Läsarnas hårda kritik mot Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek!

sb smhb stalin putin

Bästa läsare!

Eftersom jag numera är ganska öppenhjärtig om vad jag tycker om mediernas bevakning av Ryssland/Ukraina så är jag numera utpekad som konspirationsteoretiker. Av någon besynnerlig anledning är man inte trovärdig om man försöker förklara att det omöjligt kan ligga i Rysslands intresse att starta ett storkrig i Europa. Ja, i det att jag ju berättar om hela kedjan från Council on Foreign Relation i USA och NATO via Zbignew Briezinsky och George Soros vräks intellektuella otidigheter över mig: ” – Vad har du läst för slags skumma sajter?!!” brukar folk anmärka. Vilket är lite sårande eftersom jag hämtar min information från i högsta grad trovärdiga källor. ” – Vad har du att komma med?” frågar jag, och får tillbaka ett arrogant leende: ” – Det är ju bara att se på nyheterna hur den där Putin håller på...”

Egentligen vet jag inte om jag skall berätta det jag sagt här ovan, nämligen att det känns som att simma i tuggummi när man försöker bota okunskap och brist på förnuft genom att diskutera omvärlden med folk som bara får sin världsbild via gammelmedierna. För det känns som att jag är på den förlorande sidan. Jag kan inte bestyrka min version genom att hänvisa till Aftonbladet, Expressen, SvD eller DN.

Vissa hänger på i tecknandet av bilden om Ryssland som en aggressiv och rustande jätte. Sajten Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek brukar dyka upp här och var i Google’s annonser. Och ofta handlar lockrubriken ”Läs allt om hur Sovjetunionen tänkte ockupera Sverige” eller liknande tema. Det är ofta rubriker där Ryssland och Tyskland är den onda makten, och USA och Storbritannien den sida man beundrar. Sajten har också ett nyhetsbrev med artikeltips i samma tema, och även erbjudande om att köpa begagnade eller nytillverkade militära objekt avsedda för samlare.

Nu gör SMB reklam på Facebook för artikeln ”Stalin förberedde sig på krig” med underrubriken ”Upplev de kusliga likheterna mellan Stalin och Putin! Kommer historien upprepa sig?

sb smhb stalin putin1

När jag såg denna annons kunde jag bara konstatera med stor tillfredsställelse att jag inte har någonting med den sajten att göra. Det är svårt att se att de har ett genuint intresse för militärhistoria; eller i vart fall har de en förkärlek till att låta presentationen av sitt material kittla en spekulativt sinnad läsekrets med teser om att vi i Sverige var bara ett ögonblick från att falla offer för Adolf Hitler och Josef Stalin.

Eftersom SMB är ganska representativ för den mediebild som råder ifråga om Ryssland i allmänhet och Vladimir Putin i synnerhet så förstärks min känsla av uppgivenhet. Jag borde kanske inte ventilera denna olust, för det kan få de ensidiga opinionsbildarna att vädra segerluft. Dessbättre såg jag tecken på att det kanske inte alls är så pass illa som det verkar.

I kommentarsfältet på SMB:s Facebook-sida fanns faktiskt en rad intressanta reaktioner på artikeln där diktatorn och massmördaren Josef Stalin jämförs med Rysslands nuvarande president Vladimir Putin. Jag har tagit bort namnen på personerna som skrivit kommentarerna i händelse av att de tänker radera dessa själva om de utsätts för hot eller drabbas av missaktning. Men här är några smakprov:

(J.S.): Man kan tycka vad man vill om Stalin. Men att han förberedde för krig var ju inget konstigt. Både England och Hitler ville ju åt Sovjetunionen. Idioten Hitler gick på den lätte med Ribbentroppakten så Sovjet hann rusta. Sen gick det undan. Vad anser ni, vände kriget i El Alamein med sju tyska divisioner, eller vid Stalingrad där 176 tyska divisioner slogs tillbaka? Och vem var först i Berlin? Vad jag menar är att det finns gradskillnader även i helvetet. Man behöver inte utnyttja historien till att förvränga ”åt andra hållet”. Sanningen var tillräckligt djävlig ändå. Samma idag: visst är Putin en envåldshärskare tillsammans med sina oligarker, men han ska inte behöva be om ursäkt när NATO inringar Ryssland, land efter land. Det är NATO som är krigshetsarna här, inte Ryssland.

