Israel kontrollerar USA = vänskap. USA påverkar Israel = infiltration.

Bästa läsare!

Tråkigt nog är jag illa påläst på just denna aspekt, men Pat Buchanan brukar vara mycket insatt i det han skriver, och nu uppmärksammar han att den amerikanska senaten har en kommitté som försöker granska utrikesdepartementets engagemang i Israel.

Att amerikansk säkerhetspolitik till stora delar influeras av den israeliska regeringen med tillhörande intressesfär är ett understatement, företrädesvis genom organisationer som säkerställer en god relation mellan de två länderna, som t.ex. AIPAC. Detta har medfört att politiker som inte applåderar tillräckligt entusiastiskt när Israels regeringschef håller tal i den amerikanska kongressen hängs ut som antisemiter (det finns klipp där Rand Paul klappar händerna långsammare än de andra politikerna). Jag har ett minne av att man under kommunisttiden rensade ut illojala partifunktionärer just på den grunden att de applåderade sin ledare på ett alltför slött sätt.

Bauchanan skriver att senatskommittén vill veta hur mycket pengar som utrikesdepartementet använder för att påverka politiken i Israel. Tydligen har man gett 350’000 USD som distribuerats via organisationen One Voice till dess underavdelning Victory15 (eller ”V15”) i Israel som leds av Barack Obamas tidigare kampanjchef Jeremy Birds.

Detta är nu på färd att utveckla sig till en skandal i USA då arrangemanget såg ut att ha som syfte att försvåra för Benjamin Netanyahu att bli omvald. Jerusalem Post antyder att det finns en konspiration i västvärlden mot landets premiärminister därför att Netanyahu ”avslöjat” att Iran har en ny missilanläggning som hotar Israel, samtidigt som väst försöker förhandla med Iran.

Fast det är själva principen att USA lägger sig i den israeliska politiken som retar flera israeliska debatörer. Bl.a. författaren Barry Shaw som skriver om Victory 15:

In its 2014 annual report is describes its actions as “promoting popular resistance, state-building, and the Arab Peace Initiative, while advocating for an end to the conflict and a two-state solution along the 1967 borders.”

Does Israel really need this outsider that advocates “popular resistance” to impose the Arab Peace Initiative on to Israel? There is grave danger in the intent of this American interference into our political system.

I olika medier talas det om att Barack Obama personligen försöker störta Benjamin Netanyahu, men att ”hans ansträngningar har slagit tillbaka mot honom själv”. Pat Buchanan är dock förhoppningsfull om att senatskommittén skulle kunna granska andra mer uppenbara försök till regimskiften av det amerikanska utrikesdepartementet. Som bl.a. i Kiew ifjol.

Vissa kommentatorer reagerar på att israeliska debattörer har blivit förnärmade av att Victory 15 öppnat ett tiotal avdelningar i Israel för att förespråka fredsuppgörelse med den arabiska sidan, samtidigt som till den israeliska regeringen närstående personer och grupper har stort inflytande över den amerikanska säkerhetspolitiken.

Som exempel nämns kasinomiljardären Sheldon Adelsohn. Under det amerikanska presidentvalet 2012 donerade han (i redovisade belopp) omkring 150 miljoner dollar till olika republikanska grupper och politiker, bl.a. till American Crossroads (Karl Rove),  ”Republican Jewish Coalition Victory Fund”, ”Winning Our Future” (Newt Gingrich) and ”Restore Our Future” (Mitt Romney). Adelsohn är även aktiv i Israel där han äger nyhetstidningarna ”Israel Hayom” och ”Makor Roshon”. Den förstnämnda tidningen propagerar starkt för Benjamin Netanyahu och dennes Likudparti, och betraktas som en dold sponsoraktivitet eftersom Irsael har stränga regler om ekonomiska bidrag till partier. Sheldon Adelsohn fanns på åhörarplats i den amerikanska kongressen när Benjamin Netanyahu höll sitt tal där för ett par veckor sedan.

2013 höll Sheldon Adelsohn ett anförande vid Yeshiva University i New York där han ansåg att man bör fälla en atombomb över öknen i Iran och förklara att nästa kommer hamna över Teheran om Iran fortsätter att utveckla sitt atomenergiprogram (som Israels regering i strid med underrättelser från sin säkerhetstjänst Mossad påstår utveckla en atombomb).

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Israel kontrollerar USA = vänskap. USA påverkar Israel = infiltration.

 1. Two Different Shoes On skriver:

  Semiter (judar och araber) tål inte kritik alls. Inga nyheter.
  Då heter det antisemitiskt och islamofobiskt.

 2. Läsare skriver:

  Putin med hans egna ord om Ukraina. 2h och 20 min. Eng sub. Har bara sett början som startar med att Ukrainas valde president flydde.

  http://slavyangrad.org/2015/03/26/crimea-the-way-back-home-subtitled-in-english-by-v-p-e/

 3. Anna skriver:

  Shitahell? Shit a hell of a lot? Ja, de skiter nog en hel del där. I sina byxor.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s