Svaret på den gåtfulla flygkraschen finns antingen i passagerarlistan eller i planets load sheet

Bästa läsare!

När det malaysiska trafikplanet MH017 störtade kunde Vita huset på ungefär en kvarts timma fastslå att det skjutits ner av pro-ryska rebeller i östra Ukraina. Igår fastslog Vita huset att ”det finns inga indikationer på att haveriet orsakats av terroristhandlingar”.

Det är lite underligt att Vita Huset har så mycket kunskap om vad som skett eller inte skett när olika plan störtar.

Det faktum att det finns starka skäl att misstänka att andra än pro-ryska rebeller har skjutit ner MH017 visar att Vita husets omedelbara meddelande direkt efter nedskjutningen inte kunde grunda sig på sanna fakta.

Hur skall man då tolka Vita husets budskap om att GW9525 inte kraschat p.g.a. terroristdåd?

Min tolkning är direkt konspiratorisk. Vita huset ringde CIA och frågade ” – Hej, har vi någon terrorist som skall göra någonting?” varpå CIA svarade lakoniskt: ” – Näe, vi har typ ingenting på g just nu”. För det är dessvärre – med stark betoning på ordet dessvärre – så att de flesta terrordåd har kopplingar till regimers säkerhetstjänster.  Detta är ganska skrämmande därför att när en regering vill ha ett terrordåd utfört, då hjälper inte säkerhetsteatern vid flygplatsernas passagerarkontroller.

När jag hörde om flygkraschen gick jag omedelbart och kollade väderläget. Det var gynnsamt väder. Jag hörde att planet inte anropat markkontrollen. Då blev min misstanke att man drabbats av läckage och att alla ombord frusit till döds. Fast då borde planet ha fortsatt på autopilot. Och så var det där med att planet kraschat i berget på 2000 meters höjd. Planet borde ha flugit minst fyra gånger så högt upp. Enda möjligheten här är i så fall en total black-out av planets viktiga system.

Så hör jag att planets befälhavare blivit utlåst från cockpit, och att first officer inte släppt in honom.

Ok, detta ändrar hela scenariot.

Nu handlar det om att beskylla den unge och måttligt erfarne andre piloten för alla möjliga galenskaper. Religiös fanatism. Olycklig kärlek. Politisk agent som programmerats av Vladimir Putin. Sinnessjuk.

Det kommer vara förhållandevis enkelt att utse Andreas Lubitz till syndabock.

Men min egen gissning är att svaret på gåtan kommer utkristallisera sig om man studerar passagerarlistan och flygplanets lastlista. Om inte annat kommer vi får en teori som går stick i stäv med Vita husets utspel om att GW9525 havererade av ”naturliga” skäl. Det känns som att Vita husets pressavdelning är en desinformationscentral. Synd. Detta gör vår värld väldigt bekymmersam. USA behöver ett grundläggande regimskifte. Landet har förbrukat allt förtroendekapital, och det blir allt mer befogat att tro motsatsen av vad Vita huset säger i varenda fråga.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Brott & straff. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Svaret på den gåtfulla flygkraschen finns antingen i passagerarlistan eller i planets load sheet

 1. Johan skriver:

  Är det möjligt att andrepiloten var knäpp? Ja. Då kanske man ska ha bättre bevis? Att fingera svarta lådorna, skjuta ner/spränga ett plan är faktiskt ganska omfattande och riskabla operationer.

  Konspirationer finns, javisst. Men det gör desvärre också konspirationsteoretiker. Håll i hatten?

 2. Clintan skriver:

  Svaret finns kanske att finna i Ukraina konflikten. Både Frankrike och Tyskland är emot hårdare sanktioner mot Ryssland. Är det en ren tillfällighet att just dom två länderna drabbas av en terrorattack i Frankrikes fall. Och denna mystiska flygkrasch i Tysklandsfall? Frankrikes president Francois Hollande har tidigare sagt att det inte finns ett behov av ytterligare sanktioner. Tysklands finansminister, Sigmar Gabriel, säger å sin sida till tyska tidningen Bild am Sonntag att det vore ett misstag att ”skapa politiskt och ekonomiskt kaos i Ryssland.”

  • Peter Harold skriver:

   Jag tror att europeiska politiker har börjat tänka till lite på senare tid. Bara lite, men det är en god början.

   Ja, det är lite av min teori om att den unge piloten på något sätt programmerats. Nu kan han ju inte försvara sig, och allt kan ha skett på ett annat sätt än vad vi tror (eller förväntas tro). Men en sak är intressant att notera. MAS370 som försvann hade en ung first officer; QZ8501 som störtade i stormen hade en ung first officer (från Frankrike) som var ensam i cockpit när planet ramlade ner p.g.a. ovädret. Och nu ännu en gång en ung styrman. Visst, unga killar kan vara duktiga och ha snabba reflexer, men de har inte alls lika mycket erfarenhet som en commander. Och first officer-jobbet är ju ingångspositionen för unga piloter. Men ändå ser vi ett mönster i att olyckorna har en gemensam nämnare.

 3. kallepelle skriver:

  Ha! Ali Esbati har nu slagit till. Han försöker nu göra en facklig fråga av massmordet. Fanskapet tror att andrepiloten knäckts av 15timmarsflygningar stup i kvarten. Tala om det ordspråkliga ”Dum som en logvägg”. Jag har talat med Hr Esbati en gång HAN ÄR HELPANTAD. Han envisades med att klistra kommunistpropaganda på fasaden av en fastighet som var mitt ansvar. Han ansåg att det var hans fulla kommunistiska rättighet. Vi körde en treveckors kampanj med VPKUaffischnedrivning i hela stadsdelen. Det kostade men hjälpte också. Huset på fina Kungsgatan som dom huserar i köptes med pengar som Hr Joe Stalin pyntade på 1930talet. Troligtvis en lysande investering.

 4. kallepelle skriver:

  Andreas Lubitz var enligt uppgift nybliven muslim. Han var frekvent i mosken i Bremen(källa exflickvännen). AL hyllades efter massmordet på arabiska på webben men detta togs snabbt bort av någon anledning, skärmdumpar finns dock. Merkel har nu förbjudit alla att skriva om detta. Yttrandefrihet?

  Esbati är farlig ja. Det är väl flertalet kommunister utom de alldra dummaste? Kastades han ut från juristutbildningen på SU? Det var väl en del sexual harassment i ungdomsförbundet också? Han var på Utöia när Breivik slog till?

  • Peter Harold skriver:

   Hittills verkar det inte finnas mycket som tyder på att han var en konvertit. Han påstås ha varit i Bremen där det finns en ökänd moské. Å andra sidan har jag gått genom Björns trädgård utan att bli muslim… 😉

   Men det skall dock beaktas att depressiva människor är lättare att programmera.

   Stämmer att Esbati var på Utöya och hukade sig bakom en sten. Vad gäller sexanklagelserna var det han som anklagde, men vissa menar att det var ett sätt att lägga moteld. Jag vet inte; jag håller mig så långt ifrån jag kan svenska kommunister. 🙂

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s