Möjligtvis kan man ju påpeka att de ryska oligarkerna är motståndare till Vladimir Putin, och flera av dem försöker utmana honom politiskt, och samverkar även med Vita huset för att försöka få en ny Boris Jeltsin vid makten i Moskva. I samband med Vladimir Putins ej offentliggjorda sjukfrånvaro tidigare i år framställdes det med all önskvärd tydlighet att Putin inte befinner sig i den roll som Josef Stalin som härskade genom att sprida fruktan i de egna leden.

(L.H.): Men herrejäklar, nu får ni väl tona ner ändå? Hur sjutton kan ni ens jämföra Putin med massmördaren och psykopaten Stalin på samma dag? Ni inom smb borde väl ändå förstå bättre och mer än en aftonblaskajournalist.

Och nej, jag stödjer inte Putin!

L.H. säger precis vad jag tycker om saken. Och ifall det behöver påpekas ännu en gång: jag är inte anhängare av Vladimir Putins politiska agenda (jag är libertarian). Men han och hans parti må hellre styra Ryssland än det största oppositionspartiet – vilket är kommunisterna! Bra att komma ihåg detta förhållande när man skriar efter maktskifte i Kreml!

(T.R.B.): Pinsam jämförelse av Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, fruktansvärt oseriöst och liknar den värsta propagandan!

Observera att kritiken mot SMB är starkare än de som uttrycker sig positivt till sajten. Fjärde kommentaren hade också invändningar mot SMB:s agendasatta rubrikval:

(U.B.): Blev ni uppringda av nån lirare från Nato som bad om lite propaganda? Skriv om hur USA mördat miljontals människor i sin globala krigföring, och även om hur de skapade ISIS.

Liksom den femte kommentaren jag läste:

(P.J.): Putin har infört Solzjenitsyns GULAG-arkipelagen som obligatorisk läsning i skolorna, och någon större Stalinkritiker än Solzjenitsyn finns bara inte.
Det här upplägget från SMB följer samma propagandistiska linje som det Washingtonstyrda mediadrevet i övrigt, och späder på en spänning som kommer att resultera i – krig. Om vi inte är vakna.

Bravo P.J.! Signaturen O.E. i följande text är förvisso lite oroväckande entusiastisk över Putin, men det kan vara kul att läsa vad han skrev:

(O.E.): Jag stödjer fullt ut putin, och han kommer att rädda världen. Ingen av de som tror att de kritiserar ryssland har en aning om varför de kritiserar ryssland. Svenskarna lever i den nya medeltiden, de är på väg att förlora sitt nationella oberoende till den kriminella överheten, till usa och till muslimerna. De kan dock kritisera putin, men bara därför att det är pk. Samt stödja folkmordet och nazismen i ukraina för demokratins skull. Jag kommer till hösten att flytta till ryssland för att rädda mig undan det kommande inbördeskriget i sverige. Hoppas det går fort så inte svenskarna i onödan får lida

Fortfarande ingen kommentar som hyllar SMB:s alster. Vissa är mer koncisa än de andra:

(M.S.): Töntigt. Obama är mer lik hitler än Putin stalin

Vissa är lite mer otydliga i sina formuleringar. Kanske inte därför att tanken är oklar, men vissa ord har varit svåra att få till medan skribenten tecknade dessa:

(M.Ö.): vad är fell om Putin älskar Rysar och Rysland som en svensk gillar sverige och svenskarna.varför är det rätt för en svensk och fell för Putin? jag tror väst media över driva propaganda mot Putin. om västl änderna gort kypen i Ukrainen och ta makten neonasister och putin kämpa mot neonasister, som döda barn, kvina och äldre meniskor vad är fell? väst media skriv ingenting mot neonasister i Ukrainen. varför?. Derför att folk tror inte i dag på väst länder media..Väst länderna heja på Jeltsin när i jeltsin tiden i Rysland övar allt mafia ,krminal, kaos och ingen demokrati.Jeltsin bombardera parlament men alla väst länderna heja på honom. det är väst länder demokrati?. I dag europeiskt länder tapar mycket av demokrati ,mäniskliga rättigheter, moral och etik..I världen i dag tror inte europa som förut, europa måste tänka var är det fell?.Europa måste sluta följa USA. jag lovar är i Europa 80 % folk i frågan moral och etik tänker som Putin men dom räda sega. Putin är Konservator europa ockso konservativ samhälle.

