Trots 1991-1994 och 2006-2014 så lutar statsmedierna åt vänster.

Bästa läsare!

Just nu skulle jag ha haft nytta av att komma åt min gamla blogg – Läsarens Blogg. Dessvärre tycks Passagen ha plockat bort hela bloggbiblioteket. Min tanke var att läsa vad jag skrev i samband med valet 2006 då Sverige bytte ut den socialdemokratiska regeringen mot en borgerlig 4-partikoalition. Jag skulle behöva fräscha upp mitt minne för att se hur pass entusiastisk jag var över ett potentiellt regimskifte under sommaren 2006.

Jo, jag var lite skeptisk. Inte till själva idén med ett regimskifte, utan till att det skulle bli något sådant över huvud taget. På den tiden kändes det som att svensk socialdemokrati prenumererade på regeringsinnehavet. Ja, jag skrev till och med en novell på temat, en science fiction-berättelse i Stockholmsmiljö där Mona Sahlin och Jens Orback fått platser uppkallade efter sig i en inte alltför avlägsen framtid. Men så kom maktskiftet i september 2006 som en glad överraskning.

Under mitt sökande efter några spår från denna tid fann jag bloggen ”Friskytten” som under rubriken ”Nu har jag tröttnat” uttryckte sitt missnöje med Fredrik Reinfeldts regering hösten 2007. Den alliansröstande skribenten uttryckte lågt ställda förhoppningar, som ändå kom på skam.

En viss ideologisk stringens kunde man väl vänta sig även från de nya moderaterna, tänkte jag. Det viktiga var ju en allmänborgerlig politik, för någon omedelbart liberal omdaning var knappast vare sig möjlig eller önskvärd, och avgjort mindre viktig än att låta andra tankar än de socialistiska styra Sverige.

[…]

På område efter område har regeringen i allmänhet och moderaterna i synnerhet helt och hållet tagit över den socialistiska politik som vi väljare faktiskt röstade bort för ett år sedan. Först tog man över en gammal unken socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik, genom att inte våga ta debatt med (s) och LO. Man har konsekvent undvikit att förklara poängen med de hyggligt liberala åtgärder man trots allt vidtagit. Man har tagit över Bodströms gamla avlyssningsförslag utan att ägna en tanke åt liberala grundvärderingar kring personlig integritet. I EU-politiken lägger man sig platt för alla förslag som kommer från Bryssel, oavsett hur mycket de går emot liberala idéer. Man har inte klarat av att stå upp för elementära demokratiska värden såsom yttrandefrihet på en entydigt sätt.

Nu är det 2015. Åtta år med Fredrik Reinfeldt som statsminister är över. Trots att ”Friskytten” fällde sin dom redan 2007 så får jag allt tillstå att skribenten lyckades redan då summera de åtta åren med vad vi trodde oss skulle bli ickesocialistisk politik.

Varför grottar jag ner mig i detta nu när vi har en ännu sämre regering i form av S + MP-koalitionen under Staffan Löfvéns ledning? Vi har ju svart på vitt att det gick att komma ur askan i elden. Så varför dessa rader…?

Jo, jag gör två reflektioner. Det första är en artikel i Avpixlat som konstaterar att Alexandra Pascalidou fortsätter som programledare för Sveriges Radios ”Ring P1”. Den minnesgoda läsaren kanske kommer ihåg att jag i februari månad korkade upp champagnen vid beskedet att Alexandra skulle sluta på radion eftersom hon påstod att hon ”fått nog av hatet”. Jag bloggade om saken och med sedvanliga hatiska tongångar – som det heter när kritik kommer från medborgarna och inte den fina intelligentian – förklarade att hon helt enkelt gör ett dåligt jobb som programledare. Och jag lyckades sticka in att hon förmodligen gör ett dåligt jobb som skribent. Jag skrev:

Jag vill minnas att det finns anklagelser om att hon plagierar texter, men det kan kanske vara en fantasi jag har. Jag tror att kritiken mot henne som litteratör kan vara berättigad, och därför är det många som ifrågasätter varför hon ständigt lyfts fram av medierna.

