från den regim som nu tillskansat sig makten i landet.

  Ja, jag vet: för några decennier sedan var det svenska vänsterliberaler som uttalade sig så, men jag har aldrig varit det. Jag har alltid varit höger. Den amerikanske opinionsbildare jag sätter mest tillit till är Pat Buchanan. The voice of reason och, förhoppningsvis, the voice of America.

  http://buchanan.org/blog/

  Fast jag tror att USA liksom Sverige är bortom all räddning. Framtiden kommer bli en slags Mad Max-värld.

 7. Cello Jr skriver:

  P.S. Någon som tänkt på hur terrorhotet avleder uppmärksamheten från Ukraina?

 8. Cello Jr skriver:

  Igår hörde jag på radio om att skolan måste öka insatserna för att lära eleverna vad som var rätt eller fel i fråga om antisemitism (tror inte Peter Harold kommer att engageras för den uppgiften ;-)).

  Det finns bara en rätt åsikt i sådana här fall nämligen. Inget tal om att istället utveckla elevernas självständiga tänkande, deras förmåga till källkritik, logiskt tänkande, testat i debatter i skolan efter amerikansk förebild.

  Nej, här skall eleverna manipuleras till att tycka det makthavarna anser att de skall tycka. Och de som inte tycker rätt skall bestraffas, eller åtminstone deras föräldrar. Brev hem.

  En referent refererade till Bernard Henri-Levy som talat om den nya antisemitismen. Jag spetsade öronen. Skulle i-ordet nämnas? Nej, givetvis inte. Folk blev antisemiter för att judarna tycktes anse sig ha monopol på lidande. (Så dumma folk är!) Ändå vet vi att synagogor stuckits i brand i Frankrike sedan femton år, och att judiska skolbarn utsatts för beskjutning sedan långt tillbaka, innan det fick en dödlig utgång.

  http://staging.weeklystandard.com/Content/Protected/Articles/000/000/011/855ogioy.asp

  Minns hur jag hösten 2000 (med anledning av artikeln på länken ovan) förväntade mig att Israels största vän, Per Ahlmark, skulle ta upp saken i sin krönika på DN:s ledarsida. Men icke. Skulle kunna resa oönskade frågor om fortsatt muslimsk massinvandring, vilket tycks vara prio 1 inom det politiska etablissemanget. Tag Lena Posner-Körösi (psykolog!). Vad tycker hon som talesperson för Sveriges judar? Nej, faran, enligt henne kommer från SD, som hon kallat brunskjortor i Haaretz. (Eller om det var i JP.)

  Lena som gärna solidariserar sig med Helena Benaoudi vars svärson, Munir Awad, greps, när han var på väg till Jyllandsposten i ett visst ärende för några år sen.

  http://tedekeroth.se/2011/05/15/lena-posner-korosi-gor-gemensam-sak-med-islamister/

  Eller läs gärna denna lilla typiskt svenska (med tanke på debattabuna i landet) pärla.

  ”Så hör jag i skrivande stund att någon sprejat hakkors med rött på trädgårdshäckarna i Helsingborg. Den som berättar detta tror att det är sverigedemokraterna. Själv tror jag att det lika gärna kan vara någon från ett arabland. Men det vågar jag inte säga, det är kanske bättre att tro att det är en sverigedemokrat?”

  http://www.expressen.se/kultur/i-skuggan-av-gaza/

  Och sedan kommer överheten och läxar upp oss om vad som är rätt och fel, och lovar oss sitt beskydd! Och de dumma fåren fortsätter ge dem sitt förtroende. ”Fyra ben bra, två ben dåligt.”

  • Peter Harold skriver:

   Japp, detta är egentligen en horribel utveckling som ägt rum under lång tid. Och just detta ständiga hackande på Sverigedemokraterna. Sjuter en muslim ihjäl någon så är första tanken hos prathuvudena att man måste rikta detta mot SD. Och detta har gått så långt att de som ser genom detta skådespeleri i ren trots röstar på SD. En vanlig replik på mitt jobb har blivit ”Egentligen är de där SD inte helt fel ute”, vilket i o f s kan trigga igång mig eftersom jag har faktiska invändningar mot deras politik (ekonomi, m.m. men som också gäller de andra partierna).

   Och jag håller med om att det är väldigt märkligt att det från de judiska samfunden och från deras företrädare språkas så mycket gott om mångkulturalism, samtidigt som man själva ser sig som ett särskilt företräde.

 9. Cello Jr skriver:

  (Parentetiskt: hatten av för din intellektuella vitalitet, att du orkar skriva så mycket så välformulerat!) Okej. varken du eller jag saknar reservationer visavi Sveriges enda oppositionsparti (i riksdagen), med den skillnaden att jag röstar på dem sen 2006. Nu är jag inte en lika utrerad libertarian som Ron Paul och Peter Harold, fast jag har en dragning åt det hållet. Jag är mer pragmatisk, kan vänta och sån’t. Viktigast är att bevara förutsättningarna för en gradvis libertariansk förskjutning i samhället, fast – om man inte är obotlig utopist – inser att
  man ”aldrig når hela vägen fram”. Som John Derbyshire skrev om i en artikel i National Review för en massa år sen om svärsmälta sanningar, så är en att majoriteten gillar ”socialism”. Som ex. anförde han att det amerikanska socialistpartiets valplattform från 1928 nu genomförts.

  Eftersom du är den mest politiskt inkorrekta människan i det här landet den här sidan om Svenskarnas Parti, så inser jag att din formell fri invandring i en nattväktarstat (som aldrig kommer att bli mer än ett ideal) inte är motiverad av att vara höger men ändå PK (à la hemskingarna Henrik Alexandersson och Johan Norberg).

