Reinfeldt-skandalen 2015 har fler dimensioner som Granskning Sverige inte belyst ännu.

Bästa läsare!

Det har nu under den sista veckan skrivits en del i sociala medier om den förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) efter ett reportage i podcasten Granskning Sverige. Titeln för avsnittet var ”Fredrik Reinfeldts dolda hemligheter avslöjade”. Jag skall be att få framföra mina synpunkter på detta omtalade reportage, och om det ämne som avhandlades.

Först av allt: Jag röstade på (M) vid valet 2006. Precis som jag gjort i alla tidigare riksdagsval sedan jag blev röstberättigad. Jag har därtill varit engagerad i partiet på 1980- och 1990-talet. Vid valet 2010 röstade jag på Piratpartiet, och vid riksdagsvalet 2014 fick jag gå hem med röstkortet obegagnat eftersom någon plockat bort valsedlarna för (Klassiskt) Liberala partiet som jag tänkt rösta på. Inte för att jag är tvingad att berätta detta för er, men jag vill ge ett perspektiv av var jag har stått och står politiskt.

Då till reportaget i Gransking Sverige. Jag tycker att det är kul med denna medborgarjournalistik som ibland är förbluffande lik den etablerade journalistiken ifråga om presentationskvalitet. Men där stannar likheterna. Medan de etablerade medierna ägnar sig åt ryggdunkande av ideologiska fränder eller kylslagenhet gentemot konkurrerande partier, eller avsky gentemot (SD), så kostar medborgarjournalisterna på sig att ställa kritiska frågor som de etablerade medieaktörerna tyvärr alltför ofta är för artiga för att ställa.

Men samtidigt kunde jag inte komma ifrån att Granskning Sverige tyvärr försökte kopiera de etablerade medierna alltför mycket i reportaget om Fredrik Reinfeldts hemligheter. Det blev lite för tydligt att man gjorde ett spinn på ett förhållandevis känt material.

Att pappa Bruno Reinfeldt är en obekväm existens enligt sonen Fredrik är känt ända sedan statsministerkandidaten bad medie-Sverige att inte kontakta ”min sinnesförvirrade pappa”. Fredrik Reinfeldts budskap var att om någon till äventyrs plockar upp något från Bruno så kommer sonen att avstå från att kommentera detta med hänsyn till ”faderns hälsotillstånd”. Det intressanta är att trots att statsminister Reinfeldt klassar sin egen far som ”sinnesförvirrad”, och inte är lämplig att intervjuas, så tjänstgjorde Bruno Reinfeldt ändå enligt uppgift som nämndeman vid Attunda tingsrätt.

Bruno Reinfeldt borde ha varit en källa att ösa ur, ty av alkoholister och småbarn kan man få höra sanningen. Dock hade Bruno inte så värst mycket att tillföra. Granskning Sverige ställde flera ledande frågor, och fick de svar man ville ha. Det hade inte ens behövts Fredriks påstående om ”sinnesförvirring” för att finna Brunos utsago vara måttligt intressant. Möjligtvis att en och annan lyssnare hade föredragit Bruno som statsminister framför Fredrik, men det beror nog mest på den publik som attraheras av Granskning Sverige. *blink, blink*

Det blev däremot mer intressant att höra intervjuerna med de tidigare moderatledarna Ulf Adelsohn och Bo Lundgren. Enligt dessa har Fredrik Reinfeldt valt att använda invandringspolitiken som ett verktyg för att slå sönder den svenska välfärdspolitiken. Jag skall erkänna att jag och Fredrik Reinfeldt i så fall har samma mål, men det är en himmelsvidd skillnad på de medel vi vill använda för att nå dit.

Med ”välfärdssamhälle” menas att en stor del av skattebetalarna pröjsar för andras uppehälle och tillvaro. Och även till sig själva via den av moderaterna förr kritiserade ”rundgången”. Även om Fredrik Reinfeldt använt ord som att ”invandring behövs för att vi skall kunna ha välfärd även i framtiden”, så vet vi sedan tidigare att han har varit en mycket vokal kritiker av nämnda välfärd. Hans pamplett ”Det sovande folket” uppmärksammades mycket stort under valrörelsen 2010.