Se, en kort tid efter detta bekräftades det att jag inte bara fantiserat om att Alexandra ägnade sig åt plagiat. Oupps, she did it again, och det blev en gång för mycket för Metro som fockade henne… Avpixlat har försökt att få klarhet i hur Sveriges Radio ser på att man behåller henne som programledare i Ring P1. Ja, just det. Hon hoppade inte av på riktigt. Hon gick på semester. Avpixlat menar att det var en PR-grej att skriva om avhopp p.g.a. hat.

Själv funderar jag på ifall hennes bittra avhopps-twitter (om att hon skulle sluta på P1) i själva verket var ett verk av en disillusionerad SR-medarbetare som suttit ensam på kvällen med en pava rödtjut och deppat ihop när hon insett att kritikerna har rätt, men att hon behövde något att skylla på. Jag tänkte skriva något om att det där är en kvinnlig grej; att sitta och anklaga världen för ens egen olycka och misär ju mer alkohol man får i sig. Men jag tror jag låter bli den här gången. Onödigt att reta folk i onödan… 😉 Eventuellt kan vi stryka alkoholen i Alexandras fall, och gissa att hennes avhopp var frukten från ett besök i hennes inre otäcka mörker. Hon är ju trots allt styrelseledamot i IQ.

Men Avpixlat har rätt. Sveriges Radio har inga betänkligheter i att behålla Alexandra Pascalidou för programmet ”Ring P1” trots att hon… ja, ni vet. Jag upprepar inte min kritik mot henne igen, utan nöjer mig med att konstatera att Avpixlat gör i stort sett samma konstaterande som jag själv. Och detta trots åtta påstått borgerliga år med Fredrik Reinfeldt som statsminister och sju år och två veckor med Lena Adelsohn-Liljeroth som kulturminister för moderaterna. Trots dessa två har Sveriges Radio och Sveriges Television samma slagsida åt vänster som tidigare. Eller är det kanske till och med ännu värre nu…?

Ok, vi har haft hundra år med socialdemokraterna, och vi hade nyss åtta år med borgerlig regering. Och SVT, SR och SR är klart och tydligt långt mer grönröda än det svenska folket. Detta är fakta.

Vi ser problemet, men det är tyst om hur det skall lösas.

Jag saknar faktiskt just denna aspekt i Avpixlats artikel. Jag liksom Avpixlatredaktionen vet att statsmediebolagen är hemvist för vänstern. Men vad vill de göra åt saken? Jag vet inte hur närstående Avpixlat är SD i verkligheten, och jag är inte säker på att SD har någon mediepolitik värd att nämna i sammanhanget. Och vad skulle SD kunna göra för att häva statsmediernas läggning åt vänster? Tja, även om de fick 50,1% av rösterna till riksdagen så skulle de egentligen inte kunna ge direktiv om att sparka vissa medarbetare och anställa andra utifrån deras politiska sympatier. Det vore att ge partiets kritiker vatten på sina kvarnar.

Det enda som är görligt är faktiskt att verka för en nedläggning av dagens public service. Men jag är inte bombis på att Avpixlat vågar driva en sådan kampanj.  Ja, de kanske inte ens ser det som ett problem att vi har public service? Jag gör det i alla fall. Det vore kul om Avpixlat vågade propagera för att utmana dagens mediestruktur via den politiska sfären. Jag hoppas att de är vänner av frihetliga tankar i grund och botten, och att de inser att det krävs både radikala och lagliga åtgärder för att krossa kulturmarxisternas viktigaste organ.

Min andra reflektion om ämnet är att vi knappast kan förvänta oss någon skillnad i händelse av att de borgerliga kommer till makten igen – därav min sifferrubrik i dagens bloggpost. Och SD kommer inte att få 50,1% av rösterna inom överskådlig tid (i händelse av att någon läsare bär den förhoppningen, eller inbillar sig att en sådan valseger skulle göra skillnad hos SVT, SR och UR).

Adelsohn-Liljeroths kulturpolitik 2006-2014 kunde lika gärna ha varit signerad av socialdemokraterna, om än att hon inte var lika generös med skattebetalarnas pengar som de nuvarande banditerna. Fast den ideologiska inriktningen inom mediepolitiken skilde sig inte nämnvärt, om än att ordet ”negertårta” dök upp i svenska folkets vokabulär delvis tack vare henne. Kulturen blev inte mindre röd under hennes tid som minister. Inte för att ministern skall bestämma färg på kulturen. Men svenskt kulturliv förblev en statsangelägenhet under den borgerliga regimen. Och därmed avstod man från att utmana rödingarna.

