Tycker du att programledaren Alexandra Pascalidou gör ett dåligt jobb? Då är du en ”hatare”..

Bästa läsare!

Dags att korka upp champagnen – Alexandra Pascalidou lämnar jobbet som programledare för Sveriges Radios ”Ring P1”. Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

Ja, detta sagt med den fromma förhoppningen att jag skall få mina 15 nanosekunders offentlig ryktbarhet då SR eller något annat mediebolag med stöd och benägen hjälp från staten kommer dra fram ”exempel på det hat som SR-medarebetaren och författaren Alexandra Pascalidou utsätts för”. Här är jag! Ta mig om ni kan! Aftonbladet skriver i sin web-version att hatet fick henne att säga upp sig. Hon säger att hon fått nog.

I verkligheten gillar jag inte champagne. Men visst kan jag erkänna att det är en trevlig och önskvärd nyhet att hon nu slutar som programledare i det enda program där någorlunda vanligt folk får komma till tals (under förutsättning att de kan dupera snubben som sitter i telefonväxeln och stämmer av listan så att man inte släpper in oönskade inringare).

Om jag söker på google med orden ”alexandra pascalidou inkompetent” får jag 59300 träffar. Namnet ”Alexandra” ger 290 miljoner träffar, ”Pascalidou” 290000 träffar och ”inkompetent” ger 437000. Jag sökte även på ”peter harold inkompetent” och fick bara 5770 träffar, och de flesta var signerade av mig. Ja, jag vet, detta är en högst ovetenskaplig analys, och statistiken säger egentligen inte så mycket. Men genom att söka som jag gjorde fann jag väldigt många sidor som yttrade kritik mot henne, eller handlade om den kritik hon får. Bläddrar man en stund får man en inte alltför smickrande bild av hennes livsgärning, även av de som tar henne i försvar.

Jag har en bok med en text av en väldigt ung Alexandra Pascalidou. Jag var själv i 20-årsåldern då den hamnade i min ägo. Andemeningen i hennes skrivande är att hon är kvinna och har invandrarbakgrund, och därmed har hon ett företräde som förbigår alla andra som inte har hennes egenskap. Till en viss del kan jag hålla med om att det är intressant att höra vad vissa mariginella grupper tycker och tänker; jag är överygad om att invandrarkvinnor kan ha mycket intressanta och viktiga saker att berätta om sig själva för oss andra. Men Alexandra Pascalidou är inte positionerad i en marginaliserad grupp. Tvärtom.

Det är ett faktum att Alexandra Pascalidou fått sin tjänst som programledare för ”Ring P1” trots hennes uppenbara brister i allmänbildning samt hennes arroganta attityd till många av de inringande lyssnarna i programmet.

Jag kan inte på rak hand ge exempel på stunder då hon varit särskilt irriterande eftersom det är åratal sedan jag lyssnade, men det har oftast handlat om att hon ifrågasätter de medverkande på ett sätt som faktiskt är ovärdigt en programledare, samtidigt som hennes egna åsikter skall tas som absolut sanning.

Det påstås att kritiken mot henne baseras på rasism. Jag är inte övertygad om att detta är medsanningen överensstämmande till mer än en bråkdel. Jag ser inte Alexandra som någonting annat än svensk, även om hon ständigt gör reklam för sitt grekiska ursprung (fastän hon är född i Rumänien). Jag kan tänka mig att några ogina människor är besvärade över hennes position som programledare enkom av den anledningen att hon är invandrare, och för all del kan jag hålla med om att jag inte är vän av kvoteringstanken. Men att dra fram rasistkortet är att förminska den berättigade kritiken som Sveriges Radio borde ta till sig.

Man gjorde från SR:s sida en felrekrytering, och man underlät att rätta till misstaget. Därmed inte sagt att jag tror att jag varit bättre än henne, men ändock.

Jag kan föreställa mig att många är kritiska till Alexandra Pascalidou av fler anledningar än hennes arbete som programledare. Hennes författarskap har ifrågasatts, och det diskuteras även om att hon använder spökskrivare till sin produktion. Jag vill minnas att det finns anklagelser om att hon plagierar texter, men det kan kanske vara en fantasi jag har. Jag tror att kritiken mot henne som litteratör kan vara berättigad, och därför är det många som ifrågasätter varför hon ständigt lyfts fram av medierna.

