Zbigniew Brzezinski vill att Barack Obama tvingar Ryssland att kriga för USA:s räkning!

Bästa läsare!

Han kallas för säkerhetspolitisk rådgivare, och utpekas som en av smederna bakom den neo-konservativa sektens ideologi för att skapa en global regim. Han heter Zbigniew Brzezinski, och han är medskyldig till många krig och oroligheter. Han till och med skryter om att han fick Sovjetunionen att attackera Afghanistan 1980!

Zbigniew Brzezinski är ett återkommande namn i denna blogg. I juli 2914, endast några dagar före den ödesdigra nedskjutningen av Malaysian Airlines MH017, försökte jag utveckla en hypotes om att krisen i Ukraina grundades på en idé som den neo-konservative miljardären Zbigniew Brzezinski var utformare av [länk] och även på hans aktiva medverkan (det visade sig senare att andra redan hade denna tankegång, men jag var fortfarande novis inom ämnet då).

Min kritik gällde den förvridna återberättelsen av konflikten i det landet. Medan jag gjorde research fann jag att det finns en direkt koppling mellan den dåvarande svenska utrikesministern Carl Bildt och självaste Brzezinski. Vilket inte kom som en överraskning eftersom Carl Bildts inställning ifråga om Ukraina varit identisk med det läger som Brzezinski. Vad jag förvånades över var att medierna i vårt land inte ville skriva om detta. I den nämnda bloggposten beskriver jag det bandet mellan Bildt och Brzezinski. Det är också en av de bloggposter som jag är mest nöjd med; inte p.g.a. språket ty postningen hade mått bra av en mer omfattande bearbetning, men desto mer för att jag fick ut ett angeläget budskap som jag vet nått flera läsare som liksom jag fick upp ögonen för verkligheten. Jag tackar alla som spridit informationen.

Tyvärr har mitt engagemang inte fått hejd på Zbigniew Brzezinski. Men ju fler som får upp ögonen för vem han är och vad han och hans likar har för agenda, desto större är chansen att folk blir medvetna om hur storpolitiken ”blir till”. Och ju mer medvetna människor blir, desto svårare kommer makteliten få det att genomföra sin skadliga politik.

Zbigniew Brzezinski lever och fortsätter att dra i trådarna. Det är viktigt att komma ihåg att det finns två sidor av hans väsen. Det ena är den yta som vi ser, den offentliga Brzezinski, den anspråkslöse miljardären som sitter där och bara vill mänsklighetens bästa. Den andra sidan av honom är den storpolitiske strategen som betraktar världen som ett schackbräde, och som är oåtkomlig därför att han inte är en politiker som kan väljas bort, utan istället den som ser till att det finns politiker som tjänar hans intressen. Som t.ex. Carl Bildt.

Ibland ser man att de två sidorna av Zbigniew Brzezinski lyser genom. Den maktfullkomlige schackspelaren avslöjar sig i det offentliga ljuset när han låtsas vara i färd med att rädda världen från att sättas i brand.

I en aktuell debattartikel i Financial Times [betalvägg] vill Zbigniew Brzezinski få hejd på Vladimir Putins kamp mot globalisterna (fast han uttrycker det inte på detta avslöjande sätt alls). ”Zbig” inleder med att referera till Första Världskriget, som han menar var resultatet av ett antal våldsamma händelser som utan en förutbestämd plan plötsligt eskalerade till ett storkrig.

Individual acts of violence cumulatively set in motion irreversible military operations that lacked overall strategic guidance as well as a larger clarity of purpose.

Inte alls. Zbigniew Brzezinski bortser helt och hållet från att ett antal bankhus (vissa med kopplingar direkt till varandra) avsiktligt finansierade staterna för att de skulle kunna föra krig mot varandra. De intervenerade genom olika rådgivare och köpta politiker. Som om inte det var nog att de fick igång kriget; storbankerna förlängde det med minst ytterligare tre år. Även om Zbigniew Brzezinski låtsas som att de nu pågående oroligheterna runt om i världen är enskilda av slumpen uppståndna händelser så vet vi att så inte är fallet.

”Zbig” låtsas vara en humanist:

I supported President Barack Obama’s initial decision not to use force in the Syrian tragedy.

Uppriktigt sagt, det enda beslut som president Barack Obama tagit var att inte fatta något beslut. Han vågade inte skicka trupper p.g.a. alla protester.

