En resa till Frankrike fick mig att förstå hur självutplånande vi är i Sverige

Bästa läsare!

Jag tänkte skriva någonting kulturellt idag, men det går inte. Jag har varit borta från Sverige i tre veckor, och jag gillar faktiskt inte det jag ser nu när kommit hem igen. Jag var förvisso inte heller särskilt överförtjust i sakernas tillstånd när jag for, men inget tycks ha blivit bättre under tiden. Tvärtom. Det verkar som att ”alla” accepterat att vi skall ge upp det Sverige vi hade. Läget nu är att lära sig att älska undergången…

Min syn på detta förstärktes när jag var utomlands. Och då var jag inte längre bort än till norra Spanien som längst. Mitt huvudintryck var att det fanns alla skäl i världen för mig att ta seden dit jag kom. När jag och min vän vandrade längs de slingrande bergsstigarna i Sydfrankrike hälsade vi – och hälsades – med ett artigt ” – Bonjour”. Inget dolde att vi var turister, allra minst vår brytning när vi talade. Men vi kände att vi ville hedra vårt värdland.

Det var inte alltid allting fungerade som vi hade önskat, och i mycket hade vi oss själva att skylla för detta. Vi hade nämligen svårt att hitta en plats för natten. Främst därför att jag har ovanan att köra bil långt in på småtimmarna, och då kan man inte banka på hos B&B-värdarna. Det blev till att sova i bilen. Och äta frukost på rastplats. Utan att skräpa ner. Vi fick anpassa oss. Därmed blev vår tillvaro ändå väldigt dräglig.

Faktum är att just dessa ord – ”anpassa sig” – dök upp med eftertryck i mitt huvud när jag och min vän var på väg uppför ett bergskrön på väg mot den lilla fjällsjön Lac du Lurien, och jag kände att detta begrepp är ju så otroligt underskattat i vårt tidevarv. Och då är ju anpassningsförmåga den viktigaste egenskapen som en levande varelse kan ha.

När jag kommer hem läser jag om asylsökande i mängder. Och jag läser om de bryderier som svenska staten har för att omhänderta dessa. Jag läser om att staten rekvirerar både slott och koja för att härbärgera flyktingarna. Åtminstone slott. När jag läser om aktiviteterna minns jag själv den godhetsiver som mitt idealitiska unga hjärta hyste under 1980-talet då det var min och min generations plikt att rädda och förbättra världen, bl.a. genom engagemang i Röda korset. Det vi kände då var att vi måste hjälpa alla, kosta vad det vill.

Vi kan se att priset för att hjälpa en bråkdel av alla hjälpbehövande är väldigt högt, sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Fast vilket pris betalar vi rent kulturellt…?

När jag och min vän for till Frankrike var det uteslutet att banka på dörren hos B&B-värden klockan ett på natten. Vi krävde inte heller att vandrarhemmet skulle servera Kalles Kaviar och Wasa knäckebröd till mig, den ende skandinaven. Vi krävde inte heller att tilläggsskyltar i trafiken och upplysningar på offentliga platser skulle översättas till svenska/engelska, även om det hade underlättat vår tillvaro. Vi fick anpassa oss. För det är orimligt att tro att en fransman skulle anpassa sig till våra behov (såvida inte det fanns pengar att tjäna på vårt besök).

Jag och min vän var aldrig nödställda. Och hade vi varit det så hade vi haft ännu svagare argument för att begära av fransmännen att anpassa sitt liv och leverne efter våra krav.

Det här med att anpassa sig kommer av att man möter ett krav. I vårt fall, som turister, var det vi som fick anpassa oss. Denna tanke vidareutvecklades under ett annat tankescenario; skulle vi rent av kunna tänka oss att leva och bo här i Frankrike? Jodå, men det skulle också tarva ännu mer av anpassning.

