Eliten förbereder sig på både krig och revolution.

Bästa läsare!

Man kan läsa i böcker av dem som var med på den tiden att man kunde ana att 2:a Världskriget var på väg, och vissa menade att de burit denna känsla ända sedan vapenvilan i det första världskrigets slutskede.

Nu sitter jag själv här och anar oråd. Visst, vi lever på 2000-talet och humanismen påstås ha gjort stora landvinningar inom den västerländska civilisationen. Ja, även i Asien också. I Kina åker folk bil, och i Indien har människor börjat bli upprörda när kvinnor gruppvåldtas och dödas av sina gärningsmän. Det går åt rätt håll där.

Dock inte här i Europa. Eller inte ens i västvärlden rent generellt heller.

Jag vet, det var kanske inte alls bättre förr, men jag var okunnigare. Fast numera måste man vara väldigt okunnig för att kunna förbli salig och naivt förvänta att allt ordnar sig. Frågan är numera vad som kommer att hända, och när?

Med denna ödesmättade utsikt så har i alla fall jag börjat grubbla på hur nästa storkrig kommer påverka mig själv och mina nära och kära. Jag har slutat tänka i banorna att ”det drabbar bara andra och inte mig” sedan det osannolika hände i samband med nedskjutningen av MH017 samtidigt som jag studerat eskaleringen av Ukrainakrisen sedan hösten . Jag har nära och kära som rör sig över denna planet, och våldet kan slå till varsomhelst. Eftersom våldet uppstår med politisk avsikt så kan varken statistik, förnuft eller hoppet skydda oss längre.

Jag är absolut inte politiskt överbegåvad, men jag är tillräckligt upplyst om att världens öde styrs av en (delvis ljusskygg) elit som kan påverka krig och fred. Det är förvisso ett komplext mönster, och det finns inte en enda person som man kan peka ut som ensam ledare i denna liga. Däremot finns det intressesfärer som samverkar. Den som vill kan forska fram namnen som ingår i denna elit; de finns där även om dessa personer skyddas av de medier som de själva styr i bakgrunden. Eftersom deras existens inte är hemlig kan flera andra göra samma analys som jag.

Detta fick mig att fundera på hur eliten kommer hantera krisen när den eskalerat till våld. I morse vaknade jag upp och försökte föreställa mig hur dagen ser ut för George Soros, Zbigniew Brzezinski, Jacob Rothchild och deras likar då kriget bryter ut och våra samhällen kommer slås omkull. Går de ner i sitt skyddsrum fyra våningar under jorden? Eller sitter de på balkongen och njuter av de svampformade rökmolnen som ploppar upp vid horisonten?

Nej, jag skämtar inte. Detta är faktiskt en realistisk fråga. De tänker överleva.

Som ett omen fann jag i The Telegraph en artikel där nämnde Jacob Rothchild uppmanar finansfolk runt om i världen att värdesäkra sina tillgångar nu när planeten befinner sig i en så pass kaosartad och kritisk situation som man aldrig upplevt sedan 2:a Världskriget. Han borde ju veta eftersom hans familj var med och stödde de krigande sidorna på den tiden…

Lord Jacob pratar inte om svampmolnsröken, men han nämner kaoset och extremismen i Mellersta östern, det aggressiva och expanderande Ryssland, samt ett svagt EU som har massarbetslöshet, svag ekonomi och knappast några förutsättningar att klara sig ur sin belägenhet. Lite cyniskt kan man konstatera att lord Jacob själv är en del av problemet, men The Telegraph reflekterar inte så mycket över den saken eftersom budskapet är att en sån som lord Jacob kan rädda rikt folks pengar. Med principen om att den enes död är den andres bröd, så slår den fjärde baronen Rothchild ett slag för sin investmentfond som han rekommenderar andra att anförtro sig till.