Någonting som jag tror drabbat Alexandra Pascalidou särskilt hårt är hennes långvariga och faktiskt personliga kamp mot Sverigedemokraterna. Jag har i all hast bläddrat genom några referat som hon är ursprung till (hon eller sprökskrivaren…), och det är ganska tydligt att hon delgivit en demoniserande bild av SD. Det finns en pinsam kolumn i Metro som hon signerat 2009 med titeln ”Därför är SD som en alkis” som får mig att fundera på vad tidningen har för uppfattning om sin målgrupp. Det hon skriver kan mycket väl gett henne poäng i etableringen av varumärket Alexandra Pascalidou. Men ju oftare man hör de politiskt korrekta åsiktsmaskinerna mässa om att Jimmie Åkesson och hans parti är de moderna nazisterna, desto svårare blir det att ta sådana som henne på allvar. När hon sedan dessutom skall leda debatter, då blir det omöjligt att känna ett förtroende för hennes värv. Och när sakkunskapen brister, då känns det som att man i egenskap av lyssnare utsätts för ett hån.

Jag vill dock tacka Alexandra Pascalidou för en sak som gett mig mycket glädje. Jag gillade Ring P1 och lyssnade så ofta jag kunde. Men när jag till slut ansåg att det blev för mycket av det outhärdliga (d.v.s. av Pascalidou och Täppas samt en ännu mer bombad vikarie) rattade jag över till P2 och lyssnade på klassisk musik. Vet ni, den klassiska musiken är fantastisk!

Det slutade med att jag aldrig mer rattade tillbaka till Ring P1. Går radion igång är det P2 som gäller. Uppriktigt sagt, P1 är som att vara på ett socialistiskt väckelsemöte. Kram till alla licensskolkare i Sverige!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

31 kommentarer till Tycker du att programledaren Alexandra Pascalidou gör ett dåligt jobb? Då är du en ”hatare”..

 1. Cello Jr skriver:

  Äntligen kväll. Och vid tangentbordet ett glas rött. Bättre än Sobril. Tidigare idag lyssnade jag spiknykter och förtrollad på min och mina föräldrars gamle idol Mel Tormé på YouTube (Mel är huvudskälet till att jag aldrig kan bli en bra antisemit); nu hör jag från angränsande rum Göran Greider. Skulle inte Alexandra och Göran kunde ställa upp i tävlingen ”Sveriges mest irriterande människor?”

  Vad duktiga de där kloka tanterna och farbröderna är som deltar i Forum i Kunskapskanalen.
  De refererar till borgmästaren i Bogota (tydligen en progressiv förebild) och talar om att motverka ”segregationen”. Vilka fantastiska underbara människor det finns i det här landet ändå, trots Jimmie Åkesson och andra otäckingar (typ Peter Harold :-)).

  Kloka tanter och farbröders uppgift in the scheme of things är att räcka ut en auktoritativ hand att hålla. Om du är en orolig källsorterande miljöpartist som drömmer mardrömmar om Jimmie Åkesson, så behöver du någon att hålla i hand. Någon som utgör en subtil försäkran om att allt är som vanligt, inga paradigmskifte i sikte, det är fortfarande i andlig bemärkelse 2005.

  Beträffande då Greiders överkvinna, Alexandra, så finns det mycket ”dört” att kasta på denna häxa. Fråga Micke Alonzo! Eller varför inte Kjell Häglund?

  http://www.resume.se/nyheter/2005/10/05/n-pascalidou-anvander-spoksk/

 2. ohaddo skriver:

  Hillary Clinton: ”We came, we saw, he died”. (smaklöst och mycket otäckt)
  Peter Harold: ”Veni, vidi, vici” (original)
  Bra skrivet Peter !

 3. Sofia skriver:

  Betydligt mer intressant debatt än i SR;
  insidisk diskussion mellan SD-folk:
  http://www.exponerat.net/viktigt-meddelande-fran-sds-medlemsutskott/

 4. Anna skriver:

  Jag har varit inbjuden på föreläsningar och aktiviteter på fryshuset där Pascalidou var med, bland andra. Inte många fattar vad det innebär att tillhöra den målgrupp (ensamstående mamma) som vägrar låta sig hjärntvättas. Något annat än dessa aktiviteter blir man aldrig inbjuden till, och borde vara tacksam för gratisfika och gratis hjärntvätt… Så fort man ifrågasatte någon sak hon sa var det tvärkört. Kände mig som en clone trooper som hamnat på rebellernas sida. Kan man bli mer marginaliserad än så… Hon är ju så GOD, så vacker så utvilad så stor i munnen… Gillade hennes exman sångaren i stockholms negrer. Fast det var några år sen nu.

 5. Herr Flick skriver:

  Nu kanske hon förstår Jimmie Åkessons situation.
  Karma is a bitch.

