En gång för alla – jag är INTE kommunist! Plus en kommentar om dagens ryska uslighet.

Bästa läsare!

Jag ligger lite illa till. Jag har varit oförsiktig och sagt vad jag vet och vad jag tycker om Ukrainakrisen.

Resultatet är att folk i min omgivning inte är lika förtjusta i mig längre. Jag finner till min förvåning att det inte heller är till min hjälp att komma med sakliga motargument när jag ifrågasätter påståenden om att Vladimir Putin är i färd att återskapa Sovjetunionen. Strängast hittills har varit en familjemedlem som frågat om jag är kommunist.

Eftersom jag inte går omkring med en bok som ger svar på alla frågor förstår jag att man inte gärna vill tro på det jag säger när det rimmar så illa med vad vi ser i nyhetsmedierna. Men det är så illa att jag inte ens kan komma med en nyansering av vad mediernas budskap utan att det jag säger skall tas som ett försvar för Vladimir Putin som person. Jobbigt.

Att hänvisa till alternativa nyhetskällor har jag inte heller mycket för. ”Alla vet att man inte skall tro på allt som skrivs på Internet”. När jag hänvisar till Ron Paul Institute så säger till och med folk som kallar sig för libertarianer att Ron Paul går Putins ärenden. Och när jag resonerar på olika Internetforum får jag väldigt ofta den kränkande frågan ”Hur mycket får du betalt av ryssarna?”. Jag borde väl vara lite mer hårdhudad, men i mitt tillstånd är pengar inte det jag eftersträvar. Det enda jag vill uppnå är att idioterna inte sätter eld på Europa igen.

När jag nämnde det sista, om att se till att Europa inte dras in i ett nytt storkrig möts jag av två olika åsikter. Den ena är att ”det kan inte hända” och det andra är ”att det bestämmer Putin”. Bra. Jag sätter mig ner här i lugn och ro och rullar tummarna då…? Och förtränger det faktum att vi redan haft två fatala storkrig i Europa under 1900-talet…?

Från gammelmediernas sida går det inte en dag utan att man påtalar Rysslands och Putinregimens uslighet. Ja, det finns en hel del som säkert är förtjänt att påtalas. Men jag försöker vara vaken och påläst, och jag finner en ännu större mängd usligheter som USA/Vita huset ligger bakom som aldrig eller blott sällan kommer upp till ytan i de etablerade medierna.

Dagens ryska uslighet är publicerad i Aftonbladet och är ett uttalande från FOI (en skyddad verkstad för ”forskare” som inte duger till något på den riktiga arbetsmarknaden enligt min personliga erfarenhet eftersom jag haft med dem att göra) som säger att ”Ryssland förde en smutskastningskampanj mot Carl Bildt”. Som om inte Aftonbladet själva skulle ha smutskastat Bildt under alla år, ha ha!

Det fascinerande är att varje gång som man anklagar Ryssland för att ”bedriva propagandakrig” så är argumenten möjliga att vända mot oss i väst också. Det är också intressant att information som baseras på fakta eller analyser från ryskt håll frekvent kallas för propaganda. Just detta med att kalla saker och ting för propaganda är ofta i sig själv propaganda. Ironiskt, men många tänker nog inte på det.

FOI ”rapporterar” att Carl Bildt utmålades i ryska medier som en CIA-agent med blod på händerna och ett hämndbegär efter det svenska nederlaget under slaget vid Poltava på 1700-talet. Jag betvivlar inte en sekund att Carl Bildt blev föremål för de ryska mediernas uppmärksamhet i samband med Ukrainakrisen. Men här skall jag be att få  komma med ett viktigt påpekande. Jag kom själv under 2014 fram till att Carl Bildt förtjänar hård kritik för sitt agerande i denna kris. Slutsatsen kom jag fram till på egen hand, utan rysk propaganda. Den som följt Skrivarens Blogg (och föregångaren Läsarens Blogg) vet att jag ihärdigt försvarat min forne partikamrat Carl Bildt. Men efter hans engagemang i Ukrainakrisen så är mitt förtroende för honom som politiker borta.

Hur jag har resonerat kring detta finns beskrivet i mina blogginlägg ”KU bör granska utrikesminister Carl Bildts agerande i samband med Ukrainakrisen” samt ”Sveriges roll i Ukrainakrisen – finns det en ‘Brzezinske-formel’?”. Jag har återkommit till denne Brzezinske i flera andra senare blogginlägg, och jag häpnar över hur insyltad den karln är i varjehanda storpolitiska händelser. Och då har jag nog bara skrapat på ytan.

