Här, Åsa Romson! Tag en ekologisk negerboll.. var så god!

Bästa läsare!

Jag förstår inte upprördheten. Plötsligt en dag upprörs både allmogen och överhögheten att Miljöpartiets kvinnliga partiledare Åsa Romson säger någonting dumt. Varför? Hon är politiker och miljöpartist. Kombinationen innebär att hon kan både ljuga och säga korkade saker. Det är själva essensen i miljöpartismen. Du som miljöpartist kan säga att vi skall förhindra jorden från att koka över av klimatförändringar genom att beskatta bort tung industri och hindra människor från att resa fritt utan att ruinera sig. Och vet du vad som händer när du säger att du vill göra dessa fördärvliga saker – som inte har någon påverkan på klimatet vare sig nu eller i framtiden? Jo, du får landets näst högsta politiska post (om vi för ögonblicket nonchalerar riksdagens talman som egentligen är den allra högsta posten i vårt politiska system). Detta är i sig tillräckligt upprörande. Varje dag. Varje dag är en Tokiga-Romson-dagen.

Att Åsa Romson liknar Medelhavet vid det nationalsocialistiska koncentrationslägret Auschwitz har tydligen upprört många. Vissa blev mer upprörda än andra. Som ett brev på posten dök den forna nyhetsjournalisten Willy Silberstein upp och menade att det var olämpligt att jämföra några tusen negrer med ett par miljoner judar. Nej, det var inte så han formulerade det, men jag lyckades ändå förstå andemeningen i hans budskap.

Åsa Romson lyckades med konststycket att göra ett hat-trick [engelska]. Även om jag anser att hon fuskade lite. Hon sade det förbjudna Z-ordet. Två gånger faktiskt. Jag personligen tycker att det inte borde räknas. Att kalla zigenare för zigenare två gånger i rad är som att sparka in bollen i fotbollsmålet så att den studsar ut på planen och sen hävda att man gjort två mål när man sparkar in bollen igen. Nä, Åsa borde ha krönt Auschwitz och zigenare med… tja, vad sägs om ”negerboll”?

Det tråkiga är att Åsa Romson nu blev föremål för kritik som handlar om hennes ordval istället för att kritisera innehållet i hennes politik. Nu vet jag att åsa Romson är blåst, men annars skulle jag nog säga att om det varit en medveten strategi så gjorde hon ett genidrag. Först säger man att Sverige och Europa skall ta emot fler afrikanska välfärdsflyktingar och helst bjuda dem på överfarten och sända dem med taxi till förläggningen, allt på skattebetalarnas bekostnad. Detta lär nog inte alla skattebetalare gilla, men så avrundar politikern med någon korkad jämförelse, och vips pratar alla om denna groda istället för debattera det politiskt regisserade folkutbytet som sker på skattebetalarnas. Eller annan viktig fråga. Typ som när krogvakten frågar efter legitimation och bruden visar upp sina tuttar och får gå in. Ok, min liknelse är kanske i Åsa Romson-klass… Sorry. 

Missförstå mig inte, jag tycker inte alls att det är trevligt att en massa flyktingar drunknar i Medelhavet. Jag vill inte äta tonfisk som i sin tur slukat bitar av upplöst afrikan. För jag tror inte att tonfiskar äter grönsaker. Sedan är det ju också en personlig tragedi i varje dödsfall.

Detta med att så många illegala migranter dör i Medelhavet väcker vissa tankar hos mig. Jag förmodar att risken att omkomma är ganska stor för dem. Ändå är det tusentals människor som gladeligen gör denna resa. Det måste i så fall innebära att folk är redo att utsätta sig för denna risk. Förutsättningen att belönas är alltså så pass god att det är värt att ta sig över havet i en icke alltför sjövärdig småbåt. Detta säger antingen något om statusen på resenärernas riksmedvetenhet, eller om europeisk välfärd.

En annan tanke som slår mig är resonemanget om att dessa migranter är ”en tillgång för Europa i allmänhet och Sverige i synnerhet”. Ju fler vi blir, desto större tillväxt. Och ju bättre tillväxt, desto mer får vi i pension. Ja, det heter ju att vi behöver invandring för att rädda det svenska pensionssystemet. Nej, länka inte till Tino Sandaij i kommentarsfältet; han är helt värdelös på att upprätthålla denna von oben-deklarerade föreställningen om att ”ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi blir”. Om dessa migranters ankomst är en förutsättning för svensk välfärd, varför har dessa människor ingen välfärd i de länder de lämnar bakom sig?

