Hur inblandad är George Soros i de svenska vänsternätverken? (Från ax till limpa inom den globala flyktingindustrin)

Bästa läsare!

Tusentals människor har drunknat i Medelhavet genom olyckor då man försökt ta sig till Europa som flyktingar och sociala migranter. I regel handlar det om att man rest med människosmugglare. Att resa över Medelhavet under dessa förutsättningar är livsfarligt, och alla ansvarskännande människor skulle avråda från en sådan resa. Men icke George Soros och hans stiftelse Open Society, en organisation som har förgreningar i Sverige och anlitar aktivister som den våldsdömde pseudo-akademikern Tobias Hübinette.

Jag sitter och studerar en sajt som Open Society ligger bakom. Den heter Welcome to EU och har web-adressen w2EU.info. Det är en informationssajt som vänder sig till personer som vill ta sig in i Europa, även på olaglig väg. ”Independent information for refugees and migrants coming to Europe” skriver man på startsidan. Sajten är uppdelad på fyra språk; engelska, franska, persiska (farsi) och arabiska, vilket innebär att den betjänar migranter från ett stort geografiskt upptagningsområde.

sb w2eu

Sajten informerar om det mesta en migrant behöver veta. Ett kapitel handlar om sjösäkerhet; kapitlet är uppdelat efter vilken route flyktingen vill ta, t.ex. från Marocko till Spanien, tvärs över centrala Medelhavet eller över Egeiska havet. Man informerar i detalj hur man på säkrast sätt tar sig över vattnet, och hur man skall agera när man kommit iland i något EU-land (även med anvisningar för personer som saknar flyktingskäl).

Det finns även ett larmnummer till organisationen som migranten kan ringa till i händelse av att avreselandet eller något EU-lands kustbevakning tvingar båten tillbaka. I så fall kommer organisationen underrätta medierna och protestera mot myndigheternas agerande.

Vidare finns en databank om migrationslagar hos EU:s medlemsländer som är bra att känna till. För den migrant som inte bryr sig om lagarna – och denna kategori tycks Open Societys sajt w2eu.info hysa särskild förkärlek till – finns en gedigen adresslista till kontakter i olika EU-länder som har till uppgift att vara behjälplig.

Sverige representeras genom organisationen ”Ingen är illegal” – känd för under spektakulära former ha gjort intrång på Bromma flygplats och försökt hindra ett avvisningsärende genom att springa ut på landningsbanan (man stoppade dock fel plan) – med avdelningar i Göteborg, Stockholm, Uppsala, Gotland, Östersund, Trollhättan/Vänersborg och Umeå. Man upplyser också om organisationerna Asylgruppen och Fristad som finns på flera ställen i Sverige. Man länkar även till en svensk sajt som ger information till illegala invandrare som önskar sjukvård.

Det är förstås George Soros fullständiga rättighet att betjäna flyktingar och migranter med information som är offentlig. Men det kan också vara på sin plats att ifrågasätta hans motiv. Som informationsmaterialet är formulerat (det finns även tryckta broschyrer som delats ut i avreseländerna) kan man konstatera att organisationens mål är att migranterna skall ta sig in i Europa. Det är sålunda också alla och envars rätt att kritisera och debattera Soros kampanj för att locka migranter till EU.

Vi kan konstatera att flyktingströmmen i huvudsak består av unga män, i åldrarna 18-35 år (vissa kommer naturligtvis uppge en lägre ålder för att öka sina chanser till asyl), vilka torde ha bäst möjligheter att klara sig i de länder de lämnat.

Det handlar alltså inte enbart om att vi tar emot en stor mängd migranter som vi inte kan hantera, utan det handlar också om att vi – genom att ta emot dem – åderlåter migranternas hemländer på arbetsdugliga människor. Det är med andra ord ganska uppenbart att denna utveckling är skadlig för alla berörda parter. Sålunda är det därför allvarligt att George Soros och hans stiftelse agerar för att förvärra skadan.

Rapporterande journalister och ansvariga politiker bör ge akt på George Soros agenda. Han har gång på gång uppvisat en förkärlek till att manipulera med nationer, och det finns starka skäl till misstanke om att George Soros är mer inblandad i den pågående flyktingströmmen än vad vi hittills kan leda i bevis.

I förlängningen – med vetskap att George Soros har underhuggare i Sverige inom de 0vänsterextrema rörelserna – måste vi ge akt på allt han och hans organisationer företar sig.