Det jag påvisade i min bloggpostning är att det finns en stark koppling mellan Sveriges dåvarande utrikesminister Carl Bildt och Zbig Brzezinske, och att denna koppling också manifesteras i det engagemang som Bildt förde under Ukrainakrisen, hand i hand med neo-konservativa politiker och tjänstemän som John McCain och Victoria Nuland.

Huruvida Carl Bildt är en CIA-agent eller ej är en fråga om formalia. Vi vet att någon gren av CIA agerade i Kiev, och vi vet att Carl Bildt var i förbindelse med de som koordinerade statskuppen i Kiev. Däremot är det inte helt säkert att Bildt har någon ledande roll i dessa händelser. Bildt är snarare en politikens vuvuzela som Vita huset eller EU-kommissionen tar fram och tutar med då man drar ut på korståg.

Jag har gått genom Nyhetsdatabasen för att se om svenska medier beskriver Victoria ”Fuck the EU” Nuland som neo-konservativ, men jag får noll träffar. Det finns – såvitt jag kan se – ingen analys i svenska nyhetsmedier om att Victoria Nulands make Robert Kagan är en av arkitekterna bakom ”Project for the New American Century”, en neo-konservativ idébank där målet var att ”verka för USA:s globala ledarskap”. Detta är en accepterad inställning eftersom den är formulerad och förankrad med Barack Obama – de svenska journalisternas nye Messias. Men tänk om Vladimir Putin hade publicerat en text med ”Plan för Rysslands globala ledarskap”? Tro mig, det hade väckt enorm förargelse. Men när USA verkar för att dominera hela världen, då är det i stort sett bara hardcore-libertarianer och avdankade rödvinskommunister som protesterar. De senare av ren gammal vana, de förra därför att de är skeptiska till överstatlighet och One World Order.

Om man inte hängt med i de alternativa nyhetsflödena förstår jag att man inte har så bra koll på vad som händer och inte händer i Ukrainakrisen. Än mindre förstår man varför saker händer. Lika lite tycks dessa människor – som ser alla fel som den ryska sidan begått eller påstås ha begått – förstå att det är en himmelsvidd skillnad mellan mig som libertarian som kritiserar de styrande i USA och en gammal avdankad KPLM(r)-medlem som alltid hatat USA. Men det mest ironiska är att när folk kallar mig för kommunist för att jag – som de påstår att jag gör – ”försvarar” Vladimir Putin, då tycks de pinsamt nog vara helt omedvetna om att Kommunistpartiet är det största oppositionspartiet i Ryssland. Kommunisterna ÄR Putins motståndare!!!

Tyvärr är jag så timid att jag inte lappar till folk i skallen, men när såna här situationer dyker upp och jag anklagas för att vara kommunist, då får jag bara lust att göra en Jeremy Clarkson med vederbörande. Ja, han har ju fått sparken från BBC Top Gear efter att ha flätat till en producent som glömt att fixa krubb efter en hel dags inspelning.

Sammanfattning: Jag är inte kommunist. Jag försvarar inte Ryssland och Vladimir Putin. Möjligtvis förklarar jag, men jag försvarar inte. Däremot är jag anklagande mot den amerikanska och europeiska sidan som bedriver ett livsfarligt geopolitiskt spel som kräver tusentals dödsoffer där idéer från Zbig Brezinske och hans likar omsätts till handling genom regimskiften och anslutning till det amerikanska globala ledarskapet.

Jag ägnade andra halvan av 1980-talet att som aktiv ungmoderat agitera mot Sovjetkommunismen och dess kollektivistiska tyranni. Sedan det uppenbarats för mig att många av de ideal som fanns i den sovjetiska kommunismen också funnits i den amerikanska liberala intellektuella sfären sedan årtionden, ideal som mognat till det som idag kallas för neo-konservatism, har jag funnit att denna ideologi måste bekämpas lika ivrigt och intensivt som kommunismen. Neo-konservatismen i USA har lyckats att ta ett grepp om alla presidenter, vare sig de representerar Demokraterna eller Republikanerna. När en sådan ideologi har etablerat sig på det viset, då kan den ta sig friheter som blir förödande för vanligt folk, precis som medborgarna i Sovjetunionen fick lida under kommunismens ok. De neokonservativa krafterna är idag det största hotet mot den individuella friheten och den personliga integriteten.