Japp, jag vet. Denna fråga är gammal och nästan uttjatad. Men den är fortfarande inte besvarad på ett adekvat sätt. Och vi inser inte heller konsekvenserna av svaret. Varje flykting som tagit sig över Medelhavet hade behövts lika mycket i sitt hemland som i Sverige om nu varje individ är en potentiell välfärdsskapare. Det heter att de flyr från krig och fattigdom; men varför då inte se till att de skapar fred och välstånd istället för att överge sina gamla och kära i det gamla landet? Varför skall vi beröva de fattiga länderna på deras friskaste och starkaste medborgare, av vilka en viss andel hamnar i vattnet och blir tonfiskföda?

Och varför skall vi alltid försöka skapa lösningar på afrikanernas problem med våra västerländska ögon (förstärkta med kulturmarxistiska glasögon) istället för att låta afrikanerna använda sina egna? Det finns inget som säger att våra lösningar alltid fungerar i deras länder. Nej, afrikanerna måste bygga från grunden. De måste utveckla en filosofi för framsteg, precis som vi i Europa gjorde när vi tog steget från barbarismen och gick in i upplysningen. Målet är säkert givet för afrikanerna, men de måste själva tänka ut vägen till ett afrikanskt samhälle med välstånd, och den vägen går inte via Medelhavet.

Ja, det var mina yviga tankar för dagen. Hoppas att ni får njuta av kvällssolen, kära läsare.

Hälsar eder Peter Harold

P.S. Tydligen är den tonfisk vi äter på burk inte densamma som simmar omkring i Medelhavet. Ja, den är inte ens en tonfisk, utan en annan art som heter bonit (Euthynnus pelamis) och lever i Skagerack och Nordsjön. D.S.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

41 kommentarer till Här, Åsa Romson! Tag en ekologisk negerboll.. var så god!

  • Sofia skriver:

   Synd att länken ej funkade.

   Vilka startade MP och varför?
   http://sv.metapedia.org/w/Joachim_Israel

   • Sofia skriver:

    Tänk om afrikanerna anser att lösningen på deras problem är att leva på Nordeuropeiska välfärdssystem?

   • Läsare skriver:

    Tack för den Metapedialänken. Givetvis var judar med att starta Miljöidioterna. Efter MP första riksdagsperiod hade de lyckats med EN sak, att förbjuda maskrosvin. Givetvis gjorde jag för första gången maskrosvin. Hade inte ens tänkt tanken innan, men nu när det var förbjudet. En fiskmås har högre IQ än en miljömupp.

    • Sofia skriver:

     … och varför förbjöd de maskrosvin?
     Folket gjorde alkoholdryck själva =
     Staten fick inte in skattekronor av det =
     Förlust för dem som sitter i samhällstoppen och lägger beslag på skattepengarna.

    • Anna skriver:

     Metangas-vin vore väl en bra grej för miljöpartister? Man kan använda samma typ av mjölkningsmaskin minus sugeffekten, som används redan till att mjölka korna. Man utformar helt enkelt ett sätt att utvinna alkohol från metangasen som korna släpper ifrån sig. Voila! Vin au la vache!

     • Läsare skriver:

      In Stolen Soul, the Jew Holstein says Nazi doctors attempted to prove Aryan superiority by collecting Jewish semen with masturbating machines that often killed their subjects.

      Quote from page 117 …

      But we never gave in, not really; there was that one time just before liberation but other than that we were strong. We would see the boys they put on those masturbating machines just drop, just die, right there in front of us. The absolute cruelty was beyond our belief.

      That they could do these things to us, that human beings were doing it to other human beings… and we would hobble back to camp with painfully swollen scrotums whimpering: “Don’t bump me! Please, just don’t touch me!”

      • Läsare skriver:

       Nazistisk ”dödsmaskin”. Jodå, nazisterna RUNKADE ihjäl judar. En jude har sagt så, och då måste det vara sant. Kolla själv nazisternas ”dödsmaskin”. Kort video, 2 min.

