Ack, om man ändå vore SD-are…

Grattis, Jimmie Åkesson!

YouGov meddelar att i deras opinionsmätning har Sverigedemokraterna stöd av mer än en fjärdedel av väljarkåren. En icke alls försumbar siffra med tanke på att medieetablissemanget, och för all del fackförbund, näringsliv och folkrörelser på alla tänkbara sätt – utom genom en saklig debatt – angripit partiet konstant vid varje möjligt och omöjligt tillfälle.

Jag är givetvis avundsjuk på framgången. Att ha stöd av 25% – även om det är reda röster och mandat i riksdagen som räknas – har stor betydelse när den politiska dagordningen sätts. Nu har i o f s SD varit med och satt dagordningen ända sedan man började ta sig upp mot 2,5% och sedermera kom in i riksdagen, men fram tills nyligen har man inte påverkat utfallet i debatten. Jag törs säga att det egentligen inte är SD:s budskap som fört partiet framåt på senare år, utan att partiet snarare har Fredrik Reinfeldt och Miljöpartiet att tacka för sitt tillskott av väljare. När sedan DÖ kom till utkristalliserades det faktum att det är ont om oppositionspartier i Sveriges riksdag.

När jag ser varje framgång som SD gör i opinionsmätningar kommer min avund upp; tänk om 20-25% av väljarna istället valde något mer banbrytande politiskt alternativ än SD? För sanningen är ju att SD:s framgång bygger på en unik roll som oppositionsparti, men samtidigt har man en politik i övrigt som ömsom är luddig, ömsom kan ta (S) eller (M) i hand, samt skapats utifrån en populistiskt liksom pragmatisk strategi. Ja, jag menar att SD faktiskt i grunden inte alls är så ideologiskt provocerande som man kan tro när man läser andra skriva om dem.

Tänk om 25% av väljarkåren skulle kunna rösta på politik som verkligen gör skillnad (även på andra områden än invandringspolitik)? 25% väljarstöd för kampen mot massövervakning och Bodström-samhället. 25% som röstar för en finanspolitik som inte skall gynna stat och storbanker. 25% som röstar för kroppslig autonomi. 25% som röstar för att den enskildes äganderätt skall vara okränkbar. 25% som röstar för att Sverige inte skall bilda allians med någon supermakt som har imperiebyggande ambitioner. 25% som röstar för att de vågar kalla en spade för spade och kalla en kratta för kratta. Tänk om var fjärde väljare tog sig tid att läsa och filosofera kring politik utifrån kunskap istället för att bygga sin världsbild på etablissemangets propaganda som distribueras via mainstream media.

Ack, tänk om SD hade varit partiet med just denna ideologi…!

Till dess att et sådant parti dyker upp får svenska folket fortsätta att välja parti efter kriteriet att man röstar emot politiken istället för det man vill ha.

Fast grattis än en gång Jimmie. Strongt jobbat. Kul att se reaktionerna. Jag har läst den frustration som kommit från vänsterns Twitterpatrull med ett stort leende under frukosten. Bara en sådan sak är en trevlig start på dagen.

Hälsar eder Peter Harold

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Ack, om man ändå vore SD-are…

 1. Sofia skriver:

  När det gäller denna artikel röstar jag på den till 100%
  (att den beskriver verkligheten rätt)

 2. Martin skriver:

  En bra och balanserad film om situationen på Kos.

 3. Vauen skriver:

  Ser inte något positivt alls att folk springer rakt in i fällan. SD är andra sidan av samma mynt som imperiet skapat. Nu ska det söndras och härskas!

  Vad vi behöver är att samarbeta med den islamska världen mot bankster-sionist imperiet! Vi behöver ledare som kan tala sanning om 9-11 och om WOT. SD är bara en andra väg mot inbördeskrig (och världskrig). Det finns inget gott med denna nyhet!

  • Bo Adolfsson skriver:

   Samarbeta med den islamska världen? Är Du helt knäpp?
   I går mördades en 82-årig arkeolog i Palmyra. Han vägrade att tala om vad de antika skatterna hade gömts och efter en månad hashöggs han och hans huvudlösa kropp korsfästes.
   Detta barbari pågår dag efter dag i den islamska staten. Samarbeta med denna. Jag blir rädd för ett ovanstående inlägg och hoppas att Du inte bor i mitt Sverige.
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   • Det finns en muslimsk grupp på Facebook som heter Condemn Sionism. Dom är medvetna om att ISIS är en amerikansk-judisk konstruktion och känner till bankirerna och liknande. Alla muslimer är inte halshuggare. Jag tror knappast det var halshuggarna som Vauen föreslog samarbete med.