Dessvärre verkar det som att svenska journalister känner sig trygga med att den enda supermakten styrs av en politisk elit som har förankringar till just neokonservatismen och dess totalitära arvegods med DNA från kommunismen. Antingen för att de är okunniga om tingens ordning, eller också för att de blev lugnade av formuleringen att neo-konservatismen har sitt ursprung i den amerikanska liberala tankesfären. Svenska journalister spinner som kattungar när de hör ordet ”amerikansk liberalism”.

Jag kan bara vädja till svenska konservativa att vakna upp. De neo-konservativa kan ta både kommunister, socialister och liberaler i hand. Kvar blir oss libertarianer och ni fåtal som fortfarande kallar sig för konservativa. Vi tillsammans är de enda som med trovärdighet kan argumentera emot de partier och krafter som tjänar One World Order och berövar oss medborgare våra grundläggande rättigheter.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

56 kommentarer till En gång för alla – jag är INTE kommunist! Plus en kommentar om dagens ryska uslighet.

 1. Herr Flick skriver:

  De som vill få oss att tro att Putin är en ny Stalin eller Hitler tycker jag verkar vara samma människor som försöker få oss att tro på klimatsagorna, det mångkulturella, öppna samhället, (vad f-n det nu är) och välsignelserna från en helt skenande invandring av arbetslösa. Det är också samma människor som avskaffade vårt försvar och numera tycker att om man nu måste ha ett litet, litet försvar så ska det i så fall vara väldigt genuscertifierat.
  De var hånfulla mot ubåtsjakterna och miniubåtar eller farkoster var något som helt enkelt inte fanns. Nya, öppnare ryska källor har en annan version.
  På grund av detta och alla andra dumheter vi matats med under åren har etablissemanget ett stort grundläggande trovärdighetsproblem när de hävdar att Ryssland är aggressivt.
  För egen del tror jag bokstavligen inte ett ord av vad gammelmedia och DÖ-partierna säger numera.

  Oavsett vad man tror om hr. Putin så bor han i ett stort land med enorma resurser till upprustning och krigföring. Det är detta som ska dimensionera försvaret, inte Putins ev. väl- eller motvilja mot oss. Förmåga är allt, avsikt inget som någon tänkare sade.
  Ryssland bygger upp sin förmåga nu och vår återuppbyggnad lär ta decennier om och när den väl börjar. Rysslands avsikter kan förändras över en natt. Förmågan har de redan.
  Därför ska vi aldrig nedrusta igen.

  • Peter Harold skriver:

   Det absolut smartaste vore att se till att Ryssland inte har skäl till att upprusta. Men när NATO expanderar och västvärlden bedriver War on terror genom att terrorisera vartenda jävla land med lättretliga muslimer så skulle jag nog själv putsa på kanonerna och lägga om taket till krutmagasinet. Sedan har jag inget problem med att flera större nationer har stark försvarskraft. Ingen skall frestas till att börja krig utan att det svider. Det är det som är poängen med att vara beväpnad.

 2. Eva skriver:

  Släkten är värst. Lämnade hela hopen så fort slutade skolan 18 år gammal. Har besökt sen på begravningar. Har inte varit för sorgsen. Väntar inte heller att de ska sörja över mig.

  Man kan säga vad man vill om Putin men han har gjort mycket för Ryssland. Folk där har fått det så bra att de ryska judarna inte mer vill flytta till Israel. Och det verkar vara ett stort problem.

  Fick som ett stick i hjärtat när du skrev om vad du blivit utsatt för. Hade ju skrivit om situationen i Sverige på ett par tråd nedan.
  Peter Harold, du är den bästa bloggaren på den stora blogghimmelen! Hur hinner du samla in all fakta? Dina iakttagelser är fenomenala! Vi är många som beundrar dig, du är vår stora idol!

  • Peter Harold skriver:

   *Rodnar*

   Nej, jag hinner inte samla in fakta. Jag har varje dag tre bloggposter som jag aldrig inner göra färdigt förrän natten kommer. Och sen skall man visst pyssla med någonting som finansierar hyran och sånt. ”Jobbet” tror jag att det kallas… 😉

 3. Läsare skriver:

  Bäste Peter Harold

  Du är precis samma somJan Milld, du får bara inte in JUDE-faktorn.