Efter denna artikel fann jag även en annan äldre text som besvarade mina funderingar kring vad folk med resurser gör när de skymtar ett storkrig. I The Guardian finner vi svaret:

With growing inequality and the civil unrest from Ferguson and the Occupy protests fresh in people’s mind, the world’s super rich are already preparing for the consequences. At a packed session in Davos, former hedge fund director Robert Johnson revealed that worried hedge fund managers were already planning their escapes. “I know hedge fund managers all over the world who are buying airstrips and farms in places like New Zealand because they think they need a getaway,” he said.

Intressant. Nu tror jag att hedgefondsdirektörer skall klara av att hantera Occupy-rörelser eftersom dessa oftast är infiltrerade av folk som ovan nämnde George Soros eller Zbig Brzezinski (nej, jag skämtar inte; Soros skickar pengar även till svenska grupper som skall fungera som vilande celler tills man behöver regissera ett eller flera upplopp här i kamp mot kapitalism och för ökat politiskt styre).

Men låt oss leka med tanken att den f.d. Soros-rådgivaren Robert Johnson har rätt. Hur ser då scenariot ut för att jetplansägande finansdirektörer skall sätta sig i sin Learjet och fara till någon lugn plats som skulle kunna liknas vid en Hobbitby där ingen skulle kunna tänka sig att göra någonting värre än att kasta sten i ån?

För det första bör vi här förmoda att vi inte har ett vanligt politiskt arrangerat upplopp att vänta oss. Det handlar inte om att 500 ungdomar med för mycket tid och för lite hygien kommer campa på torget och skrika efter mer statliga pengar för välfärden. Det handlar inte heller om 500 skogstokiga negerynglingar som tycker att polisen gjort fel när de skjutit en rasifierad butiksrånare. Nej, vi talar här om något värre än en mobb som inte kan hanteras med all f.d. militärutrustning som målats vit och anförtrots de lokala polismyndigheternas händer. Vi talar i termer om inbördeskrig.

Här faller vi in på Barack Obamas förbudspolitik. Under förespegling att få bort skolskjutningar vill han och hans regering förbjuda det amerikanska folket från att bära vapen. Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att förstå vad han är ute efter på riktigt när han tar vapen från medborgarna samtidigt som han militäriserar polisväsendet.

Men varför skulle nu medborgarna resa sig upp mot sina makthavare?

En tanke kan vara att de fått nog av bedrägeriet. Mina ögon har ett amerikanskt perspektiv, och här ser jag landets enorma statsskuld, politikernas kränkningar av landets grundlag, den av storbankerna ägda centralbanken och penningpolitiken som urholkar värdet på vanligt folks besparingar, ökat skattetryck i kombination med högre arbetslöshet och rent generellt sämre levnadsstandard. Eller varför inte lite krigströtthet. Det går säkert att göra en lång lista med rimliga skäl för folk att göra revolution även i en demokrati. 

För europeisk del har jag lite svårare att föreställa mig varför man skulle skrämma hedgefondernas ägare ända bort till Nya Zeeland. Låt mig först av allt uttala en misstanke om att de vi talar om här i ”den finansiella eliten” som kan tänkas fly med sitt jetplan till lammstekarnas kungarike måhända lirar i divisionerna under Jacob Rotschildt. Det skulle inte vara otänkbart att den dag vi ser äkta inbördeskrig – revolutioner – så har vi någon i den rotschildtska eller rockefellerska divsionen som låter revolutionärerna jobba för sina intressen. D.v.s. avsätta regeringar, förstöra konkurrenter och konfiskera företag som sedan hamnar i de största hajarnas bett. ”Småhandlarna” – vilka åtminstone levt så gott att deras bolag kunnat leasa jetplan – kommer att skatta sig lyckliga över att de kom undan med livet i behåll och har några hundra kilo guld i sina valv under de nybyggda herrgårdarna i Nya Zeeland och börja om på ny kula.