   • Vauen skriver:

    Det är inte ISIS jag menar med den islamska världen. Väst måste sluta skapa fiender, och istället gynna enande krafter som Gaddafi och Assad. Dom är säkert inte perfekta men tom Saddam Husein är mer hälsosam som ledare än vad ”demokratin” som väst skänkte dem är. Saddam mördade några hundra om året, kriget som vi drog på dem har mördat många gånger fler (milt sagt).

    Som sagt alla muslimer är inte barbariska halshuggare. Takfiri sunni muslimer är en strömming som vi i väst (och Israel) underblåst för att gynna våra egna intressen. eller rättare sagt elitens intressen.

    Se mitt inlägg i denna tråd med filmer: https://janmilld.wordpress.com/2015/08/19/morka-krafter/

  • Peter Harold skriver:

   Det allra bästa är om vi i väst själva kunde förmå oss att öppna ögonen. Det är verkligen nödvändigt. Men vi har ingen Ron Paul, Judge Napolitano, ingen Lew Rockwell, ingen Libertarian Girl. Vi har inte ens några hederliga moderater med sina ursprungliga ideal kvar.

   • Benny skriver:

    Det finns säkert folk i ledande position som har en helt annan uppfattning än det man vågar säga i rädsla för PK-etablissemanget. Man är helt enkelt livrädd för att om man tycker ”fel” hamna i kylan och blir utan det välbetalda smäckjobbet man har som politiker eller annan makthavare. Själv skakar jag bara på huvudet åt Wallströms fjäskande för krigshetsaren och krigsförbrytaren McCain vars härjningar i Vietnam och hans olagligheter i Ukraina är väl dokumenterade. Som sagt antingen är Wallström stendum eller tror hon att hon är med i det vinnande laget och att hon aldrig kommer att ställas till svars för sin inkompetens och korruption? Det kan säkert också vara en kombination av båda…Troligtvis fattar hon inte att hennes ”karriär” kan ta slut snabbt dvs lika snabbt som en petrodollarkrash som sopar rent i Vita Huset på gangsterstyret där, eller att SD vinner nästa val.

    • Peter Harold skriver:

     Kan vi kanske säga att Margot wallström är Sveriges motsvarighet till Hillary Clinton? Med skillnaden att hon gjorde slut med sin första medelinkomst-make och gängade sig kvickt med en direktör?

 4. Sofia skriver:

  Fru Wallström, kazar med blekt hår, är handplockad som så många andra, för att administrera den högre maktens vilja. (Då menar jag inte Gud).
  De som var med i hennes SSU-klubb säger att hon lade rabarber på klubbkassan. Om det är sant/ meriterande vet bara de inblandade.

  • Peter Harold skriver:

   Hm, det låter intressant. Fast att det fuskas med pengar inom SSU är nog mer en regel än ett undantag. Och de som fifflar mest är de som blir ministrar. Jag tror att fifflandet är meriterande inom den där kretsen.

 5. Sofia skriver:

  Alex Jones Channel YT har hårresande avslöjanden om Clintons.
  (Publicerat den senaste veckan)

  • Peter Harold skriver:

   Det finns så mycket att avslöja om dem. Men så länge de aldrig blir rättsförda så kommer de att passera oskadda genom systemet. 😦

  • Vauen skriver:

   Behövs det mer än Hopsickers film om droghandeln i Mena, Arkansas för att veta att det är hardcore criminals vi har at göra med?

   Adam Kokesh kollar in hur det står till med Clinton supportrar (finns fler filmer på YT):

   • Peter Harold skriver:

    Det blir så här när medierna väljer ut vilka politiker som skall företräda folket. Jag undrar hur folk känner när de väckts upp ur sina idealiserade fantasier, av t.ex. som sådana som Adam Kokesh? Vad gör de när smärtan lagt sig och insikten är där att de blivit lurade?

    • Vauen skriver:

     Det är det som är det som är så bra med Adam Kokesh, han har en enorm talang för ”Public Relations”. Mycket sällan någon blir arg som inte är i maktposition när han klär av dem deras villfarelser. Jag tror inte den här tjejer behöver känna sig stött på något vis, och kan gå direkt på att kritisera sitt eget tänkande. Och att titta på Adams kanal!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s