  Alla du skrivit om är alla judar. Carl Bildt är en idiot, vad judarna kallar En Nyttig Idiot. A useful idiot.

  Minns inte exakt år, men den judeägda propagandablaskan DN berättade stolt att nu hade minsann Sveriges ”statsminister” Carl Bildt sänt ett mail till Amerikas ”president” Georg Bush den yngre.

  Strax efter startade Bildt en egen blogg. Alla som har en blogg vet att du kan skriva vad som helst, klicka Lägg Upp och en tiondels sekund senare kan ALLA i hela världen läsa vad du skrivit.

  Carl Bildt kunde nu skippa all ”media”. Han skrev och alla i hela världen kan själv läsa helt ocensurerat vad Bildt tänkte. Det tog sin tid innan jag fattade, Carl Bildt är en idiot. Först vägrade jag att tro det. Du kan inte bli statsminister i Sverige och vara idiot.

  Du tror mig inte? Läs själv Carl Bildt med hans egna ord på han egen blogg. Hjärndöda plattityder och allmänt hjärndött svammel. Okay, visa mig ett enda citat från Bildts egen blogg där han uttrycker en enda sammanhängande åsikt.

  https://carlbildt.wordpress.com/

  Läs och bevisa att jag har fel då jag påstår att Carl Bildt är en idiot. Gör det!

  Diskutera politik utan att se JUDE-faktorn är som att spela fotboll utan en fotboll. Neoconservative = Judar. PNAC = Judar. Get the fucking jew – factor or lose.

 4. Peter Andersson skriver:

  Är inte heller kommunist , men anser också att Putin och Ryssland blir oförtjänt behandlade och framförallt är inte Media objektiva i sin beskrivning av situationen och händelseförloppet i Ukraina.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, för mig som varit ryssfientlig i många år är detta ett uppvaknande som får mig att skämmas över vad vi gör här i väst. Och ju mer vi trappar upp konflikten. desto sämre kommer Rysslands utveckling att bli.

 5. Bo Adolfsson skriver:

  Läs gärna Naomi Klein: The shock doctrine,
  Hon beskriver med tusen referenser hur Wall Street-USA genom att blanda sig i andra länders inre angelägenheter försöker behålla sin överhöghet i världen.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  • Läsare skriver:

   Civilingenjör, jaha och vadå? Klein = Jude.

   Judarnas plan är att härska över hela jorden och dessa judar tvekar inte en sekund att döda tusentals andra judar om det tjänar deras syfte att styra över alla icke-judar. Dessa judar saknar alla normala spärrar som de flesta icke-judar har.

   Judar mördar judar.

   Zionists sink the SS Patria in 1940 murdering 267 people

   http://m.youtube.com/watch?v=7oHqbMKImg4

  • Peter Harold skriver:

   En inblandning som förverkligas genom organisationen Council on Foreign Relations där Wall street, mediebolagen och storindustrin finns med. Plus en radda andra institutioner.

 6. Läsare skriver:

  Hela den judiska konspirationen är väldigt enkel. Judarna vill kontrollera hela världen och för att göra det måste judarna kontrollera världshistoriens mäktigaste militärmakt och det är Amerika.

  Ta vilken ”revolution” som helst i hela världshistorien och det är ALLTID judar som planerat, finansierat och varit ledare, inget undantag.

  Det judestyrda Amerika lägger sin näsa i alla länders politik. Ta vad som helst som rör Amerika och du hittar ALLTID judar i centrum av allting. Inget undantag.

  • Läsare skriver:

   Detta är en 2 minuter video. Hon är Kay Griggs, gift meden US militär. Hon är naiv och vet i stort sett ingenting om världspolitik. Alltså som de flesta, men det som skiljer henne från nästan hela världens befolkning är att hon blev erbjuden ett jobb i US state departement.

   Amerikas utrikespolitik styrs från US state department. Lyssna noga på vad hon säger.

   Kay Griggs – Zionists Control USA Foreign Policy 2min

   http://m.youtube.com/watch?v=m0ASvxFYA_U

   • Peter Harold skriver:

    Det är såna där samtal från insidan som är charmerande att lyssna på, samtidigt som man vet att chansen är obefintlig för att mainstream media skulle plocka upp tråden.