Det var inte lätt att läsa M.Ö.:s text, men det finns några viktiga påpekanden, som t.ex. att Boris Jeltsin hyllades av väst, men som var en oskicklig ledare, och som bar stor skuld i att Ryssland drabbades av stora problem i övergången från socialistisk planekonomi till korrumperad planekonomi där kriminella kunde bli oligarker.

Emellanåt – om man letar noga i kommentarsfältet på SMB:s Facebooksida – hittar man en och annan röst som ger artikelförfattaren rätt:

(Å.E.): Putin är galen , han skulle nog helst vilja invadera Baltstaterna , Finland och Sverige . Det är något som är fel i huvudet på denna maktgalna person

Några fler är faktiskt inne på samma linje:

(I.Å.): Kanske jämförelsen Hitler – Putin är tydligare. Putin är ju Europas fascistledare och finansierar den högerxtrema rörelsen i hela Europa. SD stödjer t.ex. Putin i EU-parlamentet.

(S.G.): Ja, Putin är nog besatt av galenpannan Stalin, litar inte på denna man.

Men över lag uttrycker de flesta en besvikelse över Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek:

(J.T.): Jag ser kusliga likheter mellan SMB och Sanningsministeriet i 1984. Historielöst och verklighetsförvanskande på en och samma gång.

(P.O.): Det är så trist med denna Rysshets som SMB och all media hakar på nu för tiden… Det finns ingen hejd på spekulationer och skrämsel. Jag antar att detta behövs för den smygande NATO medlemskapet som politikerna vill dra oss in i.

Någon uttrycker sig diplomatiskt, men ber om en nyansering i kritiken mot Ryssland:

(E.T.): Jag är med i samma bibliotek sedan 20 år. Mycket läsvärt. Det finns också böcker som handlar om svikna löften från Nato till Ryssland.Ryssland har 147 olika folkslag. Hur har vi det i övrigt där USA har blandat sig i ?
UK hade kanske bättre ordning innan dom lämnade
Persien o Irak.
Stalin är ingen kamrat ej heller Putin men vi får se om han släpper ” ordningen ”.

Ja, det fortsätter i hela kommentarsfältet. Många är faktiskt oroliga för att medierna inte vet att rapportera nyanserat om vad som sker i det återuppväckta kalla kriget mellan väst och öst, och att utvecklingen kan eskalera till någonting väldigt obehagligt:

(M.S.): Putin är omringad nu av krigsmakter och mobiliseringen kring honom närmar sej. Krigsfartyg i Svarta havet och Östersjön. Han trappar upp för att kunna försvara sej mot hotet och idiotin. Och Svenska regeringen är med på detta. Är den någon som tror att vi kommer undan ett krig och ett totalt förfall? Inte många av dom jag känner. Och vad är det som säger att inte Kina sen hjälper ryssland? Jag har släppt karman fri så låt den styra rätt på allt sjukt. Och för saken skull kan jag gärna offra mej för mina barn.

En av kommentarerna vill inte föreställa sig att Vladimir Putin är en ängel – det är nog svårt att hitta någon med en sådan föreställning – men påpekar det som är mest sant i denna historia, nämligen att Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek vill värva kunder:

(G.Ö.): Putin verkar vara en person som skapar debatt. Men frågan är om han verkligen är värd det stöd han tycks få av flera här på FB. Och nog finns det vissa likheter mellan Putin och Stalin även om de inte är så stora som SMB vill påskina. För SMB handlar det ju om att rekrytera fler kunder och därmed tjäna pengar.

