Hur utkräver man ansvar av en politiker?

Bästa läsare!

Min dotter ägnar sig åt akademiska studier. Jag själv valde att lära mig ett yrke och försökte skapa mig en framtid genom att snabbast möjligt gå ut i arbetslivet. So far, so good.

Sålunda var det i samband med åttonde och nionde klass i grundskolan som jag sist hörde det svenska utbildningsväsendet prisa vår demokrati och vårt system med parlamentarism och folkrepresentation. Ni ser, jag gick sedan den fordonstekniska linjen, och där var det facket som berättade att vi kan rösta som vi själva vill, men för vårt eget bästa helst på socialdemokraterna. Så med andra ord sitter min förkärlek till demokrati ganska löst eftersom jag missade de akademiska poängerna som kunde tilldelats mig om jag lärt mig allt om demokratins fördelar.

Nåväl, jag minns dock en diskussion i åttonde klass om hur man bäst försvarar vår perfekta demokrati. Bland de alternativ som framlades var bl.a. att säkerställa att vi alltid har en socialdemokratisk regering. Host! Andra mer radikala förslag var att förbjuda alla som vill avskaffa demokrati. Typ moderater. (Detta var alltså under 1980-talet)

Då i åttonde klass fanns blott diktatur som alternativ till demokrati. Ingen i klassen tyckte att diktatur lät särskilt lysande. Ja, såvida inte man själv hade lyckan att bli diktator. Gosh, vad man skulle bada i pengar och godis i så fall!

Åren har gått, och jag hör nya unga röster som vill förbjuda folk som vill avskaffa demokrati och folkrepresentation. Typ, förbjuda Sverigedemokraterna. De skäms inte för att deras förslag i sig är i högsta grad odemokratiskt.

Nu umgås jag inte med ungdomar, men jag skulle vilja utmana deras tankegångar. Kanske blir vi ovänner, i synnerhet om jag säger det jag på allvar tänker på. Jag vill nämligen avskaffa demokratin. Det känns som att demokratin nått vägs ände. Det funkar inte, och demokratins enda försvarbara argument är det ständigt upprepade mantrat att ”alla andra alternativ är sämre”. Jaså? Låt oss leka med tanken att avskaffa politikerna. Låt oss leka med tanken att vi medborgare får total kontroll över våra egna saker. Få styra över våra pengar. Få bestämma själva vem och vilka vi vill samarbeta med för att få vardagen att gå runt. Det korrekta ordet för detta system är ”anarki”.

Anarki betyder inte ”galna vänsterungdomar som slår sönder allt de ser och stjäl allt som inte är fastkedjat i en 250 kilos betongklump”. Anarki betyder ”frånvaro av härskare eller statsmakt”.

Min första kontakt med anarkismen var när jag gjorde studier kring författaren Jules Vernes författarskap. Jag blev väldigt intresserad av den ursprungliga (och opublicerade) versionen av ”En världsomsegling under havet”, där kapten Nemos bakgrund beskrevs betydligt tydligare. Det var först i uppföljaren ”Den mystiska ön” som förläggaren tillåt sin författare att presentera en annan förklaring till kapten Nemos historia, men med ett utpräglad anarkistiskt tankegods.

Kapten Nemo var dock en fantasi. Han var en påhittad karaktär som med hjälp av sin förmögenhet byggde sig en farkost och lämnade det i hans tycke ociviliserade civilsamhället bakom sig. Kapten Nemo isolerade sig under havet. Detta beteende vore endast möjligt ifall man är oerhört rik, och lever under andra halvan av 1800-talet. Vid 100-årsdagen av Jules Vernes död (för 10 år sedan) fanns det nog inte en enda punkt på jorden dit en anarkistisk eremit kan fly till, än mindre idag. Inte ens i en afghansk grotta kan man leva ostört. Så i mina ögon var anarkismen ett otänkbart koncept.

Sedan dess har ett helt årtionde förflutit. Oj, vilket årtionde! Jag har lärt mig mer om världen än under de nio år jag gick i grundskolan. Alright, jag får hålla med om att kunskapsintaget skett långsamt och oregelbundet. Men jag är nöjd med att jag till slut fått de uppenbarelser jag till slut fick. Idag inser jag att även om jag saknar kapten Nemos förmögenhet och hans tekniska geni så finns det all anledning för mig att vilja frälsa världen med idén om frånvaron av en härskare eller statsmakt. Nu när vi blott är några formaliteter ifrån en global världsregering kan jag endast se att botemedlet mot detta öde heter anarki. Konstruktiv anarki, inte destruktiv anarki.