  • Peter Harold skriver:

   Det kan också vara så att amerikanska väljare är så lättduperade att det blev just USA som föll dem i smaken… 😉

  • Anna skriver:

   Läste texten, faktiskt (fortfarande inte velat gå ut i snön) och jag tycker det är synd att detta med köttätande ses som del av valfrihet. Finns ingen valfrihet för djuren och eftersom jag vet att hade man börjat servera alternativ till kött utan att först ha informerat om det- hade få känt någon skillnad. Har själv lagat middag till ivriga köttätare som trott att de ätit ovanligt mört kött. Allt beror på hur man tillagar det. Köttindustrin är inte naturlig och helt onödig. Finns många familjer vars barn inte äter eller ätit kött och de mår alldeles förträffligt bra. Vill man jaga sitt villebråd själv och tillaga det, är jag mer välvilligt inställd till det. Ingen kan nånsin påstå att de djurfabriker vi har är vare sig naturliga, nyttiga eller bra förutom kanske att skapa jobb. Men jag vill inte veta egentligen hur de unga som anställs i slakterierna, blir påverkade av sitt jobb. De kan inte må riktigt bra.

   • Peter Harold skriver:

    Det är egentligen inte naturligt att odla spannmål eller grönsaker heller. Ja, det är till och med så att visa grönsaker inte funnits i dagens varianter i naturligt tillstånd.

    Det är en filosofiskt intressant fråga ändock. Jag är glad över att man som människa står ganska högt upp på näringskedjan. Jag försöker undvika hajar.

 7. Benny skriver:

  Peter, tyvärr finns det massor av människor som inte kan släppa tanken på att dagens Ryssland inte har ett dugg att göra med kommunism eller det gamla Sovjet. I Ryssland är man inte intresserade av att hålla gamla sovjetstater under armarna, men man vill gärna fortsätta att göra affärer med alla som vill. Läste att handeln mellan Ukraina och Ryssland ökar igen trots Porkys patetiska försök att hindra handeln och stänga gränser. Allt tyder på att ukrainarna vill fortsätta vara en del av både den ryska marknaden och den i väst precis det som Janukovitj hade som mål med sin politik. Dagens USA har många likheter med det gamla kommunistiska Sovjet, landet är i praktiken en tvåpartidiktatur där det militärindustriella komplexet styr och ställer tillsammans med de korporativa storföretagen och FED, plus de klaner som styr vilka som utses till presidentkandidater i partierna. USA har blivit ett övervakningssamhälle som skulle fått ledarna i gamla DDR gröna av avund och spioneriverksamheten har tagit närmast groteska proportioner både i och utanför USA. Man upptäckte att spionerar man på sina allierade kan man skaffa hållhakar på politiker som Merkel, Barroso, Hollande för att kunna utpressa dem vid behov. Så den som trodde att kommunismen försvann med Sovjets upplösning har helt fel, den togs emot med öppna armar i USA, förklädd i en annan skepnad. Jag lovar, skulle Zjuganov vinna nästa val i Ryssland skulle han välkomnas i väst av politker och MSM som en messias.

  • Peter Harold skriver:

   Din beskrivning är helt korrekt. Och EU är också en pånyttfödelse av Sovjetarrangemanget, om än med ett politiskt kalejdoskop som lurar väljarna att tro att innehållet i bilden förändras bara för att man vrider, men det är fortfarande samma färgade glasbitar och speglar som finns inne i instrumentet.

 8. Läsare skriver:

  Sverige är ett fint litet kulturkriminellt land. Tror jag räknade till fem skottlossningar under Lördagen bara. Läste en kommentar på Flashback. De hade varit och tagit en öl. När de gick hem var halva poliskåren i Göteborg på Drottningstorget.

  Centralstationen ligger brevid, från där är det 200 meter till Brunnsparken där 5an ligger, köpcenter. Det gå knappt att komma mer Main Street än så, frånsett Avenyn som börjar vid Brunnsparken. I stort sett åker alla spårvagnar förbi Brunnsparken.

  Rätt i mitten av Göteborg står halva polisen i Göteborg och väntar på 8ans Spårvagn. Den kommer från Hammarkullen/Angered.

