Ron Paul’s ”Liberty Report”: USA som bygger militärbaser på Filippinerna är arg på Kina som bygger egna baser i Sydkinesiska havet.

Bästa läsare!

CNN rapporterade häromdagen att Kinas flotta utfärdat varningar åtta gånger då amerikanskt spaningsflyg flög över det området som ”regimen i Peking använder för att utöka området för sitt inflytande”. Ombord på flygplanet var… CNN!

Det amerikanska försvarsdepartementet lät ett journalistteam från kanalen få följa med på ett av spaningsuppdragen. Pentagon uppger att man lät CNN få detta exklusiva erbjudande att följa med på ett annars topphemligt uppdrag för att ”öka medvetenheten om dessa kinesiska installationer, och nödvändigheten för USA att agera”.

Den forne kongressmannen Ron Paul tog upp detta i senaste sändningen av Liberty Report tillsammans med hans sakkunnige Daniel McAdams. De påpekade att den amerikanska regeringens oskicklighet driver andra länder i allianser mot USA, och att det saknas en reflektion över varför andra länder agerar emot USA:s intressen. Ron Paul påpekade att den amerikanska utrikespolitiken gång på gång leder till konfrontation, och anklagade politikerna för inkompetens: ” – Inte ens de neo-konservativa kan vilja leda oss avsiktligt in i krig med Ryssland eller Kina; men risken finns att vi hamnar där genom en olycka”.

Ron Paul och Daniel McAdams resonerade kring huruvida de av kineserna konstgjorda öarna som är avsedda för militära ändamål kan ha någonting att göra med ökad amerikansk närvaro i området. Är de kinesiska anläggningarna ett svar på att USA patrullerar Sydkinesiska havet med hangarfartyg och andra krigsfartyg? Och att USA har egna baser på Filippinerna och bygger nya militärbaser där och på andra öar i närområdet (även om amerikanska etableringar aldrig ses som någonting suspekt)?

Vad gäller CNN:s unika flygning ombord på det jättehemliga spaningsplanet konstaterade Paul och McAdams att detta är en kvalificerad form av krigshetsande propaganda, och beklagade sig – med en sarkastisk harkling – över att ”oberoende nyhetsmedier” så lättvindigt låter göra sig till språkrör för krigsförespråkare.

Jag hoppar över en presentation av min egen analys eftersom Ron Paul gör det så bra själv:

Möjligtvis har jag kanske en mindre oskuldsfull tro på att det bara är inkompetens hos neokonservativa som leder till mer krig på denna jord än för 20-30 år sedan; jag är övertygad om att den dystra utvecklingen är resultat av medveten illvilja mot alla andra än de neokonservativa själva. Och tydligen är enda sättet att få hejd på denna utveckling en riktigt rejäl finanskris som slår sönder dollarn. Mycket annat kommer rasa också, men först med detta kan vi få hejd på interventioner och kapprustning.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ron Paul’s ”Liberty Report”: USA som bygger militärbaser på Filippinerna är arg på Kina som bygger egna baser i Sydkinesiska havet.

 1. J skriver:

  Man får höra så mycket bra man kan bilda sig en egen uppfattning om 🙂
  Trevlig Lörda kväll!

 2. Läsare skriver:

  Regim = judiskt kodord för ett land där INTE judar styr.

  Lär dig judarnas kodord och allt blir enkelt. Hur många gånger har du läst att Franco är en fascist och att Spanien under Franco var ett fascist land?

  Varför? Därför att Franco sparkade ut judarna från Spanien på 30-talet.

  • Läsare skriver:

   DIKTATOR, är ett annat judiskt kodord för ett land där judar har noll politisk makt. Läs vad jude”media” skrev om Serbien, Khaddafi, vad jude”media” skriver om Ungern och Assad i Syrien, Putin. Vad har de alla gemensamt? De är alla DIKTATORER.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s