Klimatångesten tar paus i sommar – Kebnekaise har vuxit med 4,5 meter

Bästa läsare!

I mars månad kunde de vågade människor som köpte Aftonbladet läsa om experternas löfte om varför sommaren 2015 skulle bli jättevarm. Jag tror att jag för min egen del svettades i blott en vecka denna sommar (utan att göra någonting). Till skillnad från de flesta andra klagar jag inte. Det har varit lagom i år. Varför publicerar AB sån där dynga som vi vet endast kan bli korrekt genom ödets nyck? Inte ens en 5-dygnsprognos klarar de av att förutsäga korrekt.

Dock har denna ”lagom varma” sommaren – som av SMHI enligt text-TV ändå beskrivs som en av de varmaste någonsin på jorden – haft det goda med sig att södra toppen av Kebnekaise inte längre krymper, utan istället har vuxit med 4,5 meter. Ja, varje gång glaciären på denna topp krympt har vi fått veta att detta är en konsekvens av människans utsläpp av växthusgaser som vi måste få stopp på genom högre skatter och dyrare bilbränsle (eller som i miljöpartisternas våta dröm: förbud mot bilar utom sådana som transporterar politiker till flygplatsen).

Nu när Sydtoppen istället växer till det modiga måttet av 2102 meter över havet så får vi veta att det bara beror på att snön ligger kvar på glaciären…

Personligen är jag lite skeptisk till att man räknar med glaciärer när man anger höjden på ett berg. Det är fusk. Glaciärernas storlek beror helt och hållet på nederbörden och temperatur, och dessa varierar ju stort från år till år. Bergets höjd däremot förändrar sig på sin höjd någon centimeter per år. I vart fall inte 4,5 meter, för då har vi nog bekymmer på gång.

Nåväl, nu när Kebnekaise ökat i höjd inser jag att jag hoppar över en expedition dit i år. Det blev för högt för mig…

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Naturvetenskap. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Klimatångesten tar paus i sommar – Kebnekaise har vuxit med 4,5 meter

  1. highcoastbeds skriver:

    Som det är med all info från miljömuppar och stat så mäts det så att det passar ändamålet oavsett om det gäller miljö, skatter, våldtäkter, invandringens fördelar eller svennsons skattefusk.

    • Peter Harold skriver:

      Absolut. Det är ju inte för inte som det heter ”lögn, ren förbannad lögn, och statistik”. Det är kul att det i alla fall kommer upp några tillrättaläggande av folk som är intresserade av fakta och helhetsbilder.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s