Nej, Hans Rosling! SD har inte alls haft rätt i två-tre år!

Bästa läsare!

Först av allt: Sverigedemokraterna är inte mitt favoritparti. I synnerhet inte med tanke på hur det partiet styrs… d.v.s. nämligen precis som vilket annat riksdagsparti med en klick som bestämmer allt och manöverar ut oliktänkande. Skillnaden är bara den att (SD)-ledningen är klumpigare än de andra politikerna, och partiet har en unik exponering i medierna.

Däremot gillar jag (SD):s väljare. De har nämligen gjort någonting som de flesta andra väljare inte gjort, nämligen gjort någonting aktivt när de insåg att deras gamla parti upphört att bry sig om sina egna väljare. Och (SD):s väljare har dessutom i många fall fattat sitt beslut efter en lång tankeprocess, oftast inledd med orden ” – Jag tycker verkligen inte om Sverigedemokraterna, men…”

Jag är övertygad om att många som idag sympatiserar med (SD) egentligen sökte efter någonting annat. Men efter årtionde av mediernas ”Rösta inte på (SD)”-kampanjer utkristalliserade sig det givna valet: (SD). Var femte väljare säger nu i opinionsmätningarna att de kommer rösta på det partiet. (SD) har medierna att tacka för detta massiva stöd.

Just detta med mediernas medverkan vid opinionsbildning tar sig ibland perversa uttryck. Idag har det uppmärksammats att professor Hans Rosling vid en hearing hos Publicistklubben berättade att SVT hade stora bryderier om hur man skulle vinkla hans utspel om att biståndspengar nyttjas mest effektivt lokalt i närheten av oroshärdarna där flyktingarna flyr ifrån, i skenet av att det är just detta som (SD):s partiledare Jimmie Åkesson sagt i ett par års tid.

Klippt från Fria Tider:

– Det var rysligt svårt, jag skulle stå där på scen och tala om att det Jimmie Åkesson har sagt i två-tre år är fullständigt rätt, det var själva utmaningen, konstaterade han.

Jag blir lite avundsjuk. Jag har också sagt samma sak i flera års tid, men inte citeras jag av några professorer. Jag tror att de flesta tänkande människor begripit detta för väldigt länge sedan. Det handlar trots allt bara om logik. Ja, det är till och med så att bistånd alltid fungerat på det viset tidigare; det är i regel fördelaktigare att skicka pengar och köpa det som behövs till flyktingarna lokalt eller regionalt istället för att bara hjälpa en liten andel till ett komfortabelt liv i Sverige. (En första katastrofinsats kan dock bestå av färdiga enheter från givarlandet, men sedan skall lokala resurser användas i så stor utsträckning som möjligt.)

Det är obegripligt att inte detta är uppenbart för den svenska journalistkåren. Och det är en skandal att de valt att förtiga denna sanning enbart därför att yttrandet kommer från ett parti som man inte sympatiserar med. Jag vill till och med gå så långt att jag påstår att medieetablissemanget idiotförklarat sig själva, och jag uppmanar till bojkott av mainstream media (tidigare har jag bara uppmanat folk att undvika skiten…). Men jag skall vara snäll och nöja mig med att konstatera att den svenska pressen är ett större demokratiskt hot än någonting som min fantasi kan uppbringa (inklusive utomjordiska ödlor).

Jag vill dock inte gå så långt att jag håller med professor Hans Rosling att Jimmie Åkesson har rätt. Det finns ytterligare en faktor som gör att svenska medier/journalister hamnar på fel sida om skiljelinjen tillsammans med alla riksdagspartier, (SD) inkluderat. Detta underförstått att undertecknad befinner sig på rätt sida om nämnda linje…

De svenska biståndspengar som staten fördelar via SIDA – eller som i dagsläget betalas ut direkt till förläggningsbaroner á la Bert Karlsson genom Migrationsverket – är stulna pengar. Dessa statliga pengar har konfiskerats genom skatteverket av svenska skattebetalare. Den forne socialdemokratiske ministern Gustav Möller myntade uttrycket att ” – Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket”. Ett högaktuellt citat när vi talar om dagens flyktingmottagning. Men mer sanningsenligt är att alla skattekronor stulits från folket. Ingen löntagare har haft chansen att säga till skatteverket ” – Tack, men nej tack, jag behåller mina pengar själv”. Om vederbörande gör detta så kommer personen hamna i en annan statsförsörjd inrättning på X antal år.

Det är tack vare denna systematiska åderlåtning av folket som staten idag har en så pass stark och ohotad ställning att den kan begå vilka tokigheter som helst utan att bestraffas av folket. Svensk asylpolitik är bara ett exempel. HBTQ-certifiering. Bostadsplanering. Meningslösa infrastruktursatsningar. Genusforskning. Presstöd. Bidrag till socialistiska ungdomsklubbar. Und so weiter.