  I lilla Perstorp blev fem knivrånade. Alla andra knivskärningar och knivrån i helgen har jag tappar räkning på. Jo, sa jag att det var stort gängslagsmål på McDonalds på Femman vid Brunnsparken i Göteborg natt till Söndag? 30 stycken. Somalier och Afghanistan enligt kommentar på Flashback.

  Men va fan, vi har ju Somalias Bandylag.

 9. Cello Jr skriver:

  Jag skulle vilja bilda ”Peter Harolds vänner”, eller ”Friends of Peter Harold”; P H är vår mest välformulerade debattör. Det är lite märkligt, att just i fråga om Ukraina, så ser jag – en realpolitiskt orienterad libertarian/liberal-konservativ – och P H exakt samma faror. Är det bara för att vi är extraordinärt intresserade av politik?

  Beträffande de sinnessjuka anklagelserna mot P H om att vara ”rysk agent”:

  Jag har snuddat vid tanken att dryga ut pensionen med lite rubler. Ni vet, vi pensionärer har det inte så fett.

  Vilket skulle göra mig till en slags modern Stig Bergling. Bara med den skillnaden att jag inte hotade svensk säkerhet. Den säkerheten hotas av vår riksdag. Med en riksdag som vår, vem behöver en rysk fiende?

  ” Det enda jag vill uppnå är att idioterna inte sätter eld på Europa igen.”

  Samma här. Men de har lyckats två ggr förra seklet, varför oddsen att de lyckas igen är goda.
  Gud, vad ledsen jag blir. Hur de här tricksterna alltid vinner. Genom att missbruka underbara människors godtrogenhet. För bland de där fåren, som manipulatörerna får att upprepa ”fyra ben bra, två ben dåligt”, finns fantastiska människor. Inte politiskt, men i övrigt. Eventuellt bättre människor än jag, fast jag är ingen dålig människa.

  Förklaringen är att politik blivit ”rocket science” eller ”hjärnkirurgi”, vilket inte är bra för demokratin. Man kan inte begära att folk skall ägna lika mycket tid som jag och Peter Harold och hans läsare på politik. Dygnet har bara 24 timmar, varav minst sex tillbringas i ett medvetslöst tillstånd.

  • Peter Harold skriver:

   Förklaringen är att politik blivit ”rocket science” eller ”hjärnkirurgi”, vilket inte är bra för demokratin. Man kan inte begära att folk skall ägna lika mycket tid som jag och Peter Harold och hans läsare på politik

   . Det är här medierna kommer in i bilden. Eller snarare, det är här de borde vara med i bilden. Det är journalisterna som borde ha jobbet och gett läsarna perspektiv istället för krigspropaganda.

  • Anna skriver:

   Du kan adda mig som vän till Peter Harold, Cello Jr! Fastän mina åsikter är rakt åt andra hållet i vissa frågor. Jag tycker att det är just DET som är unikt med Peters blogg. Att allt kan diskuteras! Bra initiativ! Hojta till!

 10. Anna skriver:

  Världen är inte svart/vit- den är röd/blå. Antingen måste du vara kommunist! Eller så är du klarblå… Rätt löjligt att tolka dig som kommunist. Kommunismen är väl för övrigt död sedan rätt länge, trodde jag. Men det är du sannerligen inte! Bra kämpat och jag är glad att det finns såna som du som kämpar på! Tänk att det finns ett sånt omättligt behov att dela in folk så här i ett ”modernt” samhälle. Och jag som trodde att på 2000-talet skulle minsann samhället bli så modernt och högfungerande. Vi skulle inte behöva sitta i bilköer utan sväva i hi-Tech fordon som i star wars och alla kontorsnissar skulle jobba hemifrån vid sina superdatorer. Och så sitter vi nu här i våra kammare och när vi inte sitter här sitter vi och skumpar på någon buss tunnelbana (eller STÅR rättare sagt) och jagar vårt levebröd ivrigare än i någon annan generation tidigare…

  Den moderna tiden är här. Tarvligt värre.

  • Peter Harold skriver:

   Det finns de som hävdar att det faktiskt är politikernas fel att vi inte svävar fram i hi-tech fordon. Och jag tror att jag håller med. Det mesta i en bil är fastställt av staten hur det skall vara. Du kan som bilkonstruktör t.ex. inte konstruera en bil som är lika vacker som Citroën DS eller Chrysler 300E eftersom dessa bilar inte skulle vara förenliga med gällande regelverk om fotgängarskydd. Som bilkonstruktör får du inte bygga en bil som kan flyga. Ja, i USA var det till och med ett tag förbjudet att ha system som gjorde att du kunde ha olika höjd på bilen.