Under en längre tid uppgav Barack Obama att bruket av kemiska stridsmedel från al-Assads sida ”är en röd linje”, och när al-Assad passerar den linjen kommer USA vidta åtgärder. Det som hände var att när en delegation FN-observatörer anlände till Syrien ”attackerade al-Assad oskyldiga medlemmar med stridsgas”, endast någon mil från platsen där FN-observatörerna befann sig. Vita huset anklagade al-Assad och hans armé för att ligga bakom dådet.

Men ganska snart uppenbarade sig tecken som visade att det rörde sig om en false flag-händelse. Detta i kombination med att det amerikanska folket gav uttryck för att ”Syrien inte är vår sak” vågade Barack Obama inte dra ärendet till kongressen för att få denna att godkänna en militär insats mot al-Assad. Mitt under detta involverade sig Ryssland i det att Vladimir Putin köpte en helsidesannons i en amerikansk dagstidning och erbjöd sig att få bort al-Assads (gamla och troligtvis obrukbara) kemiska stridsmedel. Barack Obama försökte vara kaxig och sa att han skulle kunna ge order om attack mot Syrien utan kongressens medgivande, men opinionsläget hindrade honom.

Vladimir Putins inspel resulterade i att den syriska arméns lager av gammal stridsgas oskadliggjordes under kontrollerade former. USA missade därmed ”fönstret” för en invasion av landet. Och Ryssland hade visat att man är en politisk aktör att ta på allvar.

De neo-konservativa krafterna hade fått sig en näsbränna, och ville ha hämnd. Därav följde Ukrainakrisen med syfte att skapa besvär för Ryssland, och på sikt möjliggöra aggressiva handlingar mot landet (USA tvingade EU att gå med på ekonomiska sanktioner som ökat massarbetslösheten i Europa och minskat exporten betydande, och i år flyttar USA atomstridsspetsar till Tyskland trots att tyskarna inte vill detta).

När USA inte lyckades få sin invasion till stånd ändrade man taktik. Detta ledde till terrornätverket Islamska Statens genombrott, en organisation som med både aktivt och passivt stöd från USA. CIA stödde ”moderata rebeller” som man visste inte var särskilt moderata. Vapen och fordon fördes över till de radikala islamisterna. Amerikanska agenter utbildade ”moderata rebeller” som så gott som direkt anslöt sig till Islamska Staten och de andra radikala islamistiska grupperna. Denna kunskap hade president Barack Obama, men han fortsatte att ge IS näring. Att han hade vetskap om vad som verkligen skedde – trots massiv blackout från de etablerade mediernas sida – känner vi till tack vare nyhetsbevakningen som utfördes av alternativa medier; dessa har har hela tiden haft en god bild av utvecklingen (och en del har jag återpublicerat här på Skrivarens Blogg).

Därför är det rent och skärt hyckleri från Zbigniew Brzezinskis sida när han klagar på den nu aktuella ryska interventionen. USA påstår sig ha fällt 44’000 bomber mot IS. Har dessa bomber trängt tillbaka Islamska Staten? Icke. Istället tränger de längre in i Syrien och siktar mot Damaskus för att fälla president al-Assad (precis som USA:s regering vill!).

Nu när Vladimir Putin talat klarspråk i FN och förklarat att man från rysk sida inte kommer acceptera att Islamska Staten får tillåtas fira fler segrar (med eller utan USA:s hjälp), och därpå omedelbart gått från ord till handling, har de neo-konservativa insett att de håller på att förlora. Förutom en rad galna uttalanden (som t.ex. senatorn och presidentkandidaten John McCain som vill att USA skickar luftvärnsrobotar för att rebellerna skall kunna skjuta ner de ryska stridsplanen) så försöker man desperat återta initiativet.

Zbigniew Brzezinski gör det genom att försöka stryka medhårs. Han väljer att be Barack Obama att närma sig Ryssland och få det landet att kämpa med USA mot Islamska Staten. Hur? Jo, genom att ge sig på de militära sjöbaser som ryska staten har tillgång till genom den syriska statens försorg. Krigshandling!

The Russian naval and air presences in Syria are vulnerable, isolated geographically from their homeland. They could be “disarmed” if they persist in provoking the US.