Jag skall stolt förklara att jag och min vän inte gjorde några dramatiska felköp när vi gick och handlade. Vi bägge plockade upp en massa franska glosor så att vi kunde skilja på anka, kyckling, fisk, nötkött och fläskkött i butiken. Med tillvänjning skulle vi kunna klara livet som invandrare i Frankrike.

I Sverige råder en omvänd ordning. Sverige anpassas. Till vad? Ja, det är än så länge ganska odefinierat. Det kallas för en hänsynstagande till minoriteter, baserat på beslut av diverse samhällsorgan, men dessa anpassningar leder onekligen till att kraven på dessa grupper reduceras. Istället riktas kraven mot värdfolket. Eftersom allt baseras på skatteuttag krävs ingen aktiv handling av oss medborgare för att denna anpassning skall genomföras. Det sker ändå, tack vare att vi betalar skatt till politikerna. Utan att vi vinner någonting av vikt på detta.

Och vad kommer råda bot på detta?

Vissa skriker ” – SD 2018!!!”. Andra menar att staten ändå inte kommer ha råd att fortsätta på den inslagna vägen. En tredje grupp tycker att vi är på rätt väg med hundratusentals människor i rätt ålder som kan sättas in på arbetsmarknaden när Per Nuders köttberg går i pension. Fast de flesta känner en gnagande oro över att loppet nog redan är kört. Vi har en regering full av idioter, och en borgerlig opposition som inte är sugna på att regera (och numera förstår jag varför de inte är det).

Jag är nyfiken på vad svenska folket kommer göra. Hur kommer man att anpassa sig till den nya ordningen? Kommer man bjuda mer av underdånighet och godhetsiver?

Jag är rädd för det.

Den sittande regeringen – med en islamist till bostadsminister – bedriver en bostadspolitik som kommer skapa en värre brist på bostäder än vad vi har idag. Är man konspiratoriskt lagd kan man ana att den svenska vänstern – med stöd av de passiva borgerliga partierna – bedriver en politik som skall göra medborgarna ännu mer beroende av staten.

Lägg därtill det snart uppenbara faktumet att den ”arbetskraftsinvandring” som man menar att de asylsökande kommer utgöra så fort de fått visum och bostad inte är efterfrågad i framtiden då allt fler jobb kommer att försvinna. Politikerna har inte tänkt på att effektiviserad produktion skall frigöra de mantal som kommer behövas inom vård och omsorg. Vi kommer inte – som politierna påstått – behöva ”importera” miljontalet människor för att få tillräckligt många människor inom vård och omsorg.

Istället har politikerna skapat en ökad belastning av det sociala skyddsnätet, vilket kommer ta de ekonomiska resurser som behövdes för att kunna bedriva vård och omsorg till svenska folket.

Vi riskerar att gå en tid till mötes där historielösa idealister kommer tro att den enda vägen framåt är socialism. Och den svenska journalistkåren kommer uppmuntra detta feltänk.

I detta perspektiv är det inte ens behjälpligt att skrika ” – SD 2018″, eller vad nu genuint oppositionella människor hoppas på. Nej, det som behövs är ett rejält omtag. Alla envar måste lära sig att man inte kan lita på politikernas förmåga att bedriva samhällsutveckling.

Vi måste ställa om och skapa ett politikerlöst samhälle, där vi alla envar har rätt till sin egendom och inte tvingas betala till staten som uppenbarligen inte har folkets bästa för sina ögon. Och det är bråttom, innan staten i sann socialistisk anda konfiskerat allt vi äger och har och omfördelat till de som är duktiga på att ställa krav för sin egen skull. Den självutplånande svensken måste vakna till liv och rycka makten ur politikernas händer! Först då kan vi tro på en bättre framtid, både för etniska svenskar och de invandrare som vill bidraga till landets välstånd.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till En resa till Frankrike fick mig att förstå hur självutplånande vi är i Sverige

 1. Martin skriver:

  Rätten till sin egendom är någonting man tar. Staten kommer inte försvara den åt dig, det har vi redan sett. Och det finns väldigt många som vill ta den ifrån dig.