Vi skall också rikta uppmärksamheten mot hans son Jonathan Soros som är donator till olika politiska samfund och personer. Jonathan är också ledamot i stiftelsen New America (f.d. New America Foundation) som tidigare i år rapporterade att det största terroristhotet i USA utgörs av vita män (ofta benämnda som högerextremister) [länk]. Jonathan Soros sponsrar republikanska politiker/kommittéer med avsikten att de skall verka för finansiella reformer. I övrigt har familjen Soros sponsrat vänstersinnade politiker med hundratals miljoner dollar. George Soros var f.ö. en av Barack Obamas första sponsorer och gjorde det möjligt för honom att försöka bli president. Och som vi vet sedan tidigare sponsrar George Soros aktivister i Sverige.

Här vill Open Society göra motstånd mot svenskars oro över att invandringen kan tvinga svenskar att behöva ändra sin livsstil och göra avkall på sina svenska värderingar. I kretsarna kring ”Ingen är illegal” finns flera militanta vänsteraktivister. Dessa har kopplingar till flera andra vänsterorganisationer i landet. Flera av medlemmarna är dömda för olika brott, vilket ses som en merit eftersom brotten ”riktats mot den av kapitalisterna kontrollerade staten” (ja, jag har varit i deras lokala högkvarter och träffat dessa människor). George Soros är dock arketypen av kapitalist, så på något sätt går den moraliska ekvationen inte riktigt ihop här…

George Soros brukar emellanåt göra inlägg i den säkerhetspolitiska debatten med förslag som trots goda intentioner (nåja, föga troligt) skulle leda till ökat våld i krigsdrabbade nationer/regioner. Man kan därmed säga att han övervakar och påverkar hela processen för flyktingarna där de flyr från krig som han stödjer för att omhändertas av aktivister som är kopplade till hans organisation. Frågan är om han själv gör pengar på detta?

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Demokrati och frihet. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Hur inblandad är George Soros i de svenska vänsternätverken? (Från ax till limpa inom den globala flyktingindustrin)

 1. Kevin skriver:

  Men en sak som tamejfan nästan ingen tar upp vem Soros jobbar på uppdrag för.
  Han är ärke-agenten för Rotshild. Precis som alla judiska oligarker som köpte upp 95% av hela Sovjet när imperiet föll samman. Var kom deras pengar ifrån? Det de flesta inte vet är att det var Rotshild som finansierade dessa oligarker. Dessa Rotshild-agenter eller Rotschild-frontmän som låtsas agera på eget bevåg finns i hela världen, men nu avslöjas de tack vare internet. I Sverige heter Rotschilds främsta agent Wallenberg.

 2. Cello Jr skriver:

  Än en gång får vi (via Peters text om Soros) ett bevis på bloggarnas journalistiska överlägsenhet visavi t ex DN. Oavsett vad DN:s chefredaktör skriver.http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/10/04/11191823-wolodarski-erkanner-sin-agenda/
  I mina ögon är Soros finansiering av svensk våldsvänster ett scoop, Samtidigt ger det antisemiterna vatten på kvarnen. Med tanke på Soros och Wolodarskis samt Aschbergs gemensamma etniska rötter. Det ger även substans åt min upplevelse av asyltsunamin som ett slags krigföring mot de europeiska nationalstaterna – ty den är samhällsfarlig asylpolitiken – ändå får den fortgå, och nu har till och med Finland fallit. Hur är sånt möjligt? Kanske Soros vet? Finland vars söner dog i tusentals för att värna landets frihet mot Sovjet! Samma sak med alla offren i kampen mot Tyskland under andra världskriget. Allt förgäves. Detta som nu händer är värre än det kriget, eftersom folkutbytet är irreversibelt, Jag menar en miljon (minst) nya ”svenskar” fram till 2020. Tyskland och Europa kunde byggas upp och åter bli en kontinent av nationalstater efter förra kriget, men efter detta krig .- för det är ett som ett krig – kommer något sådant inte åter att bli möjligt. Det är en fasa att vara svensk i dag. Att bevittna hur våra ledare med berått mod struntar i sina undersåtar.. Och allt detta hänger på något sätt ihop med aggressionen mot Ryssland. Samma lögnaktighet i samma medier som när det kommer till asylfrågan. Det är något sjukt här. Och jag som alltid älskat USA – nu hatar jag dess utrikespolitik och frågar mig hur den kan ha blivit så arrogant och ondsint. Ja, härom dagen, när jag läste i vänsterliberala The Nation om hur Israellobbyn ligger bakom Obamas Syrienpolitik och när jag tänker på hur ingen kan bli amerikansk president om han/hon inte vinner tävlingen om mest fjäsk inför AIPAC, så. . . ja, det fick mig att undra om USA numera är en israelisk koloni på samma sätt som Indien en gång var en brittisk koloni. Som Amerika-vän och Sverigevän måste jag paradoxalt nog heja på Putin och Ryssland i detta nya kalla krig.