 6. kallepelle skriver:

  Om Du inte är kommunist före tjugo så är Du hjärtlös. Om Du fortfarande är kommunist efter tjugo så är Du hjärnlös säger man i Amerca Latina. Tyvärr för AP så stannade hon i sin tillväxt innan tjugo. En nog så generande defekt. America Savala är ännu en såndär.. Häckningsplatsen leds av Hr Jonas S. Är Du defekt då är Du kommunist-

 7. Läsare skriver:

  Men när jag till slut ansåg att det blev för mycket av det outhärdliga (d.v.s. av Pascalidou och Täppas samt en ännu mer bombad vikarie)
  ——————–
  Är det möjligt? Jag zigenaren när hon hade Mosaik. Tål inte det asfula spöket efter det. Om svenska folket på fullt allvar sitter å lyssnar på Ring P1 med täppas fågelskrämma och den gravt rasistiska zigenarkärringen från ett ghetto i Rumänien år efter år, då är de inte dumma i huvudet, de är idioter.

  Svenskarna är bara för patetiska. Det är samma som med zigenarna som svenskarna skall tämja och göra rumsrena. Det går bara inte, med något lätträknade undantag. Svenskarna tror att kan de bara komma förbi spamfiltret i växlen, då skall de minsann upplysa Paskolosko och Scarecrow Täppas att de minsann inte är rasister och sedan skall de sluta med deras eviga rasistanklagelse.

  Exponerat och Avpixlat har var sin Zigenartråd om Paskolosko. Hon måste vara den mest hatade zigenaren i Sverige. Hon är milt sagt ett ytterst motbjudande kräk!

  • cfr skriver:

   Men snälla Läsare, kan du inte försöka vårda språket någorlunda? Det gynnar knappast PH att ha denna sorts kommentar på sin blogg.

   • Läsare skriver:

    Vet du hur många gånger zigenare Paskolosko har kallat DIG cfr för ett jävla rasistäckel de senaste 20 åren?

    Vad kommer först: Jag som svarar eller zigenarkärringen som inte kan öppna foderluckan utan att anklaga mig för att vara ett jävla kräk?

    Som du ropar så får du svar.

    • Läsare skriver:

     Och det var inte jag som började ropa

    • cfr skriver:

     Pascalidou är som de flesta.

     Precis som med svarta, muslimer och kommunister så gapas det mycket men i slutändan vill de ändå hos mig – den vite mannen – eftersom det bara är jag som erbjuder ett anständigt samhälle.

     Därför bryr jag mig inte särskilt mycket när det gnälls, blir inte ens kränkt.

     • Anna skriver:

      Fast jag skiter ju egentligen i ursprung- jag tycker det är rätt ointressant eftersom jag anser att varje lands medborgare bör se till sina egna i första hand. Så länge det inte handlar om muslimer som jag inte TÅL. Tänkte inför min första resa vid 14 år på egen hand med kompisar, absolut INTE skulle till länder där man som tjej var tvungen att dölja håret och sina ben. Och NU har vi hela jävla skiten här av ngn anledning. Vårt största dilemma här i Sverige är att ni ”vita män” inte anser att svenska tjejer är något att ha och att svenska män lider av en slags fobi som alltid tycks gå ut på att jämföra kvinnor. Vilket alltid leder er till att bara tända på asiatiska kvinnor som mest ser ut som små pojkar. Jag vet inte hur anständigt detta egentligen är på en skala. På en europeisk skala. Jag hade haft större förståelse och respekt för det här med att påstå att alla kvinnor på denna jord hade velat ha ”vita män” för att de oftare har större plånbok eller åtminstone ägt en tomt.

      Varför det är så saknar egentligen betydelse. Det jag ville åt här var bara att den här ”trollformeln” inte alls är så magisk. Alla dras till pengar. Det är väl kanske inte så jävla konstigt att jag som svensk kvinna inte direkt dras till Bert Karlsson, medan städerskan Yolanda gärna städar både naken och med stjärten i vädret… Är väl snarare kutym för svenska män att ta hit kvinns som sedan när de blivit för krävande, skickas hem innan hon har rätt till att få stanna. Vita män, svarta män, gula män. Skitsamma vilka män- män OCH kvinnor som har makten över att bestämma över någon annan partner- kan ju sällan umgås på lika villkor. Lika barn leka bäst. Därför är jag nationalist när det passar. Och i det här ämnet passar det rätt bra.

    • Anna skriver:

     Jag håller med dig Läsare. Är man en fitta så är man. Är nog jag som använt fulast språk här på stackars Peters blogg. Kul att få uttrycka sig oredigerat! Inte många som tillåter frispråkliga uttryck. Men å andra sidan är det inte många som bryr sig om mig. Priset man får betala… Det är så befriande att EN endaste gång per dag eller vecka- får uttrycka sig precis så inkorrekt som man tänker. Annars hade det ju imploderat där inne i skallen. Ut med det bara- via uttrycket frigör du demonerna som annars hade förpestat för dig själv. Inte mitt problem hur den som läser uppfattar saken.