Jag säger inte detta för att vara elak, utan därför att det är faktiskt på sin plats att börja diskutera varför det ena politiska vansinnesprojekt efter det andra uppstår och tillåts förstöra samhället. DET BEROR PÅ ATT FOLKET GER POLITIKERNA RÄTT ATT BESKATTA DEM!

Oupps, jag ”råkade” få caps lock… Tips från coachen till folket: Beröva politikerna denna rätt. Och bli av med politikerna på köpet. Tag tillbaka makten över din egen egendom (därav namnet ”egen”-dom).

Tråkigt nog existerar inte denna debatt i det offentliga Sverige. Den förekommer inte alls annat än i några obskyra forum på internet med noll komma noll genomslag i opinionsmätningarna.  Istället kampanjar partiledarna med ”Allt åt alla”-budskap. Eller snarare ”Allt åt alla, utom till vita medelålders heterosexuella män”.

Ur ett debattpolitiskt perspektiv borde det vara mums för redaktionerna om några anarko-kapitalister fick komma fram och rumstera om på tidningarnas debattsidorna och skrämma etablissemanget. Här finns sannerligen ett budskap som kan få folk att tänka i nya banor – och kanske till och med söka sig vidare efter en mellanlandning hos (SD), om nu detta är meningen med svenska medier. Död åt åttaklövern och alla decemberöverenskommelser!

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nej, Hans Rosling! SD har inte alls haft rätt i två-tre år!

 1. Benny skriver:

  SD verkar vara det minst sämsta alternativet i svensk politik av idag, vilket i sig är skrämmande! På jobbet har vi flera invandrare (ex-jugoslaver) som tänker rösta på SD. Jag skulle själv direkt rösta på ett nytt parti som hade en restriktiv invandringspolitik, nej till EU, ett starkt eget försvar, samarbete på nationell nivå med andra fristående länder, nej till Nato, lägre skatter m.m på programmet. Och givetvis en fri och oberoende utrikespolitik och ett närmare nordiskt samarbete som mål. Detta parti skulle utan vidare snart ha minst 25% av rösterna. Man kan väl hoppas att ett sådant parti snart startas och det blir nog utbrytare från SD utan kopplingar bakåt till nazister m.m som är en trolig utveckling. Folkdemokraterna borde vara ett passande namn kanske..?

  • Peter Harold skriver:

   ”Folkpartiet” är annars ett namn som snart lär bli ledigt, he he! Ja, du har helt rätt i att det är skrämmande att SD är det minst sämsta partiet ur en rad olika perspektiv. Eller snarare, det är skrämmande att de andra partierna inte har bättre attraktionskraft än just SD. Jag kan inte lägga en röst på (M) som jag gjorde förr i den tro att jag får den politik som partiet lovar före valdagen. Samma sak gäller de andra partierna. Problemet är att de i sin förnyelseiver (en fas som uppkommer efter varje valrörelse om man tappat eller står still) ger sig i kast med att plocka de frågor som opinionsinstituten föreslår. Det finns ingen ideologisk övertygelse längre. Här är kanske SD ett undantag där man (eller åtminstone herr Karlsson) försöker skapa en ideologisk identitet med socialkonservatism.

   Vad gäller SD:s kopplingar till nazism måste det vara från den tid då partiet befann sig runt 0,5-1,5% av väljarstödet. Det känns osannolikt att partiet vuxit p.g.a. det ursprunget, utan snarare trots sin historia. Sen tror jag att nazisterna skulle göra hyfsat bra ifrån sig i ett riktigt val om de bara fick en chans att bli bedömda utifrån partiprogram; de är snubblande nära vanlig gammal socialdemokrati. Sudda bort det där om andra etniciteter, och vips har man ett ganska progressivt parti som för kollektivismen framåt bra många steg. 🙂

  • Magnus skriver:

   Du skriver: ”skulle själv direkt rösta på ett nytt parti som hade en restriktiv invandringspolitik, nej till EU, ett starkt eget försvar, samarbete på nationell nivå med andra fristående länder, nej till Nato, lägre skatter m.m på programmet. Och givetvis en fri och oberoende utrikespolitik och ett närmare nordiskt samarbete som mål.”

   Allt det där önskar ju SD, så skumt att du kräver nytt parti som är en SD-kopia för att rösta på ett sånt parti.

   Själv håller jag inte med dig om NATO eller nordiskt samarbete och annat i SD:s politik på olika områden men har ändå röstat SD.

   • Vauen skriver:

    Det dom inte framför är mer intressant, för vi vet att politiker ljuger.

    Talar dom inte sanning om 9/11 (dvs att det var en kupp med Israel och Neocons i centrum). Och gör dom närmanden till Israel som är mänsklighetens fiende No1. Samt om dom inte kämpar för ett nytt penningsystem, vilket är roten till allt, så är partiet en bluff!

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s