Roger Waters (f.d. Pink Floyd) i angrepp mot FN och det amerikanska medieetablissemanget

Bästa läsare!

Det började i mitten av 1990-talet när ex-kommunisten/den demokratiske socialisten Roger Waters – som fram till 1984 var konstnärlig ledare för rockgruppen Pink Floyd – förklarade att han ämnade rösta på de konservativa eftersom Labour inskränkte på den individuella friheten genom förbudet mot rävjakt. Sedan dess har den röde låtskrivaren med hits som ”Money” och ”Another Brick in the Wall, pt2″ gått från klarhet till klarhet. Under senare år har han ångrat sitt stöd för president Barack Obama, och nu i dagarna har han gått till attack mot det 70-årsfirande Förenta Nationerna som han beskriver som korrupt.

Roger Waters sade i en intervju för RT att det sker så mycket kohandel bakom de lykta dörrarna, och enskilda nationer utsätts för press att rösta i en riktning, annars riskerar de att få sina biståndspengar indragna.

” – It is an entirely corrupt body with wonderful intentions and often with very good men at the head of the general assembly – and rather inferior men pulling the strings behind the Security Council.”

Roger Waters – som förutom en ny film om ”The Wall” också är aktuell med en skilsmässa från sin amerikanska fru – passar också på att ge det amerikanska medieetablissemanget hård kritik: ” – De levererar underhållning 24 timmar om dygnet för att sälja tvättmedel” istället för nyheter av substans. Han anklagade också The New York Times och Wall Street Journal för att gå regeringens ärenden.

“ – The people, you Americans, would have to wake up to the fact that these newspapers and the rest of the media are not giving you the news,” sade Roger Waters.

Tja, det är väl vad jag själv ansett i flera år. Välkommen i klubben, Roggan. Och när kommer din nästa soloplatta? Senaste kom 1992. Det är dags nu tycker jag.

Intervjun med Roger Waters som börjar famla sig fram mot de libertarianska utmarkerna kan ses här.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Medierna. Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Roger Waters (f.d. Pink Floyd) i angrepp mot FN och det amerikanska medieetablissemanget

 1. Benny skriver:

  Japp, Roger Waters går från klarhet till klarhet. En helt riktig analys som slår de etablerade ”förståsigpåarna” med hästlängder! Ett inslag på SVT häromdagen fick mig att skratta högt…Reportern menade på fullt allvar att Putin var internationellt isolerad och det var därför han skulle göra en insats i Syrien och samarbeta med Obama i frågan? Få se nu… Putin har knutit kontakter med Kina, Sydamerika, Egypten, Sydostasien dvs den största delen av mänskligheten medan USA och EU betraktas med allt större misstänksamhet av ca 6 miljarder människor. SVT har alltså missat allt detta? Jag tror att man på SVT måste göra en verklighetskoll vad gäller flyktingar, Ryssland, Ukraina, SD och mycket, mycket mera annars förlorar man snart sin sista trovärdighet. Att kolla på SVT-nyheter är en närmast surrealistisk upplevelse fullt i klass med det tidiga Pink Floyds musik.

  • Peter Harold skriver:

   Om jag hade haft ett basebollträ hemma så hade jag nog slagit sönder TV:n för länge sen. Det är så frustrerande att höra dessa ”experter” uttala sig i nyhetssändningarna. Jag blir personligt förolämpad eftersom jag vet bättre, och jag skäms över att mainstream media bär sig åt som Pravda under Sovjettiden. Jag vill bara ut och ställa mig på ett torg och försöka väcka folk. Det här kan inte få fortsätta.

   • Läsare skriver:

    Så så … Harold lelle … (stenåke cederhöks röst).

    Du har väl inte börjat bli intolerant? Slängde ut min TalmudVision för sju år sedan, har haft tillgång till 25-30 TV kanaler i sommar. Hela Norge bakar, juniorkockar i Australien, Hotel Paradise, allt på TV4, blöjreklam, tampongreklam, tvättmedelsreklam, diskmaskintabletterreklam, postkodslotterireklam och inte att förglömma, TV4 ”nyheters” djupsinniga och oerhört kunniga ”journalisters” omvärldsanalys (saaaarkasm).