       How to Milk a Cow by Machine

       http://m.youtube.com/watch?v=-2LiVPczCr8

       • J skriver:

        Jo dom kan säga vad som helst utan att kunna bevisa speciellt mycket, träffat en krigsveternan från Tysk sida han blev krigsfånge i frankrike vägde 45kg när han rymde och kunde efter hemkomst inte röra sig på ett år, tror att alla fångläger från denna tid var obra, många både soldater dog men inte var det en utrensning riktigt, speciellt då man inte ens får yppa ett negativt ord eller ett annat synsätt på det hela. Dom kremerade säkerligen upp massa människor men tror det var ett sätt att slippa sjukdomar då de svagaste såklart dog eller kanske blev de svagaste gasade som en lite ”humanare” död för fe sjuka svaga… Jag vet inte bare en sak som snurrar i huve om de ämnet.

        Sen borde hela regeringen avgå, vart är de bra att höja skatter för att få den kära invandringen att gå runt, gå runt va ett dumt ordval men ja inte behöva 20 miljarder till åt de där projektet som är dömt att missslyckas för oss som vill ha kvar Sverige med allt vad det innebär..

        Hörde på nå eu grej att enligt dom är rergionalt självstyre något de tycker alla eu länder ska ha nån form av autonomi.. varför har vi inte något sådant i Sverige?

        Ja mena kommuner, landsting har ju inte nå makt så de kan väl inte räknas?

      • Anna skriver:

       Skit också- jag som trodde att jag var ”innovatör” i biologins värld… Usch- vad äckligt. Verkligheten överträffar verkligen verkligheten…

       • J skriver:

        hur menar du? 🙂

        • Anna skriver:

         Ja du, ”J”! Det undrade jag också… Du kanske märkt att jag ibland skriver lite fel. Dubbelseende liksom. Verkligheten överträffar verkligen den snuskigaste fantasin, skulle det ju stå där. Verkligheten hos den som redan har den snuskigaste fantasin som åtminstone inte jag, skulle ha förstått vara verklighet hos någon- är det jag menade där. Skriver genvägar ibland när jag druckit ett par glas vin… DEn här boendesituationen kräver tyvärr genvägar till mysfaktor. Plus govindas myrrarökelse plus alla stearinljusen tända… Ska bättra mig när vi nu fått flytta nån jävla gång… Lovar! Ska börja träna också- lovar!

 1. Marianne skriver:

  Tack för näst sista stycket i dagens blogg som börjar med ”Och varför skall vi alltid försöka skapa lösningar på afrikanernas problem med våra västerländska ögon….” Så väl uttryckt och precis min uppfattning, vi i västerlandet tror att våra lösningar/synsätt är universella.

 2. Cello Jr skriver:

  Ann-Charlotte Marteus: ”Det är ett hyckleri att Europa aktivt hindrar människor från att söka asyl. Men alla som vill komma till Europa har inte asylskäl. De vill skapa sig en bättre framtid än den som bjuds i det fattiga, orättvisa, korrupta land som de hade olyckan att födas i. Ingenting är lättare att förstå än den drivkraften. Kanske blir den extra stark i en uppkopplad värld där Europas välstånd, trygghet och lycka kan beskådas i realtid.
  Hur kan Europa förhindra att dessa ekonomiska migranter hamnar på smugglares otjänliga flytetyg och riskerar att drunkna i Medelhavet? Det icke-nazistiska Åsa Romson-svaret måste rimligen vara att Europa öppnar sina gränser. Kvoter och asylansökningar på ambassader hjälper ju inte dem som saknar asylskäl. Det enda sättet att helt förhindra drunkningskatastrofer på Medelhavet vore att sätta in färjor som på ett säkert sätt transporterar över alla som vill flytta till Europa.”

  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/hur-nazistiskt-ar-miljopartiet/
  http://www.expressen.se/ledare/radda-oss-fran-asa-romson/

  Sveriges överclown tillika Romsons chef.

  • Läsare skriver:

   Massinvasionen av analfabeter från alla skithål till uländer till Sverige är ”en liten ansträngning ”. Vilken planet lever Röfven på?