   Ja, jag sitter själv på tunnelbanan och funderar på om vi verkligen lever i en så modern tid som vi tror att vi gör.

 11. Ola skriver:

  Jag gör samma erfarenhet och det är inte bara i Ukraina-frågan. Folk tror verkligen på vår statliga propaganda. 76% anser att P1 är att lita på. Lögnerna om invandringen håller på att genomskådas men i utrikespolitiken finns ju inga andra referenser än MSM.
  Här är en länk som förmodligen också avfärdas som rysk propaganda. Den ger nämligen en saklig redovisning som verkar trovärdig angående Ukraina: George Friedman https://www.youtube.com/watch?v=oaL5wCY99l8

  • Peter Harold skriver:

   Jag har spelat in anförandet och skall lyssna i morgon bitti. Om han är nyanserad om Ukraina så är det en lovlig insats, för Chicago Council är inte riktigt det forum som anser att USA skall stå bredvid och bara titta på, om jag inte är felunderrättad… 😉

 12. calle37 skriver:

  Jag tycker nog att det är lite för ihärdigt förnekande…

  Är du ändå inte lite av en garderobskommunist. Yttepyttelite…?

 13. baravarat skriver:

  Mkt bra som vanligt varför skriver inte du ledare åt tidningarna så lite fäg kommer in i dagsblaskorna?
  Är det någon som sett chrimea the way home? jag vill hitta den..
  Putin är visst borta enligt media, kan vara så att även han behöver semester?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, hag hoppas att den snart dyker upp på YouTube snart. Jag har en liten påse chips att använda till filmen.

   Vd gäller Putins frånvaro tycker jag att medierna är fantastiska. Man har ägnat ett par år att beskriva honom ofördelaktigt, och när han är borta i en och en halv vecka är ledarskribenter och journalister så upprörda och skriver att ”I morgon är sista chansen för honom att dyka upp”. What? Är pressen hans arbetsgivare som har rätt att focka honom om han inte gör sitt dagliga utspel? Men Putins frånvaro har i alla fall det goda med sig att man ställer sig frågan ”Vad kommer istället för Putin?”. Och få tror att det blir en västvänlig genusfokuserad godhetsknarkande liberal.

   • baravarat skriver:

    Tror inte det är någon fara ang Putin, han är nog bara i sin stuga som han brukar vara i årligen och tar de coolt;)

    Men filmen ser jag fram emot har sett en snutt på rt och man blir faktiskt på Rysslands sidai hur dom hanterade situationen..

 14. Läsare skriver:

  Onsdag: Dagens skottlossning. Perstorp, Skåne.

  https://www.flashback.org/t2541236

 15. Natali Stockholm skriver:

  om Krim
  A telephone poll conducted by a German firm among Crimeans in January found that over 80 percent of respondents were happy to be newly-minted Russians.

  A far more rigorous survey, conducted on the ground in Crimea by two US professors working with the independent Levada Center in Moscow, arrived at nearly identical results. Despite the transitional troubles of the past year, 84 percent of Crimeans regard the annexation as ”the right thing to do.”

  http://www.csmonitor.com/World/Europe/2015/0312/Putin-s-grab-of-Crimea-still-rankles-West.-How-about-Crimeans-video#

  • Peter Harold skriver:

   Tack för länken! Det är ungefär samma värden som en kanadensisk organisation kom fram till i slutet av förra året. Och då skall man ha i åtanke att situationen i Krim inte är det bästa eftersom regimen i Kiev satt halvön i blockad.

 16. Läsare skriver:

  18 Mars, dagens skottlossning. Göteborg

  https://www.flashback.org/t2541790

 17. Anna skriver:

  Vi skulle ha mycket att prata om, ”Läsare”! Ska vi ta en dejt? Hjärndejt- det andra har jag slutat med sedan några år tillbaks… Fniss.

  • baravarat skriver:

   Tjo hej
   Klart att krim vill till Ryssland, att halva ukraina oxå vill det är inte så konstigt, att Sverige havererar inom de närmaste åren jo bara att se vad som händer varje dag i Sverige 😦

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s