Det gläder mig att det finns en mycket stark medvetenhet om sakernas förhållande gällande mediernas bild av att Ryssland är ett aggressivt land. Jag undrar lite smått hur dessa personer som kritiserar SMB:s artikel lyckats bilda sig sin uppfattning? Man kan ju knappast anklaga svensk press och etermedia för att sprida ”rysk propaganda”. Läser man alternativa medier? Jag hoppas det. Det är tyvärr nödvändigt att leta på andra ställen än hos gammelmedierna för att få veta vad som verkligen händer runt om i världen och i vårt eget land. Stöd alternativa sajter och klicka på deras annonser.

Och vad gäller Sveriges Militärhistoriska Bibliotek – gör som jag och säg upp prenumerationen!

Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek är en bokklubb och har sitt kansli hos Försvarshögskolan.

Hälsar eder Peter Harold

BONUS:
Här är en bildkavalkad som kommer från de ukrainska utbrytarrepublikerna som attackeras av både Kievs reguljära armé, men även av nationalsocialistiska trupper som finansieras och leds av ukrainska oligarker (och kanske också med stöd från väst):

sb donbass kids

 

sb donbass kids2

 

sb donbass kids3

sb donbass kids4

 

sb donbass kids5

LIte si och så med stavningen… 😉

sb donbass kids6

 

sb donbass kids7

Till och med den kommande  generationen är med och protesterar.

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Läsarnas hårda kritik mot Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek!

 1. Sofia skriver:

  Tack för denna artikel!
  På flera ställen där det går att kommentera ”elitens” propaganda skrivs det snärtiga och klarsynta svar. Det är riktigt kul att läsa. Ibland är det raljerande och oförskämt. Det har nog alltid varit så att alla böjer sig inte under förtrycket.
  Bilderna från ”Save Donbass People” är rörande…
  vilka söta människor!

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag håller helt med dig om att det är kul att se att folk reagerar. Ett aber kan dock vara – som i fallet med Facebook – att folk ofta skriver med sina egna namn, och att man lämnar efter sig kommentarer som en arbetsgivare skulle kunna fånga upp, och sedan använda mot vederbörande. Eller till och med tvinga vederbörande att ”ta på sig sadeln” så att säga. Jag vet själv en del chefer som säger en sak privat om s.k. värdegrundsfrågor, men så fort de skall tala i ett sammanträdesrum så blir det de uppstyltade och förenklade formuleringarna.

 2. Benny skriver:

  Ja, vad ska man säga? Tyvärr är det väl så att folk i allmänhet tror på det som medierna på order uppifrån vräker ur sig! Att jämföra Putin med Stalin och Hitler är ju bara löjligt! För det första är Putin folkvald och enormt populär med ca 80% stöd i Ryssland och dessutom finns det många oppositionspartier i Ryssland som sitter i Duman. (I Sverige har vi ett oppositionsparti som satts i karantän av DÖ, så mycket var den svenska ”demokratin” värd) Sen är det ju så att med tanke på hur Nato och USA agerar vore det närmast tjänstefel av Putin att inte modernisera försvaret (Ryssland rustar faktiskt inte upp speciellt mycket som påstås för man skrotar mycket av den gamla krigsmaterialen samtidigt). Och för att göra det än mer besvärande för EU och USA så står väst för ca 80% av alla krig och oroligheter i världen och över 20 miljoner människor är på flykt undan dessa krig skapade av framförallt USA men också dess allierade i Nato. Men i propagandans värld så rentvår sig de verkliga skurkarna från allt ansvar vilket vi får se bevis på dagligen. Putin är givetvis fienden för att han vill bevara nationalstaten och är emot EU/USA:s agenda i världen.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det ryska försvaret har varit i uruselt skick. Det är märkligt att Rysslands satsningar på sitt försvar (som placeras inom landets egna gränser) kan kritiseras så intensivt i medier och olika forum, medan USA:s anslag för sin krigsmakt lär visst ligga på samma nivå, eller inte långt ifrån resten av världens försvarsanslag. Nu skall man för all del erkänna att USA förbrukar en hel del av sitt krigsmateriel. Åtskilligt lär visst rulla omkring i Irak och Syrien under Islamska Statens sjörövarflagg.