Om det stämmer att Fredrik Reinfeldt använt massivandringen som verktyg för att deformera välfärdsapparaten så strider detta mot det budskap som Nya Moderaterna gått till val på under 2006, 2010 och 2014. I så fall har Fredrik Reinfeldt bedragit sina väljare. Vilket i o f s inte är så himla sannolikt (eftersom han lurade väljarna i fildelningsfrågan 2006). Men i så fall måste vi här tala om en storslagen konspiration. Det Granskning Sverige i så fall lyckats belysa (genom deras intervju med Bo Lundgren) är att en hel grupp av moderater ligger bakom denna konspiration. Dessa personer säger en sak i den offentliga debatten, men har andra avsikter i verkligheten.

Vilka ingår i denna krets av konspiratörer hos Moderata Samlingspartiet? Ett av namnen är den nya moderatledaren Anna Kinberg-Batra. Hon är en av de personer som medverkat till att ersätta moderaternas tidigare konservativa syn på migrationspolitik till dagens.

Detta skulle vara frid och fröjd i mina libertarianska ögon om det inte vore för att a) det är ohederligt att lura väljarna b) att man under konspirationens genomförande fortsätter att högbeskatta väljarna c) att folkutbytet sker utifrån ett politiskt initiativ, och att detta är så icke-libertarianskt det någonsin kan bli d) att Sverige i övrigt inte mår bra av en genom staten instiftad mångkultur som saknar den fria marknadens dynamik.

Dessa perspektiv framfördes inte i Granskning Sverige, utan är helt och hållet min egen värdering.

Jag skulle gärna vilja se att Granskning Sverige följer upp med fler reportage.

Om Fredrik Reinfeldt och hans kumpaner konspirerat kring invandringspolitiken för att förinta välfärdspolitiken så är det ju faktiskt möjligt att det finns andra frågor som baseras på en politisk konspiration som ytterst få haft insyn i.

Jag tänker här på bl.a. regeringen Reinfeldts förhållande till massövervakning, vilket legat helt i linje med de amerikanska regeringarna (och den föregående socialdemokratiska regeringen). Det finns säkert fler frågor som kan granskas utifrån denna misstanke.

Sedan lite kritik: Granskning Sverige försökte psykologisera kring att en orsak till Fredrik Reinfeldts maniska iver för att verkställa massinvandring skulle vara för att hämnas på pappa Bruno, samt att det var frukten av den fostran som Fredrik fått av den kulturmarxistiska mamman Birgit.

Jag är lite skeptisk till detta. Man raserar inte ett samhällssystem bara för att man är sur på farsan. Och om mamma Birgit gjort Fredrik Reinfeldt till en statsminister med kulturmarxistiska drag, varför var Fredrik Reinfeldt då inte en kulturmarxist redan när han fortfarande hade en massa hår på huvudet och författade sin välfärdskritiska pamflett ”Det sovande folket”?

Jag finner just dessa omständigheter som alltför motsägelsefulla och tvivelaktiga utifrån den bild som reportaget gav i övrigt. Men det kan kanske finnas någon korn av sanning kring detta som jag inte känner till.

Hälsar eder Peter Harold

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Politik. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Reinfeldt-skandalen 2015 har fler dimensioner som Granskning Sverige inte belyst ännu.

 1. highcoastbeds skriver:

  Pappan svarse rakt på de frågor han fick och reporten frågade en gång till för att få svaret verifierat, så vad är fel??

  Här är ju svaret eller kanske rättare sagt beviset på att ” invandringen lönar sig INTE” dvs, det framkommer här att FR:s politik enbart riktar in sig på att ”krossa samhället”. EN persons egna HAT och en fråga till det är ”Hur eller vilken tungskruv hade denne fr på sina undersåtar för att kunna driva igenom detta mass-psykos-självmord? Att han lyckades lura folket är inte konstigt för M har alltid talat om lägre skatt och mer individuellt ansvar och när han ger både RUT och ROT samt ”jobbskatteavdrag” jamen då stänger den arbetande svensken av väckarklockan. fr vinner makten och med MP samt Ekonomi-svans-juppen borg som trixxxar med BNP mm så kan denne fr bakslugt besätta tronen och därifrån genomföra sin plan att SÄNKA det svenska, i mina ögon ett ganska bra sämhälle(land) till en öpnahjärta-BÖN. Tyvärr har denna politik fastnat i S + övriga och steloperat SAMTLIGA politiker så inne h-e att det krävs arkebu..patru… för att få hjärncellerna till att fungera..

