Facebook stänger ner konto för rysk mediechef som kritiserat f.d. utrikesminister Carl Bildt

Bästa läsare!

Japp, nu har jag med denna rubrik fångat den konspirationssökande läsarens nyfikenhet. Och jag kan inte säga att jag lurat läsaren. Det har i ryska medier rapporterats att de nyskapade Facebook- och Instagramkontona som tillhör den ryske journalisten och mediepersonligheten, tillika chefen för nyhetsbyrån Rossija Segodnja, Dimitry Kiselyov (Kiselev) har stängts ner efter blott 4 timmars existens. Skrivarens Blogg kan bekräfta att eventuella besökare möts av följande felmeddelande:

sb fb dmitry kiselev

Kiselyovs ansikte är ofta synligt på Sputnik News och Russia Today, och han har även tidigare arbetat för den sovjetryska Central-TV och sedermera i ukrainsk television. Han är också en av den ryske presidenten Vladimir Putnin närmaste förtrogna. Men kanske är han mest känd för svenska nyhetskonsumenter för att ha offentligt kritiserat vår förre utrikesminister Carl Bildt samt gett ryska TV-tittare en bild av innehållet i svenska barnprogram:

Vad kan vara orsaken till att Facebook stängde ner den agitatoriska programledaren? Tja, ett skäl kan ju vara att de inte gillade hans programförklaring, nämligen att kommunicera med sina läsare/lyssnare/tittare om olika ämnen, ”…allt från radioaktiv aska till HBT-problematik…” som han själv uttrycker det lite ironiskt då han reflekterade över sin kommentar häromåret om att ”Ryssland har kapacitet att förvandla flera amerikanska storstäder till radioaktiv aska om det skulle behövas”. Och Kiselevs inställning till homosexualitet är vida känd.

Sistlidna vecka fick jag en utskällning av en släkting för att jag ”talade mig så varm om kommunisterna på andra sidan Östersjön”, d.v.s. att jag lite artigt påpekat att det finns en logik i att Ryssland moderniserar sin försvarsmakt som för 20 år sedan rostade ihop till obrukbarhet eftersom USA mot alla tidigare löften inte lagt ner NATO när Warszawapakten upplöstes. Plus annat smått och gott som jag nämnt på Skrivarens Blogg. Och för detta blir jag kallad ”kommunist”!?! What the pork?!!!

Var så god. Jämför med vad ryska politiker och mediepersoner – tag dem som står på bäst fot med Vladimir Putin, eller honom själv till exempel – säger, och jämför med vad svenska politiker och mediepersoner ger uttryck för. Vilka är de verkliga kommunisterna?!!! Finns det någon svensk mediepersonlighet som vågar öppna sin mun på samma vida gavel som Kiselev och säga sitt hjärtas mening i politiskt inkorrekt valda ord? Njet. Om någon letar efter den sista sovjetstaten behöver vederbörande inte resa utanför Sveriges gränser. Och västvärlden är på väg att bli som Sverige. Det är censuren på Facebook ett utmärkt kvitto på.

Dessvärre är det till föga gagn för oss svenskar att det som är politiskt inkorrekt i Sverige är politiskt korrekt i Ryssland. Ty både i väst och i öst definieras politiken av det vokabulär som de dominerande politiska krafterna har kontroll över. I Ryssland av en pseudo-liberal narcissistisk sfär; i väst av kulturmarxister. Och ingen av dessa eliter kommer lämna folket i fred att leva sina liv som det behagar dem själva.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Facebook stänger ner konto för rysk mediechef som kritiserat f.d. utrikesminister Carl Bildt

 1. Sofia skriver:

  Världshärskarnas Kontrollsamhälle har redan börjat och utökas:

 2. Cello Jr skriver:

  Ot? Den geografiska besöksstatistiken för min blogg visar fler besök från USA än Sverige med Ryssland på tredje plats. NSA?

  • Peter Harold skriver:

   Hm, jag råkade ut för detta också ifjol, och jag tror att det var räkneverket som inkluderade robotar från diverse sökmotorer. Jag läste någonstans att om man har många besökare från USA och Israel på samma gång kan det vara så att man granskas av NSA-liknande institution eftersom en analys utförd av USA registreras och sedan gör Israel samma sak, eller vice versa. Jag minns inte detaljerna, men det var något snarlikt i alla fall.

   Själv har jag bara 7 tittar från USA idag… 😉

  • Sofia skriver:

   Har ni läst om Helena Palenas dataintrång på hennes blogg?

   • Peter Harold skriver:

    Jag hittade något från 2013. Om jag inte kan lagen helt fel så får FRA inte spana direkt in i någon svensk medborgares dator. För min egen del samlar jag mina dokument i en dator som står off-line. Även om jag inte har några hemligheter, men det är skönt att veta att det är bara jag själv som ställer till om något blivit rörigt i hårddisken.

 3. Sofia skriver:

  Det finns en stark historisk länk mellan Sverige och Ukraina:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s