9 826 675 kvadratkilometer USA – och ändå måste jänkarna öva krig i Sverige…?

Bästa läsare!

Medierna har nu äntligen börjat uppmärksamma att NATO och ett antal andra nationer skall genomföra två större militära övningar. En är Arctic Challenge Exercise som äger rum i norra Sverige under nästa vecka, och en annan är en sjöstridsövning (Baltops) mellan 5-20 juni där man kommer låtsas fälla minor vid Ravlunda skjutfält från amerikanska B52-bombplan.

Försvarsmakten skriver på sin hemsida följande:

Övningen Baltops som pågår 5 – 20 juni har ett marint fokus och bedrivs inom ramen för Partnerskap för fred. Den genomförs i år för 24:e gången, men den här gången leds övningen av Nato och antalet deltagare och länder är fler än tidigare. Huvudsyftet med övningen är att träna enheters uppträdande i större multinationella styrkesammansättningar som tillsammans kan skapa stabilitet och säkerheten i områden kring Östersjön.

Denna gång deltar 4 500 personer från 17 länder och under ett av momenten kommer amerikanska B52:or öva minfällning från låg höjd för att skydda flanken för den landstigningsövning som genomförs av amfibiestyrkor vid Ravlunda skjutfält. Minfällningen på svenskt territorium är simulerad, därefter kommer övningsminorna att fällas i ett område nära Bornholm, på danskt territorium, så att personalen i flygplanen får öva fällningsprocedurer.

Landstigningen kommer att ske med svenska, finska och amerikanska landstigningsbåtar samt brittiska och polska trupptransportfartyg och skyddas av stridsflyg från USA och Sverige samt danskt amerikanskt och brittiskt fartygsartilleri.

Genom den här typen av verksamhet sänder vi en säkerhetspolitisk signal som visar att vi kan genomföra avancerade moment, samtidigt som vi visar solidaritet mot de andra deltagarna, inte minst våra närmaste grannländer.

 Highlight på sista stycket, och svensk översättning: Genom denna övning visar svenska försvaret att man kan samverka med NATO i landstigningsoperationer. När skall denna kunskap vara till gagn för den svenska marinen? När vi invaderar Finland? Eller tar tillbaka Nöteborg från ryssarna? Eller knuffar tillbaka Norge in i unionen igen så att vi kan få nytta av deras oljeinkomster?

Näe, det känns inte riktigt som att detta är det relevanta budskapet som svenska försvaret vill sända ut. Snarare är det ett besked om att svenska staten är redo att bistå NATO och Vita huset och den politik som utformas i Council on Foreign Relations i USA (samma politik som störtade Ukraina in i ett blodigt inbördeskrig).

Det svenska budskapet är – om nu övningen kommer genomföras enligt plan utan några tekniska avvikelser – att vi står på USA:s sida. Och när vi säger USA menar jag givetvis det militärindustriella komplexet och de storbanker som har inflytande över USA:s säkerhetspolitik (inklusive medierna och politikerna). Och det är en politik där ingen går säker, mer än storbankerna själva. Jag är ledsen att mitt tonfall är hårt, men det är läge att tala klartext.

Baltops är ännu en av västmakternas styrkedemonstration mot Ryssland som inte uttolkas som en aggressiv handling i våra medier. Men det allvarligaste är ändå att den svenska regeringen och dess krigsmakt har förklarat att Sverige är villigt att utsätta sig risker i händelse av en storkonflikt mellan NATO och Ryssland. Och under tiden babblar alla (på skämt och allvar) om att Ryssland är suget på att erövra Europa och återskapa Sovjetunionen. Vems B52-plan är det som övar krig över Sverige? Vi bör akta oss för att bli indragna i jänkarnas galenskap. Vi kan leva i fred med Ryssland. Vi har gjort det sedan 1809 (inklusive världskrig och en mansålder av kommunistdiktatur), och vi borde faktiskt klara av att undvika krig med Ryssland i ytterligare 200 år.

Istället för årliga NATO-övningar skulle jag vilja se en årlig skandinavisk militärövning som inkluderar de genuina försvarsstyrkorna från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Finland och Island, och Estland, Lettland och Litauen som associerade. Norden skulle kunna bli en respektabel försvarsallians som kan hålla våra länder utanför den galna stormaktspolitiken.

Hälsar eder Peter Harold

https://www.youtube.com/watch?v=r2OIxo00UeM

http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2015/05/forsvarsmakten-bygger-sakerhet-tillsammans-med-andra/

http://www.friatider.se/usas-bombplan-p-v-g-till-sverige

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till 9 826 675 kvadratkilometer USA – och ändå måste jänkarna öva krig i Sverige…?

 1. Sofia skriver:

  Hemskt är det!
  Den minoritet som skönjer vad som pågår bakom rökridån ber till Gud att han sänder Messias snart!

 2. Läsare skriver:

  9 826 675 kvadratkilometer USA – och ändå måste jänkarna öva krig i Sverige…?

  Dålig pedagogik Peter. Ingen kommer.att komma ihåg det talet. Säg däremot tio miljoner kvadratkilometer, och ingen glömmer det.

  Klart att det judestyrda Amerika skall få öva på att lägga bombmattor över Swedistan.

 3. stefan skriver:

  Dom vill tydligen ha ett storkrig med Ryssland fast ryssland kommer aldrig att underkasta sig att USA ska sköta världsordningen och varför skulle ryssland det?????så det är skrämmande när ett handfull psykopater i väst riskerar ett kärnvapenkrig för egen vinnings skull men som sagt dom är psykopater!!!!!