Förstår du, min käre läsare?

Men låt mig först återvända till de ungdomar som alltjämt tror att demokrati är den enda möjliga vägen till en bättre och lyckligare värld. Jag vill ställa dem den fråga som jag grubblar på väldigt mycket: Hur utkräver man ansvar av en demokratiskt folkvald politiker?

Jag kan föreställa mig att svaret kommer som pistolskott i retur ur ungdomarnas munnar:
” – Man kan avsätta honom i nästa val!
Är inte det väldigt lång väntetid, frågar jag med ett skeptiskt ansiktsuttryck. Ungdomen laddar om och fyrar av nästa salva:
” – Man kan kräva politikerns omedelbara avgång.”

Tyvärr är dessa svar inte tillfredsställande för mig, och än mindre det svar jag söker. Jag vill veta hur man utkräver ansvar av en politiker som innehar/har innehaft ett ämbete. De flesta – inklusive politikerna själva – anser att avgå från sitt uppdrag efter ett misslyckande/misstag är att ta ansvar.

Jag instämmer inte i detta.

Avgången är en sanktion ifall politikern inte fullgjort sitt uppdrag. Med andra ord, politikern kan bedriva en politik som är så sinnesrubbad och samhällsfarlig att konsekvenserna blir allvarliga för medborgare och skattebetalare. Men det enda straff som politikern riskerar – såvida denne inte begår uppenbara lagbrott – är att vederbörande kan tvingas avgå (sannolikt först när denne blir bortröstad).

Om politikern ifråga är en riksdagsledamot så är denne dessutom begåvad med parlamentarisk immunitet, vilket försvårar möjligheten att lagföra personen.

Dagens grundlag tillåter politikerna att bedriva vilken sorts politik de själva önskar. Och i skenet av Decemberöverenskommelsen från ifjol är det uppenbart att det inte längre har någon större betydelse vilka partier som innehar regeringsmakten; det handlar numera om grader i helvetet samt vilket parti som för stunden har de mest obegåvade politikerna.

Det finns med andra ord inga sanktioner mot dålig politik. Och röstar du bort det ena politiska blocket kommer det andra att blocket att fortsätta med samma politik. Vi röstade bort den socialistiska regeringen 2006 bl.a. utifrån att den bedrev en politik för massövervakning och storebrorssamhälle. Vi fick en borgerlig regering som trots löften/icke förpliktigande insinuationer om motsatsen, fullbordade det (S) påbörjat av Bodströmsamhället. Vi röstade 2014 bort en moderatledd regering som under rask marsch mot ökat budgetunderskott krävde att svenska folket skulle öppna sina hjärtan för obegränsad flyktingmottagning och massinvandring, och fick istället en rödgrön röra som numera tappar de statliga bolagens konton på pengar för att bekosta folkutbytet.

Ursäkta att jag håller mig kvar vid detta ämne om migrationspolitiken, men den förda politiken är sanslös. Och i efterhand kommer vi aldrig kunna utkräva några sanktioner av de politiker som åstadkommit dagens och morgondagens situation. Hur utkräver du ansvar av en demokratiskt folkvald politiker när du som svensk medborgare prioriteras bort till förmån för främlingar? Titta i lagen; du kommer finna att där inte finns något stöd för din enskilda sak. Inte i någon sak alls faktiskt. Inte ens att politiker ”klimatskattar” bort svensk industri kommer rendera i något straff.

I ett samhälle utan härskare och statsmakt hade du och dina medmänniskor själva kunnat ta ansvar för er tillvaro. Den möjligheten är idag – tack vare det man kallar demokrati och folkrepresentation – synnerligen begränsad. Ja, till och med obefintlig.

Hälsar eder Kapten Nemo (alias Peter Harold)

P.S. Jag frågade min dotter exakt samma fråga som i rubriken. Hennes svar var ett vänligt skratt och ” – Jag vet faktiskt inte”. Har ni läsare några bra förslag? D.S.

 

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Hur utkräver man ansvar av en politiker?