Eftersom detta är en verklighet som inte liknar en Disneysaga så kommer inte detta blogginlägg berätta ett lyckligt slut. Jag har inget jetplan att fly med. I bästa fall kommer varken revolution eller krig drabba Sverige. Men eftersom våra politiker tagit på sig uppgiften att ansvara för alla olyckliga människor över hela jorden så kommer vi att påverkas. Och då man varken i Sverige, EU eller i USA arbetar för att få fred runt om i världen så kommer vi att få vår beskärda del av eländet. Ja, såvida inte du har en herrgård på Nya Zeeland att fly till…

Hälsar eder Peter Harold  

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till Eliten förbereder sig på både krig och revolution.

 1. Benny skriver:

  Man kan ju hoppas att krigsförespråkarna i USA och Europa besinnar sig! Ben Hodges, USA:s överbefälhavare i Europa är direkt emot ett krig med Ryssland för han anser att Ryssland förfogar över alltför avancerade vapen! Och han har ju rätt, medan USA låtit sina kärnvapenbärare rosta i silona och inga nya utvecklats så har Ryssland i stället lagt ner enorma summor på modernisering av sina missiler, ubåtar m.m. Dessutom så har man utvecklat än mer avancerade luftvärnssystem som S-500, som ersätter S-400 som redan var mer än tillräckligt för ändamålet. Läste en rapport från Janes Defense om hur ryssarna slår ut drönarna som ukrainarna fått från väst med ett vapen som bränner ut elektroniken med någon typ av EMP-puls vilket resulterade i att drönarna planlöst flög omkring tills de störtade. Denna utrustning kan även monteras på helikoptrar och flygplan och är således portabel. För USA verkar det dock som man egentligen inte är speciellt intresserade av att vinna krig, utan huvudsaken verkar vara att hålla igång krigen, vilket ju kan te sig märkligt vid ett första påseende tills man inser att produktion och försäljning av krigsmaterial är en för USA viktig näring. Och det är som vanligt politiker i alla läger som håller igång krigsretoriken medan militärerna som vet vilket helvete krig är tar det betydligt lugnare. Men blir det ett kärnvapenkrig så hjälper nog inte att fly till Nya Zeeland eller någon annan plats ovan jord utan det är nog skyddsrumskomplexen i Cheyenne Mountains och Uralbergen som blir nästa hemadress. Vi andra får nog finna oss i att bara utrotas, och i Brezinskis plan ingår ju att den mänskliga populationen måste ner till ca 1.5 miljarder. Som Erlander sa en gång….huken er gubbar och kärringar, för nu laddar man igen (för ett nytt krig). Och kanske är ett storkrig ända chansen att röja upp i det enorma skuldträsk som världen befinner sig i och som bara väntar på kollapsen.

  • Peter Harold skriver:

   När man nämner att Ryssland moderniserat sina missiler så stämmer det att man utvecklat nya system, men samtidigt så skrotas väldigt många av de gamla systemen. Det lär visst också vara så att de nya RS-24:orna inte förses med multipla stridsspetsar (eller bara ett fåtal), även om de kan tekniskt bära upp till tio stycken. Och så skall de visst kunna flyga snabbare också.

   Jag hade gärna velat säga att det militärindustriella komplexet hade föredragit ett utdraget proxykrig i Ukraina, men tydligen vill USA hemskt gärna bli av med Putin. och då måste det nötas ganska rejält.

 2. Sofia skriver:

  1 % har roffat åt sig nästan alla resurser på Jorden.
  Vi andra är alltså i en förkrossande majoritet.
  1/ Sanningen ska upp på bordet.
  2/ Mänskligheten måste undervisas om vad som gäller.
  3/ Ansvar utkrävs.