Tills vi får ett politiskt alternativ som verkligen vågar ifrågasätta rådande ordning – på riktigt – får vi nöja oss med att sajter som Avpixlat och andra bloggare ”punktmarkerar” eller ”kampanjar” mot enskilda personligheter i medievärlden. Men i ärlighetens namn spelar det inte någon roll vilken socialist som syns i rutan eller hörs i radion och som får sin slev av välförtjänt ”näthat” (kritik). Försvinner en så kommer alltid en annan. De är som hydrans huvud. Eller löss. Enda sättet är att beröva dem deras lekstuga. Men att det skulle hända känns inte direkt väntat…

Hälsar eder Peter Harold 

 

 

 

 

https://friskytten.wordpress.com/2007/09/08/nu-har-jag-trottnat/

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Trots 1991-1994 och 2006-2014 så lutar statsmedierna åt vänster.

 1. Sofia skriver:

  Jag trodde att du läst
  http://www.pr-publishing.com/1234/det-revolitionara-natverket.pdf

  A. Pascalidous ursprungsfamilj är kommunistiska partisaner som deltog i Greklands inbördeskrig. Efter kriget var partisanerna avskydda så de flydde till Rumänien.
  Hon passar perfekt för det fientliga övertagandet av Sverige.

  • Peter Harold skriver:

   Tusen tack för länken! Ja, jag har läst någonting liknande, innan jag så att säga fick upp ögonen för problematiken. Eller skall vi säga; innan jag fått energi och kunskap att ta till mig allt. Jag börjar förstå varför våra makthavare vill att vi skall se på sport och ständiga repriser av ”Två och en halv män” och ”Vänner”. Det tar tid och lite ansträngning att läsa in sig på det elände som råder – i alla fall då nu inte gammelmedierna står på vår sida.

   Dock skulle denna text behöva revideras. Jag tror inte att Tobias Hübinette har skyddad identitet eftersom jag hittar honom på Ratsit:

   Tobias Hübinette
   Terapivägen 12 B lgh 1402
   141 56 Huddinge

   • Sofia skriver:

    Skriften är några år gammal.

    Joakim Israel, prof. sociologi, skrev i Stockholmstidningen 27 feb. 1966: ”Vi måste bygga vår strategi på en sociologisk analys av samhällets maktcentra och gå in för att använda den politiska makten till att systematiskt skaffa oss inflytande över alla samhällets institutioner”.
    Han var en av initiativtagarna till grundandet av Miljöpartiet!

    • Peter Harold skriver:

     Det som är fascinerande är ju att dessa människor inte alls verkar i det fördolda, utan är faktiskt väldigt öppna med sina maktambitioner. Kruxet är bara att gammelmedierna inte vill exponera dem.

     • Läsare skriver:

      Det är två grundläggande problem, all ”media” i hela västvärlden ägs av judar.

      Det andra problemet är att de flesta icke-judar inte fattar judeproblemet. Utan babblar på om ”gammelmedia”. Du Peter Harold och alla som dig är ett av huvudproblemet till att kommunistjudarna styr västvärlden.

      • Anna skriver:

       Jag kan relatera till din frustration faktiskt. Jag fattar inte alls eller kanske inte orkar- få bevis för något som allt det som jag lärt mig som barn, kanske var helt felinformerat! Jag har ju insett som vuxen att det är rätt mycket vi som växte upp på 70-talet som var rätt vinklat. Det jag fokuserar mig på nu såsom förälder i min tur- är hur jag ska utgöra en tolkningsfaktor för mitt eget barn. Det här med judefrågan känns som att den är rätt passé men ändå helt ”inne” eftersom det är just de judarna som ställt in nutiden till att vara just här och nu. Det är väl tack vare de- som bidat sin tid- att vi har det växande hotet som vi har just nu. Och därmed hela förklaringen till hur vi kommit hit.