  Lyssnade på inrvjun och kan INTE instämma i ert facit att Granskning Sverige sugit ut ee”rätta svaren” av fr fader.

  • Peter Harold skriver:

   Njae, det är ju inte så att jag säger att Granskning Sverige gjort fel, eller vilseleder. Men jag har lyssnat på reportaget tre gånger i dess helhet, och inslagen med Bruno är inte riktigt så starka som jag skulle önska. Men detta kompenserar Granskning Sverige med inslagen från bl.a. Ulf Adelsohn och Bo Lundgren.

  • Att barndomen kan påverka resten av livet indikerar väl även Orson Welles-klassikern Citizen Kane om inte annat. Vare sig det sedan är medvetet eller undermedvetet. Men det får bli ett uppdrag för psykologer och psykiatriker efter den dag då Fredrik Reinfeldt har blivit omhändertagen.

 2. highcoastbeds skriver:

  jomän du , vilka frågor är inte ännu belyst?

  • Peter Harold skriver:

   Som jag skrev:

   Om Fredrik Reinfeldt och hans kumpaner konspirerat kring invandringspolitiken för att förinta välfärdspolitiken så är det ju faktiskt möjligt att det finns andra frågor som baseras på en politisk konspiration som ytterst få haft insyn i.

   Jag tänker här på bl.a. regeringen Reinfeldts förhållande till massövervakning, vilket legat helt i linje med de amerikanska regeringarna (och den föregående socialdemokratiska regeringen). Det finns säkert fler frågor som kan granskas utifrån denna misstanke.

 3. Benny skriver:

  Mest troligt är väl att det är Carl Bildt och hans NWO-agenda som fortfarande styr moderaterna! CB avgick väl bara på pappret som partiledare och påverkar M i kulisserna vilket ju utnämningen av denna charlatan till ”utrikesminister” bevisar. Rheinfeldt var mycket obekväm med att ha CB snokande i allt som rörde politiken men han tvingades att ha med CB i regeringen. CB är väl för övrigt både Sveriges mest inkompetenta statsminister (efter Löven nu som verkar vara än sämre) och senare oduglig utrikesminister plus en fara för Sveriges säkerhet och integritet.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, det märktes faktiskt att FB och CB inte riktigt gick i takt när det gällde utrikespolitiken. Och när den arabiska våren kom blev man snart varse att utrikesministern företrädde eliten i Bryssel och inte svenska folket.

  • Vauen skriver:

   Jag tror FR helt enkelt tycker så illa om den ”svenska modellen” att han blev globalist istället för ”libertariansk”, som han var tidigare. Man kan nog misstänka att killen har narcissistiska drag, kanske psykopat tom!? Han är nog inte en personlighet som helt går att lita på i alla fall. Och detta kan vara förklaringen till att det är så svårt att förstå hans handlingar. Som Erik skriver nedan så är det ju mycket förbryllande att göra upp med Mp om att ta hit massor med socialfall om man är en person som företräder en frihetlig linje.

   Jag tror alltså han helt enkelt sadlade om någonstans i karriären. Det var förmodligen någon i bilderberggänget som köpte hans sympatier! Nu väntar en karriär internationellt för honom med all säkerhet.

   Öppna era hjärtan talet var det sjukaste jag sett i politiken!

   • Peter Harold skriver:

    Man får inte glömma att det fanns en rad andra frågor där (M) valde att tvärvända efter valsegern 2006. Bl.a. tog man sig an det från FN påbjudna engagemanget i klimatfrågan (global uppvärmning hette det på den tiden fortfarande). Där fanns dock ett syfte, och det var att kunna få inkomster till staten. Man sänkte inkomstskatten, men tog igen förlusten med att beskatta på ett annat sätt.

 4. Erik skriver:

  Men vad var det som fick psykfallet att göra upp med MP om invandringspolitiken? Hur tänkte han? Skulle han straffa SD-väljarna?!

  Är han riktigt frisk?

  • Peter Harold skriver:

   Ja, svaret på den frågan beror ju helt på vad hans motiv varit. Sedan är det ju ett faktum att Fredrik Reinfeldts ideal i denna fråga delas av 3/4-delar av den svenska journalistkåren. Så det har ju liksom inte saknats assistans för att begå ”brottet”.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s