    Släng ut skräpet, då slipper du städa efter att ha slått sönder burken.

    Av hundra timmars tittning på TalmudVision var det kanske en timma som var värt att se på. En dokumentär handlade om hästar i första judiska världskriget, ww1. Axess tror jag kanalen heter.

    • Anna skriver:

     Plus att det kostar 699 svenska sionistpengar för att köpa comhems tjänster… Ja, jag vet att det stavas med z men måste ju få retas lite… Nu börjar sonen att spela våldsspel för hela slanten och tittar knappt på tv, vilket jag tycker är bara bra för jag tittar ju inte heller… Tv:n kommer rätt snart bara att spela upp inspelade filmer. Herregud- tänka dig att TILL detta ADDERAS summan 190:- per månad då radiotjänst rånar dig på tv-innehavet…

     Jag betalar alltså nästan en tusenlapp bara för att få ha en jävla tv i mitt hem. Varför finns ingen reklamationsbyrå för TV-innehållet?

    • Anna skriver:

     Kolla ”war horse”. Bölade floder. Den hade du gillat.

  • Läsare skriver:

   Your suspicious reporter here turned the curious cat loose to do a bit of cyber-snooping and, pardon the cliche, ”look at what the cat dragged in” — from no less of an authority on U.S. foreign manipulation than the Council on Foreign Relations (CFR):

    

   *****

   Syria: Let Putin Bleed

   By Steven A Cook  /  September 24, 2015

   ”All this is a long wind up to the idea that while the West should not exactly learn to love Russia’s intervention in Syria, the…

   http://www.tomatobubble.com/id900.html

   Läs allt på TomatoBubble.

   • Läsare skriver:

    Det som har hänt är att AIPAC-judarna har insett att Putin har slått dom så nu vänder dessa agendajudar på steken och hoppas att Putin har tagit sig vatten över huvudet.

 2. Risto Matinen skriver:

  Jaså, han har varit röding. Det visste jag inte. Tack för den upplysningen!

  Det sägs ungefär att om man inte är kommunist i unga år, är man hjärtlös. Om man inte är antikommunist som äldre är man hjärndöd. Själv har jag alltid varit antikommunist, och skulle tillägga att om man som ung är kommunist är man hjärntvättad eller i bästa fall oerhört naiv.

  Det borde räcka att känna till hur det fungerade i Sovjetunionen eller Nationalsocialistiska Tyskland. Redan 1922 när juden Trotsky krossade de som startade upproret mot tsarväldet eller redan då kommunisterna statskuppade den provisoriska regering i november 1917, som flat la sig på marken. Den enda väsentliga skillnaden mellan de två nämnda staterna var en uttrycklig nationalism hos de senare. Toksocialister kallar sina röda nazibröder för högerextrema, trots att de är vänsterextrema.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, han var nog utopiskt röd, skämdes lite över att bli miljonär, men han anpassade sig ganska snart och köpte ett stort hus på landet och skrev ”The pros and cons of hitchhiking” och ”The Wall”… 😉

  • Peter Harold skriver:

   Jag gillar ”översättningarna”. De behövs. Vi översköljs av maktelitens Orwellianska ”nyspråk”.Jag skulle vilja se HAX blogga om detta på lättbegriplig svenska, men han är väl för upptagen med att dricka öl i Berlin kan jag tro.

 3. Sofia skriver:

  Linjen fortsätter –
  How Global Elite Set Up U.S. To Fail

 4. Sofia skriver:

  Vi kan inte ens lita på översättningarna!

 5. Anna skriver:

  Lavallin

  Play

  # Progressive Rock Tribute

  It’s A Miracle ~ (Roger Waters Tribute) Lavallin * Distant Earth

  Posted 2 years ago2 years

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s