 4. Lisa skriver:

  Hur var det nu? Ett par år sedan ägde Kina alla hamnen i USA och mer än hälften av USAs statsobligationer. Nu börjar USA nafsa lite i KInas bak i haven runt Kina men hur blir det sedan?
  Hoppas jag får leva lite längre för att se ett 3. världskrig, Har inte varit med ett enda.
  Överlevnadskit eller snarare snabb hädanfärd ska vara en flaska vodka och en burk sömntabletter.

  • Peter Harold skriver:

   Vad gäller Kina hade CFR räknat med att ha dem som allierade mot Ryssland. Tanken var att få kineserna intresserade av att ta ryska områden i ett skede där Moskwa försvagats rejält. Jag tror att ambitionen finns kvar, och även om Ryssland-Kina har ett nytt intimt ekonomiskt samarbete så kan man inte vara säker på ifall inte CFR är med och styr. Fast ”världserövrarna” har dåligt rykte i Kina.

 5. J skriver:

  tror att det med Kina ska anfalla flanken aldrig blir av då jag tror att man kan skönja ett militärt samarbete likt nato mellan Ryssland och Kina tror det kommer offentilig göras under året, big probs för nato och usa då..

  • Peter Harold skriver:

   Jag skulle inte sätta alltför stora slantar på att den rysk-kinesiska alliansen håller i evighet. Men just nu är det ett trevligt avbrott i den amerikanska dominansen. Fast jag hade hellre sett att EU och Ryssland kunnat vara partners istället för att vi drev Ryssland rakt i händerna på kommunisterna i Kina.

 6. Dennis Nilsson skriver:

  Bäst för vederbörande höga damer och herrar, att de tänker sig för konsekvenserna av ett kärnvapenkrig.

  Här finns en detaljerad redovisning med bl.a kartor av vad som sker ifall USA och Ryssland fäller alla de ständigt stand-by 2600 atombomber de har, på varandra, och på oss i Europa.

  Ursprungsmaterialet är framtaget av American Geophysical Union.

  Consequences of a large nuclear war (see interactive world map day for day): http://www.nucleardarkness.org/warconsequences/

  Global temperatures 1 year after 150 million tons of smoke enter stratosphere: http://www.nucleardarkness.org/warconsequences/globaltemperatures1yearafter150/

  • Janne D. skriver:

   Försök ta in detta: ”kärnvapen” har aldrig fungerat, fungerar inte nu och kommer med stor sannolikhet aldrig att fungera, det är MYCKET bra att det förhåller sig så och gör det hela till en stor fars och en gigantisk kontantkonfiskering från den villigt TROENDE majoriteten.
   Ja men Hiroshima och Nagasaki då, ja vadå ? brandbomber funkade lika bra där som i Dresden, Hamburg, mm mm.

   Så den så kallade Samson option blir ju intressant att bevittna i en snar framtid i en stad nära dig/oss.

   För den som orkar söka så kolla gärna vad Anders Björkman på Heiwaco har att säga om detta, och den som TROR på dessa ”kärnvapen” kan håva in 1 Miljon € på sin tro, behövs endast en skvätt bevis för denna TRO.

   Ser man igenom denna slöja så faller alla andra slöjor lättare och den ultimata slöjan för dagen verkar vara……… Plane(t) earth Hehe
   Lev väl å ha det bäst

   • Peter Harold skriver:

    Med tanke på att Japan redan accepterade en kapitulation på samma villkor före Hiroshima och Nagasaki som efter, så är det nog ganska uppenbart att dessa dåd gjordes bara i ett vetenskapligt syfte (nämligen att få se vad som händer med människorna i en stad där det detonerar ett kärnvapen).

    • Janne D. skriver:

     Inte det Peter, a-bomber funkade inte då och gör det inte nu heller, likaså med atomubåtar, hangarfartyg eller kärnkraft, vilket i sig är världens dyraste vattenkokare som gissa vem som får gaga för. Tänk nu om denna teknik hade funkat i verkligheten, och att den genererar så billig energi, hur kommer det sig att det inte finns ett ENDA kärnkraftverk som inte är kopplat till vatten eller kolkraft, jamenar att det vore ju bra att ha en lagom stor fabrik mitt i amazonas där man kunde vara självförsörjande på el till svarvar, duschar, surfplattor och annat viktigt, gör dig själv en tjänst och läs Anders Björkmans A-bombs don’t work, tar inte så lång stund, mer ger mycket ”food for thought”

     Det diskuteras dessutom offentligt om ” exit strategy” ang kärnkraft, det kommer dock att ta myyyyycket lång tid att fasa ut denna ”teknik” och kommer att kosta myyycket deg hehe, gissa igen vem som får notan, å till sist apråpå Chernobyl, Fuckyoushima mfl, duktigt med TNT och lite tickande råmaterial ihop med grodmansdräkter, geigermätare och några woodbe crisisactors med TV på plats så är ju rekvisitan och syftet uppnått.
     Ha det gott och skriv på för allt vad tyglarna håller

   • Dennis Nilsson skriver:

    Kolla gärna in den australiska filmen ”On The Beach från år 2000. Den handlar om vad som händer efter ett kärnvapenkrig: https://www.youtube.com/watch?v=wv_OJBBaF48&list=PLF31E9A5765EFE9CD

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s