Ron Paul i ny rasistanklagelse från gammelmedierna

Bästa läsare!

På senare tid har den forne kongressmannen dr. Ron Paul attackerats ganska hårt av gammelmedierna i sitt hemland. Hans unika ställningstagande i frågan om Ukrainakrisen – där hans namngivna instutition ger en mer nyanserad bild än vad gammelmedierna förmedlar – har retat gallfeber på etablissemanget som nu hugger på varje möjlighet mot honom.

Ron Paul medverkade nyligen på Lew Rockwells webradiosändning och försökte ge en bild av vilka krafter i senaten och kongressen som är emot krigshökarna. Ron Paul sade:

I was always annoyed with it in Congress because we had an anti-war unofficial group, a few libertarian Republicans and generally the Black Caucus and others did not—they are really against war because they want all of that money to go to food stamps for people here”.

Black Caucus är en sammanslutning för ledamöter av den amerikanska kongressen, och endast afro-amerikaner kan accepteras som medlemmar. Ron Paul menade att denna grupps intresse för att motsätta sig krigsoperationer var att pengarna skulle gå till socialhjälp.

Detta uttalande har plockats upp av mainstream media, och man beskriver Ron Pauls ordval som rasistiskt. En reporter på MSNBC skriver:

Obviously, the notion that Congressional Black Caucus members were only skeptical of wars because of food stamps is racially charged and ridiculous.

Robert Wentzel på sajten Target Liberty har dock gjort det som Ron Pauls kritiker inte gjort, nämligen att ta reda på vad CBC står i frågan om denna typ av socialhjälp. Och Wentzel finner på organisationens egen hemsida att man starkt kritiserar de budgetnedskärningar som republikanerna gjort mot SNAP-programmet, alltså där den amerikanska federala staten delar ut matkuponger. Wentzel hittar uttalanden från både 2013 och 2014 där CBC vill stoppa nedskärningarna.

I sak har Ron Paul rätt om att CBC vill använda de offentliga medlen till socialhjälp. Vad gäller organisationens motstånd till att gå i krig var Ron Paul dock lite väl generös om att de kan nämnas som anti-war, ty Wentzel hittar inga utspel där CBC är aktiva motståndare i sammanhållen grupp, även om det sannolikt finns enskilda ledamöter som kan tänkas rösta emot presidentens begär efter militär makt.

Det positiva är att gammelmedierna såterkommande atacker mot Ron Paul måste vara ett kvitto på att han har rätt, och att hans ord har betydelse.

Ron Paul har i Sveriges Radio beskrivits som ”högerextrem”, dock utan att beskriva vad man bedömer honom på.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ron Paul i ny rasistanklagelse från gammelmedierna

 1. Jared Forsgårdh skriver:

  När just SVT använder ordet ”högerextrem” betyder det i realiteten ”inte vänsterextrem som vi”.

 2. Benny skriver:

  Ja, det är definitivt en kampanj på gång i USA och EU för att stoppa floden av alternativa nyheter! I Storbrittanien snackar politiker på allvar om att förbjuda RT och Sputnik! Kerry äskar för mer pengar till propaganda!?? Som om inte hela MSM räcker? Tydligen så börjar fler och fler inse att MSM bara ljuger om allt och vill ha riktig info. I Litauen hade man en undersökning på litauiska TV3 om man ansåg att ryska nyheter bara var propaganda? 82% ansåg att de ryska nyheterna inte alls var propaganda utan mer sanningsenliga än de egna. Ridå! Angående Ron Paul så är han måltavla för det politiska etablissemanget i USA som avskyr någon som säger sanningar. Man kan bara konstatera att västs demokratier med påstådda fri och rättigheter inte tål en närmare granskning och att befolkningarna i EU alltmer genomskådar hur rutten ”demokratin” blivit. USA har aldrig varit en riktig demokrati så där har det aldrig funnits samma typ av förtroende för makthavare som i Europa. Många i USA litar inte alls på nyhetskanaler för man vet det bara är propaganda.

 3. Cello Jr skriver:

  Black Caucus är – precis som the African Mayors Association – en rasistorganisation. Tänk er en organisation för vitas intressen. Att det ena är accepterat men inte det andra är ett uttryck för en pseudo-vetenskaplig ”maktanalys”. PK-ister vill varken ha färgblindhet eller könsneutralitet, de vill trakassera vita män med dubbelmoral och positiv särbehandling.

 4. Cello Jr skriver:

  Ooops: African American Mayors Association. http://ourmayors.org/

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s