  • hoff2 skriver:

   How to Destroy Nations with Love and Tolerance

   Schell Productions 4

   The Enemy Within

   Schell Productions 5

   Bägge videon är på 3 och en halv minut. Finns även fler videos av samma man.

   • Vauen skriver:

    Den undre filmen har jag inte sett, men den övre var ganska ok. Men jag håller inte med om att olika grupper inte kan leva inom samma rikes gränser. USA och Schweiz är exempel på där det funkar bra. Det viktiga är att varje grupp får organisera sina egna samhällen med egna regler. Det är inte folk som kommer i luven på varandra av sig själv, utan det sker främst är staten börjar ge sig in och göra intrång. Folk är rationella och anpassar sig, för individer vet att dom bara har ett liv på jorden. Staten skiter i det dom utnyttjar ett liv efter ett annat.

    Jag tror vi gör klokast i att inse att Sverige som vi kände det inte finns längre, det är ett förlorat slag. Vi bör inrikta oss på att bli av med vår gemensamma förtryckare och det är penningsystemet som staten skyddar. Den kampen kan föras tillsammans med muslimer.

  • Sofia skriver:

   ”…Jag som alltid älskat USA…”
   Det du älskade var väl frihetsidealen med respekt för individens rättigheter?
   Det amerikanska folket är överkörda precis som vi svenskar.

   Det dolda Imperiets tyranni.

   • Cello Jr skriver:

    Instämmer helt. Problemet är att kandidaterna i valen i USA måste tigga pengar av storföretag till sin kampanjkassa. Å andra sidan, med mer eller mer skattefinansierade partier i vårt land så är det nog ändå inte där skon klämmer – det är något annat och förmodligen väldigt mångfacetterat.

  • Peter Harold skriver:

   Ja, jag försöker förhålla mig så neutral som möjligt, men det går inte komma ifrån att det stöd som amerikanska politiker måste uttala för Israel – ett stöd som kan beskrivas som fjäsk eller intellektuell underdånighet – känns besvärande. Det är som att dessa politiker frivilligt låter sig bli gisslan. Samtidigt undrar jag hur det judiska folket kan tillåta sig att hållas som gissland av den israeliska staten, för uppenbarligen förs inte en politik som är till gagn för detta folk heller.

  • Vilka antisemiter? Dom är inte semiter. Dom är ashkeNAZI/khazarer, ett turkmongoliskt folk.

 3. Cello Jr skriver:

  Vi har facit. Den fortsatta massinvandringen är som att testa en livsfarlig metod ännu en gång trots alla tidigare misslyckanden. Det är självmord. Nationellt självmord.

 4. Mike Waxman skriver:

  Att möta tragik,förtryck,krig,ond bråd död, som drabbat många av dessa flyktingar med flyktiga kommentarer,ironi,cynism,osanningar,ja det gör situationen värre för oss alla. Jag vet och är övertygad om att svenska folket vill och kommer att hjälpa till. Detta är en del av vår svenska natur(och tradition).

  Att tycka och tänka olika är också en del av våra rättigheter(skulle också vilja skriva skyldigheter) för det är en del av det grundkitt som binder oss alla samman.

  • Peter Harold skriver:

   Sorry, det är mängder av människor som försöker föra en seriös debatt om flyktingproblematiken, och ett av sätten är att diskutera varför flyktingströmmarna uppstår, och vilka som aktiverar dem. Det som gör situationen allvarlig för alla är om vi inte kan använda förnuft och fakta, utan enbart skall försöka framställa oss som präktiga och supergoda människor.

  • Vauen skriver:

   Folkvilja finns inte det är bara nått som politiker hittat på som ett retoriskt knep för att kunna sno pengar av folks lön.

  • Peter Harold skriver:

   När jag läste Jan Millds bloggpost tänkte jag på att Peter Sutherland som Cello jr länkade till på Fria Tider. Nämnde Sutherland träffade Morgan Johansson tidigare i år. Det skulle vara intressant att få reda på vad som egentligen sades på deras möte.

   • Sofia skriver:

    Det får vi som betalar deras löner aldrig reda på.

    Om de träffades var det säkert ett dekret riktat till Morgan att han ska öppna dörrarna på vid gavel så utlänningar får fritt fram i Sverige.

 5. Ping: Amerikansk historiker avslöjar att USA och UK lockar flyktingar till Tyskland! | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s