Detta är nästan häpnadsväckande arrogant. Ja, det är till och med rent av en krigsförklaring!

Vad skulle USA:s reaktion bli ifall Ryssland hade verkat för att få ett arabland att invadera ett annat land med syfte att tvinga de lokala amerikanska militärbaserna stängda? Vad hade USA:s reaktion blivit ifall Ryssland tvingat de baltiska länderna att gå ur NATO genom att utrycka väpnat hot?

Zbigniew Brzezinski representerar de neo-konservativa på ett ganska avslöjande sätt. De är överlevnadsstrateger. Minns hur trotskisten Irving Kristol tog sina neo-konservativa proselyter ut ur det demokratiska partiet och förmådde dem att flytta över till det republikanska under 1970-talet (det är därför som republikanerna i USA har blivit så extremt urusla på att få sin statsbudget att gå ihop trots att sunda statsfinanser ska vara en av högerns paradgrenar; sedan de neo-konservativa fick inflytande försöker man inte ens…). Zbigniew Brzezinski inser att ”kan man inte slå sin fiende så får man bli vän med den”. Och sen hugger man i ryggen.

Zbigniew Brzezinski vet att Vladimir Putin är ett reellt hot mot de neo-konservativas agenda. ”Zbig” och hans andliga och faktiska arvingar kommer inte ge upp kampen. De vet bara att de kanske måste dela världsherraväldet, åtminstone för stunden. Och om Putin och Ryssland står i vägen så måste den ryska regeringen antingen lockas över eller hotas till lydnad.

Jag vill inte påstå att Zbigniew Brzezinski sitter på ett kontor någonstans och ringer runt till olika premiärministrar, generaler, bankirer och talar om för dem minutopertaivt hur de skall agera. ”Zbig” sitter inte och kommenderar ensam ut order. Det är inte så det här spelet går till. Det handlar istället om tusentals individer med samma intressen som han, de flesta med lägre rank men villiga att tjäna hans syften för att nå högre position. De flesta som är inblandade vet redan allt jag skrivit om Zbigniew Brzezinski, och säkert mycket mer därtill. Det här är en maktrörelse. Men vanligt folk har nog ingen aning om hur det här går till, utan blir bara förvånade när det bryter ut ett krig eller det blir svårt att köpa/sälja en viss vara därför att det upprättats handelssanktioner av någon anledning som folk inte bryr sig om att ta reda på, utan bara irriterar sig över.

När ”Zbig” avslutar sin text med lösningen på problemen i Mellersta Östern går det bara inte att hålla sig från en cynisk skrattattack:

US power, intelligently and decisively applied in pursuit of a new formula for regional stability, is needed.

Det är USA tillsammans med sin vasallstat Storbritannien som ställt till det i Mellersta Östern! Och man har hållit på med detta i över hundra år. Sluta. Låt bli. Stick. Och låt Putin avsluta Islamska Staten en gång för alla. Det kommer vi i Europa att tjäna enormt mycket på. Och som tack för besväret bör EU snarast möjligt lyfta de idiotiska sanktionerna och återuppta full handel med Ryssland. Utan tullar.

Hälsar eder Peter Harold

Annonser

Om Peter Harold

Libertariansk skribent och författare. Driver den libertarianska bloggen "Skrivarens Blogg".
Det här inlägget postades i Krig & fred. Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till Zbigniew Brzezinski vill att Barack Obama tvingar Ryssland att kriga för USA:s räkning!

 1. Sofia skriver:

  Instämmer helt och hållet!

 2. Sofia skriver:

  Vad betyder det här?

  • Peter Harold skriver:

   I mina ögon betyder det två saker: dels att USA flyger över Syrien utan Syriens medgivande. Dels att USA kan försöka få det till att Ryssland kränker USA. Räkna med att de kommer ställa till med en olycka. Något lär nog ske snart så att medierna tappar fokus från sjukhussprängningen i Afghanistan.

  • Herr Flick skriver:

   Infowars ska intas med skopor av salt.

  • Peter Harold skriver:

   Japp, det var intressant. Det gläder mig att ämnet dryftas på många håll nu. Jag önskar bara att gammelmedierna kunde plocka upp tråden också nu. I alla fall nu medan de fortfarande är i chock och behöver få en förklaring för det som är ofattbart för dem.

