Den icke folkvalda ledningen i EU vill ha en armé under sig

Bästa läsare!

Galenskapen fortskrider. EU-kommissionens president Jean-Claude Juncker är trött på att inte bli ansedd som en stormaktsledare. Därför vill han att EU skall skapa en egen armé, redo att användas för att försvara federationen mot yttre hot. På plussidan menar han att en gemensam armé kommer få EU:s medlemsstater att bli mer samspelta vad gäller utrikespolitik.

Nu översätter jag EU-politikianskan till svenska. Juncker vill att EU Army skall kunna skrämma Ryssland. Juncker vill inte acceptera att de östra medlemsländerna, som t.ex. Ungern, tänker självständigt och motsätter sig sanktioner mot Ryssland som dikterats av Vita huset. Juncker vill också att EU Army skall förhindra att folk i medlemsländerna får för sig att bryta sig ut ur unionen (Juncker sade under helgen att det är uteslutet att Grekland kan lämna EU). Men EU Army skall inte på något vis stå i vägen för NATO. Ser ni mönstret?

Det är viktigt att komma ihåg den viktigaste principen. En nation är en nation först när den har en armé att försvara sig med. I och med att EU skaffar sig en armé som kommer lyda under EU-kommissionens ledning upphör EU att vara en federation av medlemsstater, och övergår till att bli en superstat. När Juncker har sin armé är det slut med medlemsländernas självständighet.

Emedan ledningen för denna superstat har en paranoid syn på Ryssland är det oförsvarbart att acceptera att EU skall ha makten att leda svenska folket in i krig. Det är dags att vända utvecklingen och desarmera denna maktkoloss!

Hälsar eder Peter Harold

I mediebruset om EU ARMY:
Die Welt, The Guardian,

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet, Krig & fred. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Den icke folkvalda ledningen i EU vill ha en armé under sig

 1. cfr skriver:

  Gökboet i Bryssel vill ha denna armé för att kunna kontrollera medborgarna vid konstaterad värdegrundsavvikelse.

  Vad skulle möjligtvis kunna gå fel när Junker och de andra psykfallen får en armé till sitt förfogande?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag tror i och för sig att man kommer använda militäriserad polis i första hand, följt av massarresteringar och gummiparagrafer i lagen så att man får tyst på oönskade element. EU ARMY träder in när hela landsändor skall kontrolleras – för demokratins skull…

 2. Benny skriver:

  Peter, det kan ju vara så att politikerna i Bryssel insett att man är helt i händerna på Nato och USA? Ska nu EU ha en egen militär styrka ska man nog göra det på riktigt med kärnvapen, hangarfartyg, nya ICBM, flyg och pansar i långa banor, annars har en sådan styrka ingen trovärdighet. Det är nog så att i Tyskland och Frankrike har man drabbats av eftertankens kranka blekhet när nu USA och Storbrittanien högaktningsfullt skiter i deras framförhandlade Minsk-avtal som av allt att döma räddade Ukraina från totalt sönderfall för tillfället. USA och GB tänker alltså skicka militärt stöd så att Porky kan fortsätta kriget ett tag till, eller precis så länge som krävs för att plundringen av Ukraina är klar. Juncker kanske tänker sig att en massiv militär upprustning får fart på hjulen i Europa, plus att man får mer makt och kan skrämma medlemsstaterna till underkastelse. Detta EU är i så fall fjärran från det EU som Sverige gick med i, men heller en icke oväntad utveckling om den genomförs. Givetvis kommer varken Sverige eller GB att vara med i ett EU med egen militär kapacitet som de uttalade USA-lakejer man är.

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att politikerna i Bryssel är antingen okunniga eller väldigt tillfredställda av att vara i händerna på Vita huset eftersom det finns en personlig vinning i att vara in the loop. Och som Juncker själv säger så skall den europeiska armén inte ”vara ivägen” för NATO. Så i slutändan blir det NATO plus att EU tvångsrekryterar medlemsländernas arméer (så länge som de får behålla dessa).

   Jodå, jag tvivlar inte på att EU-presidiet vill ha hela arselnalen, får då kan de få mutor av det militärindustriella komplexet. Eller få jobb i den industrin som rådgivare (d.v.s. kunna tala om för sina efterträdare vilket tyg som EU skall spendera skattepengar på).

   Finns ingen nation som har för avsikt att erövra något EU-land med militär insats, så jag anser att det är helt bortkastade pengar att bygga upp en EU-armé. Vår fiende kommer inte med tanks. Vår fiende flyger reguljärt hit till Europa och Sverige.

 3. baravarat skriver:

  Det går utför, Jag har bestämt mig ska dra ihop pengar 2 år sedan få en bit land av den ”hemske” Putin i Sibirien sedan leva där och ha det bra långt från galenskaperna i Sverige och Eu…

 4. baravarat skriver:

  Höll på att glömma keep up the good work!
  да эшеданя!
  Typ

 5. Sofia skriver:

  Bakgrunden blir mer komplett om även dessa synpunkter beaktas:
  http://www.motgift.nu/2015/03/eu-president-vill-ha-gemensam-arme/

 6. Sofia skriver:

  ”Finns det liv finns det hopp” –
  Antropocene, Lars Berns blogg sedan 1 år tillbaka, har ca 7000 unika besökare per dygn, skriver också kritiskt mot ”NWO-diktaturen”. Flertalet läsare och kommentatorer är högutbildade; när de förstår att samhället vilar på lös grund, kommer fler och fler inse läget. Då kommer en motreaktion!
  Varje individ behövs i kampen för demokrati och frihet!
  Tyvärr kommer de flesta vara bekväma men vi behöver alla dra vårt strå till stacken.

 7. Läsare skriver:

  Dom sitter redan utanför alla ICA.

  Regeringen är bekymrad över att människor, framförallt romer, tvingas lämna sina hemländer på grund av fattigdom för att sedan utstå svåra förhållanden i Sverige.

  https://www.flashback.org/t1781679p919

  Sverige styrs av hjärndöda.

 8. Cello Jr skriver:

  Jag vet inte om det är spel för gallerierna, men både både brittiska konservativa och svenska sossar säger nej till en EU-armé. (Slår vad om att galningarna i fp är för!) Tyvärr tror jag att man kommer att försöka bygga upp en sådan armé. Det ingår i byggandet av den europeiska superstaten: först en gemensam valuta, sedan en gemensam lag (grundplåten EU:s arresteringsorder) och sedan en EU-armé.

  Beträffande en motreaktion. Hoppas kan man, men tidigare motreaktioner i världshistorien har ju präglats av excesser. T ex franska revolutionen 1789. Den ryska 1917, Dito den tyska 1933. För att inte tala om upplösningen av Jugoslavien.

  Viktigast för tillfället är desarmeringen av krigshetsen mot Ryssland. Inte för Rysslands skull utan för vår!

  Om nu Ukraina- krisen skulle förångas, vad blir nästa? Konfrontation USA-Kina? Var? Taiwan?

  Eller krig med Iran?

  http://www.unz.com/pbuchanan/does-iran-really-want-a-bomb/

  Låt oss hoppas EU imploderar, såsom CIA en gång förutspådde.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s