  • Peter Harold skriver:

   Njae, det sägs att 1% lyckats tillförskaffa sig det mesta av rikedom. Och med det följer ju förstås ägandet av tillgångar. Fast många av tillgångarna är i fysisk form, och kan egentligen inte omvandlas till fysiska pengar. Däremot är det intressant att fråga sig hur denna 1% skaffat sig denna förmögenhet. Inte sällan brukar staten ha ett finger med i spelet. Eller rättare sagt, det är extremt sällan som staten inte har det. Och den där enprocentaren brukar ju vara med och utse vem vi få välja till att styra staten.

 3. baravarat skriver:

  Jag själv hoppas på något liknan det i Ukraina fast i Sverige, Alla söder om hagsta och hackegård gnäller om vad norrland kostar och bara vill ha bidrag, jag skulle sj ställa upp på den delningen och så skulle dom nedanför hacke se vad norra Sverige bidrar med 🙂

  Inte bra all krigshets som är mot Ryssland inte bra för någon förutom usa vapentillverkare dom jublar.. dom var jättesura då turkiet köpte vapen av kina då de inte var nato kompatibelt, tror själv att usa blev lite hmm dom köper bättre grejer från annat håll och billigare dessutom, jäklar

 4. Sofia skriver:

  Blogginnehavaren bestämmer om detta är ”on topic” eller inte:

 5. Cello Jr skriver:

  Spot on, Peter! (Som vanligt.) Man brukar säga att de överlevande kommer att avundas de döda.
  Har sedan ett eller två år börjat tänka i banor om ett tredje världskrig. Innan Ukraina var det stormaktskonfrontation i Syrien som oroade. Men Ukraina är mycket värre. Förmodligen vår tids Serbien eller Polen. Så kriget kommer att utkämpas delvis på vårt territorium. Inte med bombflyg utan medels attacker på elnät med cyberattacker och spetnazoperationer. Och orsaken är förstås den politik som USA och EU plus Carl Bildt driver. Ryssarna provoceras att svara och försöka förekomma. Förr kunde mänskligheten resa sig efter ett världskrig och linka vidare, men nu kommer ett kärnvapenkrig att förändra allt detta. Det blir ingen romantisk London-blitz, det blir Mad Max. Och vem orkar med en sådan tillvaro. Vi är inte gjorda för medeltiden. Så de intelligentare av oss, som inte lider av veritofobi, bör förbereda att ta en cyankaliumkapsel och skjuta sig, ty döden är att föredra framför den mardröm som skulle följa på ett krig.

  Btw, varför tiger ”mitt” parti SD om detta? Och varför åkte vissa svenska nationalister till Ukraina för att slåss på elitens sida (indirekt)? Usel analys?

  • baravarat skriver:

   Håller med Sd är mycket Pk i detta ämne och sen alla nationalister som slåss för Ukraina fattar inte dom borde slåss på Rebellernas sida då vi härstammar från Ryssland och dom resterande i EU är ju på Rysslands sida har jag fått för mig…

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att SD inte vågar bryta mot mönstret, även om det nog finns många SD:are som (liksom andra mer pålästa) vill ifrågasätta vad som sker. Jag tror att man borde ta de östeuropeiska ländernas debatt som exempel. Jag tänker bl.a. på Ungern.

 6. Cello Jr skriver:

  Har även sedan x antal år känt tacksamhet mot den amerikanska milisrörelsen. Visst är den ”brokig” och delar av den helt ”wacko”, men vad spelar det för roll? De står mellan en diktatur i USA och friheten. Och visst är de här skjutningarna (Sikh-templet och Aurora-bion i Colorado) skumma. Black ops för att motivera konfiskering av milisrörelsens arsenal?

  • Peter Harold skriver:

   Dessvärre är jag dåligt insatt i de amerikanska milliserna. De har onekligen fått dåligt rykte i mainstream media.

   • Läsare skriver:

    Vilket inte kan bero på att det judestyrda Hollywood i årtionde har pumpat ut den ena skräpvideon efter den andra där alla vita patrioter framställs som sinnesjuka judehatare?