 1. Risto Matinen skriver:

  Ja, du Peter H. Du verkar i vissa stycken vara som min för tidigt bortgångna lillebror. Jag blev akademiker och han gick ur grundskolan med usla betyg. Vad beror sådana skillnader på, trots av vi genetisk var ganska lika? Så lika att mor inte ens kunde skilja på våra röster.

  Tja, redan på 60-talet var skolan dålig på att ta hand om begåvade och redan läs-, skriv- och räknekunniga. Min lillebror älskade att leka skola med sin tre år äldre bror (jag), så han kunde redan stora delar av årskurs 1-2. Så han tråkades ihjäl i skolan. Jag däremot, hade svårigheter i början, särskilt att lära mig läsa. Har funderat på varför, och kom fram till att delvis berodde på den militaristiska haggan till lärarinna, som blev på smällen och försvann. Därefter släppte mina problem.

  Själv blev jag anarkist vid 17 års ålder. Vid 28 blev jag libertarian, och där är jag fortfarande.

  I dagens antisvenska politikersverige, tror jag att det krävs användande av vapen för att utkräva ansvar; typ tanken bakom USA:s vapenlag. Eller statskupp, men vilka skulle kunna göra/försöka med det? Polisen korkad/kastrerad, militären för liten/genusteologisk?

  Eller man kunde kanske ha någon typ av rättegång, där avgående politikers gärningar jämfördes med vallöftena. Diskrepansen får betalas från politikerns privata kassan och bästa/värsta fall beslagtas hela dennes tillgångar. Kan konkretiseras såsom: Byggs en bro budgeterat till 40 Mkr och den kostar 120 Mkr, blir politikerna helt betalningsansvarig för skillnaden.

  Bäst vore givetvis att inga/få demokratiska beslut tas. Minimerad stat kräver kanske att de ses och bestämmer något vartannat år. Inga arvoden utgår, utan allt sker på frivillig basis och de flesta av dagens politikerpsykopater tappar intresse för att förstöra för oss andra…

 2. Sofia skriver:

  Allt är enda stor röra… jag hoppas på att Messias kommer till Jorden och reder upp alltsammans!
  Ondskans Imperium är totalt förhärskande över hela jordklotet.
  Inga människor kan få ett rättvis ordning på det.

 3. Rim Rutsdotter skriver:

  Det kan ju gå som i Rumänien 1989.

 4. Läsare skriver:

  I Min Kamp berättar Hitler hur han är i parlamentet i Wien. Efter att ha studerat ”demokrati” at work frågar han sig själv: Vem tar ansvar för de beslut som tas i parlamentet?

  Hans svar är: Ingen.

  För tre år sedan vid nyår fanns det enligt massinvasionsverket 40.000 somalier i Sverige. De första somalierna kom till Sverige i början på 90-talet. Majoriteten av somalierna hade alltså varit i Sverige 15-20 år.

  Det är hur du än räknar tillräckligt många och tillräckligt tid för att kunna säga att det finns tydliga tendenser, empirisk data som är vetenskaplig oantastlig.

  98 procent av somalierna är analfabeter, 98 procent är arbetslösa, kriminaliteten bland somalier är extremt hög, minst hälften går ut grundskolan utan betyg osv osv.

  Kort sagt, somalieimporten är en katastrof hur du än vänder och vrider på det. A total fuck up.

  Så vad beslutar regeringen Reinfeldt för tre år sedan? Att importera ytterligare 30.000 somalier. ”Anhöriga” hette det. Resa till Sverige och all expense givetvis betalat av svenne skattebetalare.

  Vem är ansvarig för det beslutet?
  Svar: Ingen.

  • Peter Harold skriver:

   Det är precis det jag menar. Vi får ju inte Reinfeldt att betala för skadorna ur egen ficka. Och om vi inte kan utkräva ansvar av politikerna, då skall vi inte ha dem.

  • Stig Olsson skriver:

   Resterande 2 procent misstänker jag starkt sökte jobb hos mig, som hemtjänstare.
   Pga extremt stora språksvårigheter hos dessa tvingades jag slänga ut alla, trots att de levt många år i Sverige.
   Jag har själv, i hela mitt liv, levt med människor från hela världen och därför trott mig kunna tyda den mesta rappakaljan, men ack vad jag bedrog mig.

