Indianlekar undanbedes i det maniskt politiskt korrekta Sverige.

Bästa läsare!

Rödskinn. Rödskinn. Rödskinn. Rödskinn. Rödskinn…!

Ja, jag tänkte inleda med en osande icke politiskt korrekt introduktion av dagens bloggämne. Jag drabbas av ett slags Tourettes syndrom när folk vill förbjuda en att säga vissa saker. Ungefär som när man var tre år och ropade ”snopp” ifrån barnvagnen ombord på bussen. Givetvis under influens av de 4-åriga värstingarna på dagiset! Det är alltid så charmigt när ens föräldrar rodnar…

Nå, eftersom uttrycket ”rödskinn” är i det nästan helt utdött skall jag berätta för nytillkomna 25-åriga läsare att ordet betyder ”indian”. Oupps, mittåt! Man kanske inte får säga indian ens längre. ”Infödd amerikan” kanske det heter numera.

Enligt ryktet har det varit fest på nöjesanläggningen Western Farm i Boden. Arrangören utlyste en maskeradtävling på temat indianer. Det låter multikulturellt mysigt. Visst är det kul med främmande kulturer. Jag menar, visst är det häftigt att för en kväll klä sig i ett annat folks kläder. För min del skulle jag vilja prova att klä mig som en riktig klan-skotte. Utan något under kilten. Får man säga skotte, eller blir någon arg då…? *stirrar oroligt*

Tausha Ramos blev dock kränkt av Western Farms evenemang och att de skrivit ordet ”indian” på sin hemsida. Och hon praktiserar hälften av Feministiskt Initiativs rabiata argumentationsplattform för att riktigt visa varför hon blir kränkt [SVT]:

– Jag tänker främst på mina barn eftersom jag försöker lära dem traditionerna från när jag växte upp och jag vill inte att dom ska tro att det är okej att folk kan klä ut sig till oss på det här viset, säger Tausha Ramos.

Hon tar exempelt [sic!] med den sexiga Pocanhontas [sic!] som många klär ut sig.

– Man översexualiserar indiankvinnan och samtidigt visar statistik att en av tre indiankvinnor blir våldtagen av en icke indiansk man och vi tror att det beror på just hur man avbildar eller porträtterar indiankvinnorna. Vi vill inte bli sedda så som exempelvis svenskar porträtterar oss för vi är ingen kostym i eran garderob, berättar hon.

Artikeln är sammanställd av SVT-medarbetarna Erica Larsson och Linda Jones (nope, inte den filipinska f.d. porrstjärnan, om nu någon hoppades på det), men lyckas trots det inte stava helt rätt i den kortfattade textmassan. Och detta oräknat okynnesnyttjandet av ”dem” och ”dom” i en och samma mening… *lingvistisk härskarteknik*

Ok, åter till ämnet om rödskinnet från Norrbotten som blir kränkt av att svenska norrlänningar – kanske en och annan finne eller lapp också – klär ut sig till indian.

Jag hyser ett stort tvivel mot att indiankvinnor i USA (inkl. Alaska) blir våldtagna för att någon man suttit och tittat på Disney’s ”Pocahontas”-filmer. Dessutom vet alla att Pocahontas inte var den attraktiva kvinnan i filmen. Nope, det var den sexiga och förnuftiga Nakoma. Hon med uppsatt hår och tvådelad dräkt som man såg naveln på. Alltså, jag minns när jag såg den filmen för första gången. Jag bara började drägla och drömde dag som natt om att få brutalknu… Nope, det var inte alls så jag reagerade. Även om Tausha Ramos insinuerade att det är så det går till.

sb nakoma_by_glee_chan Nakoma enligt illustratören Glee Chan’s penna.

Det stämmer dock att forskning visar på att indiankvinnor löper ganska stor risk att någon gång under sitt liv bli sexuellt ofredad eller våldtagen (och här finns både indianmän och icke-indianmän som gärningsmän, inte enbart icke-indianmän som Tausha påstår). Forskningen visar också att 7 av 10 offer blev attackerade av en person som de misstänker druckit eldvatten eller använt fredspipan till att röka fel sorts örter. Övriga gärningsmän hade suttit och tittat på tecknad film innan… (Sorry, jag kunde inte låta bli; det är givetvis tragiskt vare sig gärningsmannen är full eller nykter.)

Utöver detta kan vi notera att våldet i huvudsak sker inom hushållet, alltså med en partner eller anhörig till offret (japp, vi talar om alla grader av hustrumisshandel och incest). Dessutom är indiankvinnor jämfört med kvinnor av andra raser i högre grad i behov av efterföljande vård till följd av våldstraumat (sönderslagna och psykotiska). Och de hamnar oftare i medicin- och alkoholmissbruk. Det noteras också att deras klenare fysik underlättar övergrepp. (Källa: Futures without violence)

Vad är summan av min betraktelse över detta?

Ja, det är inte särskilt sannolikt att norrlänningar går ut och försöker våldta Tausha Ramos och hennes landsmaninnor bara för att papporna tittar på Pocahontas eller att frugan/sambon/flickvännen klär ut sig till indian. Visst, många av de kvinnliga indiandräkterna lämnar inte mycket över till fantasin, men det är sannolikare att frugan/sambon/flickvännen får smaka på ”totempålen” än att någon av deras killar vill ”göra det” med en äkta indiankvinna där och då.

Med andra ord, det här utspelet är det sedvanliga feministiska dravlet som bubblade upp till ytan genom SVT:s försorg mitt i nyhetstorkan.

Huruvida det är kränkande att någon klär ut sig till ett annat folkslag är en diskussion som avslöjar en trångsynhet som tyvärr alltför många minoriteter börjat hänge sig åt på senare tid.

Omvänt vill jag säga att den svensk som tar illa upp över att Hollywood illustrerar vårt folk genom att visa långhåriga blondiner som gillar sex hamnar tyvärr i samma intoleranta och självförhärligande fack som Tausha Ramos. Gillar vi inte det vi ser på filmen zappar vi vidare. Och gillar vi inte se indianmaskerader stannar vi hemma istället för att gå på fest. Låt folk ha skoj om de vill, för fan.

Som bonus kan nämnas att indianerna i USA har en juridisk särställning, och har egna rättssystem som anpassats för dem och som de administrerar själva. Kruxet är att dessa särrättigheter för indianer inte är kompatibla med den vanliga statsapparaten, varför en lokal rättsmyndighet för den lokala etniska gruppen inte kan lagföra någon av annan etnicitet, vilket innebär att denne kan undgå straff för sina gärningar. Betänk detta, ni som förespråkar särskilda domstolar för minoriteter. Likhet inför lagen skall gälla alla.

Hälsar Eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Kläder, Medierna. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Indianlekar undanbedes i det maniskt politiskt korrekta Sverige.

  1. Peter skriver:

    Ett klassiskt Seinfeld-avsnitt, ”Indian Giver”:

    Frågan är dock om man hade kunnat gjort något liknande i dag. Seinfeld och några andra amerikanska kända komiker har för övrigt mer eller mindre gett upp tanken på att uppträda på college, eftersom publiken tävlar i politisk korrekthet och i att bli så kränkt som möjligt.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s