Röda korsets medarbetare ber svenska volontärer att köpa tågbiljetter till flyktingar?

Bästa läsare!

Med risk för att jag fått det hela taget helt ur sitt sammanhang, men en viss Jimmy Striger som sysslar med någon form av frivilligarbete blev förbannad på Svenska Röda korset som sökt upp honom och hans kollegor och bett dem att betala en tågbiljett till en av Röda korsets klienter.

Igår kom Röda korset till oss frivilliga och frågade och vi kunde köpa tågbiljetter till en kille.
Jag ifråga satte deras sett att arbeta schysst och undrade varför dom inte fixar sånt själva mer än att ge bort en flaska vatten. Frågade varför och hur de har mage att göra så när dom är den största organisationen som drar in miljoner varje dag men trots det ber de frivilliga utanför RK att köpa tågbiljetter.
Fick en attack som svar och blev förolämpad.
Varför ska vi inte be er om pengar och biljetter blev ett av svaren!

Har allt på film och har sån lust pumpa ut det så folk fattar hur skeva dom är!
Skramla pengar hos dom och tjäna 160kr timmen, bara kolla deras annonser på blocket tex som de lägger ut ibland.
De skulle kunna abonnera bussar samt tåg varje dag utan att det berör dom ekonomiskt men dom har en strategi att utnyttja andra frivilliga.
De skulle sluta fråga oss sa deras ansvariga men det höll inte ens 24 timmar då de redan idag igen ber oss om biljetter.

Av beskrivningen att döma så handlar det här eventuellt om flyktingmottagandet vid någon större järnvägsstation (eventuellt Centralstationen i Stockholm). Jag har själv bevittnat en aktivitet där en hord av flyktingar (unga män i sin bästa ålder av olika nationalitet) strömmade ut från Centralstationen med sikte mot Migrationsverkets buss.

Jag har själv arbetat aktivt inom Svenska Röda korset på 1980- och 1990-talet, och konstaterar att organisationen inte längre kan betraktas som en folkrörelse. Istället har man blivit ett vinstdrivande bolag inom biståndsbranschen, men alltjämt i föreningsform så att man kan prioritera tjänstemännens löner samtidigt som man kan kräva av en och annan medlem att arbeta gratis. Dock har det sistnämnda blivit allt svårare, varför Röda korset numera anställer medlemsvärvare. Detta har Jimmy Striger också noterat och dokumenterat. Fast timlön om 140 kr och 30 timmar i veckan med arbetstider mellan 15.30-20.30 erbjuder Röda korset via annonser på BlocketJobb.

Jimmy Striger avslutar sin postning med följande bredsalva mot Röda korset:

De skulle kunna abonnera bussar samt tåg varje dag utan att det berör dom ekonomiskt men dom har en strategi att utnyttja andra frivilliga.
De skulle sluta fråga oss sa deras ansvariga men det höll inte ens 24 timmar då de redan idag igen ber oss om biljetter.
ALDRIG i livet att jag ger dom ett öre!
I Tacloban gled dom runt i feta nya bilar med fina uniformer och lät frivilliga göra jobbet!
Folket i Filippinerna skrattade åt dom och sa att största bovarna är the Red Cross av någon anledning….
Nu drar de in cash och kör på frivilliga igen.
Tänk på var du donerar dina pengar för en vd sitter i sin feta Suv och bor i sin feta villa någonstans och har sina fria resor.

Då Jimmys postning inte är fullständigt glasklar är det möjligt att jag missförstått, men det låter som att Röda korsets medarbetare bett om pengar till tågbiljett för antingen egen personal eller för resande flykting. I alternativa medier har uppmärksammats att i södra Sverige reser redan folk gratis på tåget mot att de uppger sig vara flyktingar som söker asyl i Sverige.

Hälsar eder Peter Harold

 

 

 

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Detta inlägg publicerades i Stadsliv. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Röda korsets medarbetare ber svenska volontärer att köpa tågbiljetter till flyktingar?

  1. Vauen skriver:

    Fattar inte att RK kan tro att nån skulle vilja köpa biljetter till någon av de otacksamma ungdomar som tar sig hit. Eller vänta nu, om jag köper biljetten då måste jag få bestämma vart den skall gå, väl!? 😉

    Denn tös kan jag pröjsa pendlarkort till däremot så länge hon visar denna entusiasm:

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s