   • Anna skriver:

    Han lever på samma planet som de övriga bostadsrättsinnehavarna eller husägarna i Sverige. Han tar bara planet eller taxi ibland till den andra planeten för att visa ”sympati” med de andra på den andra planeten. När media är där för att filma.

    • Anna skriver:

     Följt av polisskjuts hem. Eller åtminstone poliseskort… Och så har han mage att fråga Åkesson vad han menar med att ifrågasätta den egna beskrivningen ”liten ansträngning”?

 3. Sverigevän skriver:

  Appropå zigenare så läser jag K-O Arnstbergs mycket läsvärda bok ”Svenskar och zigenare” från 1998. På den tiden sade man zigenare. Noterar att man idag säger ”romer” men hur denna övergång från en benämning till en annan har gått till och när är mig fullständigt obekant. Någon som vet?

  • J skriver:

   ingen aning jag kallar zigisar för vad dom är, och dom verkar inte misstycka utom en jag stött på som ville bli svenisar eller hur man säger…

  • Cello Jr skriver:

   Mycket bra bok som jag läste för länge sen. http://fib.se/fib_1/multikul.html

   Varför romer? ”Rebranding”? The same but with a new name? Målle Lindberg, predikanten. säger sig vara stolt över att vara zigenare. https://www.youtube.com/watch?v=6Vyshto8i6c Gillar honom.

  • Rune skriver:

   Det roliga är att alla zigenare är inte Romer. De finska zigenarna t.ex. är inte romer. De tillhör en annan gren, som jag för närvarande glömt vad den heter.
   Det finns ett flertal grenar av zigenarfolket varav Romerna är en gren. Vårt högfärdiga och okunniga etablissemang har bestämt att alla zigenare skall benämnas ”Romer”. Lyckligt ovetande att det finns fler än just romer.

  • Läsare skriver:

   Noterar att man idag säger ”romer” men hur denna övergång från en benämning till en annan har gått till och när är mig fullständigt obekant. Någon som vet?
   ____________

   Jag vet exakt hur det gick till. Minns inte vilket år, men det är ca tio år sedan, alltså runt 2005. Läste judarnas lögn”media” på nätet. En dag stod det i en så kallad ”Ledare”, dvs sidan två i pappers”tidningen” som handlade om Zigenare (romer).

   Detta zigenare följt av parentes Råååmer var vad jag hängde upp mig på. Varenda jävla dag hade antingen Svd, DN, GP, Sexpressen eller Aftonlögnen en ”ledare” om zigenare parentes råååååmer.

   Jag fattade inte vad det handlade om. Vad är meningen med att skriva (romer) efter varje zigenare? Så jag började läsa alla ”ledare” alla rikstäckande ”tidningar” på nätet varje dag.

   Detta höll på minst två veckor, kanske tre eller tom fyra veckor. Minns inte säkert, men minst två veckor var det.

   Sedan en dag började alla ”tidningar” skriva: Råååååmer (zigenare). Romer följt av zigenare inom parentes. Samma visa, detta höll på minst två veckor, kanske upp till fyra veckor.

   En dag var ordet zigenare borta från ALLA ”ledar”artiklar. Nu var det endast Romer hit och Romer dit. Efter det blev ordet zigenare bannlyst i det offentliga samtalet.

   Så länge jag kan minnas har zigenare kallats zigenare. Romer, vilka jävla romer? Vad är det för jävla hittepåord?

   Hela syftet är att få zigenare i bättre dagar, romer är mer utslätande och kan ges ett romantiskt skimmer. Dom är precis som vi, är hela poängen. Blev uppläxad av en äldre svensk kvinna som jag känner att det faktiskt heter Råååååmer. Efter att jag sagt zigenare minst tio gånger då vi diskuterade zigenare. Händ för ca en månad sedan.

   Lyssna vid 15:40 Det är en ungersk kvinna som är på Ring P1 med täppas 1 Maj 2015. Lyssna noga på vad hon säger om zigenarna i Ungern under Sovjettiden.

   http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=1120

   Det fanns hur mycket jobb som helst, men zigenarna vägrade jobba. När det var löning däremot, då satt de utanför fabrikerna och tiggde. Lönen utbetalades på jobbet då.

