Ett smakprov på kända (och okända) attacker som burit falskt flagg (Konspirationsteoretikerna har otäckt många gånger haft rätt)

Bästa läsare!

Låt oss börja med ett färskt exempel på hur kontroversiellt det är att tala om s.k. ”false flags operations”. Tidigare i år publicerade den tidigare presidentrådgivaren Dr. Paul Craig Roberts en bloggartikel där han skrev följande:

The Charlie Hebdo affair has many of the characteristics of a false flag operation. The attack on the cartoonists’ office was a disciplined professional attack of the kind associated with highly trained special forces; yet the suspects who were later corralled and killed seemed bumbling and unprofessional. It is like two different sets of people.
[…]
Americans are a pitifully misinformed people. All of history is a history of false flag operations. Yet Americans dismiss such proven operations as “conspiracy theories,” which merely proves that government has successfully brainwashed insouciant Americans and deprived them of the ability to recognize the truth.

Craig Roberts text återpublicerades på hemsidan för Ron Paul Institute, vilket ledde till att stort rabalder där Dr. Ron Paul personligen pekades ut som ”en galen konspirationsteoretiker”. Jag kan bara ana vilket rykte jag själv bär på som så ogenerat bloggar mig mot inte bara ett politiskt självmord, utan också mot en politisk fattigmansbegravning. Nåväl, skadan är redan skedd, så låt mig fortsätta rusa rakt in i kaklet med ännu ett blogginlägg på temat om falskflaggade operationer där staten vill injaga skräck i sina undersåtar, och samtidigt utmåla sig som den enda kraft som kan rädda medborgarna från terror och ond bråd död…

Med tanke på att vår värld gestaltas på ett annat sätt efter dåden 11 september 2001 så kan det vara på sin plats att vidga blicken ur ett historiskt perspektiv. Jag har länge haft en idé till dagens bloggämne, men det var när jag läste ”Washington’s blog” som jag insåg att källforskningen redan utförts. Jag hänvisar givetvis alla läsare till den artikeln, men eftersom jag vet att många vill läsa på svenska så gör jag min egen version här.

Washington’s blog tar upp över 50 stycken mer eller mindre bevisade exempel på False Flag (med länkar till refererande källor). Jag kommer bara att beröra ett urval av dessa exempel. Jag tror att ämnet bör intressera er som säger sig ha ett brinnande intresse för internationella demokratifrågor…

Först några något äldre ”falseflag”. Vad som utgör bevis/källa anges i Washington’s blogg (och dessa rimmar ganska väl med vad jag själv läst tidigare annorstädes):