  Inspiration för ett uppmjukande av denna olyckliga dogm i ditt fall kan du finna hos Sean Gabb och Thomas J Woods Jr.

  Gabbs har flera ggr medverkat i invandringskritiska VDare.
  http://www.vdare.com/users/sean-gabb

  Länk till en artikel av Woods i Human Events:

  http://humanevents.com/2007/07/20/founding-fathers-were-immigration-skeptics/

  • Peter Harold skriver:

   Jag älskar Sean Gabbs snobbiga engelska! 🙂 Jag har flera av hans föreläsningar i min MP3-spelare.

   Skall jag vara helt uppriktig lutar jag mest åt Hans-Hermann Hoppe-hållet. Han ställer väldigt kritiska frågor, och han har många intressanta resonemang och teorier som ställer de allmänna vedertagna uppfattningarna om demokrati över ända. Hoppe har lyckats formulera sig så att anarki är ett reellt alternativ. Hoppe sägs ha lyckats ge Rothbard en annan syn på migration som gjorde honom övertygad.

   Vad gäller SD är jag lite bekymrad över vart det partiet är på väg. Det ser ut som att de försöker förvandla sig till en variant av de andra partierna bara för att bli accepterade. En del information som kommit fram unde rmaktkampen i Stockholm är uppseendeväckande, och bevis för att man satsar på att bli eftergivliga istället för att vara ideologiskt konsekventa.

   • Cello Jr skriver:

    Läste Hoppe på Lew Rockwell för tio år sen. Minns att han förespråkade ärftlig monarki.
    Han hävdade att en kung var mån om att efterlämna en välfungerande stat till sina
    tronarvingar. Tänker man på Solkungen och sådana tjommar övertygas man inte
    av Hoppes argument. Däremot de brittiska monarkerna verkade vettiga. Undantagsvis
    Henrik den VIII. Hans dotter Elisabeth däremot var exemplarisk. Borde vara feministisk
    ikon.
    Beträffande SD. Svårt att kommentera för en person som aldrig skulle tillåtas medlemskap.För ”antisemitisk” och för Israelkritisk samt knarkliberal.

    SD stödde dessutom FRA-lagen. URK. Däremot bra i övrigt: djurskydd, abortmotstånd,, Nato-motstånd.
    Som höginkomsttagare dock orolig för att partiet skulle ta en vänstergir i
    skattefrågan. Men verkar inte så nu. Snarare som att man försöker axla de gamla Gösta Bohman-moderaternas mantel.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, nu sviker minnet mig igen, men det var faktiskt en forskare som studerat Solkungens regim, och bilden av dennes regering är färgad av de som besegrade honom. Inte för att detta förtar den faktiska vanskötsel som säkert förekom, men det var mycket mytbildning visade forskaren som studerat samtida anteckningar. Sånt är väldigt intressant, men våra politiker har en tendens att vilja stoppa dylika korrigeringar.

     Vad gäller SD… ja, jag undrar hur många dagar det skulle dröja innan jag blev ett ”medlemsärende” eller vad det kallas. Hade de åtminstone liknat UKIP eller Norska Framskritspartiet hade jag kanske frivilligt sökt mig dit. Jag fick faktiskt en förfrågan någon gång kring 2008-2009 om att gå in i en grupp som skulle ”kuppa” partiet mot en libertariansk inriktning. Fick förfrågan från folk från andra partier också (personer som syns i tidningarna, så det sker tydligen rörelser på hög nivå också). Jag har tackat nej hittills eftersom hälsan inte är den bästa. Onödigt att utsätta sig för rubriker som ”SD nominerar döende kandidater”, eller i vilket skick jag nu skulle vara i när det är dags. Jag hoppas innerligt att SD går från socialkonservativt till mer konservativt, men det är som du säger lite slir i deras styrning. Och det verkar inte krävas mycket för att kapa partier eftersom de flesta politiker drivs av egen vinning istället för av ideal (just därför skulle jag vilja rösta på ett parti som bara nominerar döende kandidater…).

     • Cello Jr skriver:

      I den bästa av världar och allt det där. . . Men man får hålla till godo med det som bjuds.(Förlåt tonen av gammal svensk pilsnerfilm.) UKIP. Well, perhaps. Fast när Farage går i moskén, liksom, well, det är väldigt typiskt politiker. Väldigt Mona och Freddan, typ.
      Visst. SD:s ideologiska framfart kan – om man vore ideologisk trafikpolis – väcka misstankar om att partiet lika gärna kan gira åt vänster som åt höger. Men vad skall vi stackars väljare göra? Oftast erbjuds inget annat i den politiska delikatessdisken än det minst illaluktande av flera illaluktande alternativ. Och,nja, för min åldrade snok doftar SD som färska räkor – jämfört med den surströmmings-odör som utgår från de andra riksdagspartierna.

      Ogillar allt ditt tal om hälsan. Skulle bli väldigt – eller hur jag skall uttrycka det – skulle förmodligen bli ganska ledsen om du gick hädan. Du är som dina läsare vet en ovanlig blomma i den svenska bloggrabatten.

      Minns hur jag visste att Lawrence Auster som jag följde dagligen blev allt sjukare och hur
      ledsamt det kändes när han avled i cancer. Samma med Christopher Hitchens (lite överskattad, men inte utan stort underhållningsvärde). Hoppas du inte ansluter dig till
      denna illustra skara.

 10. Ping: Gunnar Hökmark mer oroad för Israels väl och ve än för svenska folkets. | Peter Harold – Skrivarens blogg

 11. Ping: Oväntat? Politiker gör politik av Eurovision. | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s