Nu börjar folk vakna upp i sina bubblor…

Bästa läsare!

Jag ber först och främst om ursäkt för att ni inte fått läsa mina två senaste bloggpostningar. De förblir opublicerade tills den dag jag orkar själv läsa genom dem utan att falla i sömn, he he…! 😉

Istället tänker jag ägna några rader åt att reflektera över ångest och oro, denna härliga solskensdag med blå himmel (även om jag har hört rykten om att det skall vara åskstormar i närheten av ”Sveriges vagina” – Göteborg). Dock inte min oro, utan andras. Närmare bestämt Catta som bloggar i sin bubbla. Hennes rubrik i ett aktuellt inlägg är ganska dramatisk:

”Jag börjar känna en allvarlig oro för sverige[sic!]”

Välkommen i klubben, Catta! Egentligen borde min reaktion bli en djup suck och en ordentlig runkning på huvudet, samt kommentaren att ” – Jaha, så nu börjar folk vakna upp i sina bubblor. Det är ju så dags…! Fnys!”. Ah, där har jag ju rubriken till mitt eget blogginlägg!

Vad är det Catta skriver om? Ja, i grund och botten är det vad man betraktar som ”det civila fisket i grumliga vatten”, alltså det som kallas för ”rasism” om orden yttras av en vit medelålders heterosexuell man i storstad. Men Catta är – tror jag – en kvinna. Och kvinnor får ostraffat skriva:

Vi har politiker som uppför sig som nötter såväl inne i riksdagshuset som utanför. Politiker som inte tycks begripa att det är rimligt att räkna på vad saker kostar innan man kommer med vilda löften, utan helt lever i nån slags ideologisk bubbla. […]

Vi har gamla som inte får i sig tillräckligt med mat och näring utan sakta svälter ihjäl. […] Vi har psykiskt sjuka som skriker efter hjälp utan att få den, man reagerar först när de går ut och gör något vansinnesdåd eller tar sitt eget liv. […] Vi har hemlösa som sover ute sommar som vinter, men få bryr sig om dom även om de är 72 år, svenska medborgare och har en utsliten kropp. Om man däremot hjälper en tiggande rom får man en guldstjärna på den politiskt korrekta vänsterhimmeln och “de goda” tävlar i att springa med mat, fixa varma täcken, ordna bostäder, släppa in dom i sitt eget hem. Politikerna diskuterar flitigt hur vi ska kunna hjälpa tiggarna som inte ens är svenska medborgare, men lägger inte mycket krut på de som da facto är skrivna i landet, som har lika lite tillgång till mat och värme. […]

Vi har kriminella som tagit över hela bostadsområden och räddningstjänst och polis som blir attackerade när de försöker hjälpa utsatta. Näringsidkare som hotas och utpressas. Folk skjuts om vartannat och oskyldiga drabbas när de hamnar mitt i gangsterkrigen.

Det sedvanliga artiga sättet att bemöta Cattas påstående är att hon med sin formulering delar in olika grupper av hjälpbehövande och ”ställer dem mot varandra”. Hon skapar ett ”vi och dom” (fast det egentligen borde heta ”vi och dem”).

Ja, i den politiska verkligheten – ha! – har det bara råkat bli så att svenska myndigheter och politiker och åsiktsgeneratorer agera till icke-svenskars fördel. Det handlar inte aaaaaalls om att dessa tycker illa om svenskar i or doch handling. Jo, lite grann. Alla nu levande svenskar har ett kollektivt ansvar för slavhandeln på 1700-talet, förintelsen av judarna och den accelererande klimatkatastrofen. Så Catta bör sitta still i båten och överlåta såväl tankearbete som opinionsarbete åt Göran Greider och Åsa Linderborg samt deras rättrogna likar…

 Om jag skall vara helt ärlig har jag varit orolig ganska länge. Och det började med att jag var fundersam ett tag. När jag var i 13-årsåldern var jag aktiv i Röda korset och tog del av eländet runt om i världen via föreningsmöten och medlemstidningen. När jag var 15 år gammal fick vi det första asylboendet i min by. På den tiden var det ingen tvekan om att vi hade möjligheter att ta emot dessa människor. Och de flesta av flyktingarna hoppades på att kunna återvända hem snart. Några gjorde det faktiskt ser jag på Facebook.

Låt mig stanna i min ungdom för ett kort ögonblick: Jag var en onödigt grubblande 15-åring, bärandes på knappmärket ”Rör inte min kompis”, och funderade lite på om det fanns någon gräns för hur många flyende människor vi skulle kunna hjälpa i Sverige? På den tiden var inställningen att ”vi skall vara lyckliga för de få vi kan hjälpa” så min fråga var enbart hypoteteisk och krävde inte något svar. Det fanns på den tiden en naturlig insikt om att alla kan inte räddas från katastrofer och nöd.

Idag är det annorlunda. Om frågan ”Hur många kan vi hjälpa?” bara var abstrakt på 1980-talet så är den idag på 2010-talet tabu. Förmodligen därför att den inte längre är abstrakt.

Vi vet vad det kostar för staten att erbjuda vård, skola och omsorg till medborgarna. Vi vet hur mycket staten kan ta ut i form av skatt och avgifter, och vad konsekvenserna blir av detta uttag (minskad köpkraft, nedläggningar, massarbetslöshet, etc). 