  • Peter Harold skriver:

   Så är det. Men samtidigt måste vi få en bred förståelse för vad äganderätt är, och varför den måste hållas för helig. Idag finns inte det tänket i samhället. Istället präglas mentaliteten av att ”det som inte är fastbojat i marken kan jag ta”.

 2. Läsare skriver:

  Nu går det snabbt. Nu kommer över hundra skägg”barn” med ny iPhone till Malmö – i dygnet .

  Det är tusen i veckan, det blir minst 50.000 skägg”barn” om året. Bara Syrien har minst fem miljoner skägg”barn”. Idiotlandet Sverige blir snart det enda Idiotlandet som tar emot skägg”barn”.

  Detta är bara början vi ser. Bara början …

  Krisnivån i Malmö går in i ”allvarlig händelse” pga ensamkommande flyktingbarn

  https://www.flashback.org/t2626146

 3. Sofia skriver:

  Ett gott försök att bygga en fin framtid för oss alla:
  http://www.uniteawake.com

 4. Stig Olsson skriver:

  Vi skulle kunna lösa de flesta problem, ja kanske alla, om det gick att samla ca 10 000 människor att demonstrera utanför riksdagshuset och KRÄVA att regeringen börjar följa sina egna lagar, partiböcker, och internationell lagstiftning.
  Detta är dock min egna enkla lilla tanke och kommer sannolikt inte kunna genomföras eftersom det inte kommer att inbjudas några pride-entusiaster såsom läderbögar, turistflyktingar mm.
  Det kanske t o m krävs ännu ett nytt och stridbart parti som vågar stå upp för folkets önskningar, såsom det så elegant är beskrivet i olika hatmedier, typ ”All makt utgår från folket”, fast av detta har jag ännu inte sett över huvud taget…

  • Peter Harold skriver:

   Hej Stig! Kul att se dig igen! 🙂

   Tyvärr har ju politikerna misstolkat, och låtit folkets makt utgå.

   Ett krux med att be politiker att följa sina egna lagar är att just det att politikerna är de som stiftar lagarna. Jag skulle hellre se att samhällsdynamiken utgick från individers fria val. Och ett minimum av politisk makt. Politikerna tenderar att alltid bli likadana, fastän de kommer från olika partier.

   Men om du kallar till demonstration så kommer jag! 😉

 5. Cello Jr skriver:

  Kul att du är tillbaka. Saknat dig. 😂

 6. Läsare skriver:

  Skall du höra nått för jävligt? Internet är VÄLDIGT långsamt i asylförläggningarna i Tyskland. Och så är det ingen service! Fattar du? Ingen service. Vad är nästa grej? Att de måste borsta tänderna själva?

  Kort video på engelska.

  http://www.dailystormer.com/german-refugee-facilities-are-literally-worse-than-auschwitz/

 7. baravarat skriver:

  Ja vad ska man säga ännu en briljant text av dig!
  Varför Kan inte Svenskar Demonstrera för!? utomlands sluter man upp

 8. Vauen skriver:

  Det här med ”kravmaskiner” är ett märkligt kapitel. Besviken blir man bara när saker inte går som man trodde/hoppades. Och vi vet ju att det delas ut en del information om hur mycket guld och honung som finns i Sverige och Tyskland. Blueshift rapporterade om detta för nån enstaka vecka sedan. George Soros har spritt information hur man ska ta sig till EU och lyckas håva in så mycket välfärd som möjligt. Pulleffekterna måste upphöra!

  Grundorsakerna till denna invandring är tror jag dels geopolitiska i Israels intresse, men också ett resultat av hur pengar skapas. Politikerna är bara mellanchefer pga detta system.

  http://www.monetary.org/intro-to-monetary-reform

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s