 • Japanska trupper sprängde en järnväg 1931 och skyllde dådet på kineserna, och japanerna invaderade Manchuriet som svar på attentatet. Japansk officer skall ha medgett skuld.
 • Nazisterna låg bakom riksdagsbranden i Berlin 1933 enligt en bekännelse från general Franz Halder.
 • Röda armén besköt 1939 den ryska byn Mainila och den sovjetiska  kommunistregeringen anklagade Finland för beskjutningen, vilket sedermera resulterade i Vinterkriget.  Chrustjov har beskrivit detta, och Jeltsin har sagt att Sovjetunionen var aggressorn under Vinterkriget.
 • Den brittiska regeringen bombade mellan 1946-1948 fem skepp avsedda för judiska flyktingar på väg till Palestina från Italien. Dådet har erkänts av MI6 och motivet var förhindra judisk migration till Palestina. Araberna fick skulden.
 • Israel hade en terrorcell som opererade i Egypten 1954 och placerade ut bomber och ledtrådar som skulle leda misstankarna mot arabiska grupper. En bomb exploderade i förtid och egyptiska myndigheter kunde få tag i de verkliga gärningsmännen.
 • CIA hyrde under 1950-talet iranier som fick spela kommunister och arrangera bombdåd i Iran för att få folket att vända sig mot den folkvalde presidenten. CIA har bekräftat detta tilltag.
 • 1957 planerade USA:s president Dwight Eisenhower och den brittiske premiärministern Harold Macmillan att använda islamister för att få till stånd ett regimskifte i Syrien. Ja, du läste rätt. Redan 1957…!
 • Under 1950-talet låg USA:s försvarsdepartement och CIA bakom ett flertal bombdåd och politiska mord i Europa, där man gav kommunistiska organisationer skulden. Bl.a. den forne underrättelsetjänstchefen general Gianadelio Maletti har bekräftat detta. CIA:s verksamhet var omfattande och sektioner fanns i Sverige.
 • 1962 utarbetades en strategi för att få en ursäkt till att anfalla Kuba. I planen ingick att spränga amerikanska civilflygplan och ge Fidel Castro och hans regim skulden. Även en rad andra terrordåd med planterade ledtrådar riktade mot Kuba planerades. Planen stoppades av president John F Kennedy. Planerna är numera offentlig handling.
 • Den amerikanska underrättelsetjänsten förvrängde information från Tonkinbukten 1964 så att det skulle framstå som att ett nordvietnamesiskt krigsfartyg beskjutit ett amerikanskt skepp. President Lyndon Johnson förde USA in i Vietnamkriget med detta, väl medveten om de verkliga förhållandena som han undanhöll kongressledamöterna.
 • 1984 placerade den israeliska säkerhetstjänsten en radiosändare i den libyske ledaren Khadaffis residens, från vilken falska meddelanden sändes till påstådda terrorister för att förmå USA att attackera Libyien (vilket också skedde redan samma år). Israels syfte var att få USA att välja sida i konflikten med Israels rivaler/fienden.
 • 1994 upprättade CIA manualen ”Forces Foreign Internal Defense Tactics Techniques and Procedures for Special Forces” i vilket man föreslog terrordåd och falskflagg-operationer för att skapa politisk instabilitet i Latinamerika. Manualen uppdaterades år 2004.
 • I CIA:s manual för ”Psychological operations” som speciellt sammanställdes för Kontras i Nicaragua angavs vikten av att låta någon från gruppens egna led bli mördad för att man skall kunna ge motståndarna skulden. Dokumentets äkthet har bekräftats. Fungerar den här principen även för Nine Eleven…?
 • 1999 sprängde FSB bostäder i Ryssland för att ge tjetjenska rebeller skulden enligt utsago av en f.d, underrättelsetjänstofficer. Dåden gav Ryssland ett skäl till att invadera Tjetjenien.
 • Bomddåden mot turistanläggningar i Bali var sannolikt ett verk som styrdes av den indonesiska krigsmakten, med komplexa kopplingar mellan landets säkerhetstjänst och islamistiska grupper som stått under säkerhetstjänstens kontroll och inflytande. Detta enligt Indonesiens f.d. president Abdurrahman Wahid. I västerländska medier utpekades al-Qaida som skyldig till dåden.
 • Vid G8-mötet i Genua år 2001 påstods en polisman ha knivhuggits av demonstranter. Detta visade sig vara falskt, men uppgifterna togs som ursäkt för att storma demonstranternas läger och upplösa protesterna. Ett flertal högre polistjänstemän fick avsked då alltsammans uppdagades och gav rättsliga efterspel.
 • I samband med Nine-Eleven uppmärksammades att försändelse med anthrax skickades till olika mottagare. Fastän FBI visste att breven kom från den amerikanska regeringens forskare så instruerades man av Vita huset att ge islamister i Afghanistan eller den irakiska regeringen skulden. Men snart lyckades forskarna komma fram till att anthraxet kom från ett amerikanskt laboratorium.
 • År 2005 rapporterade nyhetsbyråer att man funnit nytillverkade pistoler av modell Berettta 92 bland motståndsmän i Irak. Vapnen hade används för att skjuta mot både civila mål som amerikanska i landet. Men vapnen hade inga serienummer instansade, utan måste ha plockats direkt ur produktionen i fabriken för att inte göra dem spårbara. CIA eller Mossad pekades ut som förmedlare av vapnen.
 • Under upploppen i Egypten 2011 stormades ett antal museer som utsattes för våldsam skadegörelse. När folk på plats ingrep och hindrade gärningsmännen fann de att dessa bar inrikesdepartementets tjänstekort! Syftet med vandaliseringen var att ge demonstranterna skulden.
 • I samband med inbördeskriget i Syrien användes stridsgas och den syriska regimen utpekades som skyldig. I själva verket distribuerades nervgasen från NATO-medlemslandet Turkiet och användes av rebellerna mot civilbefolkningen och de egna.
 • I samband med upploppen i Kiev för ett år sedan besköts de EU-vänliga demonstranterna av krypskyttar. Den dåvarande Rysslandsvänliga regimen pekades ut som skyldig. Den estniske utrikesministern uppgav att läkare på plats sett att både poliser och demonstranter skadats av samma vapen, varför hans misstanke var att en tredje part var inblandad. Enligt säkerhetspolitiske experten William Engdahl är det sannolikt att den NATO-stödda nationalistiska milisen i Ukraina som låg bakom detta och flera andra dåd.