     Ut med skiten, bara! Tycker jag. Så länge det bygger på din egen känsla kan det inte vara fel- snarare ett fel hos den som uppfattar det så. Vi lever nämligen olika liv, allihop. Med olika referensramar.

  • stefan skriver:

   Hon är från Grekland och är väl ingen Zigenare ???

   • cfr skriver:

    Hon är faktiskt född i Rumänien, vilket dock inte med automatik gör henne till zigenare. Även om hon vore zigenare så har det väl inget att göra med hennes speciella och klena prestationer som ”journalist”?

    • stefan skriver:

     Jag håller med om att hon är en av dom värsta svenskhatarna och stängde av TVn på EU valvakan pga den trion som jag verkligen avskyr och som skulle leda programmet. Fast man behöver inte skriva zigenare???Inte för att jag gillar zigenare!

     • Läsare skriver:

      Fast man behöver inte skriva zigenare???Inte för att jag gillar zigenare!
      ________
      Kan du inte bestämma dig? Vet du när zigenare blev romer?

      Det började i Expressen/Aftonlögnen för 10-12 år ssedan. På sidan två, den så kallade ledaren skrevs det: Zigenare ( romer) har väldigt fin kultur och har tillfört Sverige enormt mycket.

      Först zigenare och sedan (romer) inom parentes i den löpande texten. Ingen förklaring, inga pekpinnar, bara (romer) i den löpande texten.

      Jag såg när det hände, och började misstänka vad som skulle komma. Det höll på i ganska precis två veckor, sedan stod det: Romer (zigenare) innom parentes har Fi kultur osv.

      Det höll på i två veckor, sedan var (zigenare) innom parentes borta och sedan dess är det RÅÅÅÅMER som gäller.

      Den som nån enstaka gång skrev zigenare i nån artikel eller sa zigenare högt i radio eller TV blev hudflängd. Idag tio år senare finns det folk som aldrig hört ordet zigenare, utom att den som säger zigenare blir framställd som en dödsknarksnazist som vill gasa sex judar och alla zigenare.

      Så lätt går det att hjärntvätta den stora massan. Tom äldre som borde veta bättre säger råmer.

      • cfr skriver:

       Det är intressant att begreppet antiziganism ändå är vedertaget och tillåts. Någon som har slarvat gällande folkfostran?

     • Läsare skriver:

      Har inte TV. Var svenskhataren Paskoloska programledare? Ryser vid bara tanken.

 8. stefan skriver:

  Jag glömmer aldrig dom 5 minuterna som jag offrade på EU valvakan som med opartiska programmerare hade blivit den bästa SVT kvällen i mitt liv

 9. Läsare skriver:

  Lite roligt mitt i bedrövelsen. Två min animerad film. Väldigt rolig och proffsigt gjord. 🙂

  https://m.youtube.com/watch?v=MOPbUoZwoEM

 10. Läsare skriver:

  Snabbläste det judiska reklambladet DN från Lördag 1 Mars. Framsida: Svenska judar tvingas lämna Sverige. Två helsidor judesnyft snyft snyft inne i blaskan.

  När har judiska DN beklagat att svenskar tvingas flytta från Malmö pga av all blattekriminaliteten? Har aldrig hänt, tvärtom har judiska DN hånat och anklagat svenskar.som flyr från Malmöghettot för att vara rasistiska kräk. Men om det drabbar, judar, då jäklar är det violiner och hela offerkittet wholesale.

  Mer DN: Je suis Paskolosko. Mera Judegnäll sida upp och sida ner. Varför är jude-blaskan DN så förutsägbar? Därför att när du väl ser judegnölet, då är det samma skiva med hack i på repeat.

  • Anna skriver:

   Bra där! Jag har försökt få Sophias änglar att belysa vår sits i den här helvetesförorten och en mängd andra mediala sammanhang. Tror du att jag ens fått ett svar? Inte ens ett ”fnys” har jag fått i svar. Alla låtsas som att vi inte finns. Att alla vi inte finns.

   Har vi alla drabbats av en massiv MASS-PSYKOS, kanske?

   Nästa gång ska jag tipsa media om den här företeelsen från detta perspektiv! Om jag FÖRST skriver att det är något i grundvattnet, som påverkat oss- de smäller upp det i media och SEN blam bam thank you MA`M- skjuter jag skottet rakt in i medianyllet!

   Vad tror du om det? Live mediasändning… SVT. Blam bam…. Jaja, … var inget förresten…

 11. Anna skriver:

  Läsare- är din mamma Marie?

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s