 3. Läsare skriver:

  Amerika styrs av judar! All omvärldsanalys som INTE går ut ifrån det faktumet är helt värdelöst och alltså spill med tid.

  AIPAC – American Israel Public Affairs Committee, är den judemaffia som styr Amerika.

  Varje år i Mars har AIPAC-judarna en tredagarskonferans i Washington DC, tre kvarter från Vita Huset.

  Senaten har 100 senatorer, två från varje delstat och dom sitter i sju år.

  Kongressen har 435 kongressledamöter och dom sitter i två år. Den som sitter i kongressen är alltså lätt att byta ut varannat år. Antalet i kongressen beror på delstatens folkmängd. Minst hälften av senaten och kongressen kommer till AIPAC-judarnas årliga konferens. NRA är inte ens nära.

  Vet DU INTE vad AIPAC är, då vet DU ingenting om vilka som styr Amerika. Do your homework.

  http://www.aipac.org/

  Detta är en 50 min holländska dokumentär om judemaffian AIPAC. Se den och se noga vid 32 minuter. Där förklarar APAIC-maffiajuden Richard Perle på två minuter hur judarna styr Amerika.

  The Israel Lobby (vpro backlight – 2007)

  http://m.youtube.com/watch?v=N294FMDok98

  • Peter Harold skriver:

   He he, och åter igen vajar jag den politiskt halvkorrekta flaggan och säger: ”sionisterna”. För det finns många icke-judar som är sionister och som samverkar med AIPAC. Och för dem är det ett givande och tagande.

   • Läsare skriver:

    Kan du Peter Harold förklara skillnaden mellan politisk och religiös zionism?

    Jag vet, men min fråga är: Vet du?

    Fråga valfri person 50 år och äldre och minst hälften har aldrig hört ordet zionism.

    • Peter Harold skriver:

     Jag skulle kunna tänka mig att den religiösa sionismen är den som vi fått från Bibeln, medan den politiska kommer från de vise som upprättade ett beryktat protokoll för länge sedan…?

     • Läsare skriver:

      Rent praktisk är skillnaden mellan religiös Sionism och politisk Zionism den att den religiösa Sionismen säger att alla judar skall återvända till Israel när Gud säger så.

      Den politiska Zionismen säger: Vi kan inte vänta på Gud, vi får fixa det själva.

      Edmund Rothschild börja finasera att judar skulle flytta till Palestina på 1880-talet. Källa är Encyklopedi Judaica från 1971, entry Rothschild, Edmund.

      Det gick inget bra. De flesta judar som åkte till Palestina åkte hem med vändande båt.

      Den politiska Zionismen tog fart efter att den första världszionistiska konferancen hölls i Basel, Schweiz år 1897.

      Jag håller på att läsa boken The Transfer Agreement av juden Edwin Black. 400 sidor ink noter, är på sidan 200 just nu. Sök på titeln and do your homework. Mandatory! Finns video också.

      En sak som juden Edwin Black berättar som jag faktiskt inte visste var att Theodore Herzl och de andra 200 zionistjudarna från hela världen hade planerat att hålla den första världszionistiska konferancen i Tyskland. Men de blev utkörda – av andra judar från Tyskland.

      Faktum är att de flesta judar tog avstånd från den politiska zionismen från dag ett.

      De religiösa judarna är en minoritet, de var det då och till denna dag fanatiska motståndare till politisk Zionism, som enligt dom är en hädelse, alltså emot Guds vilja.

      Orthodox Jews protest against Zionism – 7 min

      http://m.youtube.com/watch?v=IapWP8hq9Mc

      The jews that owns CNN don’t show you this.

      Amazing footage! Iran President meets with Anti Zionist Conservative Jews

      http://m.youtube.com/watch?v=KKRAel4VXek

      • Peter Harold skriver:

       Ja, det talas alldeles för sällan om de anti-sionistiska judarna. Nu tycker jag i o f s att det alltid är obehagligt när religioner skall vara med och dirigera människors och staters liv, men det är onekligen så att vi medborgare har en i högsta grad ensidig bild av både historien och nuet inom detta ämnesområde.