Det förrädiska är att man i samband med ett dåd av ovan angivna slag inte vet ifall det är verket av ”äkta” gärningsmän/fienden eller om det är utfört av den som säger sig verka för att skydda oss, d.v.s. staten.

Det djävulska är att vi inte kan skydda oss mot falsk flagg-attacker om staten bestämt sig för att vara folkets fiende. Och en fiende är man om man attackerar andra människors liv och hälsa. Och staten är även en fiende då staten utsätter sina egna soldater för hot och fara för att gynna sina politiska intressen. Att driva sin armé in i krig är definitivt ett fiendskap av dignitet mot det egna landet.

Exemplen här ovan är false flag som verkligen kan konstateras vara en konspiration som är iscensatt av staten (antingen av regeringen själv eller i någon av dess myndigheter/tjänster). Det betyder inte att detta är de enda exemplen på false flag. Och här kommer vi till det som Dr. Paul Craid Robert skrev om. Det finns anledning att betrakta alla dåd med stor misstänksamhet. Inte för att vi alltid skall utgå från att de är false flag, men därför att dåden i sig har till syfte att forma våra åsikter och uppfattningar i en viss riktning.

Möjligheterna finns för staten att agera på detta förrädiska vis, och när staten ligger bakom gärningarna har vi små möjligheter att skydda oss, trots alla säkerhetskontroller på flygplatserna, massövervakning, militäriserad polis och fan allt annat som används av en totalitär stat.

Sett ur statens perspektiv är insatserna ganska små för att bedriva denna typ av åtgärder. Det är uppenbart att man kan förleda folk till att resa ett kvarts varv runt jorden för att hoppas på en egen död som martyr. Det är också förhållandevis enkelt att plantera bevis hos människor som man vill ha undanröjda på juridisk väg. Man kan också locka folk till handlingar mot en furstlig dusör (eller idka utpressning). Endast kreativiteten sätter begränsningarna när staten går utanför de regler som man satt upp för alla andra.

Så där har ni ytterligare en anledning till varför jag är libertarian och verkar för ett försvagande av staten så att den inte skall ha makt och förmåga att slå mot sitt eget folk.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ett smakprov på kända (och okända) attacker som burit falskt flagg (Konspirationsteoretikerna har otäckt många gånger haft rätt)

 1. Johan skriver:

  Suck. Ytterligare en konspirationsdåre 😦
  Hur svårt kan det vara att fatta? SKAFFA BEVIS SOM HÅLLER ELLER BORDE HÅLLA I DOMSTOL ELLER HÅLL KÄFTEN, JÄVLA DUMSKALLAR? Ni sabbar bara er egen trovärdihet. Till exempel, Paul Craig Roberts är påläst, har bra CV, är bra på presentation och argumentation, skriver bra. Och så lägger den jävla korkade nollan in en referens till 9/11 was inside job och så blir den lilla skiten helt oanvändbar när man ska prata med människor utanför sekten redan frälsta? Så jävla onödigt. Så jävla korkat. Ett sånt fantastiskt slöseri.

  GE FAN?

  • Ola skriver:

   Tror du att 9/11 var ett verk av arabiska konspiratörer ledda av Usama Bin Laden? Eftersom ingen tagit på sig ansvaret måste det ju ha varit någon slags konspiration i alla fall.

  • Peter Harold skriver:

   Det problematiska med 9/11 är att de som skall sköta rättsordningen inte gör det jobb de skall. En sak som jag tycker hedrar 9/11-konspirationsteoretikerna är att de påtalat dessa brister. Första steget borde vara att ta itu med just myndigheternas bristande insats för at avslöja det som skulle kunna vara ”konspirationen”. Men samtidigt får man vara realist; statsapparaten är ett verktyg för den som har makt. Och i denna makt ingår att hålla sig oåtkomlig för lagen.

   Sedan tror jag att det är bra att sådana som Paul Craig Roberts håller ut. Även om 1000 personer kommer betrakta honom som en galen högerkonservativ konspirationsteoretiker finns det kanske 10-20 som kommer pröva hans påstående, och hälften av dessa kommer nog komma till slutsatsen att han har ett trovärdigt resonemang. Observera att jag säger ”trovärdigt resonemang”. Om det resonemanget är sant eller falskt är ju upp til domstolen att avgöra.