  • Risto Matinen skriver:

   Tack för den länken! Brukar läsa då och då på Motpol, men ser sällan något aktuellt. Var där dagen innan din länkartíkel skrevs. Inte menat negativt, utan Motpol tar sig tid att skåda ideologier i vitögat.

 3. Martin skriver:

  Bra beskrvning i det mesta. Jag håller med om Syrien-Ukraina-ISIS beskrivningen. Och jag känner bara avsky för USA i dagsläget. De bör kastas ut ur Europa också.

  Men jag tror att första världskriget var oundvikligt, det var en logiskt slutdestination för nationalstaten. Ända sedan tryckpressen uppfanns så blev armeerna större och större och krigen mer och mer förödande. En viss minskning av krigens civila dödsoffer kom i och med den westfaliska freden. Men våldskapaciteten fortsatte att öka och tog ett stort skutt framåt i och med franska revolutionen. Nationalstaterna smiddes till perfekta våldsproducenter med starka socialistiska inslag och allt mindre kontakt med historien. Det kunde inte gå på annat sätt, oavsett vad någon gjorde.

  Sen, vem styr och vem är styrd? Sionisternas involvering är ju väl känt och dokumenterat. Men ta Saudi till exempel? Att det har strömmat olja ut från Saudi och gulfstaterna är väl känt. Men åt andra hållet har det strömmat oändligt kapital, under ett halvt sekel. Dessa pengar tar vägen någonstans. De har av nödtvång investerats i väst. Och när investeringarna blir stora nog så måste de börja köpa politiskt inflytande för att skydda investeringarna, annars hade de konfiskerats, detta är oundvikligt. Och när detta system eller detta flöde pågått tillräckligt länge börjar det här inflytandet att användas för andra saker. Och innan du vet ordet av så börjar investeringarna tjäna de här nya politiska syftena istället för att det politiska syftet skyddar investeringarna. Alltså, vad är USA? USA kan ju naturligtvis inte ha en utrikespolitik som tjänar medborgarnas intressen. Medborgarna bryr sig inte tillräckligt mycket om den för att lägga ner den passion och det intresse som krävs. Så USAs utrikespolitik blir oundvikligen en tummelplats för andra, mer fokuserade, intressen än de amerikanska medborgarnas. Är inte USA ”ingenting” egentligen?

  • Cello Jr skriver:

   Bra att du tar upp saudiernas inflytande samt varför amerikansk utrikespolitik blivit ”en tummelplats för andra, mer fokuserade, intressen än de amerikanska medborgarnas”.
   Någonstans tror jag mig ha läst att Israel och saudierna utövar ungefär lika stort inflytande i USA, men jag tror nog ändå att Israellobbyn är lite mäktigare. Bara alla detta fjäsk inför AIPAC är talande nog. Samtidigt skär det i hjärtat på en gammal pro-amerikan att behöva skriva så. Men sanningen är sanningen, och jag bor i Europa och av ren självbevarelsedrift sätter jag Europas (och Sveriges) intressen främst. Och just nu agerar USA – som framgår av motpollänken ovan – i syfte att skapa en så kallad flyktingkatastrof. Enda rimliga syftet måste vara de europeiska kulturstaternas undergång och förvandling till en del av ett muslimskt Mellanöstern. Hur man nu kan anse att USA skulle vinna på det. Men det struntar man i. Man bedriver ju även landsförrädisk invandringspolitik i kongressen och man försöker skapa ett amerikanskt EU mellan Kanada, USA och Mexiko. The North American Union med en egen valuta: ameron.

  • Peter Harold skriver:

   Och jag känner bara avsky för USA i dagsläget. De bör kastas ut ur Europa också.

   Det var glädjande att idag kunna läsa om EU-pampen Juncker som sade att USA får inte fortsätta diktera politiken i EU. Det som irriterar mig är att det är just den ståndpunkten vi la fram för länge sen (för min egen del i samband med att jag började studera EU:s associationsavtal för Ukraina hösten 2013).

 4. Cello Jr skriver:

  Mer om denna tendens till superstater à la EU för att i en slutfas fusionera dem till en världsstat under en världsregering. (Jämför geografin i Orwells ”1984”. Airstrip One är där namnet på England,)


  http://www.thenewamerican.com/world-news/north-america/item/20009-after-crying-conspiracy-theory-cnn-touts-north-american-union

  Men andra ord rör det sig om människor utan fosterländsk solidaritet som vill använda USA:s militärmakt för att skapa en världsregering. Det vill säga medborgare som bryter mot den amerikanska grundlagen och gör sig skyldiga till landsförräderi.