   • Peter Harold skriver:

    Jag har samma erfarenhet från sjukvården. Och det är till dessa yrken som de nymigrerade hänvisas till.

   • Anna skriver:

    Får jag fråga i vilken kommun du är chef på hemtjänstföretag? Känns inte direkt som att det är Stockholm? Förstår om du inte kan svara, men jag är genuint intresserad. Sitter själv på pottan. Igen. I den här åldern är man inte så gullig sittandes på pottan…

 5. Bo Adolfsson skriver:

  Läs gärna Kropotkin: En anarkists minnen!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  • Peter Harold skriver:

   As a matter of fact så köpte jag den boken på loppis en gång för att – som den vise läraren brukade säga – studera min fiende. Pjotr Kropotkin utpekas ju som en föregångare till sovjetkommunisterna. Och så läste jag första delen (jag hittade bara del ett) och fann en författare som jag istället kände sympati med. OCH JAG ÄR INTE KOMMUNIST. Så jag kan säga att jag blev lite förvirrad över att läsa hans bok.

   • Bo Adolfsson skriver:

    Ja, man fick en annan inställning till och förståelse av anarkismen än den gängse. Den som säger, att anarkister bara slänger bomber och vill ha oordning. I stället handlar det om att fria och självständiga människor skall få träffa fria och sjävständiga val. Kropotkin grundade mycket av sin lära i mitt favoritland Schweiz.

    • Peter Harold skriver:

     Jag får nog lov att ta mig en genomläsning igen. Jag har faktiskt boken liggande i en av travarna på mitt belamrade skrivbord. Dessvärre i någon enkel utgåva, tyå Niloe. Jag skulle nog försöka få tag i ett inbundet läderband istället.

 6. Anna skriver:

  Där håller jag med nationalisterna. För att få fatta beslut om Sveriges framtid krävs svenska rötter och bakgrund, likaså föräldrarna. Blir ju kontentan visserligen att min egen son vars pappa är adopterad inte kan bli politiker, men men… Enda sättet att säkerställa att beslutsfattare fattar beslut som gynnar egna medborgare är att bara ha såna anställda. Tycker man att folk på andra sidan jordklotet är mer värda än sin egna morsa ska man inte jobba som statligt anställd. Det är ju klart som korvspad. En bra beslutsfattare är en sån man kunde se i gamla filmer, där dåliga beslut som gett konsekvenser för medborgarna/ statskassan mår så dåligt att de tar livet av sig. Inte för att det ger klirr i kassan, men det avskräcker väl åtminstone andra ifrån att göra bort sig, tänker jag. Det är väl i stort sett bara Sverige som har såna äckliga politiker som vi har och det måste ju bero på att de totalt saknar samhörighet med sina skattebetalare som faktiskt är uppdragsgivarna? Kolla bara på vilka som sitter på beslutsfattande poster i bostadsfrågorna. De är ALLA första generationens invandrare. Är inte detta iögonenfallande, särskilt med tanke på hur fördelningen ser ut bland övriga politiker avseende nationalitet? Arbetsmarknaden och bostadsmarknaden (hyresmarknad) är ju helt öppet diskriminerande gentemot svenskfödda. Men ingen höjer på ögonbrynen.

  • Läsare skriver:

   Blir ju kontentan visserligen att min egen son vars pappa är adopterad inte kan bli politiker, men men… Anna
   __________

   Han är svensk! Han har inte bett om att komma till Sverige.

   I Sverige kan du adoptera en unge med vilken hudfärg som helst – utom vit hudfärg. Undrar vilken folkgrupp som kom på det? Kan det börja på J—?

   I mitten på 80-talet gick jag och min dåvarande flickvän till bostadsförmedlingen i Göteborg. Den låg då väldigt centralt i Gbg.

   • Läsare skriver:

    Blir ju kontentan visserligen att min egen son vars pappa är adopterad inte kan bli politiker, men men… Anna
    __________

    Han är svensk! Han har inte bett om att komma till Sverige.

    I Sverige kan du adoptera en unge med vilken hudfärg som helst – utom vit hudfärg. Undrar vilken folkgrupp som kom på det? Kan det börja på J—?

    I mitten på 80-talet gick jag och min dåvarande flickvän till bostadsförmedlingen i Göteborg. Den låg då väldigt centralt i Gbg. Minns inte vad platsen heter men börja vid Brunnsparken, följ kanalen halvvägs till Göta Älv där låg bostadsförmedlingen.