  • Vauen skriver:

   Jag tycker det som Tony Judt säger är väldigt upplyftande. Jag ser en möjlighet till en ljusning i att den identitet som judar i (främst) USA är så grund att den kan stjälpas med ett fåtal timmars utbildning. Detta är iofs ingen ny känsla utan snarare något som jag kommit fram till under en ganska lång tid. Jag kan föreställa mig en framtid när dessa judar, som inte ens tror på gud, helt enkelt bara lägger ner sitt destruktiva beteende som dom indoktrinerats till av onda män i deras elit. En del kanske blir troende judar, men de flesta kommer nog bara bli vanliga amerikaner utan någon religiös tro i största allmänhet.

   Glad midsommar i efterskott!

 4. Läsare skriver:

  Jan Milld om judarna. På svenska och obligatorisk läsning för alla, kreti som pleti.

  https://janmilld.wordpress.com/2015/06/17/judisk-rasism/

 5. Läsare skriver:

  En röd tråd löper genom hela historien, nämligen familjen Rothschilds finansiella intressen. Denna judiska bankfamilj dominerade vid denna tid redan ett nätverk av banker från Wien till London. Napoleon, som hade börjat sin karriär med att ge judarna emancipation och medborgerliga rättigheter ändrade sig år 1808 och inskränkte så rättigheterna för judarna, vilket bland annat gjorde att deras makt genom banker och handel förminskades, då de inte handlade i nationens intresse utan för egen vinning.

  https://www.nordfront.se/slaget-vid-waterloo.smr

  Rothschild provides strategic, M&A, wealth management and fundraising advice and services to governments, companies and individuals worldwide.

  We are a global financial advisory group which is family-controlled and independent. We have been at the centre of the world’s financial markets for more than 200 years.

  https://www.rothschild.com/about_rothschild/

  Rothschildjudarna har alltså varit i mitten av all internationella krig sedan över 200 år. Vi pratar Napoleon här. Följande är obligatorisk läsning för dom som vill förstå deras sanna historia.

  The Controversy of Zion

  The Napoleonic Interrogation – chapter 18, six pages. Read it!

  http://www.controversyofzion.info/Controversybook/Controversybook_eng_18.htm

  • Det är ganska troligt att dom även har haft sina tentakler i amerikanska frihetskriget och den franska revolutionen. Förmodligen var det även dom som låg bakom mordet på Gustav III som stödde den franska monarkin. För att få in marionetten Bernadotte istället.

   • Läsare skriver:

    NAPOLEON vs THE OLD & NEW WORLD ORDERS!

    The REAL story of Napoleon that you were never taught!

    By Mike King

    http://www.tomatobubble.com/id340.html

   • Peter Harold skriver:

    Gustav III lär visst också ha stött amerikanarna under frihetskriget mot Storbritannien (vilket kanske inte gillats av Bank of England…). Bernadotte kom väl in i bilden senare?

    • Bauer och Weishaupt höll tydligen på med sitt Illuminati runt 1770. Hittade en länk om det på FB så sent som inatt om den onda familjens historia. Vilket kanske inte gav dem så mycket tid att blanda sig i amerikanska frihetskriget. Vilket inte betyder att dom inte var det. Men vad gäller revolutionen och Napoleonkrigen lär dom ju ha haft gott om tid att planera och att bli av med Tre-Gurra.

  • Peter Harold skriver:

   Historia är intressant. Synd bara att skolorna dödar ämnet.

   • Sofia skriver:

    Martin Luther dog precis efter det att han offentliggjort sin åsikt om att judarna infiltrerade och spelade under täcket – i själva verket trodde de inte på Gamla Testamentet utan Torah som är Anti-Krist och Satans Synagoga.
    Varför dog han helt plötsligt?
    Den uråldriga Babyloniska religionen har varit i farten under tusentals år och de gillar inte att bli avslöjade…

    • Peter Harold skriver:

     Han hade i o f s ganska dålig hälsa redan innan, men det kan ju vara så att han med vetskapen om att hans tid höll på att rinna fick nog honom att ta bladet för munnen. Något jag känner igen med mig själv. 😉

 6. acedius skriver:

  Det var länge sedan jag sade upp min prenumeration med SMB. Jag och en god vän drev till för någon månad sedan ett förlag som gav ut militärhistorisk litteratur – fanor och uniformer bl.a.
  Vi blev kontaktade av SMB som ville ge ut våra böcker – men villkoren var så usla att vi avbröt all kontakt. Detta är rätt så många år sedan – dom var lika usla då.