   • Läsare skriver:

    Fram till år 1997 var etnologiprofessor Karl-Olov Arnstberg en ofta anlitad föreläsare och expert i frågor som rörde romer. Han hade forskat om dem i många år och gav detta år ut boken Svenskar och zigenare, som är en analys av relationerna mellan svenskar och romer (som ända i på 1990-talet normalt benämndes zigenare).

    – Efter att boken kommit ut blev jag persona non grata, berättar han. Fick inga uppdrag, och tidningarna skrev en massa strunt om mig. En massa folk som knappt hade sett romer annat än på håll, än mindre pratat med dem, kallade boken rasistisk.

    https://www.flashback.org/sp53367382

 4. Anna skriver:

  Jag måste få veta en sak, Peter: Skrattar du högt åt ditt kåseri medans du skriver? Jag måste få veta eftersom jag alltid skrattar högt åt det du skriver- i alla fall när du skriver om dina egna tankar om ett fenomen i vår ding dinga värld… Jag tror inte någon läsare (även de som inte delar din ”åsikt” ) kan låta bli att dra på mungiporna när de läser. För att något ska vara kittla maggropen till skratt krävs en form av igenkänning. Och det måste ju faktiskt alla göra. Även politiskt korrekta.

  • J skriver:

   Jag kan tyvärr inte skratta även om jag tycker det kan låta komiskt för mig är politik allvarligt det är de som bestämmer i vårt land men likväl är de tomtar å troll i stort sett å den som säger något på Svenska blir genast utfryst(13%) av svenskarna vid sista valet.. Tycker man blir lite deprimerad av all skit som händer i vårat vackra en gång starka land..
   Men Peter skriver hemskt komiskt om ett allvarligt ämne och det är kul att få lite lätta stämningen i eländet 🙂

   • Anna skriver:

    Nähä? Deprimerad? Tycker du? Skämt åsido- jag går varje dag och försöker leta efter nya trick för att övertyga hjärnan om att jag behöver överleva i 10 år till åtminstone, för att se till att sonen får en bra utbildning och får ett bra liv. Jag tror faktiskt inte att jag kommer att leva särskilt länge efter det. Mina mål med mitt liv har krympt från att vara elitkroppsbyggare/ göra vad jag vill med mitt liv/ bo med drömkillen/ bo i drömkåken/ skapa min egen framtid i stort sett- till att ha fått den bästa ”gåvan” jag kunnat få egentligen men som pga att jag gjort alltför dåliga val då jag varit för mycket känslomänniska och inte använt hjärnan på det sätt den var tänkt som- fått en pappa till mitt älskade barn- som vänt ut och in på tillvaron. Har jag gått med på total förnedring har han gått med på att träffa sin son. Men nu har sonen överträffat både mig och sin far och genomskådat den här överenskommelsen.

    Det är bara att inse att vi vuxna som fått våra chanser i livet och misslyckats med att ta tillvara på våra chanser: Det kommer inga fler chanser. Vi måste ge chanserna till våra barn och leva för de. Inga fler lögner. Inga fler tarvliga överenskommelser. Vi lever vidare i de. Vi för arvet vidare.

    När jag ser mig själv i spegeln inser jag att jag är en gammal tant och att det inte kommer fler chanser. Men i själen är jag ung. Det glada i den här insikten är att jag samtidigt inser att det spelar egentligen ingen roll. Jag är precis densamma som jag var förut. Fast skillnaden är nu att jag har min älskade son som kan föra min själ vidare i sitt liv. Sin ande får och har han i och med mig. Jag känner mig så glad över att veta det här. Eller veta. Jag känner att det är naturfenomen. Han finns i och med mig. Sanningen är aldrig vare sig för eller emot. Den bara finns.

   • Anna skriver:

    Och poängen i mitt svar är här är att jag hade inte befunnit mig i den här bottenlösa/framtidslösa insikten – om inte läget i vårt land varit det den är. Hade mina åsikter delats av de andra runtomkring hade jag inte levt ensam nu utan hade kunnat dela min tillvaro -inte bara interaktivt utan också fysiskt delat tillvaron. Vilket hade multiplicerat inkomsterna samt sonens sociala liv gånger 10 minst. Kanske 100. Med tanke på hur många jag gått miste om de senaste 8 åren…

    Jag vågar bara säga här att OM det här lilla landet jag växte upp i- hade levererat sanningar istället för hjärntvätt, så hade jag säkerligen haft en framtid tillsammans med sonen- även då vi inte lever med hans pappa.