    Flott som fan, stora jävla palmträd och skit. Nyrenoverat och bakom disken sitter en totalt uttråkad och arrogant kärring som skulle gjort en sovjetisk postkassörska till en ljusglimt i tillvaron. Kärringskrället hälsade knappt med en min som sa: Kan ni inte gå någon annanstans?

    Det började inte bra för att uttrycka det milt. -Vi söker lägenhet, sa jag. – Det finns inga lediga lägenheter, sa kärringfanskapet.

    Ett halvår tidigare var jag och min bror på NK i Gbg på leksaksavdelningen och letade efter julklappar till oss själva. -Kolla, en dator, sa jag till min bror.

    Då var dator nått du sett på bild, men här var en i real life. -Det verkar vara ett kontrollrum för ett kärnkraftverk, sa jag. -Jo, det verkar stämma, sa min bror.

    -Hur gör man, frågade jag? -Uhmm … vad med den tangenten? Ingen försäljare i närheten att fråga och otålig som jag är tryckte jag på tangenten. Nu började en varningssignal att låta. -Kolla, det är högtalare.

    Hur får man bort ljudet? Tryckte på en annan tangent. Nu började det brölar BÖÖ…BÖÖ…BÖÖ…riktigt högt. Helt plötsligt var det en folksamling bakom oss. Nu börjar det bli lite pinsamt till och med för mig.

    -Hur får man tyst på siten, sa jag. -Prova den tangenten, sa brosan. Det skulle jag inte gjort för nu började datorn vråla ut larmet, mätaren gick upp på nivå: Härdsmälta. Nu hade det växt till en ansenlig folksamling med en häpen allmänhet.

    Nu kommer en uppjagad försäljare springande och halvskriker för att överrösta datorn: -VAD HAR NI GJORT? DET KOMMER ATT TA HELA DAGEN ATT STARTA OM DATORN!

    -Nä, vi har inte gjort något. Vi bara tittade. Sen gick vi därifrån . Bror min och jag var överens om att det var en kass dator.
    __________

    Kärringen på bostadförmedlingen började med att säga att det inte fanns några lediga lägenheter. Jag och tjejen tittade på varandra. Vi hade inte ens sagt var vi ville bo.

    -Men du har en dator, du kan kanske titta i den om det finns några lediga lägenheter? Kärringen gen suckade högt, vred sig under stor möda och stort besvär ett kvarts varv och klickade på datorn. Glodde en stund på skärmen och under minst lika mycket störande och suckande tillbaka framför disken och sa med totalt noll intresse: -Det finns inga lediga lägenheter.

    Det är nu jag på allvar börjar hata sossesverige! Det finns mer i detta ärende. Fick mer eller mindre tvinga kärringjävlen att ta emot en anmälan om lägenhet. Några månader senare får vi svar från bostadsförmedlingen. ”Sökande saknar anknytning till Göteborg. ”

    Jag har halvt om halvt växt upp i Göteborg. Gått i skola i Göteborg, min mor och nästan alla mina syskon bor i Göteborg, jag har jobb i Göteborg och jag ”saknar anknytning” till Göteborg?

    Från och med då hatade jag sossesvin över allt på jorden.

    Jag har läst dina inlägg om dina svårigheter att få en vettig lägenhet Anna. Tro mig, jag vet vad du tycker och hur du ser på det. Jag såg med egna ögon hur massor av blattar fick attraktiva hyresrätter i centrala Göteborg, men jag som mer eller mindre växt upp i Göteborg kom längst ner i kön.

    Fy fan vad jag hatar sosseasen!!! Min svärmor hade partibok i sossarna. Hon flyttade, fick en kanonlägenhet mitt i staden, 50 meter från torget. Kanonlägenhet. Hon fick nytt ”jobb” som statsanställd. Hennes kontor låg hundrafemtio meter från hennes lägenhet.

    Stort hörnkontor med fönster på två väggar. Jag tvivlar på att ens kommunalrådet hade finare kontor.

    Min syster är kommunalt anställd och för ca ett år sedan sökte hon ett statligt jobb. Hon kom långt upp i kön att få jobbet och hon ringde mig för att berätta vilka förmåner hon skulle få som statligt anställd. Hon var helt häpen, hon hade ingen aning om sossarnas dolda klassamhälle. Men hon har ingen partibok.