    • Peter Harold skriver:

     Jag kollar inte så mycket på videos, men visst har jag iakttagit mången film eller TV-program där skulden läggs ganska ensidigt på dem med min kulör på skinnet.

 7. Martin skriver:

  Angreppen på nationalstaterna, om de är framgångsrika, kommer omvandla ordning till oordning. Stort krig kommer också orsaka oordning.
  Vad vinner enprocentarna på det? De är beroende av ordning för att deras ägande skall respekteras? I total oordning äger man inte mer än det man själv kan skydda, tillsammans med sina grannar. Enprocentarna skulle behöva hyra legosoldater varje gång de skulle hävda sitt ägande. Så varför skulle de söka orsaka oordning? Om de verkligen lyckas är deras traditioner och visdomar och modus operandi precis lika trasiga och kontraproduktiva som så mycket annat, de bara fortsätter att göra samma som de har fungerat fram till nu men deras påverkan har nu blivit så mäktig att det har sönder det system som deras agerandes effektivitet har varit beroende av?

  Nåja, bara en spekulation.

  • Cello Jr skriver:

   Intressant tankegång, dock.

  • Peter Harold skriver:

   Oordningen är inte permanent. Oordningen blir en ursäkt för att införa mer polisstat. Man förslösar inte en bra kris. Se bara på elfte september.

   • Martin skriver:

    Men en polisstat kräver en förmåga till ordning. Alltså, det finns två paralella spel. Dels, att ta kontrollen av vad som ”är”. Det andra spelet är storleken på vad som är.
    Alltså, ditt motargument rör sig bara i den första världen. Som har mycket med intention att göra. Om vi bara kunde bryta mot xyz tabu, xyz regel, xyz tradition, så kan vi bringa lyckoriket/fördelar/mer. Men ditt argument rör inte vid den andra världen. Vad som är faktiskt möjligt. Det multikulturella samhället till exempel. Förändrar hur mycket det faktiskt är möjligt att äga. Hur pass mycket en utomstående person utan förankring i det multikulturella territoriet, utan ”boots on the ground” faktiskt kan äga. Därför att det inte längre finns en enhetlig uppfattning om ”rätt och fel”. Gemensamma strukturer upphör att existera. Allt fragmenteras. Det ger fördelar till utomstående aktörer därför att olika grupper kan spelas ut mot varandra, ingen stark enhetlig vilja kan göra motstånd mot utomstående dominans. Men alla grupper kan ej bli tillfredsställda av det utomstående ägandet, alla grupper konkurrerar mot varandra. Och förstörelse är lättare än konstruktion. Ta en gruva? I nationalstaten kunde alla garantera gruvans säkerhet, de utländska experternas säkerhet. Därför att alla i nationalstaten skulle bli lidande, om så bara av lägre anseende, om något hände med dessa. I det mångkulturella samhället, om en grupp kontrollerar en gruva åt det internationella kapitalet. Så kommer alla den gruppens konkurrenter att ha nytta av att förstöra gruvan, döda experterna, förstöra logistiken som gör gruvan värdefull, etcetera. Förstörelse är lättare och har mycket fler möjligheter än skapande. Skapande har långa och ömtåliga försörjningsleder.

    • baravarat skriver:

     Jopp våra politiker är fegharar som borde landsförvisas, kanske därav de konstruerat DÖ, eller gjorde om grundlagar så att dom som suttit i regeringsställning inte skulle kunna bli dömda för handlingar dom gjort… många saker som är gjorda som är fel att vi agerar svans åt usa mfl är ju sinnessjukt! budskapet måste ut Ryssland har inte gjort något än men skicka vapen armeer till ukraina så tror nog inte någon ryssar sitter hemma skulle inte spela någon roll vad Putin skulle säga då stanna hemma det är i ukraina inte i ryssland skulle nog den Ryska armen gå in ändå då det är deras familj och släkt som blir slaktade….
     ungefär som vi borde göra med dom i rosenbad som inte lyssnar gå in och kasta ut dom och införa nytt styre….