    Man kan liksom inte dela sig på 10 delar. Inte ens på mitten.

    • J skriver:

     Låter som du haft ett jobbigt liv tråkigt tycker jag men du verkar reda dig ganska bra och ha en ”plan” för framtiden, Det ja menade med att ja inte kan skratta är för ja tänker på alla dom som byggt vårt land våra förfäder och de av dom som lever hur hemskt det ska kännas att se de engång storslagna eller blommande landet börja vissna, hemskt hur endel (politiker) kan ha en sådan verklighetsfrånvarande fantasi att dom vill köra landet i botten…
     Jo endel saker kan vara himla svårt att prata med bekanta om och endel val eller misstag kan dom inte ta som just det ett misstag för det gör ju alla 🙂

     • Anna skriver:

      Nä, J! Tack för sympatin- men jag har nog varit rätt bortskämd förut. Har inte behövt göra särskilt mycket för att överleva, tills att jag fick barn och livet förändrades! Det är väl snarare på grund av mina personlighetsdrag som jag fått uppleva en enorm skillnad då jag blev ensamförälder. Det är väl tillräckligt jobbigt för någon som varit i en stadig relation och som planerat en tvåsamhet med kärnfamilj, hund och villa och två bilar… Jag kastades från att ha levt ett enormt glassigt singelliv i stan med rätt ytliga vänner- till ensamförälderskapet i förorten. Det är inte så särskilt synd om mig. Men kram på dig för att du tänkte på mig.

 5. Läsare skriver:

  Ådalen 31

  Partiledaren Per Albin Hansson tog avstånd från upploppen och var tydlig med att de kommunistiska provokatörerna delade skuld för tragedin med arbetsgivarna och statsmakten. I riksdagen dagen efter händelserna sa han så här:

  Jag vågar göra gällande, att hela den trafik, som från kommunistiskt håll bedrives, och hela detta sätt att utnyttja upprörda stämningar gör, att när man skall söka de ansvariga, man måste ställa kommunisterna vid arbetsgivarnas och strejkbrytartransportörernas sida.

  Det var inte förrän efter valförlusten 1976 som Socialdemokraterna började exploatera Ådalen 1931 i egna syften. Nu var det bortglömt att Socialdemokraterna inte entydigt stod på demonstranternas sida.

  http://metrobloggen.se/segerfeldt/sanningen-om-s-lo-och-adalen/

 6. Anna skriver:

  Älskar den här jävla låten: Sod off by Bjork! https://soundcloud.com/search?q=bjork

 7. Anna skriver:

  Vad har förresten Åsa råkat ut för egentligen- ser rätt krockad ut???

 8. Anna skriver:

  Nähä- sorry! Ser att jag tog miste om Åsa och den andra kvinnan… Åsa ser inte krockad ut.

 9. Anna skriver:

  Anna Kinberg Batra är den krockade damen. Trodde det var hon som var Åsa. Så lite tittar jag på debatter, hehe. Orkar inte vare sig se eller höra politikerdebatter…

 10. Läsare skriver:

  Vid 17-tiden på lördagseftermiddagen utsattes en man för ett brutalt rånförsök på Peter Myndes Backe, på Södermalm i Stockholm. Han attackerades bakifrån av tre gärningsmän, som tilltvingade sig han

  http://avpixlat.info/newsdesk/stockholm-ranare-lamnade-sitt-offer-medvetslos

  Sjuåring skadades vid skottlossning i Stockholmsförort

  GÄNGSKJUTNING På lördagen skedde det som många länge befarat – ett barn som inte hade med ett bråk i den internationellt ökända och invandrartäta Stockholmsförorten Husby att göra skottskadades genom att bara befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt.

  Det var vid 15-tiden på lördagseftermiddagen som två 

  http://avpixlat.info/2015/05/17/sjuaring-skadades-vid-skottlossning-i-stockholmsforort/

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s