    Sverige är ett totalt genomkorrumperat land. Samma som det judestyrda Sovjetunionen, och det är samma folkgrupp som styr Sverige idag år 2o15.

    • Anna skriver:

     Ja, precis vad jag anat. Jag började min karriär som hatad och motarbetad av arbetsgivare och bostadsbolag i samma veva som jag valde att ta emot avgångsvederlag från den gruppbostad jag varit fast anställd på i mer än 5 år, eftersom jag protesterat eller bara rätt fromt ifrågasatt chefens nyanställningar. Vi fick först en rätt schysst tjej (timanställd) från Iran som inte kunde så bra svenska. Men vi andra som jobbade tog utan att tänka vidare, telefonen som ringde istället för henne. Sen fick vi en till, och en till och en till. Den sista var en snygg kille från något afrikanskt land (haha- rätt kul att man definierat och kartlagt mig som en politiskt aktivist eftersom jag om jag vore en sådan , skulle haft järnkoll på sånt särskilt som definierad ”rasist” ) som raggade på mig och vi gick och tränade ihop några gånger. Han var fotbollsentusiast medans jag var hard core kroppsbyggare och intresserad av boxning/martial arts. Vi gick på en reggaekonsert på berns också. Det blev aldrig ngt gosa gosa med min jobbarkompis eftersom jag tänder fysiskt när det slår någon form av gnista i hjärnan. Vi hade inget gemensamt.

     Jag drog en såndär tjejlögn. Jag tackade nej till en nästa dejt och angav skälet ”precis gjort slut med min före detta man och vill bara ta det lugnt”. Varpå han blev lite putt men det gick att jobba tillsammans ändå. Sen efter någon vecka på jobbet så träffade jag en tjejkollega på jobbet och vi satt i köket och pratade på, innan de boende skulle komma hem från dagliga verksamheten. Vi hörde inte att Ismael kommit. Jag satt och pratade med Camilla om att jag träffat en sån jävla skön boxarsnubbe som var värsta gentlemannen, som burit min mat i sin läderjacka när icapåsen gått sönder…Fat som visat sig vara rätt kinky. En såndär kille som man verkligen undrar varför i helvete han inte har tjej… Och jag fick svaret. Lite senare på kvällen. Han ville att tjejen skulle spotta på honom och typ sätta på honom… Vilket jag rätt ofta på den tiden fick stå ut med såsom vältränad tjej. Man drog till sig snygga killar som ville ha en jävligt dominant brud. Vilket jag aldrig varit och aldrig kommer att vara… Suck.

     Ismael gjorde en del jävligt konstiga grejer efter detta. Fattar än i dag inte riktigt hans Connection med chefen, men visst skvaller (vilket jag inte gillar- har aldrig orkat lyssna på skvaller eftersom jag gärna får direktinfo) rörde sig om att han och chefen och hennes anställda lite yngre kvinna – hade setts tillsammans på fritiden. Jag känner mig rent av larvig nu som sitter och skvallrar själv ,men det här får ses i ljuset av att det här scenariot består av själva kärnan till min själv- implodering…

     Chefen (har tyvärr förträngt just hennes namn) hon är dock pensionerad i dag och hade aldrig såvitt vi vet bott med en man utan hon var en såndär hundmänniska och hade boxrar som hon säkert hade inkvarterade på ngt hunddagis när hon jobbade, kallade till ”möte” som hade ett enda syfte och det var att tillfråga alla på jobbet om de känt sig kränkta pga de ”rasistiska uttalanden” som gjorts på arbetsplatsen! Ismael hade i samma veva fått tillåtelse att placera en bönematta i gruppbostadens ”sovrum” då vi hade sovande jour på schemat. Till oss hade han inte yppat ett enda ord om att han var muslim, men att han verkade lättsam och inte drack alkohol pga att han var idrottare och inte åt ”gris” pga gamla vanor, typ.