Eftersom allt är mätbart blir det hela en fråga om ideologi om man skall acceptera att staten bestämmer vilka som skall ha tillträde till de pengar staten tar av sina undersåtar, och på vilka villkor detta skall ske. Det staten gör är den självpåtagna uppgiften att omfördela dina och mina pengar. Sedan den politiska ”Decemberöverenskommelsen” har vi fått en signal om att denna uppgift inte tillåts vara en angelägenhet för väljarna.

Jag tror att frågan om massinvandring och social turism kan vara katalysatorn för att få vanligt folk att börja fundera på de fundamentala aspekterna i samhällsbyggandet. Jag tror inte att människor som Catta skriver sin blog p.g.a. att hon är missunnsam. Nej, jag tor snarare att det är så att folk börjar se mer av helheten. Och det är bra för folket. Och jobbigt för politikerna. Det är kanske därför jag undermedvetet skrivit så många blogginlägg med min egen penna som kan uppfattas som kritiska mot det folkutbyte som pågår.

Sedan finns det faktiskt en rad andra frågor som är minst lika viktiga, och har samma eller ännu starkare leverans än att Bert Karlsson blir mångmiljonär på asylboenden och att horder av rumänska tiggare bajsar sönder våra parker. Och det är min uppmaning till er som ifrågasätter massinvandring: Gott, min vän. Fortsätt att ifrågasätta allt som politikerna påverkar. Allt och allting!

Hälsar eder Peter Harold

 

http://cattasbubbla.se/2015/05/05/jag-brjar-knna-en-allvarlig-oro-fr-sverige/

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Nu börjar folk vakna upp i sina bubblor…

 1. Sofia skriver:

  Trevligt att höra (läsa) av dig igen 🙂

 2. Hjalmar Ochhulda skriver:

  Man kan fundera över sakernas tillstånd om och om igen, och den enda slutsats man kan dra är att etablissemanget är helt inkompetent att sköta landet. Och nu var jag snäll i ordvalet.
  Inget försvar, massinvandring av bidragsturister, handfallenhet inför tilltagande brottslighet och inte minst decemberöverenskommelsen är bara några saker som är så illa skötta att jag måste ta en gin och tonic bara jag tänker på dem.
  Kul att du inte är heldöd än, när du blir det får du lov att fly landet. Fråga Stefan hur man gör. Eller Maria Ferm, riksdagens egen lilla zombie.

  • Peter Harold skriver:

   Just det, Ferm skall ju bli MP:s nästa språkrör om man skall tro skvallret. Jag menar, det vore ju ett sett för henne att löpa hela ”linan” ut inom politiken… 😉

 3. J skriver:

  Kul att få läsa en sådan käftmäll på establissemanget:) men är väl inte så ovanligt här 🙂
  Pratade med en bekant kommunfullmäktige här om dan kommunen gick fram tills i år plus 5 miljoner i år minus 5 miljoner eftekten av att de 2 första åren staten pröjsar är just 2år verkar svårt att förstå för vissa i styrande kretsar men visst kör på skadar bara de som byggt upp landet….

  • Peter Harold skriver:

   Kommunerna inbillar sig att de tar emot flyktingar och pengar i två år, sedan flyttar dessa vidare. Men svenska kommuner drar gång på gång nitlott i detta spel.

   • J skriver:

    Jo en stor förlust affär bara att kolla på Malmö som baserat på storlek inte borde ha rätt till fördelningspolitiken men är största bidragsmottagare:(

    Kul du varit mer aktiv Peter hoppas de håll i sig men ta inte ut dig

    • Peter Harold skriver:

     Ja, den där Robin Hood-skatten har blivit ganska besynnerlig. Känns också som att Robin Hood kommer få allt jobbigare att hitta några rika kommuner att råna, för att kunna ge till de socialistiska… jag menar, de ”fattiga”.

 4. stefan skriver:

  Det ska bli kul att läsa Moderaternas FB sida efter Alliansen lagt ner sina röster i vårbudgeten men har en känsla av att det kokar över snart för det är ingen demokrati längre och frågan är om det räcker med ett fredligt uppror för överheten verkar inte dra sig för något längre. Till och med näringslivs topparna börjar protestera.

 5. Majsan skriver:

  Jo, jag är en sådan där som klarar många tankar i huvudet samtidigt, är allmänbildad, historiskt intresserad och har ett gott minne. Jag skulle inte klara mitt jobb (IT) om jag inte kunde tänka stort och se olika delars samverkan. Och kunna plus och minus.

  Det går rysningar längs ryggraden då jag beskådar dagens ”utmaningar” och så tittar på de politiker vi har som röstats fram för att lösa detta.

  Jag har hela mitt liv haft viss respekt för politiker och ansett att det är nog inte helt lätt att vara en, i alla fall en bra som gör mer gott än dåligt. Det är tuffa beslut som kan behöva fattas, att tvingas ”ställa grupp mot grupp”. Det ingår i arbetsbeskrivningen. Så inte idag. Maken till inkompetent och räddhågsen grupp får man leta efter, i alla fall i Regering/Riksdag. Förakt är allt jag känner för den absoluta majoriteten.

  • Peter Harold skriver:

   Ett problem för en politiker är att han eller hon inte kan vara påläst i alla ämnen. Det tvingar politikern till att lita på sin gruppledare och utskottsrepresentant. Men om dessa funktionärer toppstyrs av partiledningen, då kommer politikerna att tvingas att föra en politik som de inte förstår eller ens kanske sympatiserar med. Och i dessa tider där ideologi ersatts med röstoptimering så kan det bli hur snett som helst.

 6. J skriver:

  Hoppas på Nyval innan årsskiftet då får dom probs att bilda en regering om dom ska stänga stora partier ute i kylan,,,

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s