  • Sofia skriver:

   De sista 4 raderna beskriver läget i nästan varje nationalstat (snart f.d.).

   Denna transformation går endast att göra i lönndom.

   Sann information till folken är räddningen!

  • Peter Harold skriver:

   Med våld och morötter fördelat till respektive grupp skall de nog lyckas baxa genom det här vansinnesprojektet.

   • Risto Matinen skriver:

    För mig är det förvirrande vilket är svar till vad, hur svaren hänger ihop. Så jag kanske svarar fel nu…

    Vilka morötter har vi svenskar fått för invasionen av araber, negrer, zigenare och annat pack? Då menar jag sådana som har ett IQ över medelsomaliern.

    Idag hade den antisvenska regeringen en presskonferens angående hypermassinvasionen. Man kunde hoppas att de tagit intryck av det som vem som helst kan räkna ut: Nu är det stopp för invasionen! Tvärstopp!

    Nej, precis tvärtom. Vårt land ska fyllas med allt pack som väller in. Kosta vad det kosta vill! Höj skatten! Öka lånen och inteckna framtiden, för att föda våra fiender!

    • Peter Harold skriver:

     De morötter som svenska folket fått är ett löfte om att ökad invandring – ju fler desto bättre – kommer leda till ökad tillväxt (ekonomisk tillväxt är väl vad vi tror att politikerna och medierna syftar på, men de kanske menar någonting annat) och därigenom säkra pensionsfonderna. Med andra ord, om vi är snälla och byter ut oss själva så kommer vi få det behagligt när vi blir gamla. Det är den moroten vi skall tugga på. 😉

     • Risto Matinen skriver:

      Det kan ingen normalbegåvad eller högre tro på! Förr, när vi hade arbetskraftsinvandring var det sant. De flesta började jobba direkt.

      Nu, är det huvudsakligen en statsunderstödd parasit- och kriminalinvasion av i landet från icke önskvärda horder. De är som oönskade råttor i skafferiet: Det är råttorna som är problemet och inte hur de tog sig in! Visst, man måste täppa igen hålen eller nita dumskallarna som släppte in råttorna, samt avliva eller kasta ut råttorna…

      Sverige är det minst lämpade västerlandet för en invasion av oduglingar. De lågkvalificerade jobben räcker inte ens till dito svenskar. Ovanstående text var inte en upplysning till Peter H, utan till nyanlända läsare…

      • Peter Harold skriver:

       Absolut. Det jag har svårt att förstå – kan bara närmast förklara det med grupptryck – är att våra politiker och journalister har så himla svårt att fatta detta. TYvärr ser jag detta inom flera andra politiska frågor där makteliten etablerat ett konsensus.

 5. Herr Flick skriver:

  Angående utplaceringen av nya amerikanska kärnvapen i Europa tror jag du tagit lite miste. Det lär röra sig om B61-12 vapnet som är en utveckling av -11 vilken redan finns utplacerad.
  -12 har svagare laddning men har bättre precision.
  Men framför allt: Den ska börja tillverkas 2019, allt enligt Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/B61_nuclear_bomb
  Själv har jag ingen egen kunskap om detta, så vi får hoppas att Wiki är sanningsenligt.

  • Janne D. skriver:

   Men va *an är detta för uttryck : Själv har jag ingen egen kunskap om detta, så vi får hoppas att Wiki är sanningsenligt.
   Fattar du innebörden av denna mening ?

   Förresten så funkar inte sk. kärnvapen, har aldrig gjort, så studera gärna ämnet ett par hundra timmar och se om det leder till mera nyanserade kommentarer bäste bror.

  • Peter Harold skriver:

   Ja och nej. USA har redan påbörjat utplaceringen av de nya vapnen, och en flygbas skall redan vara färdiga med installationen.

 6. Ping: DN oväntat tyst om Zbigniew Brzezinskis död | Peter Harold – Skrivarens blogg

Du är välkommen att kommentera inlägget! Jag tillämpar yttrandefrihet, men du tar givetvis ansvar för det du skriver. Reklam åker dock i runda arkivet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s