     Det var så rejält snurriga grejer som försiggick där. Min kompis Camilla (också heltidsanställd) och periodaren Crille (deltidsanställd) fick barn med en gangster (från husby alltså tjejen dårå haha) och Chrille blev placerad någon annanstans. Jag blev frågad om jag ville ta emot avgångsvederlag på ett år, vilket jag tackade ja till då jag hade kommit in på utbildning till IT. Vilket jag inte kunde gå på då jag också blev gravid…

     Det är som en tecknad serie alltihop. Jaghar ju förstått sedermera att alla vi glada och aningslösa prickar, mer elelr mindre går arbetslösa och stöter på motstånd precis överallt egentligen. Jag har också anat att svaret på varför mina små MEDgångar också ger sitt svar i politikens värld. Ju fler som också är ifrågasättande mot invandringen och allt vad det innebär, desto LITE mindre motarbetad blir jag…

     Sitter just nu och inväntar svar på om jag får böter från farbror blå för ”olaga hot mot tjänsteman”. De kanske inväntar opinionen i frågan…

     Fan. Hur i helvete jag orkar hålla mig levande är faktiskt en riktigt klurig fråga i sammanhanget.

  • Peter Harold skriver:

   Jag vet inte om nationalitet är A och O, men det vore underbart om vi kunde ha politiker som fattar beslut baserat på kunskap, och att politikerna är kompetenta. Idag ser jag bara motsatsen.

 7. Läsare skriver:

  Nu går det snabbt. Senaste uppdateringen är att det kommer 200 skägg”barna” — i dygnet.

  Det är 70.000 skägg”barn” på årsbasis.

  • Peter Harold skriver:

   Gilette hälsar och tackar.

   • Anna skriver:

    Uppdatering: Skäggiga damer har sedan 80-talet fått ta bort sin generande hårväxt på skönhetssalong på högkostnadskortet. Det vill säga gratis efter vad kostnaden nu vill vara för stunden. Var själv på Diatermikliniken att antal gånger då jag gick på testo när jag byggde muskler. Det var jag och så var det turkiska kvinnor med mustasch…

    • Peter Harold skriver:

     What…?!! Ok, det är ju i o f s bra att mina skattepengar förskönar den allmänna miljön, ha ha!

     • Anna skriver:

      Vet inte det jag… en del av de går ju ändå med den där svarta sjalen i fejjan när de går ut från salongen… Jag undrade först om de hade gått och blivit SOCIALA på diatermikliniken, när jag såg att de kollade frenetiskt mot dörren när det ringde på, men jag satt där och undrade med min hjärna på halvdörr om de hade festat på koks eller nåt tills det var dags att gå dit, eller om de var schizofrena eller nåt… Tills att jag greppade det där med att de tillhörde muslimska sällskapet… Vilket jag inte fattade på en gång på den tiden eftersom alla mina grannar då var svenska, amerikanska eller latinamerikaner.

      NU ett decennium efteråt fattar jag vad det rörde sig om. Tyvärr. Ignorance is bliss!