  • Anonym skriver:

   Tror du verkligen att araber som aldrig nånsin flugit ett flygplan kapar 4 st och 2 av planen lyckas ta sig till tvillingtornen utan att en endaste flygstation märker att ett plan flyger en annorlunda kurs eller saknas? Titta på planens flygkurs http://en.wikipedia.org/wiki/September_11_attacks#/media/File:Flight_paths_of_hijacked_planes-September_11_attacks.jpg dom kan inte ens flyga direkt på målen och ändå hann ingen reagera! Om man tittar på videosar när planen kraschar in så ser man tydligt hur planens nosar sprängs precis när de nuddar byggnaderna, hur skulle dom ha tid med att installera bomber där framme om dom kapar planen? Och på (minst) 2 plan dessutom! Varför var det viktigt att just 2 plan kapades och varför just tvillingtornen? Jo, därför att efter att det första planet kraschade in i det ena tornet så skulle alla nyhetsreportrar runt om lägga märke till det, och kunna filma lägligt när det andra planet kraschar in. Varför åkte araberna som lyckades hitta tvillingtornen, m.m inte till vita huset och krascha vita huset deras fiende håller till (även om George Hitler Bush inte var där just då)? Man kunde även se hur metall smälter på videoklipp vilket det inte kan göra om inte det blir en väldigt hög temperatur som i en ugn, vilket det inte finns nån bra förklaring på iaf om man lyssnar på de som jobbar med att täcka för bevisen och en av byggnaderna hade en gång innan 9/11 brunnit i timmar utan att rasa tornet och det åtgärdades med att förstärka brandsäkerheten, så att det skulle vara elden som hjälpte till funkar inte. Innan det första tornet rasade ihop var brandmän vid ingången och hjälpte folk ut och nedervåningarna var FYLLDA med rök trots att planet som rykte var hundratals våningar upp, hur fan kom röken ner dit? Värme vill ju dessutom upp? Det var inte rök ifrån planet, det var rök ifrån bomber, brandmännen och flera vittnen säger att de hörde/bevittnade explosioner flera ggr i byggnaden innan kollapsen ibland så nära att bitar flög på dom och dom skadade sig så allvarligt att dom bröt ben- detta rapporterade aldrig mainstream media. Allt detta går enkelt att hitta på YT som folk filmat när det skedde och brandmän som kommenterar händelsen både innan och efter att det andra tornet kollapsade. Det finns även ett väldigt intressant klipp här https://www.youtube.com/watch?v=Rjp3ZNqxd1Y som visar hur brandmän springer till källaren i en av byggnaderna typ i mitten av videon och när dom kommer ner hör man en smäll och ser rök. Dessutom hade militären just då övning i närheten och gissa vad övningen inriktade sig på? KAPADE FLYGPLAN! Istället för att klanka ner på folk som inte kommer med en sanning som passar dig kan du fortsätta leva som ett får och gå dit mainstream-median vallar dig om det är för skrämmande att höra sanningen. Som om detta inte är konstigt nog bör du även kolla upp George Hitler Bushs reaktion när hans skyddsvakter berättade om det och ville föra honom i säkerhet och du ska veta att USA hade ALLT att tjäna på ett krig med mellanöstern! Man passade även på att använda detta som en anledning att spionera på sitt egna folk trots att dådet utfördes av utländska människor- förklara det?

   • Peter Harold skriver:

    Japp, det är så många indikationer som pekar på att Elfte September inte gick till på det vis som kommissionen försöker påskina. Dock tror jag att det var möjligt för kaparna att flyga in dessa plan i tvillingtornen. Vad som jag tycker bestyrker detta är att det sista planet höll på att missa sitt mål. En erfaren pilot eller en fjärrstyrd missil hade inte uppfört sig så.

    Dock kan folk bli väldigt förbannade när man ifrågasätter den officiella bilden.

 2. Läsare skriver:

  Den brittiska regeringen bombade mellan 1946-1948 fem skepp avsedda för judiska flyktingar på väg till Palestina från Italien. Dådet har erkänts av MI6 och motivet var förhindra judisk migration till Palestina. Araberna fick skulden.

  Källa? Helt ny info för mig.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s