       Jag kan relatera till din frustration eftersom jag själv insett att jag aldrig kommer att få bekräftat att detta boende är undermåligt då det ligger intill en fet jävla undercentral och elcentral. Ursäkta om jag trampar dig på tårna. Vill bara med detta uppmärksamma dig på att judekonspiratörer delar det gemensamma dilemmat med ”elallergiker”- vi ses som rätt udda och psykiskt instabila. Jag vet ju att det inte stämmer- vare sig du eller jag är instabila. Tvärtom hade vi ju uppenbarligen inte suttit här och textat om vi varit det, för då hade vi ju redan legat några fot under mark.

       Vill bara påminna hur brännbart det här är, det här med judepåverkan i vårt samhälle.

       Nu tillhör jag ju inte de övre skikten av intelligentia på ngt vis. Läser aldrig ens en bok. Men hade gärna gjort det om bara tillvaron varit stabilare. Jag snappade upp en del från de skinnhuven jag umgicks med som tonåring, en del annat från bratsen jag umgicks med från skolan och en del annat från punkkompisarna…

       Det är ju rätt lätt att hitta judiska namn i toppen av gräddan som bevisar din tes. Samtidigt har du så rätt- jag har fått så mycket hjärntvätt i mig från barnsben att man ska aldrig aldrig säga jude till någon för då tänker man på alla de filmer man sett från krigets avskyvärdheter. Det finns inget lättöverskådligt material helt enkelt. Som kan överskugga allt det man fått itutat i sig sedan barnsben…

  • Läsare skriver:

   Paskaskit är zigenare.

 2. Anonym skriver:

  Bra text Peter! men du vet att Sd behöver nog inte mer än 35-40 för att få majoritet i riksdagen om nått partie trillar ut typ mp, kd kanske?

  • Peter Harold skriver:

   Det har du rätt i. Fast samtidigt får ju de andra partierna också fler mandat att dela på som tillhört det utslagna partiet. MP kommer nog inte åka ut eftersom de har landets största valorganisation (SVT, SR, UR, Aftonbladet Expressen, DN, osv.)

   • Anonym skriver:

    Jo de andra spec rödingsidan och ogräset har ju en stor fördel av en vinklad media som betalas av oss…
    tur du finns!

   • Anna skriver:

    Va? Är det sant? Du menar att MP tar igen de röster i % som utesluter de, genom den omfattande valorganisationen som ger de mandat?

    Politik är ju precis som vid en skilsmässa. Den mest populära vinner och behåller polarna. Fastän bevis på förnuft finns med råge. Hmm- känns som att SD behöver minst 50%.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, det är ju så att om KD skulle få 3,9% av rösterna kommer ju deras mandat att fördelas över andra partier. Eller rättare sagt: KD får inte vara med att dela på de tillgängliga mandaten. Så om många partier hamnar under 4%-spärren, säg VPK, KD och C, så blir det kanske 10-12% av riksdagsmandaten som hamnar hos andra partier. För det blir – tyvärr – inte färre riksdagsledamöter när ett parti ramlar ut.

     • Anna skriver:

      Nu är jag tydligen pinsamt dum- men jag trodde att när ett parti tappat förtroende (mandat) så tappade de också mandat i verkligheten. TRodde att ledamöterna fick sparken. För så funkar det ju i verkligheten. Man får ta ett helt annat jobb istället?

     • Anna skriver:

      Aha- nu trillade 25-öringen ner… Menar ju kronan. Antalet mandat är alltid lika många oavsett vilka partier som finns att dela ut de till. Sorry. Mycket stress och press nu. Kortslutning i skallen om kvällarna…

 3. Sofia skriver:

  Den här minutkorta filmen visar vad elitsåssarna anser om det svenska folkets intelligens:

  • Peter Harold skriver:

   Man skulle kunna göra en jättelång analys av den där reklamfilmen för socialdemokraterna. Just det faktum att de inte i ord pekar ut något annat parti gör att man inte kan anklaga dem för att smutskasta sina motståndare. Men budskapet är ändå uppenbart, och lika uppenbart är att socialdemokraternas motståndare inte alls är som de beskrevs i Roy Anderssons valfilm.

 4. Sofia skriver:

  Jan Sjunnesson är en ovanligt klok människa att lyssna på i jf. med MSM.
  Hans definition på svenskhet är annorlunda än vad vi hört hittills och jag håller med honom.
  Speciellt början är värd att lyssna på:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s