     • Peter Harold skriver:

      Jag börjar känna sympati till Stolpe som sad evad han vill se med de lagstiftande i riksdagen. De skulle hängas högt. Undrar om man får säga sånt i svenska medier längre utan att vara socialist…?

    • Peter Harold skriver:

     Detta förutsätter att det inte finns någon etik i samhället. Jag tror att det är där man måste börja. Etiken uppstår ur en gemensam anda om att skapa fördelar inom ramen för lag och ordning (där respekten för äganderätten är A och O), antingen av egen kraft eller i samarbete med andra. Etiken förhindrar andra än ägaren att nyttja gruvan. Det scenario du beskriver är barabari, och det är inte omöjligt att vi ser mer av den varan i framtiden, i synnerhet om staten skall ta sig rätt att ägna sig åt barbari. Multikulturalismen i sig behöver inte leda i den riktningen, men det finns onekligen kulturer som är destruktiva för ett samhälle.

     • Martin skriver:

      Nej. Etik uppstår från grupper av människor som har förmåga att skada varandra och vars betende kommer påverka varandra oavsett (vanligtvis genom geografisk närhet). Föreställ dig två hyreshus. Ett där ingen någonsin kan vräkas, oavsett vad de gör. Och ett där vem som helst kan vräkas genom ett majoritetsbeslut på veckomötet som alla boende måste besöka. Det ena huset kommer ha både etik och strikt efterlevnad av den etiken. Det andra huset kommer vara ett helvete.

      Men spännande att du kallar mitt tänkande barbari. Det är mycket skarpsinnigt, jag tror du har slagit huvudet på spiken. Ett samhälle som inte är tätt sammansvetsat (som till exempel en mycket homogen nation) kan ej baseras på etik utan måste baseras på terrorbalans. I ett samhälle baserat på etik kommer oetiskt betende att belönas och moraliskt betende bestraffas. Ett etiskt samhälle är en lögn.

      • Peter Harold skriver:

       Egentligen är det dagens samhälle som jag ser som barbariskt; politikerna är barbarerna. Sedan har du dem som politikerna lyder. 😉

       Bilden av de två olika hyreshusen är slående; vi har ju redan ett sådant samhälle idag.

 8. Cello Jr skriver:

  Via portalen Riktiga Nyheter upptäckte jag att USA kommer skicka soldater till Ukraina. Mot bakgrund av den allt mer inflammerade krisen mellan Ryssland och väst fyller denna upptrappning av krisen mig med de dystraste farhågor.

  Vad som får mig att häpna – vid en snabbkoll av medierna – är att ingen tv-station eller större dagstidning nämner detta. I stället tjatas om LO:s jämställdhetsundersökning eller som nu om taxichaufförer som utsätts för hatbrott och att staten drar in bidragen till invandrare som vill bli företagare. Feminism och ”antirasism” dominerar helt nyheterna.

  Det märkliga är att alla gammalmedier faktiskt verkar kontrollerade. Det som Russia Today anklagas för av svenska medier är lika sant om dem själva. De är statskontrollerade, ingår i det psykologiska försvaret (Orwells ”Sanningsministerium”) och det gäller givetvis även DN och Svenska Dagbladet.

  Senast möjligheten av amerikanska trupper till Ukraina förekom i svenska medier var i höstas. Sedan locket på. Senast Fox News nämnde det var den 15 februari.

  http://www.foxnews.com/world/2015/02/11/fighting-rages-on-in-ukraine-ahead-peace-talks/

  • Sofia skriver:

   Om jag gjorde denna filmsnutt skulle jag poängtera att sionistkanalen TV4 betecknar sionistiska källor som ”oberoende” istf att göra reklam för Fria Tider.

   • Läsare skriver:

    Det är endast idioter som blir anställda på jude-TV4.