 8. Janne D. skriver:

  Hur utkräva ansvar av skadegörare ? Inte så svårt som det ser ut, det sk.tjänstemannaansvaret omfattar endast ”titeln” men som allt annat i ”systemet” så krävs det en man eller kvinna som innehar den ”rollen” Ex. om en karaktär som gestaltas av figuren Zeb Mc Cahan skulle bli utsatt för övergrepp eller nån han valt att beskydda hur skulle denna karaktär agera ? he he, men vi FÅR ju inte ta LAGEN i egna händer sägs det, undrar vem som myntade uttrycket, kan det va samma extremt fega kroknäsor som skrev Harry Potter Bibeln, ge Kejsaren det kejsaren ska ha, tiondet, skatter , mm.
  Så hur gör en nutida Zeb ? Jo, ett mjukt sätt är att i ett ENSKILT åtal personligen ( mannen/kvinnan bakom masken ) ställa förtroendepostmissbrukaren till svars och kräva upprättelse,( OBS alla sk. rättsinstanser är privata BOLAG och skiter i rätt å fel, men den som har kött på benen kan tvinga dessa parasiter till att offra några av sina egna för att vidmakthålla illusionen för övriga Zombies ) inte enligt gängse ”regler” utan utifrån sina egna preferenser, ett annat alternativ kan vara att privat besöka dessa skadegörare och i närbild med ett leende visa en noga genomtänkt bildpärm med bilder på komplicerade kroppsskador, hamparep och lyktstolpar, tjära och fjäder kan tjänstgöra som introduktion, funkar inte det så kan man spinna vidare på den praktiska delen av detta bildkollage.
  Det är inte de verifierbara dårarna som är problemet idag utan den stora majoritet enfaldiga individer som sålt sin själ för ”peanuts”
  The road to hell is always paved with good intensions, så enfald är ingen ursäkt, speciellt inte år 2015 med ett kommunikationssätt som än så länge funkar någorlunda hyggligt, Pandoras ask är öppnad så vi kan väl lika gärna avsluta detta sorgliga kapitel i vår egen historia snarast och ägna oss åt det som innerst inne KÄNNS rätt, vem fan som är nykter och har minst en plats i kanoten besatt vill gå till JOBBET, deklarera, finansiera sin egen undergång, lyssna på kontinuerliga lögner i MSM, va PC för att bli bjuden på surströmmingskalas hos grannarna, lämna sina barn till ickemänniskornas indoktrineringsanstalter och värst av allt i sitt paralyserade tillstånd fortfarande inbilla sig att rösta vart 4:e år på totalt odugliga psykopater iklädda Armanipyjamasar eller vänta på att en yttre källa ska komma å fixa det vi alla har orsakat, Hesus, Galactic Federation,Muuuhammed, Tomten, Fan, Påskharen eller Jimmi Åkesson, moahahhaaaaaa.
  DEt är väl inget fel med att testa saker men det kanske kan va vettigt att då och då stanna upp och regelbundet utvärdera sina erfarenheter med jämna mellanrum, alla erfarenheter är goda erfarenheter men det vi upplever idag är oacceptabelt att påtvinga kommande generationer, det är så man skäms.
  Må vi alla leva i intressanta tider He He

  • Läsare skriver:

   men vi FÅR ju inte ta LAGEN i egna händer sägs det, undrar vem som myntade uttrycket, kan det va samma extremt fega kroknäsor som skrev Harry Potter Bibeln, ge Kejsaren det kejsaren ska ha, tiondet, skatter , mm.

   Ett problem är att många kroknäsor gör ett nosejob och får raka näsor. När många av dessa kroknäsor egentligen förtjänar ett noosejob. En stadig gatlampa och en noose. Om du inte vet vad en noose är, sök på det och bilder.

   • Anna skriver:

    Hahaha- true word! Själv gjorde jag ett nose job och fick en värre näsa. Men jag orkade inte ta upp det. Inte för att den blev krokig, men är helt sned nedifrån sett. Och kinderna ska vi inte tala om… Kanske de var i maskopi med min chef på gruppbostaden. Haha. Jag skrattar åt det för jag har egentligen inget annat att göra. Allt skedde i samma veva. För mycet action för mig liksom. När man trodde sig vara i centrum för att gå från kommunalt anställd som vårdare och låg lön, fick en årslön och gjorde investeringar i sitt yttre mer framgångsrika jag, så blev det precis tvärtom. Ett ödets ironi, eller den sista spiken i kistan av statlig korruption- vem vet? Jag hade gärna velat se bevis på det här innan jag dör.

    Jag hade mer trott på det här fenomenet att kirurger gärna tar tillfället i akt att räcka kniven åt sina studenter, när patienten ändå inte är stamkund. Denna har en summa som inte kommer igen. Min gamla näsa var definitivt snyggare än den jag har nu. Jag har tänkt på det där med att muslimska tjejer verkar ha en jävla massa pengar för att slimma magen och näsan. Förstår varifrån deras pengar kommer. De är rejält sponsrade av deras antingen svenska män, eller deras stora feta släkt. Mest är det väl både och här i Stockholm… Har en kompis som är övergödd och inte kan tänka. Som har gift sig med en syrianska… Oj oj. Sorgligt. Men ack så vanligt.

   • Anna skriver:

    Ja, en noose är en gasdriven eldflamma.

  • Peter Harold skriver:

   Visst, jag är säker på att en uppretad lynchmobb skulle kunna ha en fostrande effekt på politikerna, he he!

 9. Vauen skriver:

  Har sagt det förr återinför dueller! Har man makt så ska man inte bara ha privilegier, det ska vara lite farligt också. Det finns ingen anledning att inte ha dueller idag. Dom togs bort för att man inte ville riskera utrota överklassen. Idag kan man göra klassresa. Sen håller jag med om att vi måste ha en MYCKET mindre stat.

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s