  • Peter Harold skriver:

   Med tanke på att de annonserar ganska friskt så verkar de ha resurser, och det får de väl kanske genom att ge förläggarna usla avtal. För övrigt ber jag med stor vördnad få lyfta på hatten för din och och din gode väns insatser. Jag köper själv nästan aldrig moderna böcker, såvida inte de är utgivna av ”egna förlag” och handlar om ett väldigt avgränsat ämne. Någon dag när jag får frid och energi skall jag själv ge mig i kast med ett försök. Jag var på god väg under 1990-talet då jag och en dykare från Västerås skulle sammanställa ett alster om marinarkeologi i trakten. Tyvärr gick han och dog innan vi hann ge genom materialet.

 7. Läsare skriver:

  Utrikesminister Margot Wallström (S) twittrar inte heller hon ut någon midsommarhälsning till det svenska folket, däremot en Ramadan-hälsning till landets invandrade muslimer

  För att bräcka Ullenhag i grumligt vatten-fiske efter muslimska väljare har Wallström dessutom bemödat sig om att få sin hälsning översatt till arabiska och twittrar även ut denna. Sedan undrar folk varför Sverigedemokraterna får 22 procent i opinionsmätningar…

  http://avpixlat.info/2015/06/19/midsommarfientliga-halsningar-aven-fran-margot-wallstrom/

 8. Läsare skriver:

  Mona Sahlin 2002 om svensk midsommar

  ”Jag tror att det lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

  Göran Persson 1997 om Mona Sahlin:

  ”Man tilltror henne en större politisk kapacitet än vad hon har… Det är inte så märkvärdigt det som kommer över hennes läppar. Men hennes styrka är inte tänkandet…”

  http://www.bgf.nu/sahlin/sahlin-efter-smagrodorna.htm

  • Peter Harold skriver:

   Jag minns ett möte som jag var med på med Mona Sahlin i mitten av 1980-talet. Det kändes som en intellektuell förolämpning att höra henne, även om hälften det hon pratade om handlade om den där Olof Palme.

   • Läsare skriver:

    När Måna Muslim blev utvald av de självutvalda att bli partiledare och statsminister, det var då jag slutade att följa ”svensk” politik. Hon är helt Slut i huvudet och är svenskarna så jävla korkade att de röstar på sluthuvudet, då vill jag inte vara med längre. Och så finns det svenskar som påstår att amerikanerna är dumma i huvudet.

    • Peter Harold skriver:

     Ja, det var faktiskt deprimerande när de nominerade henne. Jag blev stående med gapande mun och tänkte ”Hur är det möjligt?”. Men det verkar inte finnas utrymme för rakryggade OCH kompetenta politiker i Sverige.

 9. Läsare skriver:

  Folk er Folk er Gale. Check who don’t give a shit about Edvard Munch in Oslo

  https://m.youtube.com/watch?v=fK0Rk77y0Aw

  Zigenare skiter, bajsar i parken.

 10. Anonym skriver:

  Angående mainstream media,en stilla undran om SR´s Moskvakorre Persson-Lövgren som under alla sina år där inte hittat ett enda positivt ord ,vad än som sker. Måste ha haft sprängsten i sandlådan som liten för att utvecklas till en sån bitterfitta….

  • Peter Harold skriver:

   Agendasatt, vet du!

   • Läsare skriver:

    Dessa ”journalister” rapar bara upp vad husse och matte har sagt att de skall säga. Hjärndött babbel är det enda dessa ” journalister” har att komma med. Tom Bill O’Lier på Fox Skitprat News har mer att komma med, och då är han helt blåst i huvudet på Måna Muslimnivå.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s