Från revisionist till trollkarl – David Cole Stein illustrerar faran med experter som inte behöver besvara besvärliga frågor

Bästa läsare!

Det gläder mig att medieproducenten och historieforskaren (förintelseförnekaren/förintelserevisionisten) David Cole Stein har nyktrat till på senare tid. Fast när följande klipp spelades in andades han fortfarande med en alkoholhaltig andedräkt.

Jag vet inte vad David Cole frestade med när han lockade med sig Playboy-bruden Kennedy Summers till hans madrasserade källare där han väntar på att döden skall sluta sig om hans lekamen, men filmklippet bevisar att han lyckades. Och inför hennes ögon, och med hennes hjälp, utför han ett ”magiskt trick”, och han lyckas.

Hur han bär sig åt? Ja, kan man få med sig en Playboy-brud ner i sin källare kan man nog lyckas med det bästa, men faktum är att just hur han genomför tricket som är temat för själva klippet. Och det är inte alls vare sig avancerat eller ens magiskt. Snarare förrädiskt. Och det är David Cole’s poäng: Magikern, illusionisten, eller experten – de arbetar efter samma princip. Man måste se upp i det verkliga livet där någon sätter upp reglerna för spelet, för att ge den illusion som de strävar efter.

Cole jämställer experter som uttalar sig i medierna som illusionister:

” – Det är därför det är så viktigt att ställa så många frågor som möjligt. Illusionistens trick fungerar därför att man inte ställer några frågor”, och säger att man skall ställa de rätta frågorna till experterna för att få veta sanningen och inte bli lurad av deras bluffar.

Detta var ett utmärkt exempel på att vända humor till allvar. Se upp för ”trollkarlarna” och deras stora hattar i TV-rutan.

Hälsar eder Peter Harold

(För de som inte vill se klippet med David Cole för att de vet hur tricket med tre mynt går till, eller tycker att hans röst är för jobbig och att Kennedy Summers har alldeles för mycket kläder på sig har jag självfallet en annan bild tillgänglig för läsarens nyfikna ögon här utan någon störande David Cole).

 

 

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Från revisionist till trollkarl – David Cole Stein illustrerar faran med experter som inte behöver besvara besvärliga frågor

 1. Martin skriver:

  Hon var playmate of the year 2013, inte 2014. Cole gjorde bort sig.

 2. Vauen skriver:

  För referens så bör man alltid lägga upp denna film, helt enkelt för att den är så bra och underhållande:

  • Peter Harold skriver:

   Det är ganska fascinerande att det finns människor som är beredda att slå ihjäl honom för det han säger. Och det enda han gör är ju att ifrågasätta metodiken för massmördandet just på en enskild anläggning; han har ju inte uttalat sig om alla andra koncentrationsläger som påståtts haft gaskamrar för massexekution. I mina ögon är hans insats oskyldig och intressant. Fast jag har i o f s varken ekonomiskt eller känslomässigt kapital investerat i Förintelsen.

   • Läsare skriver:

    Fast jag har i o f s varken ekonomiskt eller känslomässigt kapital investerat i Förintelsen. —-PH

    Jodå, det har du visst. Du har bara inte fattat det än. Föjintelselögnen är din ”religion”. Fan ta den som inte tror på judarnas lögner om sex ziljarder gasade judar.

    • Peter Harold skriver:

     Njae, jag har nog varit ganska tydlig på den punkten. Jag går nog minst lika långt som David Cole, vilken populäriserat den skeptiska synen på Förintelsen. Och sedan tycker jag att det finns många intressanta studier som är på väg att befria andra ”dödsläger” från detta epitet. Jag tror att det var nog fan så illa ändå för judarna som var fångar. Och värst av allt är att mycket tyder på att de satt där för att kunna vara ett verktyg för sionisterna.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s