    Den ena ”journalisten” på TV4 är mer blåst i huvudet än den andra. Det är bottenavskrapet som är anställda av judarna som äger TV4. Medveten fördumning av goyim.

    • Läsare skriver:

     Hörde av syrran att det senaste zigenartricket i Stockholm är att zigenarna rycker upp dörren och kräver pengar. Någon som blivit utsatt? Skall tydligen ha varit i slask”media” i veckan.

     • Cello Jr skriver:

      De skulle bara våga. Förresten har jag portkod. 🙂

      • Cello Jr skriver:

       Och så har jag aldrig kontanter, men de kanske ”tar kort” (om man ger dem koden!). 😉

      • Läsare skriver:

       Missade hela poängen. Zigenare rycker upp bildörren när du sitter i bilkö.

       Att zigenarna bara rycker upp dörren till hus och lägenheter har de gjort länge.

       • Peter Harold skriver:

        Jag är trygg. Mina bildörrar går i lås så fort jag kör över 7 km/h. Jag kommer ihåg hur skraj jag blev när jag åkte iväg från bilhandlaren för jag trodde att någonting gått sönder i min nyinköpta bil. Dessutom har jag separat fjärröppning för bakluckan, så jag behöver inte vara rädd för att tjuvarna hoppar in i bilen medan jag lastar i bagageutrymmet.

   • Peter Harold skriver:

    Jag kan inte kolla på TV4 Nyheterna en enda gång utan att utbrista i ett ”Vad i helvete???”….

  • Peter Harold skriver:

   USA har redan ”instruktörer” på plats i Ukraina sedan en tid tillbaka. Eller ”krigskooridnatorer”. Just nu pågår planeringsarbete av en ny offensiv som skall äga rum när vapenvilan bryts på riktigt.

 9. Anonym skriver:

  Tack Peter! Ser allt det här från en annan perspektiv. Känns att kriget är nästan oundvikligt för mitt land (Ryssland). Trots att Ryssland önskar minde av alla andra att bli inblandad i något krig . Men tyvärr det är inte Ryssland som bestämmer just nu. Vi vet vad betyder krig. Vi vet hur är det att förlora sina nära och kära. Har släkt i Ukrain nära Lugansk som satt i månaderna i en källare p.g.a. bombattacker från ukrainsk arme. Våra andra släkt likades ta sig till ryska gränsen och fly till Ryssland. De bodde på det området som kontrolleras av ukrainska soldater och bataljoner. Det som de berättar om ukrainska soldater… jag vet inte vad ska jag säga. I deras by låg kroppdelar överallt. Hugade och skjutna ihjäl människor blev deras vardag. Och i det här fallet ser vi ryssar vad är det som pågår i Ukrain utan att kunna förhindra folkmord. Det finns inga ryska soldater i Ukrain och det visste vi från början. Det går inte ”gömma” tusentals soldater utan att någon ser dem.

  I dagsläget finns en del länder som är sugna på krig. Förutom USA förvånad över Polen, Estland, Lettland, Litauen. Baltiska länder visar sin ”rädsla” att Ryssland ska anfalla de. Kan någon ge svar varför. Förutom dumheter att Putin vill återskapa gammas Sovjet har man ingenting. Men att starta ett krig behöver man anledning. Synd att Europa har inga starka ledare som kunde motverka USAs politik.

 10. Risto Matinen skriver:

  Vad känner man inför en sådan text? Visst, så kan det vara som det beskrivs. Tror inte jag kommer att ske, för att vet att de är helt och hållet beroende av andra försörjer dem

  Alltså, jag är en gammal man och vi har ¨”alltid” hotats av vår egen stat eller andras.

  Skicka svetsarlärlingen till Sydafrika som negerkung! Så slipper vi den kastrerade nollan!

 11. Ping: DN oväntat tyst om Zbigniew Brzezinskis död | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s